Şimdi Ara

işsizlilkten delirmek üzereyim (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hangi uni,bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 1 Aralık 2019; 11:57:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peacifullord kullanıcısına yanıt
    Ne işle meşgulsünüz hocam ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende işe girdim araba parçası üreten bir fabrikada 4 aydır çalışıyorum işimiz çok zor ve ağır üstelik engelli olduğum için bana çok yükleniyorlar çok eziyorlar işimden hiç memnun değilim mutlu da değilim işsizken daha mutluydum en azından kendi yağımız da kavruluyorduk şimdi hiç memnun değilim hayatmdan...
    Küçük şeylerle mutlu oluyosun hocam bende arkadaşla aynı duyguları paylaşıyorum ve bende bankaya girdim istifa etmeyeyim diye askere geldim. Çalışırken işsiz zamanlarımı çok özlüyordum, özgürlük vardı diyordum. İstediğin zaman yatıp istediğin zaman kalkmak bir lükstür 1-0 öndesin maaşlı çalışana göre. İstediğin zaman istediğini yapabilir istediğinle görüşebilir istediğinle konuşmayabilirsin. Ama işte o yok. Gerizekalının biri gelir laf anlatır durursun saatlerce. Anlamaz mal mal bakar suratına. Hala bildiğini okur, sktir olupta gitmez kafanı ütülemeye devam eder. Kafayı koyup bayasın gelir onu orda ama bayamazsın çünkü müşteridir ve heryerde kamera vardır.
    Ben işsizken sabah 10-11 gibi uyanıyodum kahvaltımı yapıp boru çekmeye gidiodum tarlaya damla sulama borusu. Akşam 6 gibi bitiyodu 50 lira veriyolardı yaptığım işte boru dizmek tarlaya yürüyodum elimde borularla. Gazete dağıttım bi ara o da 30 liraydı günlüğü. 1 paket sigara+kahvede çay parası. 3 günde 1 de 2 bira parası kalıyodu. Arada dedem babannem falan veriyodu mutluydum ama o zamanlar.
    Akşam 12 de arkadaşla kahvede baba radyo açıp yavaş yavaş çekerdik kafayı. Biralar bitince çekerdik kapşonları soğuk yağmurda karanlık sokaklarda tin tin eve giderdik ağızda camel soft yakar ciğerini dumanı, rüzgarla su taneleri vurur yüzüne jilet gibi kesercesine. Girersin eve üstünü silkelersin bakarsın deden yakmış sobayı çıtır çıtır yanıyor, atarsın üstüne kestaneyi açarsın beyaz tvyi evde de cila yaparsın kestaneyle beraber girersin mis gibi sıcacık yatağa yatarsın. Dışardaki rüzgar sesi, baykuş sesi, köpek havlamaları ninni gibi gelir insana. Uyuyamazsan da çıkarsın balkona şehir gibi değil ki köy yeri, akşam elektrikler gidince gökyüzünü cam gibi görürsün, parlak ve yıldız doludur, gök kubbeyi görerek hissedersin. Derdin tasan yoktur, mutlusundur, saf bir mutluluktur o. Onu birgün kaybetmekten korkarsın, nihayetinde kaybedersin de. Ben o günleri çok ama çok arıyorum, nerde olursam olayım hiçbirşey bana o sobayla kestanenin, çamurlu tarladaki boruların plastik kokusunu vermiyor, gazetelerin mürekkeplerinin kokusunu vermiyor, hasret kaldım o zamanlara. İmkanınız varken değerlendirirn, işe girince de 5 parasız oluyorsuuz ona göre harcamalarınız artıyor malesef. İşe girmeden önce 1000 tl borcum vardı şu an 50 bin tl oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.