Şimdi Ara

CPU 96 DERECE!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün bilgisayarda oyun oynarken birden kasa kapandı.ne oldu diye kontrol ederken kasanın hava çıkışının normalden daha fazla ısındığını farkettim.Bilgisayarı yeniden başlattım ve cpu derecesine baktığımda 96 dereceyi gördüm! Bilgisayarımı 6 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Böyle bir durum ile ilk defa karşılaştım.Oyun oynarken maximum 68 derece olurdu yaz aylarında.Bilgisayarı kapadım 15 dk sonra bir daha açtım bu sefer 60 derece civarında 2-3 derecelik tolerans ile ısı değişiyordu.2-3 saat kadar daha kullandıktan sonra yine kapandı,yine 15 dk bekledim ve açtım bu sefer 55 derece civarındaydı.Thermaltake soğutucu kullanıyorum.Kasanın içinde toz yok,temiz.Kasa hava alabilen bir yerde.Bu durumun neden kaynaklandığı hakkında fikri olan?

-CPU soğutucusu sorunsuz bir şekilde çalışıyor
    -CPU 96 Derece iken ekran kartını kontrol ettiğimde,HD5830 40 derece(normal derece)
    -CPU Normalde,masa üstü işlemleri yaparken max.42 derece,oyun oynarken maximum 68 Derece olurdu
    -Bu sorun ilk defa dün başladı
    -Bilgisayarın herhangi bir donanımında sorun yok,CPU hariç herşey sorunsuz çalışıyor
    -Blgisayarın performansı eskisi gibi gayet hızlı,performans düşüşü yok
    -Norton 2011 Antivirüs var,taramada virüs çıkmadı

AMD PHENOM II X4 965 3.4 GHZ
    ATI HD 5830
    2 GB DDR3 1333 MHZ KINGSTON RAM
    THERMALTAKE 450 WATT KASA
    MSI ANAKART
    500 GB SATA SAMSUNG HDD
    WINDOWS 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axemen -- 5 Ekim 2010; 12:46:51 >

• AMD PHENOM II X4 965 3.4 GHZ bu islemci normal sartlarda o sicakliklara cikmasi imkansizdir,
    cpu calisma sicakligi 65 civarindadir,yani sensorlerin veya sicaklik baktigin programinda hata var,
    sicaklik korumalari her islemcide vardir,hemen resetlemesi lazim o degerlere cikamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 5 Ekim 2010; 22:48:15 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Can sıkıcı bir durum. 96 dereceyi görmesi biraz uçuk olmuş ama işlemci iyi dayanmış.

Kendi yaptığınız kontrollerden hariç olarak;

-Anakartınızın biosunu elinizdeki işlemci için uygun olanıyla değiştirin. Bazen son bioslar sorun çıkarabiliyor önceki işlemcilerle ( Aşırı ısınma, C&Q devreye girmeme vs gibi )
    -İşlemcinizin bacaklarının yamuk olmadığını sokete tam oturduğunu,sokete oturduktan sonra soket mandalının işlemciyi tam olarak sıkıştırıp hareket etmesini engellediğine dikkat edin.
    -Bazen soğutucu fanları vs takılmayıp unutulabiliyor her ihtimale karşılık fanların çalıştığından emin olun derim.

Aklıma gelenler şu anlık bunlar. Daha farklı önerileri olan arkadaşlar da yazacaklardır.

Tekrardan geçmiş olsun. En kısa zamanda sorununuzun çözülmesi dileğiyle

• Bios'dan ve masa üstünden AMD OVER programından dereceyi kontrol ettim ve evet dediğim gibi 96 dereceyi gördüm.Zaten birazdaha ısındıktan sonra kapanıyor kasam.Tahminim 100 derece olunca bios kapatıyor

Leone-510 kardeşim,

Bios'u kontrol ederim ama 6 aydır sorunsuz kullanıyorum
    CPU 96 derece iken kasayı açıp soğutucuyu kontrol ettim sorunsuz çalışıyor
    İşlemciyi söktüm geri taktım,bacaklarında hiçbi sorun yok

anlamadım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: axemen

Bios'dan ve masa üstünden AMD OVER programından dereceyi kontrol ettim ve evet dediğim gibi 96 dereceyi gördüm.Zaten birazdaha ısındıktan sonra kapanıyor kasam.Tahminim 100 derece olunca bios kapatıyor

Leone-510 kardeşim,

anlamadım gitti

termal macundan ne haber ?

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Bios'dan ve masa üstünden AMD OVER programından dereceyi kontrol ettim ve evet dediğim gibi 96 dereceyi gördüm.Zaten birazdaha ısındıktan sonra kapanıyor kasam.Tahminim 100 derece olunca bios kapatıyor

Leone-510 kardeşim,

anlamadım gitti

termal macundan ne haber ?

Süper Termal Macun Gold Compound

• PSU yetersiz olabilir. TT in kasa ile beraber gelen PSU su ise sıkıntı çıkarmaya başlamış olabilir. PSU dışında olabilecek ihtimalleri elediyseniz PSU ya yönelin derim. Mümkünse 500W kaliteli bir PSU ile deneyin öncelikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    İşlemci 95 derece !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

PSU yetersiz olabilir. TT in kasa ile beraber gelen PSU su ise sıkıntı çıkarmaya başlamış olabilir. PSU dışında olabilecek ihtimalleri elediyseniz PSU ya yönelin derim. Mümkünse 500W kaliteli bir PSU ile deneyin öncelikle.

