Şimdi Ara

İsrail Türkiye'yi vurursa ne olur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İsrail Türkiyeyi vurmaz çünkü israil ve Türkiye müttefik.

Bak kürecik radar üssüne, bak türkiye ve israil arası ticarete.

Tv de birbirine sallayıp arkada güzel iş tutuyorlar. Herkes kendi kitlesine oynuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye ve İsrail ticari ve askeri olarak her zaman birbirlerini desteklemişlerdir. En son Suriye savaşında bile İsrail'i Türkiye destekledi.

• savaş büyürse iran vurabilir ama bizimkiler haydi savaşa diye bir tepki vermez hatta vurmasını içten içe haklı bile bulabilir dışarı yansıtmadan.

vuracağı yerler zaten kürecik incrilik.

ha nokta atışı yapamayıp çok sivil kaybına türk askeri kaybına neden olursa o zaman işler değişir papaz oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Haziran 2025; 12:34:47 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Türkiye bir nato ülkesi
    Israil nato ülkesine nasıl saldırıyor bunu açıklayabilir misin ? Hadi diyelim nato ülkesi değil olası bir Türkiye İsrail savaşında israilin en ufak bir başarı şansı dahi yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Nato ABD degil mi? bazen cikislar yapip, Turkiye'yi atalim ittifaktan diyenler olmuyor mu? ABD destegi birakirsa Turkiye'yi atabilirler simdiye kadar ornegi gorulmemis bir sey ama imkansiz olmadigini dusunuyorum

Turkiye hala buyuk olcude ABD ve dis teknolojilere bagimli ulke kuru kalabalik asker sayisiyla olmayacagini olmadigini yuzlerce binlerce kez yazdim ama ben yazdikca, baska biri daha cikip, yine milyonlardan asker sayilarindan falan bahsediyor.

Mesela yunanistan icin de yillardir ayni seyi soyluyorlar yeriz falan 10 milyon ulke diyorlar ama yani gercekten asker sayisi onemli desek bile birlesip saldiracak bir suru ulke cikacaktir mutlaka en az 50 milyon 100 milyon olurlar oyle bir senaryoda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Haziran 2025; 14:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

İran'ı istedikleri hale getirince

hedefe Türkiye'yi koyacaklar.

Nato'nun fesh edilip yerine yeni bir pakt kurulması zaten bir kaç senedir dillendiriliyor.

bu yeni kurulacak nato'ya da İsrail ile GKRY'ni alacaklar, Türkiye'yi almayacaklar.

1. dünya savaşı öncesindeki Sykez-Picot anlaşmasında, ingiltere-fransa-italya-rusya Osmanlı devletinin topraklarını paylaşmışlardı.

Osmanlı devleti, ingilizlerle görüştü ittifak devletlerinin yanında savaşa katılmak istedi, fakat hedef zaten Osmanlı olduğu için ittifak devletleri Osmanlıyı yanlarında istemediler.

Osmanlı devleti de mecburen Almanya tarafında yer almak zorunda kaldı.

tıpkı bunun gibi, batı yanında olmak isteyeceğiz fakat bizi yeni kurdukları pakta almayacaklar.

biz de mecburen kendimize müttefik aramak zorunda kalacağız...

• vurmuş olur. İsrail Türkiye'yi vurursa ne olur? 

ama bizde karadeniz yöresinde hatta bir şarkıda kullanılan bir ifade var. "vurdi, vurdi, vuruldi" diye. İsrail Türkiye'yi vurursa ne olur? 

• he_man kullanıcısına yanıt
    İsrail ile Türkiye ya ortaklar ya Türkler'in içinde azımsanmayacak kadar çok Yahudi var ya da kökenleri aynı belli etmiyorlar, bir yalan olabilir Türklük...

Amerikalılar alınmasınlar, eminim ki aydın olanları beni anlayışla karşılayacaklardır ama İran İncirlik ve Kürecik üslerini vurursa destekleyeceğim. Gerek Malatyalılar'ı gerekse bu üslerde çalışanları çok iyi biliyorum, İngiltere ve Siyonizm'in güdümünde olan üsler olduklarından da hiç şüphem yok, umarım burada yapılan tüm kirli işler ortaya saçılır ve Anadolu toplumunu bırakın dünya toplumları için aydınlanmaya vesile olur. Sadece üslerin Suriye'deki olaylarda üstlendiği rol bile saldırıya uğramaları için kafi...

Benim tarifi imkansız olan kötü evliliklerden doğma kuzenlerim var hiç ilgim alakam olmadığı gibi iletişimim de yok, şopar kelimesi anlatmaya yetersiz kalır. Suriye'de katledilen Aleviler yerine bunlardan arınsak zerre üzülmem. Buraya heykel koymak istiyorum anlarsınız siz, ABD karşıtı doğal olarak değilim ama bir Elizabeth gerçeği var akıntılı 🗽🗽🗽

İran içinde hiç şüphe uyandırmayan görünüş olarak onlara çok benzeyen Mossad ajanları varmış ve savaşın gidişatını etkileyebilirlermiş. Karşılıklı saldırılar Rusya - Ukrayna savaşı gibi uzun süreli ve sonuçsuz kalırsa yine çok pis yeni nesil bir toplum mühendisliği savaş politikası ile karşı karşıya kalmış oluruz bunun farkına varın...

