Şimdi Ara

İşsizlikle başa çıkamama sorunsalı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
5
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parasızlıktan bahsetmemişsin ama, işsizlikten bahsetmişsin.
  • Müzik yeteneği var ise gitar ve birazda kompozisyon yapabilirseniz dj programları ile envato sitesinde haber intro outro her türden müzik besteleyip koyun satışa, 3,4 sene sonra paraya para demeyeceksin. Olmadı ninni şarkılar yap bebekler için yt ye at. Kadın sesini seviyor keratalar. Yine resim vb her tür iş için serbest işlerin olduğu siteler var. Binlerce iş var hatta zaman yetmez yapmaya ama en iyi olarak yapman lazım referans çoğaltman için. Şu anda sanatçılara öyle böyle değil ihtiyaç. Her bir döküman, her bir video her bir tasarım için ayrı ayrı sanatçıya-sanatçılara ihtiyacı var insanların. Çünkü her şey internete taşındı ve taşınıyor. Her şey görsel ve işitsel artık. Biraz tınısı güzel 10 sn lik giriş müziği yapıp 1000 kere satsan 100 bin dolardan aşağı para kazandırmaz ki yüzlerce şarkı yapman lazım şansı arttırmak için.

Tabi her şey kısmet. Olmuyorsa şöyle düşünelim, insan hayatı sonsuzdur Trilyon*Katrilyon*Sonsuz yaşam hakkımız var. Bunun 70 80 yılı bu dünyada gerisi de duruma göre cennet veya cehennemde. O yüzden 70-80 yıl için çok da kendini üzmeye gerek yok. Kendini çok kasıp her şeyi yakıp yıkanlar, hak hukuk tanımayanlar 70 yıl için sonsuz yaşamlarını heba etmesi essas acıklı olan.

• İşsiz ve cebi dolu olup da şikayet eden görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede adamınız (ailenizde zengin eş dost akraba nüfüs vb.) yoksa Allah'a emanet yaşarsınız asgari ücretli bir iş bulabilirseniz sizden iyisi yok diger türlü 9 yıl atama bekliyen ögretmen gördüm, kpss türkiye birincisi mülakatta eleniyor bu ülkeden bir taak olmaz.

o yüzden cengiz babaya devam:https://forum.donanimhaber.com/umit-yere-batsin--137824654

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 8 Nisan 2019; 3:11:2 >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    Ninni, çocuk şarkıları ve masalları işini düşünüyorum şu sıralar. Orda iyi para var ama ses kalitesi müzik kalitesi iyi olmalı.

• Doluluk oranına bağlı. Ailesiyle yaşıyorsa ve belli bir geliri olsa bile işsizlikten dolayı bütün gün evde oturmaktan rahatsız oluyor olabilir. Parasızlık ile işsizlik farklı şeyler.

İşsiz biri iş seçebilir ama parasız insanın o lüksü yok.

• Herkes istiyorki okulu bitirince memur olayım.4-5-6 bin maaş alayım yatayım.Yok öyle dünya.O Devirler bitti.Heleki mevcut ekonomi şartlarında.Memur fazlası bile var şuan ülkede.

Normal bir iş bulup çalışacaksınız.Mesela insanlar markette kasiyerlik yapıyor.Sizde yapabilirsiniz veya farklı bir iş bulabilirsiniz.

Zaten Türkiyede bayan olmak 1-0 önde başlamak demek.Kapılar daha kolay açılır.Hiç olmadı evlenirsiniz ev hanımı olursunuz.

İşsiz erkek olmak daha kötü'dür.İntihar eşiğinde ay'lar bazen seneler geçer.Bayanlar hiç şikayet etmesin.
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Her kadını kendi anan gibi mi sandın çocuk?

• Öyle demeyin, 31 yaşında, lise mezunu, hayatında tek gün çalışmamış biri olarak çok net söylemek isterim, insan bi yerden sonra sorguluyor..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle içinde bulunduğunuz durum, oluşturduğumuz bozuk sistemin sonucudur. Kendinizi fazla suçlamayın. Genelleme arayan serçelere de aldırmayın.
    Kısaca tavsiyelere geçeyim.
    1. Özel ders tecrübe istemez aslında. Özellikle ilkokul öğrencilerine abla aranır. Düşük ücretle ilan verin, bence karşılığını bulursunuz. (Düşük ücret tanımı bulunduğunuz yere göre değişir. Örneğin İstanbul’un bir çok ilçesi için saati 40 lira gayet düşük bir ücrettir)
    2. Anadolu insanlarında bir “isteseydi alırdı, isteseydi elde ederdi” gibi bir mantık da vardır. Müzik idealleriniz için yeterince savaştınız mı? Siz istedikten sonra önünüzde kimse duramaz. Kavga edip karşınızdakileri rencide edin demiyorum asla fakat kararlılığınızı ve isteğinizi gösterin. Gerekirse gidin alın. Kırsınlar yine alın. O arada çeşitli programlar öğrenin. Müzik yapın. Yukarıda ccgüven adlı arkadaşın tavsiyeleri de çok güzel.
    Kollay gelsin. Hayatınızın en zor dönemlerinden birindesiniz. Şu an kıtlık dönemi olarak düşünün. Zaten en dayanıklı ve güçlü kalmanız gereken dönem de bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 8 Nisan 2019; 7:40:27 >

