Şimdi Ara

İslam düzenlerinde zina yapan bekar bireylerin dövülmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyi sikayet ettim .

    Her ramazanda boyle prokavasyon amacli konular aciliyor, bize ceza verme olsa 10 dk da isi halledenler simdi ortalikda yok.



    Direk seni curuteyi

    1.Evli olupda zina yapanlari ne yapacagiz.

    Din seni gunaha bulasmaman icin yonlendirir.

    Din seni yonlendirdi diye gunahsiz olacagini nereden cikardin.

    Evli olmak veya olmamak zina gunahini engellemez.

    Aradaki fark dizginlemek olur.

    Zina yapacak olan evli olsada olmasada yapar .

    Yapmayacak olan evli olmasada yapar.

    Dine saldiran gereksiz insan musvetteleri az otede oynayin.!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeriat ile islamı karıştırmayın. Kuran'da zina yapanların ceza çekeceklerini söyleniyor; bu ceza biz beşer mahluklar tarafından değil yaratıcı tarafından verilir. Günah işleyeni helak etmeyi kendine görev edinmiş yaratıkları karıştırmayın şu işe.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kişilerin kendi tercihlerine saygı duyulmamasıdır kısaca. Eğer şeriat filan getirmeye kalkarlarsa "foşik tece bize saldriyy aneyy" diyerek Kanada'ya kaçarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canı sıkılan paranoyak tipler çareyi desteksiz konular açmada buluyor. Yaptıkları kız muhabbetlerinden ulvi seviyeleri net bir şekilde ortaya çıkıyor. Popüler konuların sığlığına bakınca, donanım haber gerçekten cahil cühela dolu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minmaster -- 12 Haziran 2017; 10:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacma sapan isler



    Evli adam karisini aldatinca ne oluyormus peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuran da nerede yazıyor zina yapanlarin 100 sopa ile cezalandırıldığı? Eğer bulursan sana 100bin tl vereceğim. Allah rolüne soyunmayın fazla dini yaşayacağım diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osvajac

    Eger hakiki islam devleti duzeni olursa, bireyler evlenme cagina geldiklerinde simdiki gibi ev araba mal mulk pesinde koşmadan, haram yola sapmadan Allahin helal kildigi evlilige yönelirler. Günümüzde bu anlayis yerini kariyer ve mal mulk sevdasina birakmis durumda.



    22 yasinda biri olarak bu kariyer kovalamasina bende dahilim maalesef.

    Konuyu okumadığın belli oluyor...

    Kısaca tekrardan anlatmak gerekirse...

    Sorun, İslam'ın kendi düzeninde bireyleri iş sahibi yapmak ve evlendirmek sosyalitesini kendi vazifesi görmemesinde yatıyor, zaten ondan dolayı bekarlara dayak atıyorlar. Bizim toplumsal düzenimiz ve vicdanımız der ki gerekli iş imkanlarını vermediğin ve evlenmesini sağlamadığın bireyleri dövemezsin, çünkü bu durumlardaki bekar zina ediciler suçlu değildir der.




  • Konuya tepki olarak degil ek olarak yazdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 11 Mayıs 2021; 16:40:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beratmeister

    Kuran da nerede yazıyor zina yapanlarin 100 sopa ile cezalandırıldığı? Eğer bulursan sana 100bin tl vereceğim. Allah rolüne soyunmayın fazla dini yaşayacağım diye.

    Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.



    Nur Suresi, 2. Ayet.



    Bilip bilmeden konuşmayın birşey bilmiyorsunuz bari bilenleri zan altında bırakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    hesap numaranı ver 100 bin tlni gönderiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    kesinlikle. sende öylesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    yakışıklı çocuk =)
  • İnsan vicdanına uygun olmayan her ceza, zulümdür. Zulm edene de zalim denir.
  • Bu nası bi mantık ya. Din diye birşey kurmuşsunuz kafanızda. Yok işi din devleti bulucak, evliliği o yaptırıcak. Yemeğinizide o yedirsin he? Karınızla iş pişirirken arkadan yellesin bide? Siz troll değilseniz eğer ben size söyliyim siz gerizekalısınız. Harbiden artık sinirlerim bozulmaya başladı. Bukadar akıldan yoksun konular görmeye başladıkça. Size göre tabi herşey ihtimaller sonucu olduğu için beyinde o ihtimallerin bi ürünü kullanmaya çokta gerek yok :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aksi Müddea -- 12 Haziran 2017; 12:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim islam islam diyip durma.. İslamda recm diye bir şey yoktur. Recm ayeti falan yoktur. Sen Kuran daki İslama bakmalısın. Şuan Arap ülkelerinde sözde şeriat var. Ancak Kuran da geçmeyen, saçma sapan insanlık dışı uygulamalar yapıyorlar. İslamın tek referansı Kurandır. Kuranda yazan bir şeyi eleştirirsen seninle tartışabiliriz ama yazmayan şeyleri sırf bazı İslamla yönetildiğini düşünen ülkeler uyguluyor diye İslama mal etmemelisin. 100 değnek olayı geçiyor evet. Zina İslamda haram olan şeylerden ve bir insan müslüman olduğu iddiasındaysa yapmamalı. Hem müslüman olacak hem de inandığı dinin kurallarını reddedecek bir insana ceza verilebilir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .BraveHeart. -- 12 Haziran 2017; 13:41:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .BraveHeart.