PSU yetersiz olduğunda CPU ısınıyor mu? bu durumda GPU'da etkilenmesi gerekmezmiydi?
  • 96 derece olduğuna emin misiniz ? heatsinke ellemeyi denediniz mi ? sensörlerde arızalar olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 5 Ekim 2010; 14:52:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

96 derece olduğuna emin misiniz ? heatsinke ellemeyi denediniz mi ? sensörlerde arızalar olabiliyor.

sensörü geçtim,soğutucuya çıplak elle dokunamıyorsun bile,resmen yanıyor CPU
    quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

96 derece olduğuna emin misiniz ? heatsinke ellemeyi denediniz mi ? sensörlerde arızalar olabiliyor.

Sensör'ü geçtim,CPU soğutucusuna çıplak elle dokunamazsın,resmen yanıyor
  • görünüşe göre tek başınıza bişey yapamayacaksnınız hemen bir tekdnik servise verin pcnizi başka çözüm yolu yok.

edit: bios u default hale getirip cpu un default voltajını googledan öğrenin ve biostan o voltajı manuel olarak girin.. faydası dokunabilir bir deneyin denemeye değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 5 Ekim 2010; 22:07:29 >
  • geçmiş olsun garantiye durumu bildirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

geçmiş olsun garantiye durumu bildirin

aynen..
  • Sorun anakartınızda da olabilir.Voltajı bizzat kendiniz verir misiniz?1.325 volt yeterli gelecektir.
    Şüphelendiğim konu anakartınızın haddinden fazla işlemciye voltaj vermesi.
    Varsa işlemcinizi destekleyecek çevrenizde eş dostta bir anakart denemenizi öneririm.Aynı sorun baş gösterirse işlemcinizde sorun var demektir.Sorunsuz çalışır ise anakartınızda sorun var demektir.İşlemcilerin bozulma ihtimali normal şartlarda çok çok düşük bir ihtimal.
  • 96 dereceyi geçtim 80 lere gelene kadar makinenin reset atması lazımdı,bence sensör veya program hatası.Zaten ilgili işlemci sitesinde kritik sınırın çok üstünde bir değer 96.
  • dün 66 derece'nin üzerine çıkmadı,ne olduda 96'yı gördüm anlamadım,herkeze teşekkür ederim
  • islemcinin sogutucunun takili oldugu plastik tirnaklar var, onu bir kontrol edin cok fazla baski olduysa onlar kirilabiliyor.. boyle olunca tek tirnak bile tutsa sanki sorun yokmus gibi gozukuyor.. ama islemci ile sogutucu tabani birbirinden ayrilmis oluyor.. ayrica genelde boyle durumlarda islemci sogutucusu uzerindeki fan'in hizlanip ugultu yapmasi lazim ama boyle bir sikayetiniz de yok... bu sebepten bios fan ayarlarina bakmanizi oneririm...

bios update veya downdate
    Windows XP uygulamasi veya Windows Vista veya 7 guc ayarlarinin kontrolu
    Bios fan ayarlari
    Overclock varsa iptali
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemcinin sogutucunun takili oldugu plastik tirnaklar var, onu bir kontrol edin cok fazla baski olduysa onlar kirilabiliyor.. boyle olunca tek tirnak bile tutsa sanki sorun yokmus gibi gozukuyor.. ama islemci ile sogutucu tabani birbirinden ayrilmis oluyor.. ayrica genelde boyle durumlarda islemci sogutucusu uzerindeki fan'in hizlanip ugultu yapmasi lazim ama boyle bir sikayetiniz de yok... bu sebepten bios fan ayarlarina bakmanizi oneririm...

Bios fan ayarlari
    Overclock varsa iptali

onuda kontrol ettim,tırnaklar sağlam,soğutucu işlemciye tamamen temas ediyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemcinin sogutucunun takili oldugu plastik tirnaklar var, onu bir kontrol edin cok fazla baski olduysa onlar kirilabiliyor.. boyle olunca tek tirnak bile tutsa sanki sorun yokmus gibi gozukuyor.. ama islemci ile sogutucu tabani birbirinden ayrilmis oluyor.. ayrica genelde boyle durumlarda islemci sogutucusu uzerindeki fan'in hizlanip ugultu yapmasi lazim ama boyle bir sikayetiniz de yok... bu sebepten bios fan ayarlarina bakmanizi oneririm...

Bios fan ayarlari
    Overclock varsa iptali

onuda kontrol ettim,tırnaklar sağlam,soğutucu işlemciye tamamen temas ediyor

bu arada bazi termal sicaklik olcerler, tepe sicakligin ustunu hatali okurlar.. hatta bazi diotlar, sicakliktan etkilenirken sadece bazi araliklari dogru okurlar..

• Garantisi varmı diye sormuştum ama nedense silinmiş... Garantiye gönder en güzeli, anakart ve CPU birlikte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.