Şimdi Ara

İslam Dininde Sevgililiğin Haram Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Benim anlamadığım sevgili olunmadan nasıl eş sahibi olunacak? İnsanların sevgili olmadan direkt evlenmesi akla mantığa pek uymuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Demirci_

Benim anlamadığım sevgili olunmadan nasıl eş sahibi olunacak? İnsanların sevgili olmadan direkt evlenmesi akla mantığa pek uymuyor.
    islam dini dönemin şartlarına göre yazılmış normlardan ibarettir. o zamanlar müslümanların önderi muhammed kendi ordusunun büyümesi için sürekli evlenip çocuk yapılmasını hızlandırmak veya kabileler arasında oluşacak olası kavgaları engellemek için bu yola başvurmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 28 Ekim 2016; 21:58:25 >

• girizgah için bu kadarı yeterli sanırım basitçe temel noktalara değinmiş adam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

girizgah için bu kadarı yeterli sanırım basitçe temel noktalara değinmiş adam..

Bilemiyorum hocam, günümüz dünyasında bu kurallar çok ağır geliyor bana

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    eğer karşı cins ile ciddi bir ilişki-evlilik söz konusu ise tarafların birbirini tanımasına engel değil islam..

tanışma sürecinde tarafların hal ve hareketlerini yine tarafların selameti açısından belirli sınırlarla kayıt altına almıştır dinimiz..bence gereklidir ve mantıklıdır..alışık olmadığımız için ağır gelmesi normal

günümüz uygulamalarına bakıldığında göze çarpan durum pek acıklı aslında zira sevgili olmanın neticeleri olumlu olmakdan çok olumsuz sonuçlar doğurmakta..her iki taraf açısından da durum bu..

şu soru sorulmalı ..aslında

karşı cins ile birlikteliğimiz ne amaçla başlıyor nasıl gelişiyor ve sonuç noktasında hedefimiz ne ?

eğer amaç sadece gönül eğlendirmek hoşca vakit geçirip biyolojik ihtiyaçları gidermek ise..hem erkeğe hemde kıza yazık..zira her ikisinide ileriye dönük olmak kaydıyla başkaca hayatlar bekliyor..hormonların çıldırdığı bi dönemde özellikle mantıklı düşünmek geleceğe yönelik sonuçları hesaplamak tarafların bu ilişkiden alacağı yaraları umursamak ne yazıkki mümkün olmuyor..

hayatını islam ile şekillendirmek isteyen her insan belirttiğim nedenlerden ötürü..çizili sınırları ihlal etmemeye özen göstermeli..

gezip tozduğun gönül eğlendirdiğin kızın ..ileride bir başkası ile aile kuracak olması ..anne adayı olması ..öyle kolayca burun kıvrılıp kenara atılacak şeyler değil..

sağlıklı bir aile hayatının gerçekleşmesinin arka planında bir çok sebeb yatar..bu sebebler yerliyerince tarafların hayatında filizlenecek zemin bulamazsa sadece tarafları değil çocukları ve toplumun genelini şu yada bu şekilde olumsuz olarak etkileyecektir..

şimdi düşün kız ile tanıştın..kız seni çok sevdi..ama sen bi süre sonra ayrılmaya karar verdin ..kız ne hissedecek..onun yaşadığı hayal kırıklığı ileriye dönük planda kızı nasıl etkileyecek..faraza bi süre sonra hasbelkader evlendi..eşine karşı hisleri eşinde olma çocuklarına yönelik tavrı seninle olan birlikteliğinden ne şekilde etkiilenecek..tam aksi senin içinde söz konusu olabilir..

• her şey normaldi, bir o sevgli kısmı eksikti islamda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    inanma sakın böyle şeylere. insanların çift oluşturma süreçleri vardır; sosyal ortamlarda el ele tutuşup sevgili olduklarını belli ederler, birbirlerine muhabbet kuşu gibi kur yaparlar (bebek taklidi), gitgide yakın olurlar birbirlerini böyle anlamaya çalışırlar. bu gayet doğal karşılanacak süreçtir.

islamcılar kadınları cinsel obje gördüklerinden bu durumu idrak edemez. halbuki onların da duyguları düşünceleri vardır. sevgili olmayı zina olarak değil de eş seçme dönemi olarak düşünmek daha sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

inanma sakın böyle şeylere. insanların çift oluşturma süreçleri vardır; sosyal ortamlarda el ele tutuşup sevgili olduklarını belli ederler, birbirlerine muhabbet kuşu gibi kur yaparlar (bebek taklidi), gitgide yakın olurlar birbirlerini böyle anlamaya çalışırlar. bu gayet doğal karşılanacak süreçtir.

islamcılar kadınları cinsel obje gördüklerinden bu durumu idrak edemez. halbuki onların da duyguları düşünceleri vardır. sevgili olmayı zina olarak değil de eş seçme dönemi olarak düşünmek daha sağlıklı olur.
    Şöyle kenara çekilin de işler açılsın o zaman.
  • Adamlar günahı sevabı bence metalaştırmış günah olmasın diye muta nikahını bulmuş. Süreç mi sonuç mu önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

Adamlar günahı sevabı bence metalaştırmış günah olmasın diye muta nikahını bulmuş. Süreç mi sonuç mu önemli
    Komik bir kuraldır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Komik bir kuraldır.

Nick-mesaj uyumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Haram sevmekte, bir kıskançlık elemi ve firak elemi ve mukabele görmemek elemi gibi çok ârızalar vardır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

"Haram sevmekte, bir kıskançlık elemi ve firak elemi ve mukabele görmemek elemi gibi çok ârızalar vardır."