    Kardeşim islam islam diyip durma.. İslamda recm diye bir şey yoktur. Recm ayeti falan yoktur. Sen Kuran daki İslama bakmalısın. Şuan Arap ülkelerinde sözde şeriat var. Ancak Kuran da geçmeyen, saçma sapan insanlık dışı uygulamalar yapıyorlar. İslamın tek referansı Kurandır. Kuranda yazan bir şeyi eleştirirsen seninle tartışabiliriz ama yazmayan şeyleri sırf bazı İslamla yönetildiğini düşünen ülkeler uyguluyor diye İslama mal etmemelisin. 100 değnek olayı geçiyor evet. Zina İslamda haram olan şeylerden ve bir insan müslüman olduğu iddiasındaysa yapmamalı. Hem müslüman olacak hem de inandığı dinin kurallarını reddedecek bir insana ceza verilebilir bence. Ancak bu kişi müslüman değilse ceza verilmemeli bana kalırsa. Sonuçta her insanın inancı kendine. Dinde zorlama yoktur, gerçek dinde. Şeriatla yönetilen toplumlarda bu kurallar müslümanları ilgilendirmeli bana kalırsa. Bir de sistemden şikayetçiysen ki benim de hoşuma gitmiyor onu olması gereken hale sokmak için eyleme geçmek, bu amaç için bir şeyler yapmak zorundasındır.

    Ayrıca devletin evlendirme gibi bir yükümlülüğü neden olsun ki?

    Benim canımı, malımı, namusumu, neslimi, onurumu güvence altına almak iddiası ile ortaya çıkan kurallar insana zulm etmemeli. Ben burada İslam dininin devletinde genç bireyleri iş sahibi yapmak evlendirmek gibi sosyalitelerin olmadığının İslami kaynaklarca dile getirildiğini belirttim, iş sahibi yapıp evlendirmek sizin devletinizin sorumluluğunda olmadığı için zina eden bekarları dövme hakkını kendinizde buluyorsunuz, Halbuki toplumsallıkta ileriye gitmiş nazariyelerde bu sosyaliteler devletin önemli bir görevidir, ve bu nazariyelere göre devletin böyle bir kusuru varsa karşılıklı kabuller ile zina eden bekar birey masumdur ve ceza verilemez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: penguin

    İnsan vicdanına uygun olmayan her ceza, zulümdür. Zulm edene de zalim denir.

    Dediğiniz gibi toplumsal vicdana ve akla ve mantığa ve toplumsal sağduyuya uymayan her ceza zulümdür
  • iş bulurken o bu bulacak ama ne yediğine ne içtiğine ne giydiğine kimle arkadaşlık ettiğine müdahil olacak öyle mi ?
    aslında düz mantık senin söylediğin şeye tek başına bakarsan haklısın ama bir taraftan kısıtlama anlamında her şeye karışıp diğer taraftan bu dinin işimi demek olmuyor
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ahiret diye bi kavramınız olmadığı için siz olayı kavrayamıyorsunuz sanırım. Sizin olayınız 1 kuruşa 5 köfte almaya çalışmak. Çalışmadan nasıl para kazanılmıyorsa, ter dökmedende cennet kazanılmıyor. Hem herşeyi Allah yapsın, iş bulsun eş bulsun sizleri günahtan korusun hemde cennete buyur etsin. Bu nasıl mantık? Sınav nerde? Özgür irade nerde? Sizler istiyosunuzki caninizin istedigini yapin, zaten sınavda bu. Nefis! Allah'ta diyorki dileyen dilediğini yapsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.