Şimdi Ara

Isı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci: Fx-4100 Ekran Kartı: HD5570 Güç kaynağı:400w(Marka Frisby; bilgisayarcı takmıştı ben almadım)

Pc bazı oyunlarda ısınıp kapanmaya başladı.Çok yüklendiğimden böyle ama parçalar yanacak diye korkuyorum.Isıyı düşürmek için ne yapmam gerekir? Fan mı alayım ne yapayım?

• şimdi hocam çeşitli nedenlerden dolayı ısı sorunu baş göstermiş olabilir ama örneğin sadece işlemci mi ısınıyor yoksa diğer tüm parçalarmı şayet tüm parçalarda diğer zamanlara oranla bi fark varsa bilki şu an yaz aylarındayız pc oyunda kastığından bide dışarıdan fanın getirdiği sıcak havayı yediği zaman deliye dönüyor elbette buna karşı örneğin işlemcin ısınıyorsa aç bir bak bakalım termal macunu adam sürmüşmü bazı bilgisayarcılar buna pek önem vermez herkes faceye açıp kapatır sanıp işlemcinin termal macununu gerektiği gibi sürmez ha diyosan ben yaz kış sorun yaşamadan işlemciden tam performans istiyorum diyosan sana altaki linkteki ürünü tavsiye ederim;
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/corsair-cw-9060009-ww-hydro-serisi%E2%84%A2-h100i-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=64745
    şu an biraz pahallı ama ben geçenlerde baktığımda (kıştı ) fiyatı 220 idi şuan yaz diye soğutma ürünlerine zam yapmışlar ama diyosan ben para veremem sana yapabileceğin bir tavsiye aç kasayı bir temizle tozlarını al tabi herşeye dokunma allah muhafaza yanar manar ellerini metal bi yere değdir sonra aç kasayı rütben bayağı var heralde biliyon bunları ama ben soliyim benden bu kadar dediğimi yap veya hangi parça olduğunu söylersen sana daha fazla yardımcı olabilirim..

• Ekran kartı,işlemci,güç kaynağı hepsi ısınıyor.Baktım hem de baya elimi yaktı yani.Macunu biliyorum ama şimdi götürsem adam pc yi haşamat eder diye istemiyorum.Dediğin ürün de bayağı pahalı ben o fiyata ekran kartı alırım . Daha uygun fiyatlı bi şey bulmam lazım.Bi de bu sıvı soğutmayı pc de nereye takıyoruz.
  • bi dakka yane sen elini koydun ve sıcak olduğunu mu soluyorsun o gayet normal bende sandım ki pc deki programlarla sıcaklık 70 leri gösteriyor zaten normal bir işlemci ortalama 40 derecelerde seyreder buda senin elini yakar yane bu normal sen pc ye önce sıcaklık ölçer programı kur ve sıcaklık değerlerini paylaş bi göz atar anlarız neyin ne olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa690

bi dakka yane sen elini koydun ve sıcak olduğunu mu soluyorsun o gayet normal bende sandım ki pc deki programlarla sıcaklık 70 leri gösteriyor zaten normal bir işlemci ortalama 40 derecelerde seyreder buda senin elini yakar yane bu normal sen pc ye önce sıcaklık ölçer programı kur ve sıcaklık değerlerini paylaş bi göz atar anlarız neyin ne olduğunu

Normal kullanım da işlemci 28 ekran kartı 44 derece filan oyunlarda bakarım şimdi.Ama Pc ısıdan kapanıyor diyorum elimle baktığımdan sıcak demiyorum.
  • aga 44 derece normal 35-45-50 ama pc nin kapanması biosundan kaynaklanan bir sorun orada sıcaklık ayarlarında turn of ayarında derece yazması gerekir o dereceye geldimi pc otomatik koruma amaçlı kapanır onu 70 deerceye al sen rahat edersin eyer bakarda o derece zaten 70 lerde ise o zaman ısı olçerin doğru çalışmıyor demektir windows un sıcaklık ölçerlerini kullanma onlar saçmalık daha iyi bişey bak onla dene eyer sonuc gene sıcaklık aynı yane 44 derece ve pc kapanıyor ise sen bios ayarlarına bakacan aga orada çok düşük demekki kışın bole bir sorun olmuyor çünkü dediğim gibi kışın pc serin kalıyor sen onları yukarı al sorun çözülecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termostat Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Soğutma suyu seviyesi sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.