|
|

|
|
Hocam size ufak bir tip vereyim o zaman. Yuzde 95 yerine yuzde 99'a cekin maksimum guc yonetimini. Bu method islemcinizin turbo frekans ayarini otomatik kapatiyor ve islemci turbodayken ulasacagi hiza ulasamiyor haliyle. Sizin yaptiginiz da ayni sey ancak yuzde 4luk farki bosuna yemeyin
|
İşlemci Güç Yönetimi ile Isınma Problemini Çöz
Bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı yaygın sorunlardan biri ısıdır. Özellikle işlemci yoğun görevler sırasında bu ısı artabilir ve sistemin performansını etkileyebilir. İşlemci Güç Yönetimi (PPM), işlemcinin güç tüketimini ve ürettiği ısı miktarını yönetmeye yardımcı olan önemli bir ayardır.
PPM ayarlarını yaparak işlemcinin en yüksek çalışma durumunu sınırlandırabilir ve bu sayede oluşan ısıyı azaltabilirsin. Aşağıdakiler PPM ayarlarını yapmana yardımcı olacak adımlardır:
Bu ayarlar, işlemcinin maksimum performansının yüzde 80'ine ulaşmasına izin verecektir. Bu, işlemciden daha düşük ısı üretilmesine yardımcı olacak ve genel sistem sıcaklığını düşürecektir.
Bazı durumlarda, "İşlemci Güç Yönetimi" seçeneği kullanılamabilir. Bu, BIOS ayarlarından PPM'yi etkinleştirmen gerektiği anlamına gelir. Bilgisayarının BIOS ayarlarına erişmek için genellikle başlatma sırasında belirli bir tuşa basman gerekir (genellikle F2 veya Del tuşları).
İşlemci Güç Yönetimi ayarlarında değişiklik yaparken dikkatli olman gerektiğini unutma. Çok düşük bir ayar seçmek sistem performansını olumsuz etkileyebilir. En yüksek işlemci durumunu yavaş yavaş azaltarak en uygun ayarı bulman önemlidir.
|
| _____________________________ |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Merhabalar hocam biraz konuyu hortlatacağım ama bilginize ihtiyacım var :) Yeni HP PAVİLİON 15 serisi bir laptop aldım internette falan gezinirken pilde fan çalışmıyor sessiz sakin çalışıyor ama şarjla kullanınca durmuyor hep çalışıyor soğuma ilkesinin prizdeyken edilgen yaptım olmadı. Yaptığım işlemlerde hafif hani oyun oynasam zaten çalışsın . Son çare en yüksek sistem durumunun yüzdesini 100'den 99'a çektim bu sefer şarjdayken fan hafifledi fazla ses çıkmıyor. Yalnız 99 da kalsa işlemciye zarar verir mi ? Laptopta arızaya sebebiyet verir mi onu sormak istiyorum size ? |
|
Hocam ben uzun dönemde bir zararını göremedim. Daha önceki Lenovo Thinkpad'imde 1.5 yıl, şuan kullandığım Lenovo Legion'da ise 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Tabi ben biraz daha işi ileriye götürüp, işlemci durumunu eski haline çevirip ThrottleStop'tan turboyu kapattım günlük kullanımda. Oyundayken de turboyu açıyorum ancak turboyu 4.5Ghz'den 3.8Ghz'e çektim. 90 derecenin üstünü görmüyor işlemci oyundayken. Bu değişikliği günde en az 1 kez yapıyorum ancak bir zararını görmedim dediğim gibi. Gören varsa yazsın ama biz de bilelim |
|
Hocam ben 80 e kadar cektim herhangi bir performans kaybi yasamadim ve sıcaklığımda ciddi düşüş oldu. Yani 99 yapsam da ayni sekilde ise yarar miydi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinterest -- 9 Mart 2022; 15:43:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
denetim masası>donanım ve ses>güç seçenekleri>plan ayarlarını değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetimi>en yüksek işlemci durumu |
|