Şimdi Ara

İşsizlikle başa çıkamama sorunsalı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
5
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güçlendiremiyorum. sabit bir miktar umudum var fazlasına zihnim izin vermiyor. zaten umudumu güçlendirebilseydim gücüm tükendiğinde dahi ipi bırakmayacağımdan emin olurdum. bu düzlükte sizi neyin beklediğini düşündüğünüze bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce görmüştüm ama yine güldürdü.
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    Sanırım ne ipin üstünde duracak gücüm var ne de tutacak bir umudum. İşin tuhaf tarafı düzlüğü, göremiyorum. Hayatım boyunca hep az çok bir şeyler hakkında az çok tahmin yürüttüm ama bu sefer hiçbir şey söyleyemiyorum değil iki seçenek, bir seçenek dahi yok aklımda. Gözümde canlanmıyor. Sanki kaset çizilmiş de bölüm sonu canavarını saatlerce bekliyor gibiyim. Ne bir fikrim var ne de omca saatin üstüne artık heyecanım.

• yarın deseler ki atandın. ne değişir hayatında?

• Ben evlenirim seninle

Demeyecekler, bunu bildiğim için bir şey değişmiyor. Farzı misal diyemiyorum çünkü kestiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 8 Nisan 2019; 1:42:50 >
  • Yatmaya devam
  • hala ipi bırakmadığına göre bişeyler var. söylemek zorunda değilsin tabiki ancak kendini yok diye inandırıp gerçek bir umutsuzluğa sürüklemek asıl hata olur.

• 26 yas ve ailem izin vermiyor just fukin lol. Kac kurtul o evden

Sanırım ipi bıraktığımda nasıl bir boşluğa düşeceğimin korkusunu kestiremediğimden dolayı bırakamıyorum.

• Kardeşim 27 yaşındayım işsizim her an ölmek istiyorum hayat son bulsun istiyorum belki yaralarım bi nebzede hafifler ama yapamıyorum ailemi düşünüyorum savaşıyorum. Çok sıktı be herşey üstüme geliyor bu ara bıktım artık.

• düşünmeye devam et.

• bizim gençliğimizde üniversite sayısı çok azdı ve o nedenle kazanması da zor olduğundan ,çoğu kişi en fazla lise okuyup çalışma hayatına başlardı
    biz o zamanlar hep derdik mümkün olduğunca herkes okumalı ,hatta kızlara daha çok okuma imkanı verilmeli

ama aradan yıllar geçtikten sonra çok yanıldığımızı gördük ,çünkü herkes üniversite okuyunca ara elaman vs. olmayacağını ,üniversitelerin kalitesinin düşeceğini ,mezun olan çoğu kişinin iş bulamayacağını

çoğu kişi benim fikrimi beğenmeyecektir ama ben eskiye dönülmesinin çok daha uygun olacağını düşünüyorum
    ilkokullardan itibaren çocukların yönlendirilmesi yapılmalı ,okul başarısı çok olanların devam etmesi ,olmayanların kabiliyetlerine göre yönlendirilmeli

arkadaşlar tamircilik ,işçilik ,çiftçilik çok kötü bir iş mi ?
    bu ülkede başka işler ve işçiler gerekmiyor mu ?

üniversite bitirmiş insan sayısı azalırsa onlara olan talep de ,saygı da eskisi gibi olacaktır

ben her zaman söylediğimi yine söylüyorum ;
    meslek liselerine insanlar bir şekilde yöneltilmeli ama şimdiki meslek liselerinden bahsetmiyorum
    bu okullara çok büyük yatırımlar yapılmalı ,en modern eğitim ,cihaz vs. sağlanmalı
    hatta bazı mühendisliklere sadece bu liselerden öğrenci alınmalı

kimse kendini kandırmasın eline tornavida değmeden ,elektrik elektronik mühendisi olamaz
    olamaz derken şimdiki sistemde okul kazanır ,yıllarca okur ama tüm dünyada ses getirecek mühendisimiz zor olur
    atalarımız "ağaç yaşken eğilir" derken bunlardan bahsediyor ,temel olmadan bina olmaz

bu şartlarda her yıl yeni işsiz üniversite mezunu eklenecektir ve bu sistem devam ederse moralinizi bozmak istemem ama mümkün değil iş bulmak (çoğu kişinin)

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Bu konuya ben de katılıyorum. Herkes okumak zorunda değil. Adam var matematik bilmiyor ama ısrarla aile diploma diye tutturuyor ve o adam eline aldığı her cihazı çok güzel tamir edebiliyor.Her şey üniversite okumak değil. Devlete kapağı atmak değil. Bu devletin fırıncıya da tamirciye de ihtiyacı var. Ne yazık ki aileler diploma diye tutturdukça hem üniversitelerin hem de bir çok sektördeki emekçilerin niteliği düşecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 8 Nisan 2019; 2:19:23 >
  • Mutsuz olmak ile işsiz olmak arasında bir bağlantı yok.

İşsiz olma süreci ne kadar uzarsa insan o kadar strese giriyor. Baskı artıyor vsvs. Bu durumla sadece iş bularak başa çıkabilirsin, hiçkimse sana dertleşme dışında yardımcı olamaz bu konuda.
  • sadece buda değil misal çocuğun müthiş bir müzik yeteneği var ,bu belli ama ailesi illa başka bir dalı seçmeye zorluyor ,resim yeteneği spor yeteneği hiç kabul görmüyor

oysa ki bilmiyorlar en büyük gelir bu branşlarda :)

hatta ticari yeteneği olanlar için ,ticaret kadar getirisi olan ne var ?

zorlamalarla iş yürütüldüğü için ,artık işinin ehli usta bulmak bile zorlaştı ,hemen her alanda büyük bir kalite eksikliği görülüyor

yani üzülmemek elde değil ,sizler bizim geleceğimizsiniz ,gençlerimizin mutsuzluğu ülkemizin mutsuzluğudur
    yıllarca oku oku ve bir şey olama
    ailelere mi üzülelim ,çocuklarına mı ?

gece gece fazla moral bozacağım ama bir gerçek daha var ,her geçen gün otomasyon sistemler gelişiyor ,böyle giderse insanlar işçilik bile bulamayacak
    neyse ya o kadarda umutsuz olmayalım ,ileride belki bir şeyler değişir ,ihtiyaçlar terse döner ,işleri robotlar yapsa dahi insanlarda alacak para olmadan onların ürettiği satılamaz :)

bu dünyada ben tek şey öğrendim ,hiçbir şey sürekli aynı şekilde gitmez ,dün olmaz denilen olur ,kesin olur denilen olmayabilir

• Parasız kalıyorsan ve seni mutlu edecek çoğu şey de parayla mümkün oluyorsa üstelik işin olmadan paran da olmuyorsa, bütün bunlar bağlantı olduğu anlamına gelir. Geri kalanlar da yardımcı etkenler. Stres, baskı vs..

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Evet yeteneğim müzik konusunda, gitar çalmaya karşı anneme, ben şarkı söylemek istediğim konusunu açamıyorum bile. Doğmamıl ve belki de hiç doğmayacak çocuklarım için öğretmen yaptı beni. Düşünceler değişmedikçe, sistem değişmez. Birçok hayatın nasıl olacağı da aşağı yukarı dediğin gibi ortada.

• Forumda kiz mi vardi ya

• her geçen gün biraz daha ölüyorsun
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.