• Allah işsizlerimize sabır versin ben iş hayatında cumartesi pazar tatillerimde bile sıkıntıdan patlıyorum izin mecbur kalmadıkça almıyorum sıkılmamak için bu insanlar ne yapsın

• Ben de 3 -4 senedir işsizim. Psikoloğum. Geçen sene 6 aylığına iğrenç bi çalışma ortamında çalıştım. Asgarî ücretle tâbi ki. Sonra dayanamayıp çıktım. Yanie iş bulsan bile çalışma ortamı kötü olabiliyor. E zaten bi de şimdi zar zor iş bulabiliyosun. Bu da durumu daha iğrenç bir hale getiriyor.
    İşsizlikle başa çıkma çok zor. Ama ben kendimce daha işe başlamadan kendimi emekli ilan ettim. Destekleyici ve çok iyi anne babam olduğu için bana güveniyorlar. Kişilik olarak sanata yakınlığım çok olduğu için. Halk eğitimden ney üfleme kursu aldım onun haricinde türk halk müziği korosuna gidiyorum. Müzikle çok içli disliyim yani. Her gün mutlaka 30-45 dk ney ufleyip pratik yapıyorum. İki hafta sonra hatta konser vericez. Halk müziği koro sunun konserini de geçen ay verdik. Onun haricinde türk halk oyunları ve Hüsnü hat kurslarına gideceğim. Bu işsizlik sürecinde ve ondan önce üniversite sınavıyla başlayan kilo alma cilginligima son verip belediyenin ücretsiz Fitnıs programına ve ve yine belediyenin ücretsiz diyetisyenine gidip kilo verdim. Hala da devam ediyorum.-Baska illeri bilmem ama gençlere yönelik aktivite, kurslarda Eskişehir büyükşehir Belediyesini çok başarılı buluyorum.-
    Kısacası kendime ufak bi bakıt list (bucket list) yaptım. Sanki emekli olmuşum da hayatımda yapmak istediklerimi yapıyorum gibi.. belediyenin gençlik merkezinde sıklıkla geziler doğa yürüyüşleri de oluyor. Sana tavsiyem sanat veya spor alanlarında belediyenin ücretsiz kurslarına yazıl hem sosyal çevren olur. Mesela Fitnıs grubunda hep yaşlılar var (sabahın 10 unda giriyorum haliyle işi gücü olanlar gelmiyor pek..) emekli hepsi. Muhabbet ortamı o kadar iyi ki grupta en yaşlı olana dede lakabını takmışlar ben de genç olduğum için bana torun diyorlar xD Sıklıkla selam verip hâl hatır falan sorarım herkese dedem napiyon falan derim. Onlar da zaten benden daha konuşkan.
    Bunu da anlatmamın sebebi bazen olmadık bir yerden insan sevgi ve muhabbet ortamı bulabiliyor. Benim şahsen bu hayattan beklentilerim-Dini bir takım sorumluluklardan sonra-: Bilim (öğrenme), sanat ve hepsinden önemlisi dostluklar(muhabbet edebilecek iyi insanlar bulabilmek.. Aşık Veysel'in dediği gibi:"Anlatmam derdimi dertsiz insana"). Hayattaki tek korkun keşke demek olsun. Daha geçen sene beraber KPSS çalıştığımız bi meslektaşım vefat etti. Yani düşünsene Kpss çalışıyorsun atama yok.. Önceliğin atama iş iken bir anda bir hastalıktan dolayı tek önceliğin hayatta kalabilmek olabiliyor. İnsanın doğasının nankörlük ve açgözlülük olduğuna inanırım. Halimize şükretmek varken hep dahasini istiyoruz. İş istiyoruz o olunca eş o olunca araba o olunca ev o olunca ne bileyim bitmez yani. Bunu düşündükçe aklıma Kur'an'da ki ayet gelir: ..Hatta zurtümul mekabir... Mal mülk hırsı insanın genel olarak mezara kadar devam eder gibi bir anlamı vardı. Neyse yani kendini 70 yaşında biri gibi düşün sonra gençliğinde kendimde neyi değiştirmek isterdim, nelerden pişmanlık duyardım diye sor kendine. Kendinin kontrol edebileceğin şeyler üzerine ileriyi düşünmeye çalış. Ki bu boş geçen zamanları daha verimli geçirebilesin. Umarım yardımı dokunmuştur. Sağlıcakla.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    redbul_540 kullanıcısına yanıt
    @Mis Kokulu Yalanlar Dediklerinde haklısın ama benimki tuhaf bir durum. Hem işsizlik hem parasızlık.. Hem iş seçme lüksüm yok hem de iş beğendiremiyorum.

