Şimdi Ara

Dell Fan Çok Hızlı Çalışıyor (Sorunu çözümü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer dell inspiron serisi kullanıcı iseniz, özellikle de dell inspiron 5010, 3521, 5521 kullanıcı iseniz laptop fanı bilgisayar açılır açılmaz çalışmaya başlıyorsa ve fan soğuk Ya da ılık hava üflüyorsa, aşağıdaki çözümleri deneyiniz.

    1- Fan ve termal macun temizliği
    2- Bios güncellemesi
    3- dell quickset uygulamasını kaldırın ( muhtemelen uyumsuz bir versiyonudur. Anakart ile uyumlu olan versiyonu kullanın. Ya da hiç kullanmayın)

    Sorunuz olursa konu altından cevaplarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • merhaba, kayınpedere 2013 de kitlemişler teknosada. geldiğinde bios güncellemesi yapmış ve ses azalmıştı. pc çok temiz kullanıldı (hiç kullanılmadı diyebilirim). şimdi müzik kayıt işi yapıyor evde albüm hazırlıyorum. Yeni doğan kardeşi eve ilk geldiğinde yastıkla suratına abanan çocuklar gibi abanıyorum ki ses duyulmasın ama mümkünatı yok. son hız fan açıyor. ram son noktada (3.9 gb ram), işlemci yüzde 20 de çalışıyor islem sırasında. Acaba ram arttrısam faydası olur mu? macun temizliğinede olmadı gireceğim. birazdan meşhur 2013 güncellemesini yüklücem. geriye dönüş olcak ama bakalım
  • Hocam dell n5110 modeline sahibim bu aralar çok ısınmaya başladı. Zaten şarj olmama gibi ufak sorunları oluyordu geçenlerde ekran şak diye kapandı sekiz kez bip sesi geldi. Daha sonrasında ekran açılmadı hiçbir türlü araştırdım anakart çipiyle alakalı bir sorunmuş. Ramleri çıkarıp silgiyle sildim taktım düzeldi :) ama olaydan sonra fanlar deli gibi çalışıyor sıcak hava üflüyor ve ısınıyor cihaz. Yani bios güncellemesi yapmam gerekli gibi hissediyorum.


    Mevcut bios sürümü 2011 ve bios modu eski diyor. Açıkçası biraz korkuyorum yanlış indirildiği takdirde kapanıp açılmama durumu varmış veya eskisinden daha kötü de olabilirmiş vs. gibi şeyler duydum. O yüzden geriliyorum becerememekten... Cihazın rami yükselttim ssd hdd taktım orj şarj kullanıyorum yani bebek gibi bakıyorum ama sanki bi anda ekran yine gidecekmiş gibi geliyor. Geri dönüşünü bekliyorum akıl verirsen bunla ilgili ne yapabilirim tüm fikirlere açığım :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.