Şimdi Ara

Isıtıcı yapacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muhabbet kuşlarımın yuvasının altına ufak bir ısıtıcı yapacağım. Ancak ısıtma prensibini tam bilmiyorum, sanırım öz direnç formülüyle ilgiliydi r=p.L/A diye hatırlıyorum. Elektrik sobalarındaki mantıkla giderek tel kıvırsak ve direnci artırmış olsak, sonra da içinden elektrik geçirsek bu güvensiz mi olur?

Isıtma olayının prensibiyle ilgili belge falan bulabilirseniz link verebilir misiniz? Türkçe olması şart değil. Elektrik ve elektronikten pek anlamıyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir de, bu muhabbet kuşları için ampul kullanıyorlar sanırım. Ampul kullansak daha mı işin basitine kaçmış olurum? Güvenli midir? Kuşları ızgara yapmak istemiyorum :D
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Basit bakır tel ile yaparsan direk kısa devre olup patlayacaktır.Fırınlar için üretilen rezistanslardan alıp (arçelik parçaları ucuzdur,serviste bulunur) düşük gerilimle çalıştırabilirsin.Üzerinde gücü yazıyor.Burdan direncide hesaplayıp gereken değerleri bulabilirsin.

Kendin ince telden yapmaya kalkarsan(mesela havyalardaki gibi) çok fazla ısınır kuşların değdiği anda canları çok yanacaktır.

Benim sana tavsiyem elektrik panoları için olan ısıtıcılardan kullanman.(kuşlarına zarar verirmi bilmiyorum, en iyisi kendin incele)(termostat kullanman gerekebilir)http://www.tum-tes.com.tr/isiticilar.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 21 Eylül 2008; 17:52:21 >
  • abi kafesin üstünü kalın bir bezle örttügünde kensi ısılarıyla ısınamıyormu bu cikcikler ben öle yapıyordum

fikir olarak sana akvaryum sobalarını öneririm onu kafesin dışına monte ettin mi ısınıyor ben denedim o sıcaklıktaan veletler bile oldu
  • 2-3 tane 5-10 watt lık gece lambaların dan takabilirsin belki ısılarıda öyle tehlikeli değil bi düşün bakalım .Aklıma bu geldi birden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 26 Eylül 2008; 19:01:49 >
  • al bi peltier birde ayarlı adaptor olduda bitti masallah
  • küçük 5 watt lık gece lambası ampullerinden yakman daha güvenli olacaktır bence...sonuçta o tele veya yapacağın maddeye deyme riskleri var...
  • peltierle-soğutucu-fan üçlüsüyle kasaya sıcak hava üfletebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1)Normal tel kablo gibi şeylerle bu iş olmaz...Özel ısıtıcı telleri vardır.

Bence hiç telle felan ugraşma.Git bir tane ufak gece lambası alıp takabilirsin.En koyu renklerinden onuda güzel bir yere koyarsın.
    Ama en iyisi sıcak bir mekana koymak..Çünkü ısı eşit olarak dagılır...

Eger illa altta ısıtma yapıcam dersen ..En yakın elektrikçi yardımcı olur... kuşların altına ufak bir ısıtıcı taşıve düşük güçlü ısıtmayla olur..Taşın üsütnede yumuşak bir izalasyon maddesi bulursun tamamdır..Ama kafesi ile ısıtıcının elektrik izalasyonu güzel olsun..Yoksa çarpılmadan mefta olabilir..

Kolay gelsin..
  • Bu iş için bir arama motorunda "rezistans teli" veya "resistance wire" diye aratırsan çok çeşiğtli teller bulursun. Zamanında ısıtma işiyle çok ilgilenmiştim çok çeşitli rezistanslar var(su için, yağ için, tel şeklinde olanlar, gaz gibi ısı iletimi az olan cisimler için özel rezistanslar vs.) ayrıca çokta pahalı değiller.
  • sadece ısıtıcı yaparsan, kuşları yakarsın. elektrikli battaniyede olduğu gibi araya koruyucu katmanlar koyman gerekir.
  • aman pişirme kuşları ısıtıcam diye normal ev sıcaklığı kuşlar için yeterlidir
  • Elektrikçilerden gidip 2KW reziztans sarmalı alıcaksınız,sonra bu teli dörde veya yarıya bölüp 2.el 10-20 liralık bir psunun 12V hattına bağlıycaksınız.

220V'ta 2000W civarı güç veren bi telin yarısını felan kullanarak 12V voltajda,0 tehlike ile 20-30W civarı ısıtıcı elde edebilirsiniz.Daha fazlası fazla gelebilir kuşu pişirmeyin sonra.

Eğer ayrıntı isterseniz,birkaç gün sonra Ankaraya döndüğümde size resimli olarak yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Elektrikçilerden gidip 2KW reziztans sarmalı alıcaksınız,sonra bu teli dörde veya yarıya bölüp 2.el 10-20 liralık bir psunun 12V hattına bağlıycaksınız.

ondan sonra psu yu kısadevre konumuna geçirip, stanby a alacaksınız hocam aman yanlış anlama , denedim o yüzden
  • bencede en mantıklısı rezistans teli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.