Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığında programda cpu mu yoksa cpu diyot mu önemli ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar arkadaşlar , işlemci sıcaklığına bakarken program dan ( Aida 64 ) ısı değeri olarak cpu 66 lar deyken, cpu diyot ( çekirdek sıcaklığı ) 78 civarı. Bunlar yük altındayken olan değerler. Sadece cpu baz alınacaksa gayet güzel değerler fakat cpu diyot daha önemliyse cpu diyot en fazla kaçlarda olmalı veya kaçlar tehlikeli. Çünkü o daha sıcak oluyor her zaman. Sadece cpu dikkat edilecekse 80 ve yukarıları sakıncalı 90 sonrası vahim zaten. You tube daki testlerde videolarda çerçeveden ısılar bakılırken genelde hep cpu olarak yazıyor ısı değerleri. Cpu diyot diye bir şey oralarda pek yazılmıyor veya dikkate alınmıyor. Kısacası hangisine dikkat edilmeli veya iki taraf ta özellikle cpu diyot kaçlarda olmalı. Konuya hakim arkadaşların fikirlerini beklerim.



    Ryzen 7 5800x 12 cmlik kule tipi soğutucu ile voltaj düşürülmüş hali 1.255 v kullanıyorum ( en fazla 4.625 frekans hızlarını görüyorum benim için yeterli ) , yoksa 1.400 küsürlerle geldiği için işlemci, boşta bile 70 lerde oluyor.

    Bundan ötürü mecburen sıvı soğutma olmadığı için bu şekil kullanıyorum. Isı değerleri yukarda belirttim. İlerde durum olur, iyi bir en az 240 lık sıvı soğutmaya geçersem o zaman voltaj düşürmeye de gerek kalmaz farkındayım.

    İlk sorduğum sorulara cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. İyi günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 19 Şubat 2022; 14:30:17 >



  • cpu diyot ( çekirdeklerin sıcaklığı ) önemli.

    aida 64 ılede bakmayın hw info ile bakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Şubat 2022; 5:30:33 >
  • @salvatore_volkan teşekkürler hocam , hw info programını indirip kuracam evde. Ara sıra ısı kontrolü yaparken bu programdan bakarım artık.

  • cpu diyot önemli hocam hatta başıma gelen bir olaydan örnek vereyim sıvı soğutma montajladım bir süre sonra baktım ki cpu diyot 95 derece pc donuyor işlemci frekans kısıyor. Dedimki bir saçmalık var bu işte bakıyorum sıvı soğutmanın pompası buz gibi işlemciye yakın bir bölgeye dokundum direk elimi çektim aşırı ısınmış. Bu sırada şüphelendim radyatörde buz gibi pompa da biostan yavaş moda almıştım ses yapmasın diye devre dışı bırakmış resmen. Daha sonra pompayı tam hıza alınca sorunum çözüldü 3700x 60 dereceyi geçmiyor artık. Önemsemeniz gereken cpu diyottur hocam

  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. cpu diyot çekirdek ısısı da önemli tabi , sadece cpu değil çünkü cpu daha düşük oluyor genelde. Cpu diyot 10 - 12 derece fazla oluyor işlemcilerde. Cpu diyotta 80 - 85 lerin üzerine çıktımı işlemci hemen frekans düşürür fazla ısınmasın kırmızı çizgiyi geçmesin diye. Cpu ve cpu diyotu ısısını , fazla arttırmamak için ve stabilite için ya iyi bir sıvı soğutma veya üst düzey bir 12 cmlik hava soğutma , birde ikisinin yanında termal iletkenliği iyi olan bir macun lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.