@redbul_540 Memurluk dönemi bitti. Yorumlardan birinde bahsetmiştim. Ailem öğretmenlik dışında başka sektöre yönelmeme izin vermiyor. Evlen evin hanımı ol demek kolay. Türkiye’de kadın olmak demek 5-0 geride başlamak demek. Bu konuda uzun uzadıya tartışabilirim seninle. Oturup koca parası yeme devri de bitti farkındaysan. Annen, teyzen, nenelerin ne kadar rahat yedi koca parasını? Kaldı ki yine yorumlardan birinde emek harcamadan yemek yiyemediğimden söz ettim. Bir şeyden söz ederken lütfen gözlemlediğin yaşanmışlıkları olmamış veyahut çok normalmiş gibi yazma istersen.

İşsiz erkekler için tabiki de durum zordur ona bir sözüm yok. Ama sanırım lokmayı karşı cinsten bekleme konusunda gurur yaptığımıza bakarsak, aynı yolun yolcularıyız.

@cemsinan Kendimi suçlamıyorum bu sistemden kaynaklı bir problem. Özel ders konusunda iyi çevre şart. Ayrıca yolda gördüğü ilanı arayıp insanlara rahatsızlık verecek insan sayısı da yok değil.

Zamanında polislik, hemşirelik, kıyafet, enstrüman çalma gibi birçok konuda savaş verdim hiçbirinde başarılı olamamışken müziğe asla izin vermezler. Annem buna yakın bir konuşmada abilerine bırakmam, seni kendi ellerimle öldürürüm dedi. Bu yüzden dört duvara konsere devam. Teşekküler tavsiyeler ve iyi dilekler için.

@çokgeç Hayat boyu problemler devam ediyor, tek işsiz ben değilim. Hayatım boyunca herkes kadar birtakım problemlerim oldu, olmaya da devam edecek. Hayatı yaşanılabilir kılan da problemlerin çıkması. Her şey dört dörtlük olsaydı gerçekten çekilmezdi. Evde ömür çürüten bir ben değilim. Düşünüp düşünüp kendimi hasta etmeye değmez, ama düşünmemek de elde değil. Ne yazık ki inancım artık seninki kadar sağlam değil. Belki nankörlük belki küstahlık belki şımarıklık, ne dersen de.. Hiçbir şey geçerli bir sebep olamaz ama kırgınım, her şeye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 8 Nisan 2019; 11:28:56 >

• benzer bir durumdayım yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. aylardır canım o kadar çok sıkılıyor ki.. yalnızım, herhangi bir etkinlik yapabileceğim arkadaşım yok, iş yok, aktivite yok.. gün boyu dizi film oyun hayat böyle gitmez çok bunaldım valla bu yaşta sinir stres sahibi oldum ruhum 60ına dayadı sanki
  • hocam ortalama yüksekse öğretim görevlisi araştırma görevlsi felan deneseniz olmaz mı?

