Şimdi Ara

Istanbul Ataşehir Cafe Locale Vale Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 hafta önce eşim ve 6 aylık çocuğum ile Ataşehirde 2-3 kez gittiğimiz ve genelde memnun kaldığımız cafeye kahvaltıya gittik.Aracımızı çocuktan dolayı valeye verdik.İşletmeden çıkarken aracın sağ arka kapı ve sağ arka çamurluğun vale tarafından sürtme sonucu araca zarar verdiğini gördük.Eşimin oturduğu taraf olduğu için aracı valeye verirken herhangi bir sorun yoktu ancak aracı teslim alırken bu sorunla karşılaştık ve hemen vale inkar etti biz yapmadık otoparkta yapmış olabilirler dedi bizde kabul etmedik.Pazar günü olması ve vale yetkilisinin orada olmamasından dolayı yetkili ile telefonda görüştük ertesi gün kamera kayıtlarını inceleyip bize haber vereceklerini söylediler.Tabiki geri dönüş olmadı , benim aramalarım sonucu kameralarının çalışmadığını , aracı yaptıracaklarını ancak sanayide kendi ustalarının olduğunu buraya yaptıracaklarını söylediler.Bende bu durumu kabul etmedim ve işletme müdürüne söyledim kendisi de bizi haklı bularak aracın yetkili servis yada bizim istediğimiz yerde yapılması gerektiğini söyledi ve bu durumu konuşmak için bizi cafeye davet etti.Vale yetkilisi ve işletme müdürü ile konuşup tutanak tutmayı talep ettim işletme müdürü durumu özetleyen tutanağı imzaladı vale yetkilisi ve vale firmasının sahibini de tutanağa yazdık ve imzalamalarını istedik vale firma sahibi orada olmadığı için vale yetkilisi evrağı firma sahibine imzalatıp bize getireceğini ifade etti. 3 gün boyunca bekledik ancak vale firmasından bir ses çıkmadı.


    İşletme müdürlerininde vale tarafından dikkate alınmamasından dolayı son çare olarak cafe sahibi ile görüşmeyi denedik ancak kendisi bizimle görüşmedi.İşletme müdürleri durumu bizim aracılığımız ile cafe sahibine iletmiş oda vale firmasının sorunu çözmesi gerektiğini söylemiş.Bu konuşmadan sonra vale firması sahibi tutanağı ısrarla imzalamadı onların tabiri ile sağ kolu olan vale yetkilisi tutanağı imzalayıp bizi cafeye çağırdılar.Cafeye gittiğimizde tutanağa cafe kaşesi de vurulmasını istedim çünkü biz vale firmasına hizmet almaya değil cafe ye geldiğimizi kendilerinin asıl muhatabımız olduğunu ve kendilerinin de bu durumdan dolayı sorumlu olduklarını söylediğimizde o esnada orada bulunan işletme sahibi bizi mağdur ettiği için özür dilemesi gerekip mağduriyetin giderilmesi açısından yardımcı olmak yerine bu tip tutanak tarzı şeylerin basit numaralar olduğunu söyleyip bizi mekandan çıkıp vale yetkilisi ile aşağıda konuşmamız gerektiğini söyleyip bizi dışarı çıkardılar.Cafe sahibinin tutumlarından destek alan vale yetkilisi de önceden kabul ettiği durumu şimdi inkar edip araca hasar kendileri verdiyse bunu ispatlamakla yükümlü olduğumu kendilerinin bizim zararımızı müşteri memnuniyetinden dolayı yaptırdıklarını ve istediğimiz yere aracımızı yaptırmamızı gereken ödemeyi yapacaklarını söylediler.


    Aracımızı yetkili servise götürdük çıkan masrafı ve ödeme yapmaları gereken banka bilgilerini kendilerine 19.12.2016 tarihinde ilettik , 23.12.2016 tarihine kadar çıkan hasarı yetkili servise ödemelerini istedik bugün itibari ile yetkili servise herhangi bir ödeme yapılmadı.