Sosyal medyada korkunç bir bayağılıkla profiline İran bayrağı koyup garip garip ciddiyetsiz gönderiler yayınlayan hesaplar var. Bu sene Eurovision şarkı yarışması tamamen İtalyanlar'ın Siyonistler'in elindeydi ve bazı takipçiler Eurovision'un sosyal medya hesaplarındaki gönderilerinde kullanılan dilden basitlikten çok rahatsız olduklarını dile getirip kimlerin bu hesapları yönettiğini sorgular olmuştu, malumunuz bu sene İsrail karşıtı görünümlü aslen gerçek bir İsrail uşağı sanatçı görünümlü militan JJ ve terörist devlet Avusturya birinci olmuştu, orada bile kalitesizlik şelale oldu, Roma nereye dokunsa orası çingene mahallesine dönüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 16 Haziran 2025; 15:35:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Mevcut zihniyet Türkiye'de egemen olduğu sürece İsrail'in Türkiye'yi vurması hatta Türkiye'yi tehdit olarak görmesi bile mümkün değil.Zira 20 yıldır bölgede İsrail'in önünü bu kadar açan tek zihniyet Türkiye'de ki zihniyettir.

İsrail savaş uçakları Suriye ve Irak üzerinden geçerek İran'ı bombalıyor.Peki bu nasıl mümkün olabiliyor?İlk önce 2003'te Irak ABD tarafından işgal edildi ve İsrail'in bölgedeki en büyük düşmanlarından biri olan Saddam'ı devirdi.Bu işgale ve Saddam'ın devrilmesine bölgede tek destek veren Türkiye oldu.

Ardından 2011'de Suriye'de Esad yönetimine karşı iç savaş çıkartıldı.Irak'a demokrasi (!) getiren ABD burada da ön planda yer aldı ve yine aynı şekilde Irakta olduğu gibi Türkiye'de ABD'nin yanında konumlanarak daha düne kadar 'kardeşim' dediği Esad rejiminin devrilmesi için her şeyi yaptı.2024'ün Aralık ayında da Esad devrildi.Esad'ın devrilmesiyle beraber Rusya Suriye'den çekildi.Rusya'nın Suriye'den çekilmesiyle beraber Suriye hava sahasıda İsrail'e açılmış oldu.

İşte bugün İsrail savaş uçakları doğrudan Türkiye'nin desteğiyle ve çabalarıyla pasifize edilen Suriye ve Irak üzerinden geçerek İran'ı bombalıyor.Bugün İran'a kadar olan tüm coğrafya Türkiye'nin de destekleriyle İsrail'e sonuna kadar açılmış vaziyette.Niye bunu sağlayan bir ülkeye saldırsın?

Kaldı ki geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin Suriye'de yerleşmeye niyetlendiği askeri üsleri bombalayarak direk etkisiz hale getirdi.Türkiye sesini bile çıkaramadı.Apar topar 'İsrail ile savaş istemiyoruz' açıklamaları yapıldı,Azerbaycan aracılığıyla İsrail ile anlaşıldı.

Bir de şöyle bir yanlış algı var.Irak düştü,Suriye düştü şimdi sırada İran var ondan sonrada biz varız şeklinde...

Halbuki son 20 yılda ortadoğuda yaşanılan tüm değişimler ilk olarak Türkiye'de başladı.Kasım 2002'de Türkiye'de zihniyet değişiminden sonra Irak işgal edildi,Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarıyla Türkiye tamamen BOP'a uygun şekilde düzenlendi ve ardından 2011'de Suriye'de iç savaş başladı.Şimdi ise Türkiye'nin demografik yapısı Türkiye'ye doldurulan milyonlarca yabancı ile değişime sokuldu.Buna karşı çıkan Özdağ ise içeri atıldı.2017'de tartışmalı referandum sonucu ile Türkiye Arap ülkelerinde görülen 'parti devleti' şekline dönüştürüldü.Yeni yapılması istenen anayasa bile İmralı'dan görüşler alınarak yapılmak isteniyor.Yani PKK ideolojisi anayasa sokulmak isteniyor.

Buradan da görüleceği üzere ortadoğudaki değişimler ilk olarak Türkiye'de başladı ve Türkiye'de bu süreçten hiç dışlanmadı.20 yılda ortadoğu BOP'a uygun şekilde dönüştürülürken Türkiye'de dönüştürüldü.Diğer ülkeler savaşla,işgalle,iç savaşla dönüştürülürken Türkiye'de dönüştürüldü.