yanlış anlama hocam büyüğümsün yanlış birşey diyorsam affola fakat biliyorsunuz ben de öğretmen olmak istiyorum ama sizleri görünce ve bu konuda yazılan mesajları görünce içim acıyor ve acaba bende mi işsiz olacağım diye aklımdan geçiriyorum ne yapacağımı bilmiyorum ne yapacağım bilmiyorum.
  • Tüm işsizlere sabır ve kolaylıklar diliyorum.
    Ben 42 yaşındayım, sizin gibi üniversiteyi bitirip iş aradığım dönemi dün gibi hatırlıyorum. Altı ay aralıksız iş aradım ve ancak kötü bir yere girebildim, orada yedi ay çalışabildim, ardından yine altı ay işsiz kaldım. O dönem işsizlik oranı yüzde yedi dolayındaydı, yani şimdikinin yarısı kadar diyelim.
    İşssizlik mi kötü berbat şartlarda çalışmak mı kötü ondan da emin değilim.
    Sıkıntıdan çaresizlikten mutsuzluktan pskiyatrik sorunlarım oldu, yıllarca tedavi olmak zorunda kaldım.
    Demesi kolay yapması zor biliyorum ama kendinizi yıpratmamaya çalışın, ödediğiniz bedeli daha da ağırlaştırmayın.
    Bu süreç o kadar derin iz bırakıyor ki insanda, iyi bir işe girip maddi manevi durumunuz düzelse bile hiç unutmuyorsunuz, ölene kadar karakterinizi ve davranışlarınızı etkilemeye devam ediyor.
    İşsizlik arz-talep meselesi biliyorsunuz, ülkedeki işsizlik oranının yükseliği malum, yakın zamanda düşecek gibi de görünmüyor. İş bulanlar da insanlık dışı şartlarda çalışmaya zorlanıyorlar. İşsizlik %2-3 olsa herşey çok daha farklı olurdu.

• siyasetten banane diye diye bugünlere geldik şimdide internet köşelerinde ağlasın herkes
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkogrtmat

@Mis Kokulu Yalanlar Dediklerinde haklısın ama benimki tuhaf bir durum. Hem işsizlik hem parasızlık.. Hem iş seçme lüksüm yok hem de iş beğendiremiyorum.

@redbul_540 Memurluk dönemi bitti. Yorumlardan birinde bahsetmiştim. Ailem öğretmenlik dışında başka sektöre yönelmeme izin vermiyor. Evlen evin hanımı ol demek kolay. Türkiye’de kadın olmak demek 5-0 geride başlamak demek. Bu konuda uzun uzadıya tartışabilirim seninle. Oturup koca parası yeme devri de bitti farkındaysan. Annen, teyzen, nenelerin ne kadar rahat yedi koca parasını? Kaldı ki yine yorumlardan birinde emek harcamadan yemek yiyemediğimden söz ettim. Bir şeyden söz ederken lütfen gözlemlediğin yaşanmışlıkları olmamış veyahut çok normalmiş gibi yazma istersen.

İşsiz erkekler için tabiki de durum zordur ona bir sözüm yok. Ama sanırım lokmayı karşı cinsten bekleme konusunda gurur yaptığımıza bakarsak, aynı yolun yolcularıyız.

@cemsinan Kendimi suçlamıyorum bu sistemden kaynaklı bir problem. Özel ders konusunda iyi çevre şart. Ayrıca yolda gördüğü ilanı arayıp insanlara rahatsızlık verecek insan sayısı da yok değil.

Zamanında polislik, hemşirelik, kıyafet, enstrüman çalma gibi birçok konuda savaş verdim hiçbirinde başarılı olamamışken müziğe asla izin vermezler. Annem buna yakın bir konuşmada abilerine bırakmam, seni kendi ellerimle öldürürüm dedi. Bu yüzden dört duvara konsere devam. Teşekküler tavsiyeler ve iyi dilekler için.

@çokgeç Hayat boyu problemler devam ediyor, tek işsiz ben değilim. Hayatım boyunca herkes kadar birtakım problemlerim oldu, olmaya da devam edecek. Hayatı yaşanılabilir kılan da problemlerin çıkması. Her şey dört dörtlük olsaydı gerçekten çekilmezdi. Evde ömür çürüten bir ben değilim. Düşünüp düşünüp kendimi hasta etmeye değmez, ama düşünmemek de elde değil. Ne yazık ki inancım artık seninki kadar sağlam değil. Belki nankörlük belki küstahlık belki şımarıklık, ne dersen de.. Hiçbir şey geçerli bir sebep olamaz ama kırgınım, her şeye..
    Öncelikle o evden kurtulmanın yollarını arayın.
    1-Ailenizi çok ciddiye almayın onlarla mücadele edin, devrim yapmadan demokrasiye geçen bir tane halk bulamazsınız kendi devriminizi yapın.
    2-Ailenize kendinizin bir birey olduğunu kabul ettirdikten sonra(1. madde) kendi bölümünüzle alakalı olur veya olmaz, masa başı bir iş bulun.
    3-Para biriktirin ve bir yandan kpss asılmaya devam edin.
    4-Efendi bir eş adayı bulun ve kendi ailenizi kurun.

Yazması çok kolay ama başarması emek isteyen bir süreç

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.