    Bu tip hareketlerle insanlari yildirma politikasi güdüyorlar.Elimdeki tutanak ile pazartesi gunu hukuki islemler baslatmayi dusunuyorum.Elimdeki tutanak hukuki süreçte nekadar ise yarar bilemiyorum ama Fikri olan var mi baska napabiliriz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boltman34 -- 24 Aralık 2016; 17:17:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Siz mekanı söyleyin biz bi dayak timi oluşturup gidip basalım
  • Bu vale olayına bir düzenleme gelmeli . Arabayı sahibinden alıp, hiçbir sorumluluk kabul etmemek saçma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen cafe ismi paylaşın. Biz de mağdur olmayalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme Ataşehir Ülker Arenaya çok yakın Cafe Locale. Bu tip işletmelere en iyi cevap gitmemek ve bu konudan insanları haberdar etmek.Sosyal medyada özellikle ekşi sözlük çok etkili oluyor burada yazar olan arkadaşlar varsa konuyu ekşi sözlükte yazmaları.
  • Sizinki zorunlulukmuş da hani ben hayatta valeye vermem arabamı, hele bir de bazı yerlerde zorunlu valeye vermek varsın girmem oraya...
  • Hocam gecmis olsun umarin sorun en kisa surede cozulur ayrica valeye arac teslim etmemek lazimmis.
  • kardeş başlığa yaz kocaman CAFE LOCALE ATAŞEHİR VALE REZALETİ diye
  • Büyük konuşmayayım ama valeye araba vereceğime o mekandan çıkarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölsem yine vermem valeye arabamı
  • Gecmis olsun.Bir de bunlarin ortakoy versiyonu var...
  • Aman sakın dava felan açmayın
    2 hafta önceki değişiklikle dolandırıcılar ve hırsızlar affedilsi. Mevcut davalar bile düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Vale olayı bana çok saçma geliyor. Çok mecbur kalmadıkça da asla vermem. Hırlı mıdır, hırsız mıdır, hapçı mıdır nerden bileceğim?
  • Vale demek mafya demek, çakal demek. Mecbur kalmadıkça vermem gider kendim park ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Targaryen -- 24 Aralık 2016; 17:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklisiniz bunlarda o yuzden boyle davraniyorlar.Karakola gidip sikayetcide olamiyoruz takipsizlik cikacak diye.Ülke ne yaziki ki bu durumda.
  • Konu ile ilgili sosyal medyada bu cafenin yaptiklari ile ilgili destek olabilecek arkadaslarin yardimlarini rica ediyorum.
  • Vale işletmelerin çok çok afedersiniz ama müşteri düdükleme için kullandıkları bir yöntem. Vale olan yere ya gitmeyin ya da ben aracı kendim bırakır kendim alırım diyeceksiniz. Sorarlarsa ya sanene ya da başka bir işletmede sorun yaşadım yeminliyim valeye bırakmamaya diyeceksin. İlla isterse işletme müdürü ile görüşüp izin vermezseni bir daha uğramam diyeceksin. Bak nasıl seve seve müsaade ediyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valeye koyduğunuzda siz gelene kadar o arabaya bakmak zorundalar,pazar günü de bahane hocam.



    Dava açın diyeceğim ama haksızı haklı gösteren bir adalet sistemimiz var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 24 Aralık 2016; 21:53:15 >
  • Ne yazikki kanunlar ve hukuk bu tip durumlarda haksizin yaninda olmuyor.Insanlar prosedurler ve bir sonuc cikmayacagini anladigi zaman isin pesini birakiyorlar.Bu tip insanliktan uzak isletmelerde bu durumlari ne yazikki kullaniyorlar.
  • Bugün hem cafeye hemde vale şirketine elimde ki tutanak ile ihtarname gönderdim.Benzer durumlar umarım yaşanmaz ama bu tip durumlarda ne yapılacağı ile ilgili internette pek bilgi yok o yüzden yaşadıklarımı buradan paylaşıyorum.Benzer durumlarda mutlaka tutanak tutun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.