Şimdi Ara

İşsizlikle başa çıkamama sorunsalı... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
5
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 21 yaşındayım liseyi 5 yılda bitirdim tüm gün yatıyorum para yok çalışma isteğim yok insan sevgim yok günde 1 paket tütün içiyorum hayata tutunamıyorum ölümü bekliyorum, Donanımhaber'e hoşgeldiniz
  • ailelerin yanında hayata tutunuyoruz hocam

çok zorlu süreçler,devlet kadrolarına girmek neredeyse imkansız hale geldi ./

en sonunda çiftçilik yapmaya gideceğim .////

evlilik falan gerçekten zor. herşey statü olmuş,mevki olmuş,para olmuş

ps. bu arada lise mezunlarına daha çok iş var gibi.bugün tcdd alım yapıyor hep lise mezunu.önlisans bile istemiyor tcdd :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 9 Nisan 2019; 12:52:56 >
  • Bi öneri "yaşadıkların gerçek midir ki ? Seni üzecek kadar. tek ve asıl gerçek ölüm ona üzül yeter"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekmusa

siyasetten banane diye diye bugünlere geldik şimdide internet köşelerinde ağlasın herkes
    bunların dedeleri 400 yıl önce felsefeden bana ne diyordu. babadan oğula nesil bunlar.

barbaros şansal'ın dediği gibi ''bkunuzda boğulun türkiye''
  • İşte bi erkeğin hayatının ne kadar zor oldugunu ne çaresiz oldugunu anlamanız için bi fırsat sen kız halinle baskı hissediyosun bide bi erkeği düşün o adam nasıl ev kuracak nasıl geçim sağlayacak.

Kız olsam valla bi ömür çalışmaZdım elin oğluna muhtaçmı kalayım diyeceksin ama işe girsen nolacak sabah 8 akşam 7 köle gibi gidip gelecen onun ağız kokusunu çekecen patronla uğraşacan alacağın maaşta az kendimi geliştiririm deme hiç ne kadar geliştirirsen geliştir değişen bişey olmuyacak inan

Bak kendi mesleğinde atanırsan çalış yoksa boş ver benim aidatim var kiram var o var bu var çalışmak zorundayım evlenecez ömür boyu çocuga kadına bakscaz mecburum peki sen neden mecbursun ne gerek var sabah kalk 10 da aç tv ni yap kahveni portakal suyunu gerisini düşünme en kötü ev kadını olursun bak en kötü bizde oda yok

Şu an çoğu kişinin eline iyi bi para geçsin inan işi bırakır hemde şu an ne canın sıkılacak gez toz ye iç yetrki para olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekmusa

siyasetten banane diye diye bugünlere geldik şimdide internet köşelerinde ağlasın herkes
    Aynen öyle.

Saçma sapan ne kadar konu varsa ilgi görüyor, ciddi konular arkada kalınca ve insanların yaşı 24+ olunca herkes ağlamaya başlıyor. Özellikle de son 2 senedir bu tarz konular forumda yaygınlık kazandı. Bizi bu duruma getiren siyasilerde suç olduğu kadar, kendi geleceği için zamanında ülke gündemini takip etmeyip zamanı boş işlerle harcayan gençlerde de hata var. Çarşamba'nın gelişi Salı'dan belli olurmuş ya hani, bu duruma düşeceğimiz 10 sene önceden belliydi millet yeni ayıldı.
  • @esmuco26 Öncelikle Allah senin de yardımcın olsun. Ne mutlu sana ki ailen yaptıklarını destekliyor. Babam karışmaz ama annem kısaca ‘’Boş işlerle uğraşma’’ der. Ben de dikiş kursuna gittim. Olur da çoluğum çocuğum olursa söküğünü dikebileyim diye. Kıyafet dikiyorum. Ablama, anneme, yeğenlerime, kendime kıyafetler diktim. Mayosundan, ferace, tişörte kadar..

Elazığ’da yaşıyorum. Doğa yürüyüşleri var mı bilmiyorum. Ama araştırmak gerek. Bu konuda problem bende sanırım, çünkü forumdaki birçok arkadaş gibi konuşma konusunda çekingenim. Bir gün gitsem 2. gün utanır yorulur bırakırım. Kaslarım çok güçsüz, biraz bile yürüsem bacaklarım morarır. Bu yüzden dikiş kursunda teyzelerle sohbete devam. Şikayetçi değilim, yaşıtlarımdan daha samimi ve daha komikler. (:

@KremalıSarımsaklıFıstık Film, dizi, oyun… Bir yerden sonra insan hepsinden nefret eder oluyor. Hiçbiri okuldan kaçıp countera gitmek kadar keyif vermez. Sanırım kuralları ihlal etmek, arada böyle kaçamaklar yapmaktı oyun dünyasını çekici kılan. Şimdi ruhum kaç yaşında bilemem ama seninkine yakın yaşlarda.

