Şimdi Ara

ISI SENSÖRÜ VE GÖSTERGESİ YAPIMI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • HERKESE MERHABA.. ELİMDE KABLOLAR HALİNDE ISI SENSÖRLERİ MEVCUT. BUNLARI BİR GÖSTERGE ( DİJİTAL) ALIP KASAYA MONTE ETMEK İSTİYORUM. ESASINDA ELEKTRONİK BİLGİM YOK ANCAK , İSTANBUL-KARAKÖY'DEN DİJİTAL GÖSTERGELERDEN ALIP BU KABLOLARI BAĞLAMAK SURETİYLE BÖYLE BİR CİHAZ YAPABİLİR MİYİZ ?

• ISI sensoru nasil bisey? Bence elinizde ki ISI sensoru degilde SICAKLIK sensorudur anladigim kadariyla ptc veya thermocouple bunlardan hangisi ise ona uygun bir gosterge alip gerekirse kalibre de edilmesi gerekebilir.
  • Isı yada sıcaklık sensörü.. kabloya tam dikkat etmedim ama , bir uçları muhtemelen bakır , diğer uçları 2 pin şeklinde.. fan kontroller ile beraber kullanılacak ürün aslında ama, 100 tl ye fan kontrol almak yerine böyle bir çözüm gelmişti aklıma..
  • Öncelikle elektronik ile uzaktan yakından alakam olmadığını belirteyim. Konuyu baştan alıyorum ;

Elimde bir ucunda sensör ( yada bakır uç ) , diğerinde 2 pin olan kablolar var. Bilgisayar için , fan kontrolcülerle birlikte satılanlardan. Az çok bilirsiniz. Amacım , bir dijital gösterge alıp bu kabloları bağlayıp sıcaklık değerlerini takip etmek. Bu göstergenin kendi içinde birden fazla değeri gösterebilen çeşitleri illaki vardır , bunları nereden temin edebiliriz , ve adı nedir ? Kabloların da fotoğraflarını eklerim , kaç ohm orasını bilmiyorum.

ISI SENSÖRÜ VE GÖSTERGESİ YAPIMI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSINOS -- 6 Mart 2015; 14:57:19 >

• Bu tarz göstergeler genelde sensörleri üzerinde olur ve en fazla iç ve dış sıcaklık değerlerini okumak için iki değerlidir.
    elinizdeki kabloların ntc veya termokupl olma olasılığı yüksek.Kaç adet sıcaklık değeri okumak istiyorsunuz.Endüstriyel olarak 2 den fazla okuyabilen göstergeler var ama buda pahalı olur.Arduino ile pic kullanarak daha hesaplı yapabilirisiniz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.