Şimdi Ara

İşletim Sistemi Yüklü Harddisk Biçimlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
20.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,ben Windows 10 yüklü Harddiskimi tamamen silip(biçimlendirip) harici Harddisk olarak kullanmak istiyorum,sırayla hangi işlemleri uygulamalıyım?Nasıl işletim sistemini silip normal taşınabilir bir hdd olarak kullanabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai Hiwatari -- 18 Ocak 2018; 9:39:55 >

• İçindeki bilgileri başka bir yere taşıyarak format atabilirsin.
    Fotmat atınca tüm bilgilerin silinecegini unutma.
    Low formata gerek yok normal format yeterli.
    Low format genelde hdd'de sorun olduğu zaman başvurulan bir yöntemdir.
    Yani bad sektör vs gibi durumlar için low format işe yarayabiliyor.
    Onun dışında hdd'yi yıpratmaktan başka bir işinize yaramaz low format.
    Yapay Zekanın Yanıtı

İşletim Sistemi Yüklü Harddisk Biçimlendirme

Bir harddiski biçimlendirmek, üzerindeki verileri silmek ve onu yeni bir işletim sistemi veya dosya sistemiyle uyumlu hale getirmek için kullanılan bir işlemdir. İşletim sistemi yüklü bir harddiski biçimlendirmek üzere aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Verilerini Yedekle: Biçimlendirme işlemi tüm verileri sileceği için, devam etmeden önce önemli verilerini harici bir sürücüye veya bulut depolama hizmetine yedekle.
    • Önyüklenebilir Medya Oluştur: Bir USB sürücü veya DVD kullanarak işletim sistemi yükleme medyası oluştur.
    • Bilgisayarını Önyükle: Bilgisayarını, oluşturduğun önyüklenebilir medyadan başlat.
    • Biçimlendirme Yardımcı Programını Çalıştır: Önyükleme işlemi tamamlandıktan sonra, görünecek olan biçimlendirme yardımcı programını kullanarak harddiski biçimlendir.
    • İşletim Sistemini Kur: Harddisk biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, işletim sistemini yükleyebilirsin.

Önemli Notlar:

• Harddiski biçimlendirmeden önce verileri yedeklemek çok önemlidir. Biçimlendirme işlemi geri alınamaz.
    • İşletim sistemi yüklü bir harddiski biçimlendirmek, işletim sistemini ve üzerindeki tüm verileri silecektir.
    • Bilgisayarını önyüklemek için kullanılan medya türü, yüklediğin işletim sistemine bağlıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu arada tamamen silmekten kastım sadece işletim sistemini tamamen silmek istiyorum ama harddiskin içindeki diğer klasörlere bir şey olmamak kaydıyla(Eğer bu dediğim işlem mümkün değilse Windows yüklü Hdd mi nasıl fabrika çıkışlı taşınabilir HDD haline getirebilirim?Hangi işlemleri uygulamalıyım?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai Hiwatari -- 18 Ocak 2018; 10:11:57 >
  • Format atarsan tüm bilgilerin silinir.
    Silinmesini istemediğin klasör dışındaki tüm klasörleri "sil" komutuyla silersen işini görmüş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noah.

Format atarsan tüm bilgilerin silinir.
    Silinmesini istemediğin klasör dışındaki tüm klasörleri "sil" komutuyla silersen işini görmüş olursun.

Peki sadece sil dediğim zaman işletim sistemi de silinir mi ki?Biraz araştırma yaptım da Hdd Low Format diye bir programla yapıyorlar bu silme işlemlerini genelde(harddiski tamamen fabrika çıkışlı hale getirmek için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai Hiwatari -- 18 Ocak 2018; 10:27:55 >
  • İçindeki bilgileri başka bir yere taşıyarak format atabilirsin.
  • quote:

İçindeki bilgileri başka bir yere taşıyarak format atabilirsin.

Bilgisayar konusunda fazla bilgim yok, şimdi sorum biraz da komik gelebilir ama biraz daha açabilir misiniz,format derken normal Windows formatından mı bahsediyorsunuz yani eski Windowsu silip yeni windows yüklemekten mi?
  • Sadece Windows indir silinmesini istiyorsanız elle silmeniz lazım. C/Windows programfiles vs klasörleri silin sadece kullanıcılar klasörü içinden işinize yarayanlar kalsın, belgeler indirilenler vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletim Sistemi Yükleme Hatası
    18 yıl önce açıldı
    Sistem geri yükleme(xp)
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Sadece Windows indir silinmesini istiyorsanız elle silmeniz lazım. C/Windows programfiles vs klasörleri silin sadece kullanıcılar klasörü içinden işinize yarayanlar kalsın, belgeler indirilenler vs.

C yi komple biçimlendir desem yeterli midir Windowsun(işletim sisteminin) silinmesi için?C de işime yarayan hiçbir dosya,uygulama falan yok.Çünkü ben bu Harddiski bilgisayarımda 2.bir Harddisk olarak kullanıcam(işletim sistemi olmadan,sadece depolama olarak yani bir nevi taşınabilir harddisk(usb) olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai Hiwatari -- 18 Ocak 2018; 10:49:57 >
  • Boş bir arazi düşün. Çalılık, ot, ağaç vs ile dolu büyük bir arazi.
    Sen bu araziyi 500 m karelik parsellere bölmek istiyorsun.
    Araziyi temizleyip 500 m karelik parsellere böldüğünde her parselin sınırları belirlenmiş, her parsele ulaşılabilecek yolları yapılmış
    düzgün bir hale sokulmuştur artık. Bu işleme Low format denir.
    Bu parsellerin herbirine elma ağacı diktiğini ve bir süre sonra elma yerine armut ağacı dikmek istediğini düşünelim.
    Elma ağaçlarını söküp yerine armut ağacı dikme işlemine normal format denir. Yani yazılımsal bir işlemdir.
    Eğer parsellerin sınır hatları belirsizleşmeye başladıysa kimin parseli kimin parseline karıştı belirsizleşmeye başladıysa
    tekrar parselleri belirginleştirmeye ihtiyaç varsa yani bad sektör oluşmaya başlamışsa low format atmaya ihtiyaç duyulur.

Yani kısaca low format hdd fabrikada üretildikten sonra hassas olarak oluşturulan bir formattır. HDD'de sorun yoksa yapılmasına gerek yok.

• windows c de çalışıyorsa ve sen c yi biçimlendir dersen sorun oluşur pc windows açılmaz.
    Hdd yi başka bir pc ile biçimlendirmen gerekir.
    Yada önce diğer hdd'ye işletim sistemi kur pcyi onla aç sonra bu hdd'yi biçimlendir dersen sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 18 Ocak 2018; 10:52:54 >
  • quote:

windows c de çalışıyorsa ve sen c yi biçimlendir dersen sorun oluşur pc windows açılmaz.
    Yada önce diğer hdd'ye işletim sistemi kur pcyi onla aç sonra bu hdd'yi biçimlendir dersen sorun olmaz.

Benim bilgisayarımda harddiskim(işletim sistemim) zaten var,bu silmek istediğim harddiskimi bilgisayara ikinci bir harddisk olarak takmak istiyorum yani biçimlendirmeyi yaparken bu harddiski bilgisayarıma ikinci harddisk olarak takıcam ve öyle biçimlendiricem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai Hiwatari -- 18 Ocak 2018; 11:0:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatre

quote:

windows c de çalışıyorsa ve sen c yi biçimlendir dersen sorun oluşur pc windows açılmaz.

Benim bilgisayarımda harddiskim zaten var,bu silmek istediğim harddiskimi bilgisayara ikinci bir harddisk olarak takmak istiyorum yani biçimlendirmeyi yaparken bu harddiski bilgisayarıma ikinci harddisk olarak takıcam ve öyle biçimlendiricem.

Evet o şekilde yaparsan sorun olmaz ve istediğini yapmış olursun.
    Diğer hdd'de windows kurulu mu?

• Noah. kullanıcısına yanıt
    Evet Windows kurulu,ben bu silmek istediğim harddiski sadece depolama için yani bir nevi Usb olarak kullanıcam
  • tamam o halde bu hdd'yi biostan ikinci disk olarak tanıtıp, pc'yi diğer hdd'den açıp
    bunu biçimlendirebilirsin.
  • O zaman dediğinize göre hdd lowa gerek yok çünkü harddiskimde sorun yok tek tek elle silmek daha mantıklı.Peki tek tek sildiğimde virüs varsa virüs de silinir mi harddiskteki
  • Hayır virüsler o şekilde temizlenmez.
    Virüs olduğundan şüpheleniyorsan en iyi yol yeniden biçimlendirmektir.
    Kıyıya köşeye kendini gizleyen virüslerden ancak bu şekilde kurtulursun.
    Low formata gerek yok ama normal formata gerek var.
    Yani windowstan yapacağın "biçimlendirme" işlemini yapman en sağlıklı yol.
  • quote:

Hayır virüsler o şekilde temizlenmez.
    Virüs olduğundan şüpheleniyorsan en iyi yol yeniden biçimlendirmektir.
    Kıyıya köşeye kendini gizleyen virüslerden ancak bu şekilde kurtulursun.
    Low formata gerek yok ama normal formata gerek var.
    Yani windowstan yapacağın "biçimlendirme" işlemini yapman en sağlıklı yol.

c ye d ye e yek tek tek sağ tıklayıp biçimlendirmeden bahsediyorsunuz herhalde
  • Evet. ama burada dikkate et c windowsun yüklü olduğu sürücüdür.
    Windows açıkken windowsun yüklü olduğu diski biçimlendirme windowsu çökertirsin.
    Diğer 2. 3. diskleri yani d, e vb biçimledirebilirsin o şekilde sorunsuzca.
  • quote:

Evet. ama burada dikkate et c windowsun yüklü olduğu sürücüdür.
    Windows açıkken windowsun yüklü olduğu diski biçimlendirme windowsu çökertirsin.
    Diğer 2. 3. diskleri yani d, e vb biçimledirebilirsin o şekilde sorunsuzca.

Tamamdır, zaten diğer bilgisayarda biçimlendireceğim için C yi de biçimlendirmem sorun olmaz herhalde.
  • İlk defa yapacağın için bazı şeyleri ayrıntılı söylemeye çalışıyorum hata yapmaman için :)
    Diğer bilgisayarda da C'yi formatlama. Zaten bu diskini diğer bilgisayara taktığında bu HDD'yi
    C dışında bir isimle görür. D, E vs.
    Diğer pc'de de C'ye dokunma.
    Çünkü C o pc'nin HDD'sidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 18 Ocak 2018; 11:20:1 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.