|
İspanya'nın dev elektrik kesintisine ilişkin ilk bulgularında Türkiye detayı
-
-
Kronolojik olarak belli olmuş ama bu 3 bölgede üretim neden bir anda düştü belli değil ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
Yine biz çıktık iyi mi.
30 milyar ışık yılı uzaklıktaki uzaylınında bizden kaynaklı bir sorunu var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 15 Mayıs 2025; 17:21:22 >
-
Türkiye ile ilgili detay sadece bize bağlı olmasına rağmen elektrik gitmemesi, sırf okuma süresi uzun olsun diye editor arkadaş gizlemiş :)
-
Atılan başlıkla haberin içeriğinin alakası yok. Türkiye'nin bu kesintiye sebebiyet verecek en ufak bir hatası yokken ne diye böyle bir başlık attınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
3GW pompalama nedir? Elektrik sektöründe yeni kavramlar türemiş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ u/BerkanEngineer -
Orada da bir savcı makam odasında şehit edilmiş olsaydı iyice inanırdık bu komplo teorilerine.
_____________________________ -
basmış ceyranı
yalnız enteresan hala belli değil neden böyle bişey yaşandığı, tespit edemiyorlar. Hava olayı diyor? Nedir olm bi tek sizde mi hava olayı var? Hava olayı dediği de fırtına vs değil atmosferik titreşim.
O ne admin? Oraya yazmışsın da? nedir?
İspanya candır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bağlantı verdim ya atmosferik titreşime. Detaylar orada, ayrı bir haberde ele almıştım.
-
Editör arkadaş,emeğine sağlık lakin bu bildiğin clickbait olmuyor mu?
_____________________________ Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville -
Sitenin iyice içine etmeye başladılar. Ergen ergen clickbait başlıklar saçma sapan anlaşılmayan içerikler. Para gelsinde çalsanızda olur kafasında bir siteye döndü dh. Şimdi bunu dedik diye hop bidi al sana uzaklaştırma cezası. Sanki buraya bağımlı herkes.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 16 Mayıs 2025; 9:2:44 >_____________________________ -
Başlıkta "Türkiye" yaz yeter, az çok iş yapar, aç bırakmaz!
Çünkü, ülkedekilerin en az yarısı aşağıdaki zihniyetli.
Kötü tarafı gelişmenin önünde kronik bir engel, az gelişmişlikte süreklilik sağlıyor.
quote:
Egosantrizm ya da beniçincilik (benmerkezcilik) her şeyi kendine dayandırmak, kendine bağlamak, kendine indirgemek, her şeyde kendi görüş açısından hükümde bulunmak, her şeyde kendini esas almak ve kendi fikrini, mantığını ve duygusunu hareket noktası, örnek, ölçü ve merkez almak eğilimi olarak tanımlanır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Orijinal yazıda Türkiye ile ilgili kısmı kısa tutmuştum, anlaşılır diye düşündüğümden. Şimdi orayı genişletip ek bağlam sundum. Bu arada zaten kimse kimseyi hata yapmakla suçlamıyor. Bu, bağlantılı şebekede olan ve esasında doğal olarak gelişen bir olay. Eğer sorun bu büyük şebeke sisteminde tespit edilirse haliyle sadece İspanya değil, Avrupa ve Türkiye'nin de bazı değişiklikler yapması gerekebilir.
-
Elektrik gitmemesi derken? Öyle bir şey yazmıyor bile? Salınımdan bahsediyoruz.
-
Senkronizasyon problemi gibi görünüyor. Alternatif akım böyle bela işte, ben pek sevmem.
HVDC hatlarında bir problem oldu mu acaba?
-
Şehrin ortasında pilonlara asılı kabloların hava ile temas etmesinin bir sebebi var.

Yerden sadece 10-20 m yüksekte bile yere göre onbinlerce Volt elektrik potansiyeli var. O kablolar çekim alanı yaratıp o elektriği çekiyor. Evde duvardaki prize elektrik, çalışıp çalışmadığı belirsiz termik santralden değil, atmosferdeki o elektrik potansiyelinden geliyor. Elektrik üretim ve dağıtım işi yapan firmalar bedava atmosferik elektriği satarak dünya çapında trilyonlarca dolarlık para indiriyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ u/BerkanEngineer
|
Atılan başlıkla haberin içeriğinin alakası yok. Türkiye'nin bu kesintiye sebebiyet verecek en ufak bir hatası yokken ne diye böyle bir başlık attınız?
|
|
Türkiye ile ilgili detay sadece bize bağlı olmasına rağmen elektrik gitmemesi, sırf okuma süresi uzun olsun diye editor arkadaş gizlemiş :)
|
|
Sitenin iyice içine etmeye başladılar. Ergen ergen clickbait başlıklar saçma sapan anlaşılmayan içerikler. Para gelsinde çalsanızda olur kafasında bir siteye döndü dh. Şimdi bunu dedik diye hop bidi al sana uzaklaştırma cezası. Sanki buraya bağımlı herkes. |
|
Yine biz çıktık iyi mi.
30 milyar ışık yılı uzaklıktaki uzaylınında bizden kaynaklı bir sorunu var mı? |
|
İspanya candır
|
|
Editör arkadaş,emeğine sağlık lakin bu bildiğin clickbait olmuyor mu? |
Benzer içerikler
- ios 26 portre modu
- instagram profilime kim baktı
- whatsapp web nedir
- instagram engellemek isteyebileceklerin neye göre belirlenir
- instagram hesabım çalındı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı