Şimdi Ara

İslam düzenlerinde zina yapan bekar bireylerin dövülmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gercekten basarili olan. Gercekten toplumsa buyuk etkiler yaratan orrganizasyonlari kiran buluslar yapan onemli islere imza atan inssnlarin para kazanmasindan nicin rahatsiz oluyorsunuz ?

Ekonomik sistem icerisinde zenginleri sadece bireysel olarsk ele alamazsiniz. Bugunku ekonomik duzeyde bir insanin kazandigi maasla yapilamayacsk milyon tane degisik buyuklukte proje mevcut ve bu projelerin yapilmasi icin sermaye gereklidir. Yani belli yetenekli zeki insanlarin elinde para birikmesi dunya capinda belki dusunemeyecegimuz cesitlilikte yapilmasi icin buyuk paralar harcammasi gereken islerin yapilmasini saglar. Yani ilerleme icin zengin insanlarda gereklidir ki bu insanlar yolsuzluk devlet icine cokmus asalaklikla para biriktiren organizmalar degilde ekonomik sistem icerisinde saglikli rekabetle yenilikci urunlerle zengin olmus kisilerse ilerde bu biriktirdikleri oaralarla yeni teknolojilerin yeni bilimsel gelismelerin veya zaten yapilmis bir seyin daha pratik ve guzel sekilli olanlariyla piyasaya donevek ve sonucta uladtigimiz urunler daha da spesifik ve gelismis guzel olacsktir.

Devlet disteminde devlet agirkanliliginda devlet burokrasisinde yaraticiligi bogan yozlasmaya egilimli agirkanli bir organda piyasanin bu cesitliligi yaratilamayacagi gibi oradaki paralarin cogu o oaralari haketmek icin hicbirsry yapmimis kisilerce hortumlanacak ve istediginiz sey gerceklesmis olacak.

Yani zeki insanda aptal insanda yetenekli caliskan jnsan ile yeteneksiz tsmbel insan hepimiz fakirlikte ortak olacsgix toplumca bir avuc butokrati saymazsak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Gercekten basarili olan. Gercekten toplumsa buyuk etkiler yaratan orrganizasyonlari kiran buluslar yapan onemli islere imza atan inssnlarin para kazanmasindan nicin rahatsiz oluyorsunuz ?

Ekonomik sistem icerisinde zenginleri sadece bireysel olarsk ele alamazsiniz. Bugunku ekonomik duzeyde bir insanin kazandigi maasla yapilamayacsk milyon tane degisik buyuklukte proje mevcut ve bu projelerin yapilmasi icin sermaye gereklidir. Yani belli yetenekli zeki insanlarin elinde para birikmesi dunya capinda belki dusunemeyecegimuz cesitlilikte yapilmasi icin buyuk paralar harcammasi gereken islerin yapilmasini saglar. Yani ilerleme icin zengin insanlarda gereklidir ki bu insanlar yolsuzluk devlet icine cokmus asalaklikla para biriktiren organizmalar degilde ekonomik sistem icerisinde saglikli rekabetle yenilikci urunlerle zengin olmus kisilerse ilerde bu biriktirdikleri oaralarla yeni teknolojilerin yeni bilimsel gelismelerin veya zaten yapilmis bir seyin daha pratik ve guzel sekilli olanlariyla piyasaya donevek ve sonucta uladtigimiz urunler daha da spesifik ve gelismis guzel olacsktir.

Devlet disteminde devlet agirkanliliginda devlet burokrasisinde yaraticiligi bogan yozlasmaya egilimli agirkanli bir organda piyasanin bu cesitliligi yaratilamayacagi gibi oradaki paralarin cogu o oaralari haketmek icin hicbirsry yapmimis kisilerce hortumlanacak ve istediginiz sey gerceklesmis olacak.

Yani zeki insanda aptal insanda yetenekli caliskan jnsan ile yeteneksiz tsmbel insan hepimiz fakirlikte ortak olacsgix toplumca bir avuc butokrati saymazsak...

Burada ben sosyalizmi ya da kapitalizmi tutmuyorum, devlet bireysel teşebbüsleri teşvik etmekle birlikte sosyal de olmalı, ama kapitalizme de dibine kadar hak vermemeli, işte kapitalist Türkiyemiz ve işte Türkiye'de argeye para ayırmayıp kısa yolda daha fazla para kazanmaya çalışan sermaye sahipleri... Ve işte sürekli zenginliklerine zenginlik katan Türkiye zenginleri... Türkiye'de en zengin yüzde 20 ile en fakir yüzde 20 nin refahtan aldıkları pay arasında 8 kat fark var. Biz böyle bir liberalizm istemiyoruz, Türkiye sosyal devlet olmalı ve sosyal devlet bu futursuz zenginleşmeye ket vurmalıdır ve sermaye sahiplerinin asgari ücretliler üzerinden daha fazla semirmesine izin vermemelidir.

• Siz liberaliz,i bilmiyorsunuz tam olarak cunku. Turkiye tam liberal bir devlet degil. Turkiye de devlet cok buyuk. Sirketler basbakanin iki dudaginin arasina bakiyir. Bir gecede siyasi sebeplerle bankalar surketler kaoatiliyor. Ekranlarda acikca bakanlar surketleri tehdit edebiliyur.

Halkin buyuk cogunlugu devlet yardimlarina bagimli durumda, tekellesme egilimleri var. Okullar devlet tekelinde, 81 ile universite acmak gjbj sacmasapan isler yuzunden kalitesiz insan stogumuz cok.

Kisacasi liberaluzmde ulkeyi piyasa ve ihtiyaclar yonetir. Turkiyede ise bazi siyasiler ve onlarin yardakcilari yonetiyor. Piyasa uzerinde devletin etkisi cok yogun. Asuri yuksek vergiler ve devlet memurlugu gercegi mevcut kisacasi siz buna liberaluzm diyorsaniz inanin cok yanlis noktadan bakiyirsunuz denektir use. Turkiyede cok ciddi sosyalist soslu bir liberaluzm var ki bu durum zaten liberal ekonomiyi zehirliyor.

• Bu isin dogasinda var arkadasim. Kapiyalist sistemde zengin olmak icin elindeki sermayeni riske edersin. Riski azaltmak icin cok calisir rekabetci olmaya calisirsin iste bu riski aldigin icin batma durumun oldugu icin zengin olmaya hak kazanirsin. Ama alt mesaj da da yazdim sistem bizuk olavpbilir kapitalost gibi gorunen sistemde sosyalist gibi buyuk ve her seye burnunu sokan bir devlet olabilir ve senin onunu pat diye kesebilirker.

Iste bu yuzden devlet yasalarla sıkı bir sekilde sinirlanmali rol alacagi alanlar belirlenmelidir. Devletin gorevi onu bunu ezmek degil tersine buyuk sirketlerin haksiz yollarla kucukleri yutup tekel olmasini engellemektir. Bu sayede rekabet surecek ve gelisim ciddi boyutlara ulasacaktir ulkeyede bir ton para akacaktir bu sekilde. Zaten tarihte hep boyle olmustur.

Ama sadtlar o kadad degisken ki bazen her seyi dogru yapsan bile eline hicbir sey gecmeyebilir ama herseyi dogru yaptiginda eline birsey gecme olasiligi herseyi yarim yamalak yaptiginda birsey gecme olasiligindan daha yuksektir buda insani kamcilar.

Diger sustemde ben bir cacik olmasanda tsmbelde olsam aptalda olsam yetenfksuzde olsam devlet bana baknsk zorunda hemde caluskan yetenekli zeki insanlar pek cok seyi basarsakarda ben bir sey yapmasamda ikimizinde skdigi sey ayni olacak dersenuz. O toplum curur zeki insanlar aptal olmadiklari icin cavakamazlar. Insanlar yaptiklarinin karsiligini almak isterler siz zorla onun emegini onun getirdiklerinj herkesle paylasirsanuz onun onayi olmadan altin yumurtlayan tavugu 1 altin yumurta icin kesmis olursunuz.

Kisacasi evet kaybedebilir herseye ragmdn ama bir sansi olmslj ve basardikca sonuna kadaf gidebilmeli adil bir sekilde yarisiyorsa bir insan.

• quote:

Siz liberaliz,i bilmiyorsunuz tam olarak cunku. Turkiye tam liberal bir devlet degil. Turkiye de devlet cok buyuk. Sirketler basbakanin iki dudaginin arasina bakiyir. Bir gecede siyasi sebeplerle bankalar surketler kaoatiliyor. Ekranlarda acikca bakanlar surketleri tehdit edebiliyur.