Birde Türkçe yazarsan ne dediğini anlayabiliriz.
  • Çocuğunu doğurup poşete koyup çöpe atanları duyunca niye haram olduğunu herkesin anlaması lazım.
    Nesli korumak bir toplumun sağlamlığı için oldukça önemlidir.
    Evlilik dışı ilişkiler hemen her toplumda hoş karşılanmayan, ayıp, utanılan birşeydir. Dünyanın öteki ucuna gitseniz de bu böyle.
  • ben bu forumda ve çoğu forum sitesinde bir kızdan hoşlanıyorum, sevgilim olsun bla bla yazılarını iki kere görüyorsam; sevgilimden ayrıldım intihar edecek duruma geldim bütün kadınlar/ erkekler hain ,aldatıldım gibi yazılarını üç kere görüyorum. bunun dini temeller üzerinden değil de ilkin psikolojik sonra da sosyolojik olarak insana verdiği yaralar/zararlar incelenmeli diye düşünüyorum.

ayrıca İslam sevgili olmayı neden hoş görmez mantığını islamın sevmeyi yasakladığı şeklinde algılayan/algılamak isteyen kişileri görmek gayet mümkün. daha bu ayrımı yapamayan adama , psikoloji, sosyoloji, psikanaliz, freud, schopenhauer, nietzsche veya kant gibi düşünürlerin açıklamalarını anlatmak oldukça güç olacaktır kaldı ki bu isimlerin yazılışını okuyamamalarına bile şaşarımak abes olacaktır. o yüzden temiz bir tartışmaya gidildiğinde yani konunun gerek müslümanlar tarafından bu böyleymiş kardeşim diye direkt kabul edip kapatmaları gerekse bu güruhun karşıtları tarafından aşağılayıcı ve sırf bir dinin mensuplarını rencide edici şekilde kendileri bir dine inanmıyorlar diye kendini anında bir tesla anında bir gauss olanlar tarafından hakarete uğramalarının olmayacağını var sayarsak gayet ki tartışma sonunda günümüz pragmatist ve pozitivist eğitiminin sunduğu sevgililik anlayışının berbat bir yöne saptığı kamuoyu tarafından kabul görecektir.

bu konu dışında da yine düşünülmesi gereken bu yasaklar zararlı bir şeyin insana vereceği bir etkiyi ortadan kaldırmak için mi konuluyor yoksa düz mantıkla zaten yasak olduğu için mi zararlı ?

• dinlerin yok olacağını sanmıyorum ama kuralları gittikçe yıpranacak.
    misal başörtüsü. kadınların genlerinde yazılı beğenilme içgüdüsü. bir kadını kadın yapan en önemli şeylerden biri de saçı. şu anki başörtülülere bakın çoğu oje sürüyor, makyaj yapıyor, estetik yaptırıyor... 5 yıl sonra din adamları çıkıp "kuranda aslında öyle demek istenmiyor, mahrem yerlerden kasıt tahrik eden kısımlar vs" derse hiç şaşırmayın. çünkü toplum şartlarına aykırı olan bir kural evrilir veya yok olur. başörtüsü başlı başına haksız rekabet oluşturuyor, dişi kişisi istediği erkeği kendine çekemiyor; yeterli beğeniyi alamıyor.
    sevgililikte de bunun gibi işte. her hayvan eşini bulmak ister, bunu engellemek isteyen ideoloji de yıpranır. ki öyle de oluyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanDokmetas

Çocuğunu doğurup poşete koyup çöpe atanları duyunca niye haram olduğunu herkesin anlaması lazım.
    Nesli korumak bir toplumun sağlamlığı için oldukça önemlidir.
    Evlilik dışı ilişkiler hemen her toplumda hoş karşılanmayan, ayıp, utanılan birşeydir. Dünyanın öteki ucuna gitseniz de bu böyle.

"Evlilik dışı ilişkiler hemen her toplumda hoş karşılanmayan, ayıp, utanılan birşeydir. Dünyanın öteki ucuna gitseniz de bu böyle."

Yanlış.
  • Saçma. Bunlara kalsa her şey haram.

• quote:

Orijinalden alıntı: JampolPapa

dinlerin yok olacağını sanmıyorum ama kuralları gittikçe yıpranacak.
    misal başörtüsü. kadınların genlerinde yazılı beğenilme içgüdüsü. bir kadını kadın yapan en önemli şeylerden biri de saçı. şu anki başörtülülere bakın çoğu oje sürüyor, makyaj yapıyor, estetik yaptırıyor... 5 yıl sonra din adamları çıkıp "kuranda aslında öyle demek istenmiyor, mahrem yerlerden kasıt tahrik eden kısımlar vs" derse hiç şaşırmayın. çünkü toplum şartlarına aykırı olan bir kural evrilir veya yok olur. başörtüsü başlı başına haksız rekabet oluşturuyor, dişi kişisi istediği erkeği kendine çekemiyor; yeterli beğeniyi alamıyor.
    sevgililikte de bunun gibi işte. her hayvan eşini bulmak ister, bunu engellemek isteyen ideoloji de yıpranır. ki öyle de oluyor zaten.

Katılıyorum. Bu tabiriniz aslında İslami hükümleri insanların kendi güncel şartlarına göre "yontma" fiilini uygulaması demek oluyor. Ancak sevgililik zaten İslam'da başından beri zinaya götüren namahrem ilişki türü olarak görüldüğünden haram olarak hüküm buluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.