Şimdi Ara

İşlemci ısısını nasıl düşürebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUSTEK P5LD2-SE i945P
    Kingston DDR2 1024+512MB ram
    Powercolor ATI Raedon 256 mb ekran kartı
    240 gb Samsung HDD
    ASUS DVD-RW
    Colorsit Kasa (Siyah)

Arkadaşlar elimde yukardaki sistem var. İşlemci sıcaklığı 80 derecenin üstüne çıkıyor yükteyken. fanlardan çok ses geliyor bende silent olarak çalıştırdığım da 5-10sn lik kitlenmeler oluyor bilgisayarımda. bunu nasıl giderebilirim. kitlenmenin sebebi ısınmadan mı kaynaklanır yoksa ekran kartından da olabilir mi ? işlemcinin fanı intel. fanı değiştirerek bu sorunu çözebilirmiyim tavsiyelerinizi bekliyorum???

• Fan filan değiştirmene gerek yok para harcama.
    İşlemci fanına elektrikli süpürgeyi daya,çektir tozunu pisligini kasa içinide bi güzel çektir ( Tabi pc kapalıyken) , sıcalık büyük oranla düşer.

Kasa içi ve işlemci fanı temizse kasanda kuytuda yada hava almıyor olabilir.Isınan havayı 15 liralık bir fanla dışarı atabilirsin.
  • P4 Prescott...
    Doğası gereği ateşli.

Yapacak bişey yok dostum 70-80 dereceler normal o işlemci için...
  • Peki o işlemci için bu ısı normal diyelim ki peki bu kasmalar neden oluyor. kitlenmeler. özellikle bol flashlı animasyonlu siteler açılırken kitlenmeler oluyor. mesela webaslan a girdiğinde, face de canlı sohbet esnasında kitlenmeler oluyor kısa sürelibunun sebebi ısınmalar değil mi ? ekran kartından mı oluyor acaba ?
  • benim p4 3.0 2mb presscotum vardı stock fanla 70 e kadar çıkıyordu bir temizlik yaptım fanda 60 geçmiyordutemizlik şart kirli ise temiz ise tam oturmuşmu diye bak fana
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekeberekendi

Peki o işlemci için bu ısı normal diyelim ki peki bu kasmalar neden oluyor. kitlenmeler. özellikle bol flashlı animasyonlu siteler açılırken kitlenmeler oluyor. mesela webaslan a girdiğinde, face de canlı sohbet esnasında kitlenmeler oluyor kısa sürelibunun sebebi ısınmalar değil mi ? ekran kartından mı oluyor acaba ?

Direk işlemci sıcaklığınla alakalı olmayabilir. Bu tarz problemler genelde yazılımlsal kaynaklıdır, flash core 2 duo larda bile bazen kasma yapar, eğer donanımsal bir problemin varsa zaten sadece flashda değil tüm uygulamalarında hatta pc açılmadan kendini belli eder.
    Yapacağın en iyi şey heatsinkleri temizlemektir.
  • Termal macunu sürdüm ekran kartını değiştim 80 derece düştü 37 dereceye :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.