Şimdi Ara

Kalorimetre değişimi konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 100+ daireli bir sitede ev sahibiyim. Kalorimetremin pili bitmiş sanırım, ekranda herhangi bir şey görünmüyor, dolayısıyla ısı ölçümü yapılamıyor. Bir firma ile görüştüm, mevcut kalorimetremin pilinin değişmediğini, sıfır cihaz ile değişim yapılabileceğini söyledi, maliyet de oldukça yüksek, 750-800 TL gibi bir fiyattan bahsediyor. Ultrasonik cihazlar 1300-1500 civarıymış.

    Kalorimetremin markası Seres. Bu cihazın pili değişmiyor mu gerçekten, bilgisi olan varsa yazabilir mi? Ufacık bir pil için bu kadar masrafa girmek çok saçma değil mi?

    Ve eğer pili gerçekten değişmiyorsa sizin tavsiye edeceğiniz maliyeti uygun ve mümkünse pili değişebilen bir kalorimetre tavsiyeniz olur mu?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.




  • Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    İyi günler sayacınız model yılı nedir ? M ile başlayan bir numara olacak 2 haneli. Eğer sayacınız 5 seneyi geçtiyse zaten sayacı ya komple değiştirmek zorundasınız ya da kalibrasyon onayı almak zorundasınız. Pil değişimi için içinin açılması gerekiyor ama ondada barkod yırtılmış oluyor. Sayacınız 2 senelikse garantiden değiştirmenizde mümkün. Bu arada sayaç fiyatlarına mutlaka internetten bakmanızı öneririm. 300-400 liralık sayaçlatı 1500 liraya değiştiren bir sürü firma var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M14 yazıyor, 5 yılı dolmuş, değişim gerektiğini söylediler. Fiyat konusunda ne yapabilirim. Örneğin kendim trendyoldan n11 den alsam kendim takabilir miyim? Ya da aldığım sayacı takmak istemeyebilirler mi, bunu bizden almamışsınız gibi bir şey demesinler?

  • Bu arada ultrasonik olanlar ile mekanik olanlar arasında ne fark var? Ultrasonik taktırsam daha mı düşük ölçüm yapıyor? Kullanıcı için avantajı nedir? Fiyat olarak epey farklı. Bu farka değecek bir getirisi var mı?

  • Yok mu arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse? @Mekatroniks sizden tekrar yorum katkı istesem.

    Kendim satın alsam takabilir miyim? Alet edevat var. Ultrasonik mekanik farkı nedir, benim açımdan bir avantajı var mı ultrasonik olanların?

  • Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    Sayacınızın mutlaka değişmesi gerekir,pil değişiyor olsada pil değişiminden sonra kalibrasyona gitmesi gerekir o apayrı bir dert zaten hiç önermem.
    Ultrasonik ya da mekanik farketmez, ultrasonik daha hassas ölçüm yapıyor derler ama denemiş değilim 2 side 5 sene kullanılabiliyor. Calmet markalara bakmanızı öneririm. Calmet ultrasonikler 850 lira civarında. Yetkili bir firma takması gerekiyor gibi bişey vardı ama yönetmeliği okursanız kesin bilgiyi alabilirsiniz. “MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK”
    Avk enerji firmasıyla görüşün orası bu markanın yetkili bayisi diye hatırlıyorum en ucuz fiyatı onlar verecektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, konuyu açan arkadaşım çözüm bulabildiyseniz fikirlerinize ihtiyacım var. Yeni bir kalorimetre aldıysanız ücreti ve montaj fiyatı hakkinda bilgi verebilirseniz sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.