< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bul kocayı al parayı. Kızlar için işsizlik stresi mi olurmuş? Allahtan erkek değilsin yoksa şimdiye ölmüştün dertten sıkıntıdan.
|
Zengin koca da beni bekliyordu zaten. Ben babamdan para isterken utanıyorum, kolay mı elin oğluna bir şey aldırmak? Emeksiz yemek olmaz, hayatım boyunca hep çabaladım. Madem öyle sen de dert etme bul bir ihtiyar evlen?
|
Böyle kız mı kalmış? Lel.
Ben de İngilizce öğretmenliği mezunuyum. Baba parası yemeyeyim diye özelde sürünüyorum birkaç aylığına. Adamın arabasını kullanıyorum diye dert ediniyorum her binişte. Sen erkeksindir bence bir kontrol ettir birader. |
26 yaşında işsiz birisi olarak sıkıntılarınızı az çok anlayabiliyorum. İnsan artık kendi hayatını kurmak istiyor ama başlangıcında, süreklilik sağlayacağı bir iş olması gerekli. Umarım yakın zamanda hayatımızı idame ettirebileceğimiz işlerimize kavuşuruz.
![]() |
Tüm işsizlere sabır ve kolaylıklar diliyorum.
Ben 42 yaşındayım, sizin gibi üniversiteyi bitirip iş aradığım dönemi dün gibi hatırlıyorum. Altı ay aralıksız iş aradım ve ancak kötü bir yere girebildim, orada yedi ay çalışabildim, ardından yine altı ay işsiz kaldım. O dönem işsizlik oranı yüzde yedi dolayındaydı, yani şimdikinin yarısı kadar diyelim. İşssizlik mi kötü berbat şartlarda çalışmak mı kötü ondan da emin değilim. Sıkıntıdan çaresizlikten mutsuzluktan pskiyatrik sorunlarım oldu, yıllarca tedavi olmak zorunda kaldım. Demesi kolay yapması zor biliyorum ama kendinizi yıpratmamaya çalışın, ödediğiniz bedeli daha da ağırlaştırmayın. Bu süreç o kadar derin iz bırakıyor ki insanda, iyi bir işe girip maddi manevi durumunuz düzelse bile hiç unutmuyorsunuz, ölene kadar karakterinizi ve davranışlarınızı etkilemeye devam ediyor. İşsizlik arz-talep meselesi biliyorsunuz, ülkedeki işsizlik oranının yükseliği malum, yakın zamanda düşecek gibi de görünmüyor. İş bulanlar da insanlık dışı şartlarda çalışmaya zorlanıyorlar. İşsizlik %2-3 olsa herşey çok daha farklı olurdu. |
Herkes istiyorki okulu bitirince memur olayım.4-5-6 bin maaş alayım yatayım.Yok öyle dünya.O Devirler bitti.Heleki mevcut ekonomi şartlarında.Memur fazlası bile var şuan ülkede.
Normal bir iş bulup çalışacaksınız.Mesela insanlar markette kasiyerlik yapıyor.Sizde yapabilirsiniz veya farklı bir iş bulabilirsiniz. Zaten Türkiyede bayan olmak 1-0 önde başlamak demek.Kapılar daha kolay açılır.Hiç olmadı evlenirsiniz ev hanımı olursunuz. İşsiz erkek olmak daha kötü'dür.İntihar eşiğinde ay'lar bazen seneler geçer.Bayanlar hiç şikayet etmesin. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Rei -- 8 Nisan 2019; 0:34:58 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 8 Nisan 2019; 0:43:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|