Arkadaşlar elimde yukardaki sistem var. İşlemci sıcaklığı 80 derecenin üstüne çıkıyor yükteyken. fanlardan çok ses geliyor bende silent olarak çalıştırdığım da 5-10sn lik kitlenmeler oluyor bilgisayarımda. bunu nasıl giderebilirim. kitlenmenin sebebi ısınmadan mı kaynaklanır yoksa ekran kartından da olabilir mi ? işlemcinin fanı intel. fanı değiştirerek bu sorunu çözebilirmiyim tavsiyelerinizi bekliyorum???
Fan filan değiştirmene gerek yok para harcama. İşlemci fanına elektrikli süpürgeyi daya,çektir tozunu pisligini kasa içinide bi güzel çektir ( Tabi pc kapalıyken) , sıcalık büyük oranla düşer.
Kasa içi ve işlemci fanı temizse kasanda kuytuda yada hava almıyor olabilir.Isınan havayı 15 liralık bir fanla dışarı atabilirsin.
P4 Prescott... Doğası gereği ateşli.
Yapacak bişey yok dostum 70-80 dereceler normal o işlemci için...
Peki o işlemci için bu ısı normal diyelim ki peki bu kasmalar neden oluyor. kitlenmeler. özellikle bol flashlı animasyonlu siteler açılırken kitlenmeler oluyor. mesela webaslan a girdiğinde, face de canlı sohbet esnasında kitlenmeler oluyor kısa sürelibunun sebebi ısınmalar değil mi ? ekran kartından mı oluyor acaba ?
benim p4 3.0 2mb presscotum vardı stock fanla 70 e kadar çıkıyordu bir temizlik yaptım fanda 60 geçmiyordutemizlik şart kirli ise temiz ise tam oturmuşmu diye bak fana
quote:
Orijinalden alıntı: tekeberekendi
Peki o işlemci için bu ısı normal diyelim ki peki bu kasmalar neden oluyor. kitlenmeler. özellikle bol flashlı animasyonlu siteler açılırken kitlenmeler oluyor. mesela webaslan a girdiğinde, face de canlı sohbet esnasında kitlenmeler oluyor kısa sürelibunun sebebi ısınmalar değil mi ? ekran kartından mı oluyor acaba ?
Direk işlemci sıcaklığınla alakalı olmayabilir. Bu tarz problemler genelde yazılımlsal kaynaklıdır, flash core 2 duo larda bile bazen kasma yapar, eğer donanımsal bir problemin varsa zaten sadece flashda değil tüm uygulamalarında hatta pc açılmadan kendini belli eder. Yapacağın en iyi şey heatsinkleri temizlemektir.