Şimdi Ara

İstanbul-Ankara Bir Kere de Otobandan Değil D100 den Gidin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
34.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Birde işte o hesaplardır aslında araba sürmeyi keyifli kılan. mesela muttan sonra karamana doğru çıkan bir yokuş var rakamı atmayayım ama 20 km lik bir yokuş sizin tevellüt yeterli bilmem eskinin karbüratörlu arabalarıyla çıkarken ayrı inerken ayrı hesaplar yapardık (çıkarken harareti takip et, inerken fren şişebilir civciv çıkabilir kuş çıkabilir gibi) işin birazda güzel tarafı oradaydı bence bana eski kafalı diyebilirsiniz ama otomobil teknolojisindeki gelişmelerin bir kısmı işin ruhunu oldurdu standardize etti. Şimdi mp3 umu açıyorum cc ile hızı sabitliyorum araba zaten otomatik vites klimayı otomatik bir dereceye alıyorum farları zaten kendi yakıyor sileceklerde aynen şimdi daha konforlu ama daha az zevkle araba kullandığım kesin. İşte 1.0 corsada herşeyi ben yaptığım için butun hesapları ben yaptığım için bana keyif veriyordu. Saygılarımla

    katiliyorum , 1.2 motorlu 93 model unomdan aldigim surus keyfini 2010 exeo'da alamiyorum.
    soyle yolu viraji hissetmek , motoru dinlemek.aha cekecek mi , aha donecek mi , aha duracak mi filan guzel seyler.
    sirf bu zevklerden kendimle yasit merso aradim ama daha arac bakarken vazgectim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dediğiniz güzergahı İzmit'e kadar biliyorum beyler, Çünkü ordan İzmir yönüne dönüş devam.. Ankaraya kadar hiç o yolu kullanmadım inşallah da nasip olmaz :)

    Son yıllarda acelem olmadıgı için feribot kullanmadım hep körfezi dolanıp geldim, ancak o yolda kamyonlar yuzunden mecbur sol şerit basıyorsun hiç guzel bır yol değil..
  • Bayramda otoyolda trafik olduğu için zaman zaman kullanıyoruz. Yalnız İstanbul'a dönüşte hem otoyol hem D100 tıkalı oluyor.

    Bu bayram güneye inerken otoyol kilitti biz D100'de bir tek İzmit ışıklarda takılmıştık. Bunu sır olarak tutalım lütfen

    Bolu dağının eskisi kadar tehlikeli olmadığını düşünüyorum. Hem eskisi kadar kullanan yok hem de yeterli güvenlik önlemi var. Benim gibi dağ tepe gitmeyi seviyorsanız güzeldir. Otoyolda canım sıkılıyor.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Kemal kükrer dediğiniz yer Petrol Ofisinin olduğu Kütahyaya 40km mesafede olan yer mi?Virajlı yolun orada olması lazım.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    D100 İstanbul-Ankara yönü için Geredede sonlanıyor.Gerede-Ankara arası D-100 değil.
  • Otobanda 120 ye sabitliyorsun ve orta şeritte tıngır-mıngır gidiyorsun. Adam yanından 540 ile 200 km /s hızla geçiyor. Moralin bozuluyor, aracını orada benzin döküp yakasın geliyor

    ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    Otobanda 120 ye sabitliyorsun ve orta şeritte tıngır-mıngır gidiyorsun. Adam yanından 540 ile 200 km /s hızla geçiyor. Moralin bozuluyor, aracını orada benzin döküp yakasın geliyor

    ???

    TÖBE YARABBİM

    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=M%C3%9CBALA%C4%9EA
    http://www.edebiyatogretmeni.org/mubalaga-abartma/
    http://www.edebiyatfakultesi.com/edebi-sanatlar/mubalaga-abartma-sanati
    http://www.cokbilgi.com/yazi/mubalaga-abartma-sanati-edebi-sanatlar/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 23 Eylül 2014; 23:27:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55

    Kemal kükrer dediğiniz yer Petrol Ofisinin olduğu Kütahyaya 40km mesafede olan yer mi?Virajlı yolun orada olması lazım.

    Evet. Kümbet kavşağını Kütahya tarafına yaklaşık 1 km geçince sağda. BP benzin istasyonunun olduğu yer. Tesisin arka tarafında kamelyalıklar var. Çocuk parkı var. Kamelyada şömineler var. Etinizi alıyorsunuz. Şöminede ızgara, mangal yapıyorsunuz.

    Çok hoş bir yer.




     İstanbul-Ankara Bir Kere de Otobandan Değil D100 den Gidin
  • Bi ara haftada bir her haftasonu ankara-istanbul yapıyordum.. D100 ü kesinlikle tercih etmem başlık bana çok saçma geldi kusura bakmayın..

    Otoban a para verip otobandan gitmeyi tercih ederim her zaman için. Türkiyede hiçbir zaman yollar güvenli değil. Otobanda dahi defalarca ölüm tehlikesi olan kaza atlattım (180 le giderken önüme yabani köpek çıkmasını ve 50 kilo ağırlığındaki koyun büyüklüğünde yabani köpeğe 5 metre kala durabilmemmi dersiniz, gecenin 2 sinde yolun ortasında duran demir çöp konteynerini otobanın ışıklandırma olmayan kısmında son anda fark etmem mi dersiniz aklınıza gelebilecek bir sürü tehlike.. ) Otoban bile henüz yeteri kadar güvenli değilken karayolu son tercihim olur.

