Şimdi Ara

İsrail Ne Yapmaya çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet dünya'da tek dini kurallar ile yönetilen ve dış politikası tamamen faşizan bir anlayış ile şekillendirilmiş olan israil devleti ne demek istedi?
    quote:

    "Türkler'in İsrail devletine vaaz verecek en son kişiler olduğu"

    Yahudilere kucak açmak, onlarla askeri-iktisadi işbirliği yapmak ve gelinen nokta ''biz israilliler üstün siz Türkler aşağlık anlayışı!
     İsrail Ne Yapmaya çalışıyor?

    http://haber.gazetevatan.com/Planli_kamerali_Israil_kustahligi/281304/1/Gundem
    elçimiz ''olay yerine'' gitmeden önce israilli politikacılar gazetecilere açıklama yapar, biz yukarda Türk aşağıda, çünkü biz üstünüz!

    yahudilerin faşizan tavrı yeni bir olay değildir, dış dünyaya yabancı insanlarımız için şaşırtıcı olmuş olabilir...

    haaa unuttum doğru ya onlar soykırıma uğradı, o yüzden ne yapsalar doğrudur!

    aman sakın eleştirmeyin yoksa dünya kamuoyu sizi antisemitik olmakla ve bu zavallı millete kin kusmakla suçlar! haklı eleştiri de yöneltseniz, önemli değildir boş bakışla ve aptal bir ifade ile yoksa sizde mi nazisiniz diye soru yöneltilebilir!

    üstelik kurtlar vadisi'de halt etmiş!!!
    neden ezilmiş, toplama kamplarında tüketilen yahudi insanlarının acınası hallerini göstermek varken sen tut günümüzden, dünyanın gözü önünde yapılan katliamdan bahset! olacak şey mi Allah aşkına!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 12 Ocak 2010; 23:07:57 >







  • İsrail aslında korkulacak bir ülke değilmiş.
    Türkiye bunu dünyaya ispatlamak üzere.
    Kurtlar vadisi olayına gelince İsrailin neden kızdığını anlayamadım.
    Sonuçta sen bir halt yersen birileride çıkar bunu anlatır veya filminde konusu işlenir.
    Daha anlatılacak çok şey varda burası yeri değil
  • Siyonizme boyun eğmemek gerek.
  • siyonizme boyun eğmemek için boş beyinleri doldurmak gerekli, hala piyanisti izleyip ağlayacak kadar boş beyinli insanlarımız varken biraz zor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: castorpollux

    siyonizme boyun eğmemek için boş beyinleri doldurmak gerekli, hala piyanisti izleyip ağlayacak kadar boş beyinli insanlarımız varken biraz zor...

    +1
  • İsrail dini kurallarla yönetilen tek ülke değildir.
    Bu bir yana, Amerikan politikalarını tasdik eden, en azından alkışlayan bir Türkiye'nin, siyonistleri 'adam edeceğini' yahut yeteri kadar korkulacak bir ülke olmadıklarını ispatlayacağını beklemek fazla iyimserlik olur.

    İsrail'den ziyade, Amerikadır ilgilenilmesi gereken. Bu yönde de bir hareket olmadığına göre, yaşananları bir kökten değişim olarak görmek için erken.

    Peki neden ilişkiler geriliyor? Çok geniş bir yelpazede bu soru yanıtlanabilir.
    Bu alternatifler içerisinde, Türkiye'nin 'İslam dünyası' içerisinde yükselen imajını perçinlemek dahi bulunabilir.
  • İsrail van minüt demiş sorun yok yola devam
  • Amerika'nın durumu çok farklı aslında oldukça sık yapılan hata aslında israil'in etken güç olduğudur...
    her ne kadar siyonist lobi Amerika'da çok güçlü olsa da, Brooklyn'de yaşayan yahudi sayısı, yahudi ülkesi israil'den çok olsa da, aslında Amerika için israil başağrısından başka birşey değildir.

