Şimdi Ara

İskambil kağıtlarının anlamları ve oynanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,ben hayatımda hiç iskambil oyunu oynamadım.en basit oyun olan 51,pişti gibi oyunları bile bilmiyorum.birden merak sardı ve bilgisayarda oynamak istedim.dün googleden aratma yaptım ama istedim bilgilere ulaşamayınca sizlere danışmak istedim.nereye girsem hep aşağıdaki gibi bilgiler çıkıyor.şunu anladım kupa-maça-karo-sinek büyükten küçüğe göre sıralınışı böyle anladım.ama sonrasını öğrenemedim.şekilleriyle anlatan site bulamadım.onlar ne bacak(vale) kız(dam) papaz(rua) galiba büyükten küçüğe sıralınışıda böyle.ama şekilleri yok.deste 52 +2 de joker diyor demekki 2 tanede joker var.j harfi ile gösterilenler olmalı.basit şekilde mümkünse kart resmi varsa onu koyarak anlamını yazarmısınız.
    birde oyun indiriyorum ama galiba farkıl oyun ininyor.
    nereden hangi isimle indirebilirim.
    52 ve pişti nasıl oynanır birde
    yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İskambil Kağıdı Nedir?

İZLENIMLER: 851 BÖLÜM: KARMA DOSYALAR - GENEL
    Share
    Oyun kâğıdı, iskambil kâğıdı ya da sadece iskambil, 52 normal kart +2 Jokerden oluşan 54 kartlık bir destedir. Jokerler dışında kalan bu 52 kâğıtta 4 tane temel simge vardır. Bu simgeler kupa (♥), maça (♠) , karo (♦) ve sinektir (♣).

4 simgeden her bir simgeye ait 13 kart bulunur. Bunlar 1'den 10'a kadar sayılar ve ardından bacak (vale), kız (dam) ve papaz (rua) olarak sıralanır. Üzerinde sayı olan kartlar "maça ikilisi, sinek yedilisi" gibi adlarla anılırken, üzerinde 1 sayısi olan kartlara "as" demek gelenektir. Bazı oyunlar için desteye bir veya daha fazla "joker" kartı da eklenir. Joker kullanılan oyunların çoğunda, bu kart destedeki herhangi başka bir kartın işlevini üstlenebilme özelliğiyle öne çıkar. İskambil oyunları, genellikle 52 kart içeren standart iskambil kağıtları destesi veya onun türevleriyle oynan oyunlardır. Türkiye'de yaygın olmamasına rağmen yabancı ülkelerde biraz daha farklı kartlar içeren tarot destesiyle oynanan iskambil oyunları da vardır.

Rivayete göre kupa simgesi krallığı, maça simgesi kupa krallığındaki şövalyeleri, karo simgesi kupa krallığında bir şehri ve sinek simgeside kupa krallığındaki köylüleri simgeler. Başka bir söylentide papazlar üzerindedir. Söylentiye göre papazlar tarihî kişileri simgeler. Buna göre;

Kupa Papaz, Şarlman

Maça Papaz, Kral Davud

Karo Papaz, Julius Sezar

Sinek Papaz ise; Büyük İskender'i simgelemektedir.

• Hz.Davud ve Sarlman.Birbirinden bagımsız iki şahsiyet.İlginç
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.