    Ve şunuda unutmayın otobanı kullanan kişi zaten bu yolu sürekli kullanmaktan bıkmış ve 2-2 bucuk saat arasında bu yolu tamamlamak isteyen kişidir.. o yüzden bu yolu sürekli kullananlar için d100 güvensizdir otobanı herzaman tercih ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 24 Eylül 2014; 11:18:07 >
  • D100'den hiç gitmeyen insanların D100 güvensizdir demesine de şaşıyorum. Ama sorun değil. Herkes otobandan gitsin. D100 bomboş olarak kalsın. Ankara-İstanbul E-5 yolu için yazıları olumsuz yorumları okudukça bu yoldan yaptığım seyahat sırasında araç kamerası ile yaptığım kesintisiz video çekimini yükleyip yolu göstermek için tahrik oluyorum.

    İnsan hayvan çıkabilir şeklinde güvensiz diyorsanız otobanda da var aynı tehlike. Arkadaşım 190 km hızla köpeğe çarptı. Kendisinin hayatta kaldığına şükretti. Yok trafik, arabalar yönünden güvensiz diyorsanız kesinlikle katılmıyorum. Bomboş bir yolun tehlikesi olmaz. Asıl tehlike otobanda. Yüksek süratlerde ve kalabalık bir araç trafiği içinde gidiliyor.
  • Dün ankaraya geldim kaynaşlıdan sonra otobandan çıktım ankaraya kadar D-100 ü kullandım, yoldaki su birikintileri yüzünden çok sıkıntı yaşadım ve yol gerçekten bozuk hoş otobanda iyi sayılmaz ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allstar34

    Dün ankaraya geldim kaynaşlıdan sonra otobandan çıktım ankaraya kadar D-100 ü kullandım, yoldaki su birikintileri yüzünden çok sıkıntı yaşadım ve yol gerçekten bozuk hoş otobanda iyi sayılmaz ama.

    Nereleri bozuk. Bilgi verir misiniz? Daha bir ay önce gittiğimde kaymak gibi idi bir çok yeri. Şu anda bende yolun bir ay önce araç kamerası ile kesintisiz çekilmiş videosu var. Bakacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 24 Eylül 2014; 12:31:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    quote:

    Orijinalden alıntı: allstar34

    Dün ankaraya geldim kaynaşlıdan sonra otobandan çıktım ankaraya kadar D-100 ü kullandım, yoldaki su birikintileri yüzünden çok sıkıntı yaşadım ve yol gerçekten bozuk hoş otobanda iyi sayılmaz ama.

    Nereleri bozuk. Bilgi verir misiniz? Daha bir ay önce gittiğimde kaymak gibi idi bir çok yeri. Şu anda bende yolun bir ay önce araç kamerası ile kesintisiz çekilmiş videosu var. Bakacağım.

    Ankara istanbul yönü daha iyi o taraf yeni yapılmış, istanbul ankara istikameti kaç yıllık yol yama tamir çok var ayrıca dediğim gibi su birikintileri çok fazlaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiz risk
  • züğürt tesellisi olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intikam91

    züğürt tesellisi olmuş

    Züğürt tesellisi derken....? Sanki bizi otobana sokmuyorlar. Sizi sokuyorlar. Biz de otobana saldırıyoruz. Böyle bir durum mu var? istersem otobana girebilirim. Ama istemiyorum. E-5 yolunu seviyorum. Otobandan gitmeyip E-5'ten gitmenin nesi züğürt tesellisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 24 Eylül 2014; 16:55:14 >
  • Mis gibi otoban varken D-100 de neymiş.
  • hızlı ulaşım için mecbur otobanı kullanıyoruz.
  • Hizli ulasim istesek ucaga bineriz.
    Biraz da yolculuktan keyif almak lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi sanırım biz gezginler gibi doğasever birisi.. bu durumda daha çok gözlem yapabildiği, sıkmayan, dur-kalk yapılabilme sayesinde de yormayan bir güzergahı tavsiye ediyor..

    ankara'dan hızlı bir şekilde misal düzce'ye düşmem gerekiyorsa otoban tabiki...

    lakin akraba ziyaretine gidiyorsam ve akşam saatlerinde düşmem daha makbulse d100... bu sayede kızılcahamamdan bazlama-sucuk, bolu'dan yol üstü kurabiye vs de alabilirim... oğlanın çişi gelirse, tut biraz daha, biraz daha deyip durmam, illaki bir yol ağzı vardır..

    yol kalitesi ve konfor süratli gidilmeyecekse ha d100 ha otoban, farketmez...

    kazan ilçesinde 3-5 ışık, bolu'da 3-5 ışık, kaynaşlı ve düzce'de de 3-5 ışık .... yavaşlayarak yaklaşırım, belki de hiç durmadan geçerim...

    yarım saat daha erken gideyim deniliyorsa yine otoban...
    eyvallah..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.