Şimdi Ara

işsizlilkten delirmek üzereyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üni tamam, yüksek tamam, ingilizce tamam
    hangi işe başvursam ses yok. Valla artık yüreğime oturuypr. şimdiki aklım olsa yüksek falan yapmazdım. neye yaradı. pazarcı bile bizimkilere "oğlanı boşa okutmuşunuz" dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 11 Aralık 2018; 2:28:44 >

• Hangi bölümden mezunsunuz hocam..Benimde durum aynı üniversiteden mezun oldum.Arada satış danışmanı olarak vs çalıştım ama genel olarak düz bir işim olmadı.Milletin dediklerine de pek fazla kafaya takma o pazarcı muhtemelen kendi çocukları okumadığı için yıllarca eziklik çekmiştir şimdi kendi çocukları iyi kötü bir yerde çalışırken senin işsiz kalman onu mutlu etmiştir.Bu tür art niyetli insanların yorumlarını kafana takmana bile değmez ...
    Hocam bu ülkede şanslı yada doğuştan avantajlı değilsen, zorlanmadan sıkıntı çekmeden rahat edemiyorsun. O sebeple okuduğun bölüm üstünden en azından temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir yerlere gir, işi ve şartları öğren ona göre o sektörde daha kolay yönünü bulursun. O kadar okudum 3 kuruş maaşla tecrübe mi kazanayım diyeceksin, maalesef bazen şartları zorlamak gerekiyor.

Son olarak uzak durman gereken durum, çevrendeki boş muhabbetler ve her söyleneni kafaya takarsan motivasyonunu kaybedersin. En basit zorlukta pes edersin...

Sana bu yazıyı şirketimin ofisinden yazıyorum, fakat bu ofis koltuğunda oturana kadar neler yaşadım bir Allah biliyor. Benimde çevremde tuhaf imalarda bulunanlar, kıyaslayanlar vs vs oluyordu. Fakat gün geldi bana bakış açıları değişti, değişmek zorunda kaldı. O günlerde de umurumda değillerdi bugünlerde de...Önceliğin çalışmak, tecrübe kazanmak olsun. Para zamanla kazanılır.
  • Hangi bölümden mezunsunuz hocam..Benimde durum aynı üniversiteden mezun oldum.Arada satış danışmanı olarak vs çalıştım ama genel olarak düz bir işim olmadı.Milletin dediklerine de pek fazla kafaya takma o pazarcı muhtemelen kendi çocukları okumadığı için yıllarca eziklik çekmiştir şimdi kendi çocukları iyi kötü bir yerde çalışırken senin işsiz kalman onu mutlu etmiştir.Bu tür art niyetli insanların yorumlarını kafana takmana bile değmez ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş hayatında ingilizceyi iş verenler native bir özellik görüyor artık. İmkanın varsa ikinci bir dil veya yazılım - programlama dili öğren ilgin alakan varsa.

Ben de fransızca veya italyanca öğrenmeyi kafayı koydum ama isteksizim son bir kaç yıldır yapamıyorum.
  • dostum bende işsizim gerçekten çok zor bir durum evde sıkıntı dışarda iş sıkıntı konu komşu eş dost soruyor hala iş mi arıyon daha iş bulamadın mı dengesiz ne deidğii bilmeyen insan çok var malesef Allah yardımcımız olsun akıl veren çok ama iş konusunda kimseden tık yok...
  • Hocam bu ülkede şanslı yada doğuştan avantajlı değilsen, zorlanmadan sıkıntı çekmeden rahat edemiyorsun. O sebeple okuduğun bölüm üstünden en azından temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir yerlere gir, işi ve şartları öğren ona göre o sektörde daha kolay yönünü bulursun. O kadar okudum 3 kuruş maaşla tecrübe mi kazanayım diyeceksin, maalesef bazen şartları zorlamak gerekiyor.

Son olarak uzak durman gereken durum, çevrendeki boş muhabbetler ve her söyleneni kafaya takarsan motivasyonunu kaybedersin. En basit zorlukta pes edersin...

Sana bu yazıyı şirketimin ofisinden yazıyorum, fakat bu ofis koltuğunda oturana kadar neler yaşadım bir Allah biliyor. Benimde çevremde tuhaf imalarda bulunanlar, kıyaslayanlar vs vs oluyordu. Fakat gün geldi bana bakış açıları değişti, değişmek zorunda kaldı. O günlerde de umurumda değillerdi bugünlerde de...Önceliğin çalışmak, tecrübe kazanmak olsun. Para zamanla kazanılır.

• Hocam sıkıntı durum. İş ilanlarına bak en az 3-4 yıl tecrübe aradığı yaş 23 falan dalga geçer gibi. Kız alımı çok pompacıya bile kız arıyorlar. İnsanların söylediklerine takma. Kafaya çok taktıkça sana zarar saçlardan başlar stres. Allah verir rızkı elbet acele etme. Kolay bir durum değil ama durum böyle. Ekmek artık aslanın miğdesinde. Torpil yapacak insan bile yapmıyor benden daha çok yükselir diye. Sıkma canını.
  • İssizken daha mutluydum ben. Hobilerim vardi, daha ozgur hissediyordum kendimi. Bankaya girdim. 1 yil kadar calistim. Pazartesi istifami verecektim. Cuma gunu terfi verdiler. Az daha calisip oyle istifa etmeyi dusunuyorum.

