Şimdi Ara

ISI PAY ÖLÇER HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Merkezi ısıtmalı bir sitede kiracı olarak oturmaktayım. Çoğunlukla evde olmadığımız için genelde ihtiyaç olduğunda petekleri açıyorum. Banyo hariç tüm petekler termostatik vanalı. Ayrıca tüm peteklerde ısı pay ölçer cihazı takılı. Yönetim banyo peteklerinin sürekli açık olması gerektiğini söylüyor. Banyoda termostatik vana olmadığı için sürekli ısınıyor ve gereksiz yere 50-60 Tl gibi para ödüyorum. Diğer odalarda 10-20 Tl arası gelen para banyoda üç katına çıkıyor. Dolayısıyla bende banyoyu kapattım.
    Bu ay yönetici bir yazı asmış ve banyo peteklerini kapatanlara en az ödeyen kadar para yansıtacağını yazmış ve yapmışta. Yani 35 tl para yansıtmış. Ayrıca BANYO PETEKLERİNİ KAPATARAK DİĞER KOMŞULARININ FAZLA PARA ÖDEMESİNE SEBEP OLAN DAİRELER ŞUNLARDIR şeklinde yazarak bizi ilan etmiş. Şimdi aşağıdaki hususlar hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

1- Tüm peteklere ısı pay ölçer takılmak zorundamı ? Eğer takılmak zorundaysa termostatik vana neden olmuyor ?
    2- Yöneticinin kafasına göre fiyat yansıtması yasal mı ?
    3- Banyo peteğinin kazan sistemine zarar vermemesi için açık kalması şartmış, tesisat ile ne alakası var ?
    4- Bu ay ki ısınma bedelim toplamda (tüm petekler dahil ) 73 Tl dir. Ancak banyo için 35 Tl %30 luk devlet payı 68 Tl ve okuma bedeli 5.50 Tl de eklenince toplam faturam 181,50 Tl olmuştur. Hakkımı nasıl arayacağım ? Nereye başvurmam gerek ?
    5- Yönetimin ilan panosunda BANYO PETEKLERİNİ KAPATARAK DİĞER KOMŞULARININ FAZLA PARA ÖDEMESİNE SEBEP OLAN DAİRELER ŞUNLARDIR şeklinde ifşa etmesi doğrumudur ?

Bu arada binamız eski yani kanundan önce yapılmış. Kanuna göre 2007 öncesi binalarda pay ölçer takılması için salt çoğunluk yerine tüm dairelerin onay vermesi gerekiyor. Bu yapılmış mı bilmiyorum...

Bu ay siteye gelen toplam doğalgaz faturası 12.500 Tl civarıydı. Toplam 140 daire mevcut. 12.500/140 = 89,90 Tl olması gereken faturamız 181.00 Tl olmuştur. Neresinde adalet var anlayamıyorum. 100 Tl gibi para havada kayboluyor..

Acil yardımlarınızı bekliyorum saygılar

• orke55 O kullanıcısına yanıt
    banyoyu kapatanları nasıl tespit etmiş acaba bi bilginiz varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgili bilgim var;

1) yasa gereği dairelerdeki tüm radyatörlere ısı pay ölçme cihazı ve termostatik radyatör vanası takılması gerekir aksi halde radyatörün sökülerek kör tapalanması gerekir.

2) Yasal değil ama banyoların açık olması gerekir.

3) Banyolara ısı pay ölçer takılmaz çünkü cihaz elektronik ve hassas banyo nemli ortam olduğu için etkilenir sağlıklı ölçüm yapmaz ayrıca bina içi su sirkülasyonunu sağlamak için termostatik vanada takılmaz.
    (Firmaya göre değişiyor takan var takmayan var)

4) Bu konu hakkında yönetim ile karar alıp her banyo vanasının 5 konumunda sabitlenmesini talep ediniz.

5) öyle yapılması tartışılır.

hesaplanmanız çok yanlış, her dairede farklı petek sayısı vardır bu peteklerin çektiği enerji miktarlarıda farklıdır. ayrıca yasa gereği %30 luk bedel söz konusudur. daireniz için gelen gider bildirim faturanızda bu detaylar yazar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.