Şimdi Ara

Işıldak Aküsü problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar elimde 6V4.0AH20HR modelinde ışıldak aküsü var.hobi olsun diye internetten birkaç ampül,duy,anahtar aldım.Aküde 6volt yazıyor.dedimki buna 3.5 voltluk seri bağlantıda 2 ampül bağlayayım 3.6+3.6=7.2 volt eder güzel ışıltır dedim.Bu şekilde bağladım ampüller birkaç saniye içinde aşırı ısındı ve kesti.Neyse sağlık olsun dedim bu kez yine seri bağlantıda 2 tane 4.6 voltluk ampülleri bağladım yine ampüller birkaç saniye içinde aşırı sındı.Kendi kendime didimki ulan iki tane 4.6 volt ampül yaklaşık 9 volt yapar.Ama aküde zaten 6 volt yazıyor bu nasıl oluyor dedim.İnadına 7.2 voltluk ampül aldım oda saniyeler içinde karardı.Yılmadım gittim oto elektrikten 12 volt stop lambası aldım :) bunu tek olarak bağladım buda 15-20saniye sonra aşırı ısından kokular vermeye başladı.Bu nasıl iş anlayamadım.Aküde 6v yazıyor ben 12 voltluk ampül bağlıyorum bunu bile 1 dakika içinde el değmeyecek şekilde fena ısıtıyor.Bu aküdemi var bir acayiplik??6v yazıyorda 220 mi veriyor? Ne tavsiye buyurursunuz? Bu aküye hangi ampül bağlamalıyım??

• 6v yazıp 220v veren aku keske olsa :) ama oyle bir imkan yok.
    Aumun voltajini bir olctururmusunuz.dediginize gore bunu yapmaması lazim.ama emin olmak lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef elimde ölçü cihazı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luks salonlarda kullanilan sari isiklar varya (sanirim spot) cok elektrik yakar diye kimsenin kullanmadigi tavana gomulu lambalari bi dennesen :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardplague -- 26 Nisan 2013; 0:19:53 >
  • arkadaşlar elimde bu ışıldaktan var ama aküleri artık iş görmüyor http://www.hepsiburada.com/liste/hometech-60-ledli-isildak-led-730/productDetails.aspx?productId=hrhomeled730&categoryId=60002657

bende bir tane
    40Watt 3-15Volt DC Kademeli 3.5Amper Adaptör var. Ben buradaki jel aküden alsam

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-pil-sarj-cihazi-12v-5ah-12n5l-bs-cup-motosiklet-akusu-jelli-bedava-kargo-121357635/detay

bunlarla bu ledli lambayı çalıştırmam mümkünmü.

• töbe töbe bunlar hayra alamet değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolters

arkadaşlar elimde bu ışıldaktan var ama aküleri artık iş görmüyor http://www.hepsiburada.com/liste/hometech-60-ledli-isildak-led-730/productDetails.aspx?productId=hrhomeled730&categoryId=60002657

bende bir tane
    40Watt 3-15Volt DC Kademeli 3.5Amper Adaptör var. Ben buradaki jel aküden alsam

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-pil-sarj-cihazi-12v-5ah-12n5l-bs-cup-motosiklet-akusu-jelli-bedava-kargo-121357635/detay

bunlarla bu ledli lambayı çalıştırmam mümkünmü.

O aküyü al içini aç eğerki jel çıkarsa ve 40-50şarj deşarjdan sonra hala düzgün çalışıyorsa Dişimi kırarım
    o fiyata jel mi olur be.Kuru yada sulu falandır o .Üzerinde serigrafi ile atakan marka akü bile yaparım sana.
    Yada jel diye içine jöle doldurmuşlardır
    O ledli lambanın 12v olduğunu hiç sanmam belirtmemişler ama düşük voltajlı bir liion pil kullanıyordur.
    Fantezilere gerek yok.
    İçinden çıkan akü voltajına uygun ve hazneye sığan bir model alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    15 yıl önce açıldı
    Şarzlı Işıldak Arızası
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Atakan benim maksadım ne biliyormusun burada kışın özellikle klimalar çalıştığı zaman bizim evin sokağının elektrikleri gidiyor bazen uzun bir sürede gelmiyor. işte o zaman bu yapmak istediğim lambayı devreye sokacağım. Anladınız mı bu 60 ledli lamba yaktığım zaman ev süper aydınlanıyor. Malum evde çoluk çocuk var karanlık olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolters

Atakan benim maksadım ne biliyormusun burada kışın özellikle klimalar çalıştığı zaman bizim evin sokağının elektrikleri gidiyor bazen uzun bir sürede gelmiyor. işte o zaman bu yapmak istediğim lambayı devreye sokacağım. Anladınız mı bu 60 ledli lamba yaktığım zaman ev süper aydınlanıyor. Malum evde çoluk çocuk var karanlık olmuyor

anladım ancak dediğim gibi teknik ayrıntı gerekiyor ve dediğim gibi muhtemelen kuru akü kullanmıyordur.
    Li ion pil kullanıyordur.
  • şu sınavları vereyim bu işle uğraşacağım mutlaka eğer istediğim gibi olursa fotosunu çekip buraya koyarım.
  • 6V aküye 12V tungsten yada halojen flamanlı lamba takarsan tabi ısınır :) Daha bunun 12V olan aküsü var !!!
    Sebebi şu yada şunlardır;
    Normal ortamdaki havada nem vardır- nem heryerdedir. Ayrıca dış ortamda yani oda ve açık alan tarzı yerlerde gözle göremediğimiz milyonlarca partikül bakteri vs bulunmaktadır. Bildiğimiz ampuller elektrik akımının çoğunu ' ışık ' enerjisine, bir kısmını ise ' ısı ' enerjisine dönüştürür. Özellikle halojen ampullerde ısı enerjisine dönüşüm fazla olduğundan çok çabuk vede fazla ısınırlar. Bu sebeple ampulün kutusuna +300'C belirtirler. Aynı şey tungsten flamanlı (akkor flamanlı) lambalar içinde geçerlidir, fakat elektrik ısı dönüşümü biraz daha azdır.
    Peki neden araba farlarında, stok lambalarında dumandan dolayı sürekli duman çıkmıyor, buğulanma olmuyor diye sorarsanız; Bilmem farkettiniz mi ama o lambalar ayna ve cam kısım içinde bir odacıkta hapsedilmişlerdir. Ampul ilk değişiminde bir miktar buhar çıkartır fakat devamında yok olur. Bunun sebebi ortamdaki nem ve partiküller sıcaktan dolayı zamanla yok olmaktadır (buharlaşmaktadır ) ve ampulün arkasındaki elastik malzemenin kenarlarından dışarı sızmaktadır. Bu sebeple açık havada ampul yaktığımızda duman çıkar ve sıcaklığı elimizi yakar. Çünkü farın içindeyken ampule dokunmuyorsunuz. Dokunsanız şiş kebap olursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.