İs yok, girdigin islerde de esek gozuyle bakiyorlar sana.

O yuzden canini sıkma. İssizligin tadini cikar. Kendine bir seyler katmaya devam et. Ve her yere basvur. Emin ol bu dediklerimi ise girdikten sonra daha iyi anlayacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla konu açıcaktım, senin konunu buldum geldim. aynı durumu ben de yaşıyorum. ingilizcem var, üni tamam sadece yüksek yok. temmuz ayında mezun oldum hala iş bulamadım. başvurduğum yerler ya cevap vermedi ya da olumsuz cevap verdi. bir tanesi tam oluyor gibiydi sebebini bilmeden olumsuz cevap aldım. ne yapıcam ben de bilmiyorum, canım sıkılıyor, amaçsız hissediyorum. dedikleri gibi bazen kendime bir şeyler katıyım diye kitaptır, filmdir hevesleniyorum ama devamı gelmiyor, motivasyonum kayboluyor. sadece şu sıralar düzenli olarak spora gidiyorum. üniversiteyi başka şehirde okudum memleketimden, onun da yalnızlığını çekiyorum. arkadaşlarım falan hep istanbul'da kaldı. iki ucu b.klu değnek gibi zaman geçiyor valla :(

En kötüsü de ulan tamam bu oldu galiba diyip umutlanmak..

• Bende aynı durumdayım haziranda mezun oldum. Eylülden beri iş arıyorum.1 ay bir yerde çalıştım ama beklediğim gibi bir yer değildi.Tekrar iş arayışındayım.Mayısta askere gitmeyi düşünüyorum çünkü o da engel oluyor ilanlarda genellikle askerliğini yapmış arıyorlar.

24 - Prison Break - Lost - Dexter - Breaking Bad - The Event - Sons of Anarchy - Game of Thrones - Heroes - Merlin - The Walking Dead - Spartacus - Camelot - Dark Blue - Breakout Kings - Sherlock - The Confession - Touch - Nikita - Arrow - Fringe - True Detective - Hannibal - Gangland Undercover - Banshee - Daredevil - Blue Mountain State - 13 Reasons Why - Narcos - Stranger Things - Dark - La Casa de Papel - Homeland - Peaky Blinders - 11.22.63 - Black Mirror - Chernobyl
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

İssizken daha mutluydum ben. Hobilerim vardi, daha ozgur hissediyordum kendimi. Bankaya girdim. 1 yil kadar calistim. Pazartesi istifami verecektim. Cuma gunu terfi verdiler. Az daha calisip oyle istifa etmeyi dusunuyorum.

İs yok, girdigin islerde de esek gozuyle bakiyorlar sana.

O yuzden canini sıkma. İssizligin tadini cikar. Kendine bir seyler katmaya devam et. Ve her yere basvur. Emin ol bu dediklerimi ise girdikten sonra daha iyi anlayacaksin.
    5 parasız şekilde hayatın tadını nasıl çıkarıyon usta merak ettim..???

Orijinalden alıntı: Scarface007

Bende aynı durumdayım haziranda mezun oldum. Eylülden beri iş arıyorum.1 ay bir yerde çalıştım ama beklediğim gibi bir yer değildi.Tekrar iş arayışındayım.Mayısta askere gitmeyi düşünüyorum çünkü o da engel oluyor ilanlarda genellikle askerliğini yapmış arıyorlar.

Biraz yanlis zamanda baslamissin is aramaya. Daha mezun olmadan basvurulara baslamak gerekiyor eger yazin mezun oluyorsan, cunku pek cok isyeri Eylul'de baslamak uzere aliyor calisanlari.

Ben Mayis'ta baslamistim basvurmaya, Agustos'ta mulakatlar bitti deneme surecine basladim, tam Eylul'un basinda da resmi olarak isbasi yaptim, basladigim donemde de birkac kisi benle birlikte basladi. Taa Subat ayindan basvurmaya baslayan arkadaslar bile vardi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    24 - Prison Break - Lost - Dexter - Breaking Bad - The Event - Sons of Anarchy - Game of Thrones - Heroes - Merlin - The Walking Dead - Spartacus - Camelot - Dark Blue - Breakout Kings - Sherlock - The Confession - Touch - Nikita - Arrow - Fringe - True Detective - Hannibal - Gangland Undercover - Banshee - Daredevil - Blue Mountain State - 13 Reasons Why - Narcos - Stranger Things - Dark - La Casa de Papel - Homeland - Peaky Blinders - 11.22.63 - Black Mirror - Chernobyl
  • Mesajim bulunsun

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.