Halkin buyuk cogunlugu devlet yardimlarina bagimli durumda, tekellesme egilimleri var. Okullar devlet tekelinde, 81 ile universite acmak gjbj sacmasapan isler yuzunden kalitesiz insan stogumuz cok.

Kisacasi liberaluzmde ulkeyi piyasa ve ihtiyaclar yonetir. Turkiyede ise bazi siyasiler ve onlarin yardakcilari yonetiyor. Piyasa uzerinde devletin etkisi cok yogun. Asuri yuksek vergiler ve devlet memurlugu gercegi mevcut kisacasi siz buna liberaluzm diyorsaniz inanin cok yanlis noktadan bakiyirsunuz denektir use. Turkiyede cok ciddi sosyalist soslu bir liberaluzm var ki bu durum zaten liberal ekonomiyi zehirliyor.

Aşırı vergiler refah seviyesi yüksek kesime değil, refah seviyesi düşük kesime yükleniyor, bunun neresi sosyal devlet. Ama devletin sosyal uygulamaları da var.

Devlet memurluğunun acımasızlığı noktasında ise sizinle aynı fikirdeyim. Asgari ücretli işçiden alınıp memura veriliyor. Bunlar hep devletin sosyal olmamasından dolayı çektiklerimiz, çünkü maddiyatçı yani kapitalist bir zihniyet hakim devlete...

Diğer anlattıklarınız ise devleti sosyal devlet yapmaz, o anlattıklarınız devlet ve sermaye sahipleri arasındaki güven eksikliğinden kaynaklanıyor.

• Iscilerden parayi alip memurlara vermek mi kitalist zihniyet !!? Kapitalist devletde memur sayisi yiginla olmaz bir kere devlet kucuk oldugu icin halkin sirtina memur diye kesim oturmaz. Liberaluzme kapitalizme ait olmayan seyleri bu sistem icerisinde gisterip sistemi karakamaniz yanlis.

Kapitalist sistem vergiyi sevmez, vergi konmasini istemez ne zengine ne fakire mumkun oldugunca az vergi olmalidir ki piyasa rahat etsin. Vergi bollugu sosyalist sistemlerde gereklidir. Peki niye vergi gerekir. Cunku ,ilyonlarca fakire veya sahte belgeyle kendini fakir gisterdne yuzbinlerce ton kalitesiz komur vermek icin. Buyuk devletin 1 kisinin yapacagi us icin alsigi 5 memurun maadi icin. Burokratlarin yolsuzluklari hortumlari icin. Hakkaride acilacak olan dunyanin en gereksiz universutesi icin. Bur suru sacmalik icin.

Kapitalist liberslist sistemlerde bunlar olmaz hatta sosyal yardimlari okullari ozel aisketler kurar yonetir reklam amacli kullanir. Milyonerler yardim vakiflari kurar. Insani yardim yoksullara egitim bike ozel sektore gecer ki bir insan usteyerek kendi parasiyla yardim ediyorsa o yardim daha saglikli olur. Devletin halktan zorla topladigi paralarla onca gerejsiz insana oara sacmasi kalitesuz komir dagitmasi uatelik bu insanlari asalaklastirarak kendine oy devsirmesi ve bu oyu baskalarinin paralarini sacarak devsirmesi hastalikli bir sustemdir, devletin aldigi vergi cok hassas bir konudur cunku eger makul siniri asarsaniz bu vergi degil devlet eliyle harac kesmek olur ki butun sijahli gucler devletin oldugu icin sizi soyanlara karsi yapabileceginiz hicbur sey olmax.

O yuzden devlet tehlikeli bir organizasyondur ve bu tehlikeli silahin halka donmemesi icin gucununyasalarla sinirlanmasi kontrol edilmesi ve toplumun yararina tehlikeli yonunun guvenlik ve dyzen icin kullanilmasi gerekir. Devlet kucuk ve etkili olmalidir. Kucukten kastimiz sadecd denetim ve guvenlik ) sistemine odaklanmali insanlarin hayatina burnunu fazla sokmamalidir.