    Amerikan politikasına olan nefretin kaynağı siyonizm olduğu için, yanlış değerlendirme yapılarak Amerika'nın dış politikası değerlendiriliyor. Amerikan politikasının tastik görmesi şaşırtıcı bir gerçek olmaktan ziyade, küresel dünyanın realitesini özümsenip, çıkarlar gereği uyumlu olunması olarak açıklanabilir...

    Kendine hayrı olmayan Avrupa Birliğine -o ya da bu- sebepten dolayı yamanmış bir ülke olarak, herhalde Amerikan güdümlü strateji geliştirmekte pek şaşırtıcı olmasa gerek... Türkiye'nin Amerika'ya - Amerika'nın Türkiye'ye olan ortak çıkarları israil'i rahatsız etmektedir. ABD-Türkiye-israil ortak deniz tatbikatından rahatsız olan israil'in çeşitli ayak oyunları ile Türkiye'yi saf dışı bırakıp, Amerika'nın ortadoğuda'ki tek müttefi olduğunu ispatlamaya çalışması buna bir örnektir... batının ortadoğudaki tek alternatifi israil olduğunu ispatlamak ve Türkiye'nin konumunun değerini düşürmek, israil'in pastanın büyük payını kapması demektir...

    İslam dünyasını küstürmeden, ABD'nin tepkisini çekmeden yürütülecek bir politika ile israil bal gibi korkulacak ülke olmadığı gösterilmiş olur (ha bunu bu hükümet becerebilir mi? o tartışılır)
    k. Irak'a mudahele sürecinde Henry Kissinger gibi Amerika'da etkili birisinin (siyonizme yön verip, şekillendiren) Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik askeri operasyonunun yanlış olacağını belirtmesine rağmen, dönemim ABD yetkililerin Türkiye'nin haklı müdahelesi olarak değerlendirilmesi aslında siyonizmin Amerika'da çok etkili olmasına rağmen herşeyi yöneten güç olmadığının ispatıdır (zaten ABD'nin onayı olmaksızın başka bir ülkeyi bombalayamazsınız, İran, Rusya, K.Kore, Küba gibi kendi politikasını belirleyen ülkelerden biri değilseniz).

    uzun lafın kısası Amerikan politikasının alkışlanması=siyonist israil'in onaylanması demek değildir...




  • Alternatif teori: Gerilen ilişkinin dozunu maksimuma çıkararak, yapay kriz yaratarak, Türkiye ile olan ilişkileri düzeltmek.
  • Şu yaptıkları hareket gerçekten onlar adına acınası bir durum 5 yaşındaki çocuklar gibi davranmışlar kızamıyorum bile şu resme bakınca inanılmaz komik görünüyor ikside
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: castorpollux

    siyonizme boyun eğmemek için boş beyinleri doldurmak gerekli, hala piyanisti izleyip ağlayacak kadar boş beyinli insanlarımız varken biraz zor...

    +1


    Siyonizm ve vahşet ağırlıklı olarak İsrail Yahudilerinin yaptıkları işler. Polonya'daki Piyanist Yahudiyle, onun hikayesine ağlayan Türk'ün Siyonizmle ne alakası var yani. İsrail devleti ile Yahudilik birebir örtüşmez. İsrail'in politikası tüm dünyadaki Yahudileri bağlamaz. Nasıl ki bir çok Müslüman devletin yaptığı Türkiye'deki insanları bağlamıyorsa elin Polonyalısını da , Selanik'ten göçme dönek tabir edilen Yahudiyi de bağlamaz. Bu dönek tabir edilen Yahudi'likten sonradan dönmüş, memleketinden Türkiye'ye gelmiş şimdi muhafazakarım diyen biri de Cemil İpekçi. Ona da siyonist diyorlar. Hatta Tayyip Erdoğanla ilgli olarak kitap bile yazıldı. Bende okudum. Tayyip Erdoğana Siyonist diyen ile Atatürk'e siyonist diyenler farklı siyasi görüşlerin insanları. Demirel de siyonsitti, Kemal Derviş'te. Böyle denilir durulur liste kabarık, hepsi içimizden insanlar. Kimi sevmediysek adını siyonist koyduk. Siyonizm bilgisi içermeyen bir beynimiz var. Tüm dünyada olduğu gibi genel bir önyargı ve Yahudi düşmanlığı var. Böyle beyinler olduğu müddetçe hedef hep sapmış olur. Hedef Yahudiler mi, İsrail mi bunu belirlemek lazım. Dünyada 20-30 milyon Yahudi var, kimilerne göre 20-30 milyon siyonist var. İsrail Yahudi nufusunun %30-40'ını oluşturuyor. %70-60'ı da İsrail'in ne yaptığı bağlamaz...

    -

    İsrail bu diplomatik küçüklüklerle bence kaşınıyor. Eline birşey de geçmiyor. Türkiye gibi büyük bir düşmanı kimse istemez. Vicdanı olan her insanın ve o insanların oluşturduğu devletlerin de İsrail alehine konuşması doğaldır. Ortak çıkarların anasını belliyim varsın olmasın, tüm dünyanın İsrail konusunda ortak bir tavır koyması lazım. Hoş o tavır konuldu , İsrail resmen savaş suçlusu ilan edildi hemde defalarca. Ele geçen ne koca bir hiç. Sırbistanın yaptığı da savaş suçuydu, oraya girildi orduyla ve düzeldi. Hadi sokun bakalım Filistin'e barış gücü askeri ama nerde. Bir gün Sırp Mladiç gibi İsrail devleti başbakanı, genelkurmay başkanı, cumhurbaşkanı da savaş suçları mahkeesinde yargılanacak ve bende bunu göreceğim. Yani umuyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 13 Ocak 2010; 11:14:57 >




  • Filistinde yaşananları neden tek biz bu kadar arka duruyoruz, tek islam ülkesi bizmiyiz. Bir sürü islam ülkesi var din kardeşleri var onlar neden ses yükselmiyorlar. Neden kendi meselemiz gibi bakıp sürekli bunun hakkında açıklamalar yapıyoruz. Biz bu kadar sündürürsek olayı adamlarda kendi seviyesizliği ölçüsünde bunun öcünü alacaklar, karşı tepkilerini böyle seviyesizce ortaya koyacaklar.

    İsrailin yaptıkları tabikide kabul edilemez ama bunu gurur meselesi yapmak bizim görevimiz değil.

    Filistin için yaptığı açıklamalar kadar terör içinde uluslararası arenada açıklamalar yapmasını beklerdim başbakandan.
    Imf toplantısı oldu İstanbulda orada çıkıp bağıra bağıra söyleseydi teröre yardım etmeyin diye, bizi destekleyin diye. Ardındanda bir daha imf toplantısına gelmem diyerek tavrını koymasını beklerdim.

    İsrail her zamanki seviyesiz ve şımarık rolünü oynuyor. Yaptığı sadece karşılık vermek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Filistinde yaşananları neden tek biz bu kadar arka duruyoruz, tek islam ülkesi bizmiyiz. Bir sürü islam ülkesi var din kardeşleri var onlar neden ses yükselmiyorlar. Neden kendi meselemiz gibi bakıp sürekli bunun hakkında açıklamalar yapıyoruz. Biz bu kadar sündürürsek olayı adamlarda kendi seviyesizliği ölçüsünde bunun öcünü alacaklar, karşı tepkilerini böyle seviyesizce ortaya koyacaklar.

    İsrailin yaptıkları tabikide kabul edilemez ama bunu gurur meselesi yapmak bizim görevimiz değil.

    Filistin için yaptığı açıklamalar kadar terör içinde uluslararası arenada açıklamalar yapmasını beklerdim başbakandan.
    Imf toplantısı oldu İstanbulda orada çıkıp bağıra bağıra söyleseydi teröre yardım etmeyin diye, bizi destekleyin diye. Ardındanda bir daha imf toplantısına gelmem diyerek tavrını koymasını beklerdim.

