|
Bir devrin sonu: İngiltere'de kömür enerjisi tarih oldu
-
-
Anadolu da kömür beleş dağıtılır özellikle seçim öncesi daha da fazla ...
Akkuyu da Rusların patlatırlarsa ülke değil bölge hapı yutar.
Sanayi Devrimi malum ilkin İngiltere'de oldu ve çok nemalandılar da ...
Başka şeylerde de öncü olacaklar ...
-
15 GW gücünde deniz üstü Rüzgar Türbini kurmasalardı bu kömürden kurtulamazlardı. Şanslarına 25 metreden az derinlikte kapasiteleri ise 40 GW. 50 metre derinliğe çıkarsanda toplam 120 GW kapasiteleri var ve bu şekilde türbini deniz tabanına sabitlemek bayağı kolay.
Bizim ise denizlerimizde ise denizin tam ortasında böyle sığlıklar yok. Ama Ege’de bir sürü kayalık ve boş ada var ve buralara kurulabilir. Tabii bunun yüzünden savaş çıkacaksa değmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Onlar kullandı kirletti, ekonomilerini ucuz enerji ile büyüttü, biz pahalı enerji kullanıp ekonomimizi büyüteceğiz, olan bize oldu. Hadi ucuzlasa bile büyük bir sermaye gerektiriyor ilk yatırımda oda bizde çok olmayan bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 30 Eylül 2024; 20:48:4 >
geç kalınmış bir karar :)
-
Zaten eskiden başka seçenek yoktu, erken girmenin avantajını kullanırlar. Diğer küçük ülkeler de ekonomi büyütme hırsı yerine stabil tutmaya odaklansalar daha iyi olur. Enerjiyi de "büyük sermayeden" dolayı beceremiyorlsrsa yap işlet devrete teslim etsinler. Tabii bu akkuyu gibi absürt örnekler için değil, güneş ve rüzgar için geçerli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar 2000'li yıllardan bu yana bir strateji içerisinde ilerliyorlar. X partisi gelip "Dur bu olmamış" demiyor. Stratejiyi alıyor ve güzelce güncelliyor.
2010 da Londra'da her devlet dairesinin ışıl ışıl olmasına çok şaşırmıştım. Neden demiştim. Neymiş güvenlik içinmiş. Peh.
Gelelim o zamanların off-shore planlarına. Anlattıklarında "Yok be zor yaparlar" diyordum.
Adamlar Off-shore'da limitli kalsalar bile on-shore tarafında almış başını gitmişler. Ben utandım yeminle.
Bu arada @gun 'ün umurunda değil belki ama biz 50 defa yönetmelik değiştirdik. Hep belli başlı firmalar ile yürüdük. Birilerini zengin ettik. Sonra baktık. Aaaaa enerji açığımız var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 30 Eylül 2024; 15:48:14 >
-
Medeniyet dediğin böyle bir şey işte
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O medeniyet için ne milletleri sömürdüler...
-
gönderin kömürleri Türkiye'ye, çöpleri gönderdiğiniz gemilerde yer vardır.
-
Güçlü, güçsüzü ezer doğanın kanunu..
-
22 yıl geriye gitsek, 50 yıl ileri refah seviyesine ulaşırız..
-
Gerçekçi olalım. Tarih boyunca güçlü olan milletler-ülkeler doğrudan yada dolaylı olarak çeşitli biçimlerde diğer milletleri boyunduruklarına almıştır. Yunan'lar, Makedon'lar, Roma'lılar, Doğu Romalılar, Persler, Emeviler-Abbasiler, Türk'ler, Çinliler, Ruslar ve en son genel olarak bunu batı yapmıştır. Kabul ediyorum metodları ve acımasızlık oranları değişik ama bu durum tarih boyu değişmiyor. Güçsüzlüğün bahanesi yok. Güçlü olun sonra beğenmediğiniz şeyleri isterseniz başkalarına yapmasınız. Gerisi hayalcilik olur maalesef. Kendi içimizde yapısal problemlerimiz çok. İyi kabul edilen iki üniversitede lisans ve lisansüstü eğitim aldım birisinde 5 yıl kadar araştırma görevlisi oldum(mühendislik). Benim gözlemlediğim hocaların, asistanların ve öğrencilerin çoğu vasattı. Ayrıca kaynaklar çarçur ediliyor düzgün yönetilmiyor. Bu saydığım grupların içinde belki %10-20'si güzel işler yapabilecek insanlar ama ne kadarı belirli imkanlara ulaşabiliyor emin değilim.
-
Akkuyu Nükleer Santral deki elektrik için birim fiyatlar kabaca yine kazıklanan Türkiye olacak. En pahalı nükleer elektriği Türkiye'nin olacak. Ruslar bu işte de karlı. Yapıyorlar parasını Türkiye ödüyor. Elektrik üretecek parayı Ruslar toplayacak! ...
Patlama sızma riski de cabası ... Türkiye'de Ruslar de-facto askeri tesisleri kendi topraklarına dönüştürecekler ... Rusların gözleri bu topraklarda fiziksel işgal etmede ...
-
Herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine.
Adamlarda güneş yok ne yapmışlar, biz güneş ülkesiyiz durum ne? Pehhh
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Büyük balık küçük balığı ham yapar doğanın kanunu bu sende yapsaydın dostum aman yapma etme dur diyen mi oldu ?
-
Kazıklanma göreceli bir kavram gaz krizi olduğu zamanda 25 cent dolara çıkınca çok ucuza geldi filan diyordu millet yarı fiyata aldık, müthişti vs.
Almanya’da da devamlı yönetmelik değiştiriyor. Tabii benimki mazeret değil.
Rüzgarda yerli bir türlü başaramadık, dolayısıyla rüzgardan vazgeçti hükümet, güneşte çok büyük üretim kapasitemiz oldu onu destekliyor şimdi.
Yap işlet devlet dediğin çöp oluyor zaten otoyol değil bu kalsın 20 yıl sonra :)
Açıkçası ben 3 tane nükleer enerji santralini çok gerekli buluyorum Akkuyu, Sinop ve Trakya ama yapan yok işte ne yazık ki bizim istediğimiz fiyatlara girmiyorlar alım garantisi versek bile.
Onun dışında güneşe devam ve pompajlı hidro elektrik depolama tesisi kurması gerek devletin yada bak o yap işlet devret olabilir.
Anadolu’da çok çok çok fazla güneşi depolayacak çok fazla alt ve üst rezarvuara sahip alan bulabiliriz.
Baraj yapmayı ve işletmeyi biliyoruz.
bizde kömür olmazsa olmaz... onu çıkarmak ayrı, taşımak ayrı, satmak ve kullanmak ayrı.. hepsinden de vergi.. yaktıkça iştahı artan kapitalizm!!!
doğa var mıydı? o neydi ki!!!
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Güçlü, güçsüzü ezer doğanın kanunu..
|
Benzer içerikler
- sfs ne demek
- güvenli vpn önerisi
- x kullanıcı adı değiştirme
- akıllı saate whatsapp nasıl yüklenir
- tbt ne demek instagram
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X