• quote:

Iscilerden parayi alip memurlara vermek mi kitalist zihniyet !!? Kapitalist devletde memur sayisi yiginla olmaz bir kere devlet kucuk oldugu icin halkin sirtina memur diye kesim oturmaz. Liberaluzme kapitalizme ait olmayan seyleri bu sistem icerisinde gisterip sistemi karakamaniz yanlis.

Kapitalist sistem vergiyi sevmez, vergi konmasini istemez ne zengine ne fakire mumkun oldugunca az vergi olmalidir ki piyasa rahat etsin. Vergi bollugu sosyalist sistemlerde gereklidir. Peki niye vergi gerekir. Cunku ,ilyonlarca fakire veya sahte belgeyle kendini fakir gisterdne yuzbinlerce ton kalitesiz komur vermek icin. Buyuk devletin 1 kisinin yapacagi us icin alsigi 5 memurun maadi icin. Burokratlarin yolsuzluklari hortumlari icin. Hakkaride acilacak olan dunyanin en gereksiz universutesi icin. Bur suru sacmalik icin.

Kapitalist liberslist sistemlerde bunlar olmaz hatta sosyal yardimlari okullari ozel aisketler kurar yonetir reklam amacli kullanir. Milyonerler yardim vakiflari kurar. Insani yardim yoksullara egitim bike ozel sektore gecer ki bir insan usteyerek kendi parasiyla yardim ediyorsa o yardim daha saglikli olur. Devletin halktan zorla topladigi paralarla onca gerejsiz insana oara sacmasi kalitesuz komir dagitmasi uatelik bu insanlari asalaklastirarak kendine oy devsirmesi ve bu oyu baskalarinin paralarini sacarak devsirmesi hastalikli bir sustemdir, devletin aldigi vergi cok hassas bir konudur cunku eger makul siniri asarsaniz bu vergi degil devlet eliyle harac kesmek olur ki butun sijahli gucler devletin oldugu icin sizi soyanlara karsi yapabileceginiz hicbur sey olmax.

O yuzden devlet tehlikeli bir organizasyondur ve bu tehlikeli silahin halka donmemesi icin gucununyasalarla sinirlanmasi kontrol edilmesi ve toplumun yararina tehlikeli yonunun guvenlik ve dyzen icin kullanilmasi gerekir. Devlet kucuk ve etkili olmalidir. Kucukten kastimiz sadecd denetim ve guvenlik ) sistemine odaklanmali insanlarin hayatina burnunu fazla sokmamalidir.

Kapitalistler olarak bu yazdıklarını yaparsanız siz o halde kapitalist değil salih bir toplumcu olursunuz. Devletin fakirleri gözetmesine gerek kalmadı, bir an önce sermaye sahiplerinden bunları yapmalarını bekliyoruz. Türkiye gibi zenginleri refah yaşatan başka ülke var mı? Burada yapmayacaklar da nerede yapacaklar bu işleri.

• delinin teki kuyuya bi taş atmış.....

• Türkiye gercek bir liberalizm uygulasaydi bu yone kayabilirdik. Ama bizde saglikli kapitalizm saglikli rekabetle zenginlesenlerden cok. Siyasetle zenginlesenler devlet ihalesiyle semirenler cogunlukta. Yiginla vergi var liberalizmde olmamasi gereken. Tonla memur. Her yere kolu uzanan dev gibi bir devlet var. Kisacasi once ulkeye liberalizmi getirin sonra vaatlerle ugrasiriz: )

• Adil mucadeleden kastim birinin babasinin zenginliginden oturu zengin olmasi degil.

Adil mucadele ornegin ben bi urun yaptim baskasi benden kotu bir urun yapti ama kotu urununu sattirmak icin saticilari tehdit etti benim urunume gazetelerden asli olmayan iftiralar attirdi gibi duzgun rekabete aykiri durumlari devlet engeller ve saglikli rekabet olur bunlari yapanlar sistemi zehirlemrmesi icin durdurulmali.

Yoksa bur adam cabalayip bir suru para kazandiysa onu cocuklarina birakabilme hakki olmalidir. Cocuklarda isterse o oarayi katlar akilsizsa hepsini yiyip 0a iner. Biz sadece kendimizden mesul degiliz ebeveynlerimizin mirasini aldigimiz gibi cocuklarimizada emwklerimizle yarisa ne konumda baslayacaklarina dair bir nokta gisteren kisileriz.