    İsrail her zamanki seviyesiz ve şımarık rolünü oynuyor. Yaptığı sadece karşılık vermek.

    insanlığımızıda mı unutalım?
    sorunda bu tüm dünya insanlığını unuttu, Türkiye hatırlatmaya devam ediyor sorun bunun neresinde?

    Bu gurur meselesi değildir, bu İNSANLIK MESELESİDİR! ırkçı düşünmeyelim arapsa gebersin, arap dünyası düşünsün, şuysa yaşasın olmaz!

    en azından fransa gibi, olmayan bir soykırımı kabul edip, böyle sahtekar tavırlarla, yok soykırım heykeli şusu busu diye (olmuş olsa bile tarih oldu) dramatize edip, amaçsızca soykırım yoktur diyeni hapse tıkıp, dünyanın önünde işlenilen savaş suçuna sessiz kalmak böylesi daha mı iyi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paganra


    quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Filistinde yaşananları neden tek biz bu kadar arka duruyoruz, tek islam ülkesi bizmiyiz. Bir sürü islam ülkesi var din kardeşleri var onlar neden ses yükselmiyorlar. Neden kendi meselemiz gibi bakıp sürekli bunun hakkında açıklamalar yapıyoruz. Biz bu kadar sündürürsek olayı adamlarda kendi seviyesizliği ölçüsünde bunun öcünü alacaklar, karşı tepkilerini böyle seviyesizce ortaya koyacaklar.

    İsrailin yaptıkları tabikide kabul edilemez ama bunu gurur meselesi yapmak bizim görevimiz değil.

    Filistin için yaptığı açıklamalar kadar terör içinde uluslararası arenada açıklamalar yapmasını beklerdim başbakandan.
    Imf toplantısı oldu İstanbulda orada çıkıp bağıra bağıra söyleseydi teröre yardım etmeyin diye, bizi destekleyin diye. Ardındanda bir daha imf toplantısına gelmem diyerek tavrını koymasını beklerdim.

    İsrail her zamanki seviyesiz ve şımarık rolünü oynuyor. Yaptığı sadece karşılık vermek.

    insanlığımızıda mı unutalım?
    sorunda bu tüm dünya insanlığını unuttu, Türkiye hatırlatmaya devam ediyor sorun bunun neresinde?

    Bu gurur meselesi değildir, bu İNSANLIK MESELESİDİR! ırkçı düşünmeyelim arapsa gebersin, arap dünyası düşünsün, şuysa yaşasın olmaz!

    en azından fransa gibi, olmayan bir soykırımı kabul edip, böyle sahtekar tavırlarla, yok soykırım heykeli şusu busu diye (olmuş olsa bile tarih oldu) dramatize edip, amaçsızca soykırım yoktur diyeni hapse tıkıp, dünyanın önünde işlenilen savaş suçuna sessiz kalmak böylesi daha mı iyi?


    Arkadaşım yazılanı nasıl okuyorsun anlamıyorum. Ben savunmayalım demiyorum tamam savunalım ama belli bir ölçüsü var bunun. Sen içerdeki olayları atla dıştaki olayları gündemde tut.
    Benim için arap-kürt-yahudi-hristiyan-müslüman farketmez ben ırkçı birisi değilim.
    Birazda kendi işlerimize bakalım, kendi sorunlarımızla ilgilenelim.




  • pardon arkadaşım yanlış anlamışım ama yanlış anlaşılmaya müsait bir yorumdu...
    o konuda size zaten katılmamak mümkün değil, Filistin dışişeleri bakanlığı gibide çalışmamak gerekir...
  • Yiğit Bulutun haklı çıkması bizim için süper olur


    Yiğit Bulut yazdı
    Ortadoğu 'İsrail ve Türkiye'ye' dar gelir!

    13.01.2010 10:30

    DAHA açık yazayım; yeni dünya düzeninde bu bölgede bir “dev” kalacak ve muhtemelen bu Türkiye olacak!
    Sevgili dostlar, bu tespiti “duygularımla” değil tamamen eldeki “verilerle” yaptım. Bu noktaya “nasıl” geldiğimi sizlere detaylarıyla aktaracağım...
    İsrail ile Türkiye arasında “ne olduğu” sorgulanıyor. Bence “olan ve olacak”
    çok açık. Yaşananlar “doğal seçilim sürecinin” bir parçası ve bu sürecin doğası gereği, “ikisinden biri diğerinin altında kalacak” taraflar çarpışıyor!
    Detaya gelince... 1997 sonrasında “oluşmaya başlayan” yeni dünya
    düzeninde “ABD’nin Irak savaşı” belirleyici oldu. Savaşı “kazanan” bir
    Amerika görseydik; İsrail’in “Washington destekli” Ortadoğu’nun “efendisi” olduğu, yeni kurulacak bir Kürt devleti-İsrail çizgisinin de Türkiye’yi bunalttığı bir dinamik içinde yaşayacaktık.
    Oysa “evdeki hesap çarşıya uymadı”; Amerika, Irak savaşını kaybetti ve 1997 yılında açıkladığı “strateji” çöktü. Türkiye öne çıktı ve “Yeni Dünya Düzeni” Türkiye “merkezli” bir odak üstüne oturdu.
    Sonuç: İsrail için “yol bitti”. Yeni Dünya Düzeni’nin “yeni efendisi” Türkiye. Bu gerçeği dikkate alınca yaşananlar doğal ve daha yolun çok başındayız.




  • İsrail'in yapmaya çalıştığı şey çok belli. "Özür diledik zaten" gibi bir tavırla sabır testine sokuyorlar. Türkiye'nin izleyeceği yol şu an için çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9

    İsrail aslında korkulacak bir ülke değilmiş.
    Türkiye bunu dünyaya ispatlamak üzere.

    Kurtlar vadisi olayına gelince İsrailin neden kızdığını anlayamadım.
    Sonuçta sen bir halt yersen birileride çıkar bunu anlatır veya filminde konusu işlenir.
    Daha anlatılacak çok şey varda burası yeri değil



    Bence o kadar emin olmayın. İsrail sizin dediğiniz kadar küçümsenecek bir ülke değil. Ne de olsa dünyayı elinde tutan yahudilerin anavatanı. Türkiye ye yapılan saygısızlıktır. Amacımız adamları sadece özür diletmek olmalı. İsrailin yediklerini cümle alem biliyor zaten. Saldırgan tutumlarından dolayı dizi,sinema ne görse tepeleri atıyor huyları bu.




  • İsrail Türkiyeden almak istediği şeyleri henüz almadığı için iplerin kopmasını istemiyor.
    Ama ileride çıkarlarımız kesiştiği zaman kapışmamız kaçınılmaz olacak diye düşünüyorum.

    İsrail özür diledi
    Türkiye ile İsrail krizinde Cumhurbaşkanı Şimon Peres devreye girdi ve Peres'in isteği üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye resmi özür mektubu gönderdi.

    13.01.2010 20:32

    İsrail'in Kanal 10 televizyonu, Dışişleri Bakanlığının hazırlığı, özür içeren mektubu Türkiye'ye gönderildiğini bildirdi.

    Edinilen bilgiye göre, özür dileme kararını Cumhurbaşkanı Peres ile Başbakan Binyamin Netanyahu birlikte aldılar.

    Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bir açıklama yaparak, ''Konunun çözüldüğü umudunu taşıdığını" belirtti. Netanyahu, mektubun kaleme alınmasına bizzat katıldı.




  • İsrail in ne yaptığı ortada,
    esas soru tayyip erdoğan ne yapmak istiyor.
    Kriz nasıl başladı.
    Kim başlattı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.