Şimdi Ara

İŞLEMCİ TAVSİYESİ! (Yardım edin de bitsin bu çile..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1-2 hafta yoğun çelişki altında kaldığım için artık seyirciye sorma hakkımı kullanmak istiyorum.
    Monitör: Aoc G2460PF 24" 144hz 1ms "Freesync"
    Ekran Kartı: Asus Rog Strix RX 480 8gb OC edition.

Bütçe biraz daraldığı için sadece işlemciyi ikinci el alacağım.Aklımda 4-5 tane işlemci var hemen yazıyorum.
    -i5 6600k
    -i5 4690k
    -i5 4690
    -i7 3770
    -i7 4790
    -FX 8350
    Şimdi herkes 6600k diyecek biliyorum ve muhtemelen pazar günü 800 liradan 18 ay garantili alacağım.Herşey Ddr4 için!
    Sadece oyun oynayacağım(Owerwatch, CivilizationVI, Cs go, lol, pes 2017,H1Z1..) bu oyunları ultrada bile rahatça oynatacak sıkıntısız ve 6600k dan daha ucuz olan saydığım işlemcilerden hangisini önerirsiniz.Ve sizce 800 lira sayıp 6600k yı mı almalıyım (Daha yeni nesil, Ddr4 desteği) gibi sebeplerden dolayı yoksa 100-200 lira daha az harcayıp "Bunu al bu seni götürür" tavsiyenize mi uymalıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nacisane tavsiyem al 6600k yi keyfine bak

• Ay sonunu bekle ryzen'i gör.

• 144 hz 1 ms monitör kullanıyor veya kullanıcaksan
    amd ryzeni bekle diyorum da kaç yıl oldu
    acele ediceksen min i7 3. nesil ve üzeri işlemci tavsiye ederim
  • Ryzen'in fiyatı açıklandı mı?Bütçemin üstünde bir işlemci geleceğini tahmin ediyorum.Tek bir model mi çıkacak yoksa daha ucuz alt modelleri gelecek mi?

Edit: Vay! 17farklı işlemci üretilecekmiş ryzen modeli altında.Bekleyeceğim pc diye kudurmadım. Bu süre içerisinde duvara monte kasa projem var ona kafa yoracağım. :) Ryzen hatırlatması için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin5595 -- 9 Şubat 2017; 1:36:01 >
  • Merhaba dostum , 144 hz AMD FreeSync güzel bir monitör kullanacaksın , düz G2460PQ modelini bir süre deneyimledim TN olmasından dolayıdır herhalde pek beğenmedim renkler falan vasat umarım aldığın seni tatmin eder.

Böyle bir monitörde belli ki hedefin 100 kare üzerinde oyun oynamak hatta mümkünse 144 e sabitleyerek oynamak :) Bir defa listedekilerden FX 8*** i ele ,salla fırlat havada kaybolsun Gereksiz bir ürün...

AMD Ryzen işlemcileri bekleyebilirsen ki 1 ay kadar daha beklemen gerekebilir , bence bekleyip görmelisin ben sistemi senin gibi sıfırdan dizecek olsam kesinlikle AMD Ryzen i görür testlerine bir bakar fiyatları da cazipse Ryzen ile kurardım.Yok bir ay bekleyemem almak istiyorum dersen , tabi ki i5 6600k gibi bir işlemciyi 800₺ dan bulmuşken almalısın , kuracağın sistem pek de uygun fiyatlı görünmüyor hani 800₺ ya 6.nesil en iyi i5 serisini bulduktan sonra 150-200₺ daha aşağı indirmeye çalışmak bence pek akıllıca olmaz , sen yine de 200₺ da olsa cebinde kalmasını istiyorsan içlerinden en makul görünenleri ;

OC ile pek işin olmuyor veya anlamıyorsan ve OC etmeden de RX 480 i tam olarak kullanabileceğin işlemci arıyorsan i7 4790 bunun için mükemmel bir seçim olur.Set halinde B85 veya H97 chipset anakart + i7 4790 / 8x2 = 16 GB DDR-3 ram li uygun anakart+işlemci+bellek li ilanlara bakabilirsin.

Gerekli gördüğünde overclock yapmayı seviyorsan , bu işleme karşı gerekliliğin ötesinde bir ilgin varsa i7 4790 ın yanında ikinci ve son alternatifin i5 4690K olmalı , anakart olarak kendim de aynı işlemci ile kullandığım sade ama faz yapısı sağlam Asus Z97-A modelini öneririm , kendim stabil olarak 1,3V u göstermeden 4,6 GHZ e kadar kullanıyorum 4,7 ve 4,8 için voltaj la epey uğraşmak gerekebiliyor zaten bu hızlarda Prime95 ağır stress testlerinde çoğu zaman cortlar en ideal i 0,8-4,5 GHZ aralığında kullanmak , olur da bu işlemciyi düşünürsen alma sebeplerinden birisi olması gereken OC edilebilirlik hakkında biraz fikrin olsun diye yazdım.

Sonuç olarak , bekleyebilecek sabra sahipsen kesinlikle AMD Ryzen i beklemelisin.

Beklemeden hemen listelediğin işlemcilerinden birisini alacaksan aklında sadece "ikisi" olsun , OC ile uğraşmadan stok ve turbo hızlarda tam performans istiyorsan i7 4790 almalısın ki tavsiyem de budur.

OC a ilgin varsa ve belki fiyat olarak da biraz daha ucuza bulmuşsan i5 4690k da iyi bir seçim olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 9 Şubat 2017; 1:36:58 >

• 2. elden 4690k bulup ddr3 bir sistem kurmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.