Şimdi Ara

İsrail Gaz Maskesi Dağıtıyor [ SON DAKİKA ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzmanlar, İsrail yönetiminin, Suriye'ye yapılan saldırının ardından İran'dan ya da Lübnan Hizbullah'ından gelebilecek bir misilleme saldırı olasılığına karşı bu uygulamayı başlattığı görüşünde.

Ülke genelinde postanelerde ve bazı alışveriş merkezlerinin içinde kurulan stantlarda sürdürülen gazmaskesi dağıtımı, İsrail vatandaşlarına kimlik göstermeleri durumunda veriliyor.

Maskeler, başta biyokimyasal saldırılar olmak üzere her türlü kimyasal silah tehdidine karşı koruma amaçlı takılıyor.

İsrail'de ilk gaz maskesi dağıtımı 1991 yılı Körfez Savaşı sırasında Irak tarafından İsrail'e atılan 40 civarındaki Skud füzesine karşı kullanılmak üzere dağıtılmıştı.

Ancak bu gaz maskelerinde kullanılan filtrelerin kullanım sürelerinin geçmiş olması nedeniyle maskeler 3 yıl önce İsrail ordusu tarafından tüm ülkede toplatıldı.

Şu an itibariyle İsrail halkının yüzde 60'ının yani yaklaşık 4,5 ila 5 milyon kişinin gaz maskesi sahibi olduğu, 2,5 ila 3 milyon kişinin ise gaz maskesine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

İsrail hükümeti 2010 yılında yaptığı açıklamada 2013 sonunda ülkede gaz maskesi olmayan vatandaşın kalmayacağını açıklamıştı.

Mısır: "Bu tür bir saldırı kabul edilemez"

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amri ise İsrail uçaklarının Suriye'deki bazı hedefleri vurduğu yönündeki iddialara ilişkin, "Arap topraklarına yapılan bu tür bir saldırı kabul edilemez" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Amr'ın "Arap topraklarına yapılan bu tür bir saldırı BM sözleşmelerini ve uluslararası kanunları apaçık bir ihlal anlamı taşır ve kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Amr'ın, "İsrail'in Ekim ayında Sudan topraklarına da saldırı düzenlediğini ve Mısır'ın o saldırıyı da kınadığını hatırlatarak, İsrail'in uluslararası toplumda sorumlu tutulması gerektiğini vurguladığı" belirtildi.

BM'den uyarı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Suriye'de bazı hedefleri vurduğu iddiasına ilişkin, tarafları bölgede tansiyonu ve şiddeti artıracak tutumlardan kaçınmaya davet etti.

Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban'ın, bölgeden gelen raporları endişeyle takip ettiği ancak BM'nin olayın detaylarına ilişkin bilgiye sahip olmadığı vurgulandı.

BM'nin bölgede yaşananları bağımsız olarak doğrulayabilecek bir pozisyonda olmadığı da belirtilen açıklamada, Ban'ın bütün tarafları tansiyonu ve şiddeti artıracak hareketlerden kaçınmaya, uluslararası hukuka ve bölgedeki bütün ülkelerin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeye çağırdığı kaydedildi.

Özet:İsrail Gaz Maskesi Dağıtıyor.Misileme tehdidine karşı.

Kaynak

• bu gunlerde kara bulutlar dolasiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok pis bi şey olacak gibime geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcees

Çok pis bi şey olacak gibime geliyor.

Evey.çok kötü işey olacak.
  • Lan yine olan sivillere olacak savaşınıza tükürdüklerim
  • İyiymiş gaz maskesi. Ben olsan çokça olarım sonra olaylar geçince internetten satardım

• quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

İyiymiş gaz maskesi. Ben olsan çokça olarım sonra olaylar geçince internetten satardım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +9 dağ esintisi taşı ekli gaz maskesi satılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcees

Çok pis bi şey olacak gibime geliyor.

+1

Esad kimyasal başlıklı SCUD füzelerini kullanırsa(kime karşı olur olsun) bu bölgede daha öncekilerden çok daha büyük bir savaş çıkar.

• Amma tırsaklarmış
  • atom bombasına taramalı taksalar da dünyanın her tarafına düşse ölsek yeter yav
  • bizede silah versinler sika sika gideriz..

• İran,Suriye,Mısır,Lübnan hepsi toplansa yine Israile birşey yapamazlar.Israili ABD falan destekliyor diye demiyorum.Israil ordusundaki disiplin,devlet ciddiyeti,teknoloji,bilim 15 yüzyıl kanunları ile yaşayan araplarda ve İranda yok.

• bordo klavyeliler damlar birazdan

• Aklı balında bi savaş çıksa ne güzel olur ya,
  • bu Araplardan nefret ettiğim kadar hiç bir milletten nefret etmiyorum. inanın Ruslar ülkemde binlerce insanı katletti, soykırım yaptı onlar daha cana yakın geliyor bana. hükumet neden hala Arap yalakalığı yapıyor ? oy uğruna mı ? Türk Tarihini'de az çok biliyorum maailmasoda 1 Araplar Türkleri sözde bağımsızlık uğruna sırtından hançerledi. ayrıca neyle Israil'e kafa tutuyorlar ki ? Iran'a sözüm yok çünkü elinde nükleer silah mevcut ve diğer Araplara göre ellerinde iyi bir asker gücü var. komik, sadece komik.
  • Up !
  • iran suriye'nin yerinde olsaydı şu israil'i çoktan denize dökmüşlerdi dua etsinler arada diğer ülkeler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FightTheSystem

bordo klavyeliler damlar birazdan

Damlamışlar zaten
  • Biz Türküz beyler bizim maskeye ihtiyacımız yok. Kömür sobasından alışığız bişey olmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.