Arkadaşlar biliyorsun xp son bir ayın sistem dosyalarının kayıdını tutuyor.Ama neden ben bazen sistem geri yukleme yapmak istediğimde bazı günlerin yedeği alınmamış.Bunun nedenini açıklayabilen var mı arkadaşlar.Yani sistem dosyalarını yedeğinin almamasının sebebi nedir hangi durumlarda sistem geri yukleme yapılmıyor.Bir de bazı durumlarda buna genelde 98 de rastlıyorum sistem dosyaları yedeği alınmış fakat geri yukle diyorum işlem başarısız diyor.İşte bunun ne gibi bir açıklaması var onu öğrenmek istiyorum
Genelde bir program filan kurunca sys restore tarih atıyor. Yani pc'yi aç kapat bi geri yükleme noktası oluşturmaz.
normalde program kurduğunda alıyor. Ama diğer zamanlarda 2-3 günde bir alıyor. Zaten sistem geri yüklemeye girdiğinde tarihlere tıkladığında alttaki kısımda görürsün. Eğer otomatik olarak aldıysa "sistem denetleme noktası" program kurduysan programın ismi yazar. 98 de de açılan günlerin hepsinin yedeği alınır.
sistemin backup ını manual alman gerekiyor xp ye bırakırsan bu işi hata etmiş olursun. yaşadığın sorunları yaşarsın. bilgisayarıma sağ click at özellikler kısmından back up ı bulabilirsin. ve yeni aldığın backup ın ismini değiştir. budurumda xp çöktüğü an en son yapılandırmada backup ını bulursun. böylelikle hiç bir şey olmamış gibi devam edebilirsin. kendi aldığı backup kendini fazla kurtarmıyor. ayrıca 98 backup ını sistemi yenilediğinde yeni kurulum yaptığında yeni işletim sistemi yada manual olduğu zaman backup ını alır backup dediğin şeyinde ne olduğunu tam olarak bilirsen manual alımlarda daha rahat edersin. yada sana güzel bir taktik vereyim. Benim 3 tane cd im var işletim sistemimi kurmam 15 dakkamı alıyor buna 98 ve xp dahil. 1.cd win98 i kurduğum an cd ye yazıyorum hdd yi. yalnız 1 adet tmp dosyasını almaman gerekiyor. diğer 2 cd ise winxp.:) dostan kopyaladıktan sonra işletim sistemim hazır alıyor. bunu deneyin bence.
ya da system restore de bir yükleme noktası oluştur istediğin zaman
Ssitem geri yükleme sadece önemli programlar veya sistemi etkilecek bir durum olduğunda yedeklenir.Ayrıca birde normal yedeklmede yapılır ama bununda hergün yapılması şart değildir
Ayrıca Sistem geri yükleme çok zor durumlarda baş vurulması gereken birşeydir bence.Çünkü sistemi karmakarışık ediyor.Ben çaresiz kalırsam yapıyorum
Ben de bi kere denemek için yapmıştım daha hiç başvurmadım
xp home edition da onlarca kez farklı pc lerde sistem geri yükleme yaptım. bugüne akdar hepsinde yedi. asıl çalıştıramadığım önceki sürücüye geri dön. bu hiç çalışmadı. ama sistem geri yükleme bence home edition eklenen en iyi özellik. professional da denemedim hiç.
Arkadaşlar hepiniz verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkur ediyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme