Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığım 98 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarımla sürekli oyun oynayan bir insanım, normal şartlarda cpu sıcaklığım 45 civarında seyrediyor ama oyun oynarken bu değer 98 e kadar çıkıyor bu yaklaşık 2,3 aydır böyle ancak takılma mavi ekran vb sorunum yok. Ama bana fazla ısınıyor gibi geldi. Forumdaki konuları okudum termal macun filan demişsiniz acaba benimkinin değişmesi mi gerekir? Ayrıca ekran kartımda 70-80 civarında dolaşıyor hep. Harddiskim sabit 40-45 civarlarında
    Yaklaşık 1 bucuk senedir kullanıyorum içini açıp baktım parçalarına dokunmadan toz da yok.
    İşlemcim Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
    Ekran kartım 2047 MBNVIDIA GeForce GT 525M (Toshiba)
    Bilgisayarım Toshiba Satellite L750
    İşlemcime speccy ile baktığımda özellikleri bu gözüküyor
    Intel Core i5 2450M
    Çekirdek 2
    İş parçası 4
    İsim Intel Core i5 2450M
    Kod Adı Sandy Bridge
    Paketleme Socket 988B rPGA
    Teknoloji 32nm
    Özellik Intel Core i5-2450M CPU @ 2.50GHz
    Aile 6
    Aile Uzantısı 6
    Model A
    Model Uzantısı 2A
    Adım 7
    Gözlem D2
    Komutlar MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, Intel 64, NX, VMX, AES, AVX
    Virtualization Supported, Enabled
    Hyperthreading Supported, Enabled
    Arayüz Hızı 99,8 MHz
    Fabrika Çekirdek Hızı 2500 MHz
    Fabrika Veriyolu Hızı 100 MHz
    Sizce normal midir lütfen yardımcı olun arkadaşlar..

• Sizce 98 derece normal midir? Acilen altına bir soğutucu alın, ve yastık, halı gibi hava almayacak şeylerin üstünde kullanmayın. 2,3 aydır 98 derecede çalışıyorsa işlemcinin vay haline diyeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8DA7E2B07

Sizce 98 derece normal midir? Acilen altına bir soğutucu alın, ve yastık, halı gibi hava almayacak şeylerin üstünde kullanmayın. 2,3 aydır 98 derecede çalışıyorsa işlemcinin vay haline diyeyim.
    Genellikle hep masada kullanıyorum açıkcası ama beni baya rahatsız etti böyle yüksek olması ama sadece oyun oynarken böyle oluyor onun dışında 49- 60 arası :( laptop için tavsiye edebileceğiniz herhangi bir soğutucu var mı ? @csufeardir
  • BobbyJohn kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok. Oyun esnasında bile en azından 65'i geçmemesi gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8DA7E2B07

Maalesef yok. Oyun esnasında bile en azından 65'i geçmemesi gerek.
    Ekran kartı normal mi peki bana oda anormal gibi geldi açıkcası undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BobbyJohn -- 31 Mart 2014; 4:19:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BobbyJohn

Ekran kartı normal mi peki bana oda anormal gibi geldi açıkcası undefined
    bence hava sirkülasyon sorunu.. fan gerekli devirde dönemiyor olabilir..
  • Eliniz yatkınsa laptop'a bir bahar temizliği lazım

Ben kendi laptop'umu iyi bir temizlik ve bakım ile 35 derece kadar serinletmeyi başardım Altında soğutucu da yok.

Ama dediğim gibi eliniz yatkınsa el atın. Yoksa laptop elinizde kalabilir. Sorumluluk kabul etmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Eliniz yatkınsa laptop'a bir bahar temizliği lazım

Ben kendi laptop'umu iyi bir temizlik ve bakım ile 35 derece kadar serinletmeyi başardım Altında soğutucu da yok.

Ama dediğim gibi eliniz yatkınsa el atın. Yoksa laptop elinizde kalabilir. Sorumluluk kabul etmiyorum
    Fan hızına baktım oyundayken son devirde çalışıyor. Dün güç seçeneklerinden işlemci kullanımını indirdim %60 a kadar ısınması 65-70 arasında kaldı oyunlarda kasma da yaşamadım ama tam performans kullanmak istiyorum genede @grafiker73
    O zaman soğutucusuz da halledebilirim gibi.. Dostum peki oyun oynarken kaç derecelerde geziyor işlemci sıcaklığın? @Grafen

• Termal macun değiştir ama iyi bir macun kullan ve altına soğutucu al

Oyunda 68-73 civarlarında şuan, ama son temizlikten bu yana 1 seneden fazla zaman oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafen -- 31 Mart 2014; 14:54:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Oyunda 68-73 civarlarında şuan, ama son temizlikten bu yana 1 seneden fazla zaman oldu :)
    Anlaşın iyice bakımdan geçmesi gerekiyor bilgisayarın servise versem onlar daha iyi hallederler heralde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BobbyJohn

Anlaşın iyice bakımdan geçmesi gerekiyor bilgisayarın servise versem onlar daha iyi hallederler heralde :)

Alıntıları Göster
    kesinlikle normal değil.birincisi kasan dar ise iyi bir kasa al kasa çok etki eder.
    çünkü hem işlemcin hemde ekran kartın yüksek sıcaklıkta.
    kaliteli işlemci macunu al zalman gibi. yada işlemci soğutucu alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktasalih

kesinlikle normal değil.birincisi kasan dar ise iyi bir kasa al kasa çok etki eder.
    çünkü hem işlemcin hemde ekran kartın yüksek sıcaklıkta.
    kaliteli işlemci macunu al zalman gibi. yada işlemci soğutucu alabilirsin

Alıntıları Göster
    2,3 aydır kullanıyorsan 90 derecede , seni pek üzmek istemem ama.BİLGİSAYARI CAMDAN AŞAĞI AT.Bilgisayarı çürütmüşsün kardeş sen.Çok acil bakım vb. yaptır.İşlemcinin %40 ömrünü yemişsin zaten sen.Bilgisayarı bu süre içinde açma , kullanırken 0 derece olsa bile ! Bilgisayarın yüksek zarar görmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oneon

2,3 aydır kullanıyorsan 90 derecede , seni pek üzmek istemem ama.BİLGİSAYARI CAMDAN AŞAĞI AT.Bilgisayarı çürütmüşsün kardeş sen.Çok acil bakım vb. yaptır.İşlemcinin %40 ömrünü yemişsin zaten sen.Bilgisayarı bu süre içinde açma , kullanırken 0 derece olsa bile ! Bilgisayarın yüksek zarar görmüş.

Alıntıları Göster
    Toshibanın o L serisinde niyeyse soğutma çok kötü L derken L750 755 serisinden bahsediyorum.Elimde vardı L755 modeli sürekli işlemci hız düşürüyordu.Kaç kere macun değiştirdim fanı temizleyip cillop gibi yaptım yine düzelmedi.

• Laptoplarda 80C civarı normal kabul edilebilir ama 98 cidden çok fazla. En kısa sürede macun yenilemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Laptoplarda 80C civarı normal kabul edilebilir ama 98 cidden çok fazla. En kısa sürede macun yenilemenizi tavsiye ederim.
    1 hafta önce içini açıp iyice fanını ve ızgarasını temizledim baya bir toz çıktı ama yaptığıma değdi termal macun filan hiç değiştirmedim ve şu an gördüğüm maximum sıcaklık 83 derece :)
     İşlemci Sıcaklığım 98 derece

Elin yatkınmış demek ki

Bende de bir laptop var 5 senelik samsung r522. Hiç temizlenmedi. Bildiğin dışarıya hava atmıyor artık. Sadece internet için kullanılıyor. Boşta 73 75 derece tam yüktü 5 dakikada kapanıyor 106 derecede.

Vakit ayırabilsem macununa kadar yenileyeceğim.
  • Dell N5010 var.

i5-480M + HD5650 var.

2 saat civarı GTA IV oynadığımda işlemci 100-102 derece, ekran kartı ise 90-92 derece oluyor. Ne ilginçtir ki diğer hiçbir oyunda bu kadar ısınmadı. (Crysis 2, BF3 vs...)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A18D9F459

Elin yatkınmış demek ki

Bende de bir laptop var 5 senelik samsung r522. Hiç temizlenmedi. Bildiğin dışarıya hava atmıyor artık. Sadece internet için kullanılıyor. Boşta 73 75 derece tam yüktü 5 dakikada kapanıyor 106 derecede.

Vakit ayırabilsem macununa kadar yenileyeceğim.
    Of of senin laptop baya kötü olmuş dostum :) Ben içini açıp bütün parçalarını temizledim macun değiştirmeyi de düşündüm ama ondan kaynaklı olmadığını içten içe hissediyordum ve halloldu , fan önceden çok hızlı dönerken şimdi sessiz sakin ve huzurlu :)) Bence sende en kısa zamanda yapmalısın :
    Bu arada hiç vida arttırmadım ama geri toplamam yaklaşık 2 saatimi aldı vidaları çıkarırken bir kısmını karıştırıp aynı yerde toplamışım @xxxone

• quote:

Orijinalden alıntı: grafiker73

bence hava sirkülasyon sorunu.. fan gerekli devirde dönemiyor olabilir..

+1

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.