@hüseyinhayko cepkinci O iş torpil. Emek verip de red yemek daha üzücü. Umarım bilmem kimin uzaktan akrabasnın eşinin ALES’ten aldığı o muhteşem puanla üniversiteye yerleşmesinin haberini okumuşsundur.

Sana bu mesleği seç bunu oku gibi akıl vermek haddim değil. Bir ömürü karartmak kolay. Kurtarmak zor. Abla tavsiyesi: iyi araştır iyi düşün. Para mı mutlu eder, parasızlık mı?

@ANTİ BUG Ülkemizde evlenene kadar aile, evlendikten sonra eş uğraşır. Yani evlenince kurtulurum gibi bakışım olmadı hiçbir zaman. Sanırım erkek gözünden yazmışsın ama ülkemiz şartlarında bir kadının devriminde başarılı olduğunu pek hatırlamıyorum. Tarih boyunca kadınların yapmış olduğu devrimin sonu hep ölümle bitti. Tab beni öldürmezler ama yerimde oturttururlar (bkz. tecrübe).

@muammer816 İşin tuhaf tarafı bir de düğün masrafları var. Her şeyi o kadar zorunluymuş gibi yapmışlar ki normalini söylediğinde dışlanıyorsun. Bir ömür borç ödemek için insanlar evleniyor. Ne de olsa bir kez evleneceğim mantığı yüzünden kimsenin beğenmediği herkesin yığınla laf söylediği düğünler ortaya çıkıyor.

@matraxx22 Öneri için teşekkürler, haklısın. Sadece ölüme dert yanıp hazırlık yapmalı insanoğlu. Ama gel gör ki ölüm konusunda hissizim. Korkum yok.

@Tekmusa ve @Stand Alone Bu konuda haklısın, bunların suçlusu hepimiziz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla daha çok canımız yanacak gibi. Aslında suç sadece biz gençlerde de değil. Büyük kısmı da büyüklerimizde.. Yıllarca namaz kılıyor, başörtü geldi gibi ayakta çocuk bile uyutulmayaacak bahanelerle oy vermediler mi? Ortada bir suç varsa, bu hepimizin

@ManyetikRenozans Hayatın zorluğu ortada. Yıllarca babaya el açtım hala da açıyorum, yeri geldi parayı yüzümüze attı, yeri geldi ona bile layık görmedi. İşin kötüsü zaten ev kadını olmak. Kolay değil evde ömür çürütmek. Gezip tozmak için de para lazım, bunun için de çalışmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 10 Nisan 2019; 8:14:21 >

• Allah yardimciniz olsun

• Benzer durumda ne çok kişiymişiz. Allah cümlemize kolaylıklar versin ve hayırlı rızk kapıları açsın. Ben de yaş 23 başka bir öğretmenlik branşından mezunum. Fakat benim farkım okuduğum alanı ve mesleği de sevmiyorum. Geçen sene mezun oldum, 10-15 yerle görüşmeye gittim. Özelde Teklif edilen Asgari ücret-haftada 6 gün. İşi de sevmeyince görüşmelerde adeta midem bulanıyor. Başka vasıfsız işlere de başvursam bunca yıllık emeğimin kendi hatalı tercihlerimle boşa gitmesi içimi daraltıyor. Benden donanımsız adamların torpille bir yerlere girmesi canımı sıkıyor. Özgüvenim yerle bir oldu, işe girme fobim oluştu. Allah'a şükür inancım beni bu imtihan sürecimde ayakta tutan en önemli halatım.
    "Hayatım hep dersler olmuş. Takdir al, kompozisyon yaz, yarışmaya katıl, resim çiz, iyi bir ortalamayla bitir okulu.. Dönüp bakıyorum da meğer ben hiç yaşamamışım, yaşamayı, sevmeyi unutmuşum". Gerçekten öyle ve çocukluk, gençlik, hayat bu değildi. Olmaz olsun böyle yarış sistemi.
    Çare olarak Özel sektör sıkıntılı gözüküyor hocam Kpss kasıp atanmaya çalışmak şu an en mantıklısı. Gerekli puanı alana kadar da konu komşu çocuğuna özel ders verebilirsiniz yukarılarda dendiği gibi, branşınız buna müsait. Bir de aslında ayrı bir konu lâkin şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Yorumu okuyan önyargılı kesim varsın beni yobaz ilan etsin ama ben doğru bildiğim düşüncemi söyleyeceğim. Kendinizin de dediği gibi "Akranlarımın birer birer pembik gelin olmasıyla içten içe dalga geçsem de sanıyorum imreniyorum: MUTLULUĞA.. Belki de tatlı mı tatlı doğan çocuklara.. ". Hayat gözlemlerimden çıkardığım kadarı ile, elbette ki ihtiyacı arzusu yüksek kariyer ideali olan çalışsın uygun yerde ama genel itibari ile hanımefendilerin mizaçları gereği asıl mutluluk ve huzuru iş hayatından ziyade ancak evlilik/annelikte bulduğu kanaatindeyim. Keza ülke kültürümüzde ev geçindirme yükümlülüğü de istisnai durumlar harici 1.olarak erkeğin sorumluluğundadır. Dolayısıyla çok ihtiyacı olanlar hariç hanımefendilerin kendilerini iş bulmalıyım, senelerimi iş hayatında harcamalıyım diye bunalımlara girip sağlığını heba etmemelerini düşünüyorum. Evlilik işi nasip kısmettir orası da ayrı. Umarım bu son dediğim kısım yanlış anlaşılmamıştır.

• MetinCinar kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özel değilse niçin çalışmadınız ve çalışmadan geçim meselesini nasıl hallettiniz ?

• Güzel yazınız için teşekkür ederim hocam, Allah hakkınızda en hayırlısını nasip eylesin.

• esmuco26 kullanıcısına yanıt
    grupta en yaşlı olana dede lakabını takmışlar :D Güzel yazınız için teşekkür ederim hocam. Ben de sizle arkadaş bölüm pdrciyim. Ücretsiz kurslara girmek olayı güzel duruyor ama 3-4 senedir nasıl işsiz durabildiniz hocam çevre baskısı olmuyor mu ben 1 sene olmadan baskılar iyice arttı :D Sevmediğin bir işte/iş ortamında çalışmak mı daha kötü yoksa işsizlik mi acaba...

• Aklına girmiş gibi olmayayım ama senin ailenin etrafına ördüğü duvarı kırman lazım... Bence ilgi duyduğun alanları mesleğini garantiledikten sonra hobi olarak değerlendir. Atama işleri problemli, üstelik senelerce alakasız yerlerde yokluk içerisinde çalışmak durumunda kaliyorsun. Duyusal açıdan boşluğa düşmek de bu dönemde yaşadığın sıkıntıları artırır. Ben de yaşadım benzer bir süreci.

Öğretmenlikten ziyade diğer memuriyet alanlarına sıcak baktığını farkettim. Aile de biryere kadar, reşit bir bireysin nihayetinde. Polislik gibi maddi kaynağa ihtiyaç duymayacagin seni masrafsız mesleğe yetistirecek bir alana yönelmek seni tedavi edecektir.

Karakterin genelden farklı görünüyor, bir o kadar da olgun düşünüyorsun. Umarım yaşamın ritmini yakalarsin kisa surede...

• MusaRami kullanıcısına yanıt
    Çalışmamak tercih değil, zorunluluk oldu benim için..
    Bu zorunluluk sonra alışkanlığa hatta açık açık belirteyim, tembelliğe bile dönüşmüş olabilir. Adını koyabilmiş değilim.

Geçim konusuna gelince, kira gelirleri.

• Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Kız çocuğu olunca o duvarlardan anca evlilik yoluyla çıkabiliyorsun. O duvardan çıkıyorsun ama belki de başka bir duvara gidiyorsun. Bu yüzden aile anca evlenene kadardır keza ablamda bunu anlamış oldum. Ailem muhafazakar ve Anadolu kültürüyle yetiştik. Bunların doğruluğunu yanlışlığını sabahlara kadar tartışmak bize bir şey getirmeyecek olup aksine ömrümüzden birçok şey götürecektir. İnsanları değiştirmek çok zordur, uzun yıllar uğraş verdim. Başaramadım, ben de boşverdim ve sürece alışmaya çalıştım (en azından kendi ekmeğimi kazanana kadar).

Kuzenim şehit düştü, bu saatten kimse izin vermez polisliğe [ha devlet beni kabul eder mi orası da ayrı bir dert (Göz, vücudun kist oluşturmaya başlaması vs.)].

İyi dileklerin için teşekkürler. Umarım hepimiz o ritmi yakalar, onun sarhoşluğuyla savruluruz bir tarafa.
  • 25 yaşında malzeme mühendisliği mezunuyum 1.5 yıldır işsizim çok iyi anlıyorum durumu,insan hayal etmeyi bırakıyor bir süre sonra en kötüsü de bu sanırım.Bakalım ağustosta askerim sonrası allah kerim bu zamana kadar askerliğe yoruyordum işsizliğimin sebebini eğer geldikten sonrada bulamazsam kötü olacak benim için... Herşeyin hayırlısı diyelim.
  • emrearici kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcın olsun, tez vakitte sevdiklerine kavuştursun. Dediğin gibi her şeyin hayırlısı, iyi düşünelim iyi olsun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.