Yani sıra bize geliyor demek pek doğru değil.İlk bizden başladı demek daha doğru bir tespittir.

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Sadece İsrail'in saldırmasıyla değil beklenen İstanbul depremi olursa da böyle olacaktır, savaş da anlaşmalı olarak çıkarılırsa tiyatroda "play" tuşuna basılmış demektir. Gerek ekranlarda gerek sosyal yaşamımızda karşılaştığımız tüm dansözlerin gerçek yüzü ortaya çıkar...

Nick'inize uygun şekilde farklı ve durumu özetleyen hatta belki de gizli istihbarat raporlarına dayanan müthiş bilgileri bizlerle paylaşmışsınız elinize sağlık...

Komşuların ne yapabileceği ile ilgili uzun süredir ben dahil birçok kişi burada kendini yırtarcasına bağırıyor, onun planlaması yapılalı çok oldu, gerisini bilmiyorum ama komşulara lütfen dikkat, mesafeyi seviyeyi korumaya özen gösteriniz. Mesela benim akrabalarım apartmandan kaçtılar ama biz hala direniyoruz kimilerinin varlıklarına...

Ben hala olaylar olsa canımıza kıysalar malımıza konsalar hatta kimilerimiz devlet kursa başları göğe mi erer ne kazanmış olurlar diye sorgulayıp duruyorum, mesela Narin Güran Eurovision'da mı yarışacak neyi kimi temsil edecek düşünürken çıldırmamak elde değil...

Toplumu birleştirebilecek kim olursa ortadan kaldırılacak dediniz ya, Atatürk niçin ortaya çıkarıldı şimdi neden yok sayılmaya çalışılıyor daha iyi görebiliyoruz sanırım, eksen değişikliği değil bambaşka bir şey AK politikalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 16 Haziran 2025; 17:1:30 >

• İsrail'in Türkiye'ye zarar verecek gücü var.

Ama Türkiye'nin İsrail'i tamamen ortadan kaldıracak gücü var.

İsrail toprak büyüklüğü olarak Türkiye'nin %2 si kadar. Yani 40-50 kat küçük. Bu kadar küçük bir ülkeyi güçlü bir ülkeye karşı koruyamazsınız.

Deniz savaşında Türkiye 8-10 kat güçlü İsrail'in tüm gemilerini batırmak birkaç saat sürer. Hemen sonrasında denizden abluka yer yardım alamaz. Sahil kentleri, limanları, askeri üsleri istenirse denizden dövülebilir.

Havada İsrail daha modern uçaklara sahip, bunlarla sürpriz bir atak yapabilir ama geriye dönecek bir üs bulamazlar. Tüm üstlerin vurulması Türkiye için max 3-4 saat.

Karadan Suriye topraklarından İsraile giriş olmaması için hiçbir engel yok.

Türkiye, ABD ve Çinden sonra dünyada ki en büyük siha gücü. Oradan da taklaya geliyorlar. Sadece kamikaze dronlarla bile israil cehenneme çevrilebilir.

Suriyede ki Koral çalıştırılıp İsrail iletişimde taşdevrine döndürülebilir.

İsrail'in içindeki 3 milyon Filistinli'nin topluca harekete geçmesi Türkiye'nin bir çağrısına bakar, zaten yıllardır zulüm altındalar. Bizden önce Telaviv'in üstüne onlar yürür yeter ki Türkiye'nin savaşa girdiğini görsünler.

Daha Türkiye'nin İsrail'in etrafını tamamen saran KKTC, Katar, Irak, Suriye, Libya, Somali de ki üstlerimizi saymadık bile.

Türkiye İran değil, İsrail'e 10 gömlek büyük gelecek bir ülke. Bunu tüm dünyaya anlattık bir tek ülkemizdeki samancılara anlatamadık. Onlar israil aşkından önünü görmezler.

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Tahran dümdüz olmak üzere. Bu isin kalabalıkla olmadığını bu iran olayından sonra çok iyi anlayacaksınız bence. 10 milyonluk ülke 100 milyonluk ülkeyi üzümlü kek gibi yiyecek.

Benim yahudilere en ufak sempatim yok. Yahudi başka, american başka ve bu durum çok muhtemel böyle bitecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Haziran 2025; 17:38:8 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Yazıda nüfus ile ilgili tek bir satır yok.

Başlığı da yanlış okumuş olabilir misin?

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Yazdığın yazı o izlenimi veriyor. Çünkü Türkiye 10 gömlek büyük gelmez. Israil'in teknolojisi daha üstün. 10 gömlek büyük gelirse sadece nüfus konusunda büyük gelir ama onun önemi yok zaten. Bu israil olayını gördükten sonra, "x ülke 10 milyon yeriz" mevzusu bitecek bence.

Benim profile bak, resimlere bak, yahudi desteklemem fakat gerçek ne yazık ki bu. Yahudiler oldukça güçlüler.

• İsrail Türkiye'yi vurursa ne olur?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.