< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai Hiwatari -- 18 Ocak 2018; 9:39:55 > |
İşletim Sistemi Yüklü Harddisk Biçimlendirme
Bir harddiski biçimlendirmek, üzerindeki verileri silmek ve onu yeni bir işletim sistemi veya dosya sistemiyle uyumlu hale getirmek için kullanılan bir işlemdir. İşletim sistemi yüklü bir harddiski biçimlendirmek üzere aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Verilerini Yedekle: Biçimlendirme işlemi tüm verileri sileceği için, devam etmeden önce önemli verilerini harici bir sürücüye veya bulut depolama hizmetine yedekle.
- Önyüklenebilir Medya Oluştur: Bir USB sürücü veya DVD kullanarak işletim sistemi yükleme medyası oluştur.
- Bilgisayarını Önyükle: Bilgisayarını, oluşturduğun önyüklenebilir medyadan başlat.
- Biçimlendirme Yardımcı Programını Çalıştır: Önyükleme işlemi tamamlandıktan sonra, görünecek olan biçimlendirme yardımcı programını kullanarak harddiski biçimlendir.
- İşletim Sistemini Kur: Harddisk biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, işletim sistemini yükleyebilirsin.
Önemli Notlar:
- Harddiski biçimlendirmeden önce verileri yedeklemek çok önemlidir. Biçimlendirme işlemi geri alınamaz.
- İşletim sistemi yüklü bir harddiski biçimlendirmek, işletim sistemini ve üzerindeki tüm verileri silecektir.
- Bilgisayarını önyüklemek için kullanılan medya türü, yüklediğin işletim sistemine bağlıdır.