Yani herkes dogdugunda elinde farkli sermayeler olacak ama bu sermaye ile saglikli bir sistemin icinde ne kadar yukselecegi ona kalmis psikolojisini nadil hazirlayacagida ins kalmis. Kendi kendine psikolojisi cokuyorsa bu onun sirunudur. Bu konusa size katilmiyorum.

• quote:

Türkiye gercek bir liberalizm uygulasaydi bu yone kayabilirdik. Ama bizde saglikli kapitalizm saglikli rekabetle zenginlesenlerden cok. Siyasetle zenginlesenler devlet ihalesiyle semirenler cogunlukta. Yiginla vergi var liberalizmde olmamasi gereken. Tonla memur. Her yere kolu uzanan dev gibi bir devlet var. Kisacasi once ulkeye liberalizmi getirin sonra vaatlerle ugrasiriz: )

Türkiye'deki kapitalizmi beğenmemek... Sağlıklı liberalizm ile zengin olanlardan sosyal sorumluluk beklemek... Umarım bir gün hür teşebbüsün çok daha iyi olduğu-sizin istediğiniz gibi olduğu bir Türkiye'de zenginleşenler olur ve bu hür teşebbüs zenginleri sosyal sorumluluklarını yerine getirir ve umarım biz de onların güçlü sosyal adaletlerini nefsimizde hissederiz. Ama o zenginler o zaman bu işi yapmazsa devlet ne yapar artık.

• Kimse de çıkıp demiyor ki 100 değnek nedir !?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bu düşüncenle alkolda kaldırılsın bütün kadınlar kapansın tvler yasak olsun devlet bunları mı yapsın ? Devlet iş imkanı vermiş mi vermiş çalış gir giremiyorsan bu devletin değil senin sorunun

• Cevap bulamazlar çünkü kafalarından uyduruyorlar. Zinanın cezası bellidir(100 celde) ve bekar evli ayrımı yoktur.

Recm kesinlikle değildir. Kur'an'da kesinlikle geçmez. Hıristiyanlık nasıl bozulduysa Müslümanlar da(islam değil) öyle bozulduğu içim böyle saçmalıklar ortada dolanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alprklt

Senin bu düşüncenle alkolda kaldırılsın bütün kadınlar kapansın tvler yasak olsun devlet bunları mı yapsın ? Devlet iş imkanı vermiş mi vermiş çalış gir giremiyorsan bu devletin değil senin sorunun

Medeni hukuk taraftarıyım. Yazıları okumamışsın.

• Eger hakiki islam devleti duzeni olursa, bireyler evlenme cagina geldiklerinde simdiki gibi ev araba mal mulk pesinde koşmadan, haram yola sapmadan Allahin helal kildigi evlilige yönelirler. Günümüzde bu anlayis yerini kariyer ve mal mulk sevdasina birakmis durumda.

22 yasinda biri olarak bu kariyer kovalamasina bende dahilim maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osvajac -- 12 Haziran 2017; 9:17:13 >
  • İslam ile ne alıp veremediğiniz var? Piç insanlar mı türesin istiyorsunuz?

• Konuyi sikayet ettim .

Her ramazanda boyle prokavasyon amacli konular aciliyor, bize ceza verme olsa 10 dk da isi halledenler simdi ortalikda yok.

Direk seni curuteyi

1.Evli olupda zina yapanlari ne yapacagiz.

Din seni gunaha bulasmaman icin yonlendirir.

Din seni yonlendirdi diye gunahsiz olacagini nereden cikardin.

Evli olmak veya olmamak zina gunahini engellemez.

Aradaki fark dizginlemek olur.

Zina yapacak olan evli olsada olmasada yapar .

Yapmayacak olan evli olmasada yapar.

Dine saldiran gereksiz insan musvetteleri az otede oynayin.!

• Şeriat ile islamı karıştırmayın. Kuran'da zina yapanların ceza çekeceklerini söyleniyor; bu ceza biz beşer mahluklar tarafından değil yaratıcı tarafından verilir. Günah işleyeni helak etmeyi kendine görev edinmiş yaratıkları karıştırmayın şu işe.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kişilerin kendi tercihlerine saygı duyulmamasıdır kısaca. Eğer şeriat filan getirmeye kalkarlarsa "foşik tece bize saldriyy aneyy" diyerek Kanada'ya kaçarım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.