evet arkadaşlar bu mümkünmü ramlerin sıcaklığını öğrenebilmenin bir yolu varmı acaba? bunların üzerinde entegre bir sensör falan varmı ?
kimsenin cevap yazmaması bunu öğrenemeyeceğim anlamınamı geliyor
sıcaklık ölcmek için donanımlar mevcut hocam onlardan al sensörü ram uzrine yapıştır böylece ölcmüş olursun :) al sana bir yontem..
bende bunun dışında öğrenebileceğim bir yol varmı böyle işlemci cipset gibi sıcaklığını öğrenebileceğim donanıma sahipmi diye sormuştum sağol
benım bıldığım yok :) bilen varsa umarım söler bizde öğreniriz..
söylediğinin mümkün olabilmesi için ram üreticilerinin ram e sensör koymaları yetmez ram lerin takıldığı anakartların da ram deki sensörlerin algıladığı ısıyı veri halinde iletebilmesi lazım gibi geldi bana hocam. yani sadece ramde sensör olması da yetmez. anakarttan destek lazım.böyle birşeyin çıkmasını yakın bir zamanda göremeyiz sanırım.
ama iyi de olurdu hani.
quote:
Orjinalden alıntı: hydro1212
söylediğinin mümkün olabilmesi için ram üreticilerinin ram e sensör koymaları yetmez ram lerin takıldığı anakartların da ram deki sensörlerin algıladığı ısıyı veri halinde iletebilmesi lazım gibi geldi bana hocam. yani sadece ramde sensör olması da yetmez. anakarttan destek lazım.böyle birşeyin çıkmasını yakın bir zamanda göremeyiz sanırım.
ama iyi de olurdu hani.
Katılıyorum şu an bu mümkün değil ama olsaydı hiç fena olmazdı. Ölçmek için ya sensör alacaksın yada ram üzerindeki bir gösterge ile bunu kendi gösterecek. Bu tarz ürünler pek yaygın olarak bulunamıyor...
anladım beyler cevaplarınız için sağolun umarım yakın bşr gelecekte bu hayalimizi gerçeğe dönüştürürler
problem şu ki, ram chipset ya da cpu gibi bir aygıt değil. Ramlerde modüller olur yerine göre 8 ya da 16, bunların hepsinde ısı sensörü olmalı ki mantıklı bir sıcaklık değeri alınabilsin.
Bunun da pek olabileceğini sanmıyorum. Kendinden soğutmalı ramler vardı üzerlerinde sıcaklıklarını gösteren ekranlar olan. O aletlerde büyük ihtimalle ramleri soğutmak için üzerine konan metalde ısı sensörü vardır. Bu şekilde yaklaşık ortalama bir sıcaklık gösteriyor.
Ama dediğim gibi donanımsal bir şekilde ram sıcaklığı göstermek zor gözüküyor. Aynı şekilde ekran kartlarında "gpu" sıcaklığı yazarken (zira bir tane gpu vardır kolaydır), ram sıcaklığı yazmaz. Ramlerin ısınıp ısınmadığını el ile test etmeniz gerekir. 8 tane ısı sensörü koyamacaklarından.
valla ben musketeerin sensörünü soktum ram ile soğutucu blok arasına şu an 31-33 civarı birşey gösteriyor.hani hissetme olayı vardır ya çiple ramlaere elleyince sıcaklıklar yakın gibi geliyor çip de o civarlarda sanırsam yaklaşık değer doğru gibi...
quote:
valla ben musketeerin sensörünü soktum ram ile soğutucu blok arasına şu an 31-33 civarı birşey gösteriyor.hani hissetme olayı vardır ya çiple ramlaere elleyince sıcaklıklar yakın gibi geliyor çip de o civarlarda sanırsam yaklaşık değer doğru gibi...
evet katılıyorum arkadaşıma bende tt kasanın ısı sensörünü soktum soğutucuyla ram chip i arasına sonra sırayla değiştim her chipte yaklasık aynı değeri gösterriyor arkdaşlar yanı burdan cıkan sonuc 8 tane veya 16 tane almaya gerek yok bence.. bu sekilde de yaklaşık bir sıcaklık ölculebiliyor.. bence yeterlı bir yöntem..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme