Şimdi Ara

Müstakil konutlarda LNG kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, LNG yani sıvılaştırılmış doğalgazın evlerde kullanımı ile ilgili bilgisi olan varmıdır arkadaşlar.
    İzmir'de doğalgazın olmadığı bir yerde oturuyorum evim müstakil acaba LNG'nin bu şekilde kullanımı mümkünmüdür böyle bir hizmet veren firma varmıdır?



  • Sıvı LPG kullanabilirsin. Depozito verip bahçene tank koyduruyorsun.3-5 yıl sonra doğalgaz gelince tankı iade ediyorsun..Evlerde sıvı LNG kullanımı başlamadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 12 Ağustos 2012; 16:18:11 >
  • Yok lpg'den bahsetmiyorum, LNG den bahsediyorum. Aynı şekilde tank ile LNG kullanımı olabildiğini duydum, bunu bilen varmı diye soruyorum. Yine de teşekkürler
  • enteresan bir konu, benim de aklıma site/apartman merkezi ısıtma sistemleri için gelmişti.

    boru doğalgazının olmadığı yerlerde lng kullanımı mümkün ama bu büyük ısı tüketimi olan tesisler için uygun görünüyor. lng kullanmak için gazlaştırma, koku karıştırma, basınç kontrolü, blöf geri kazanımı gibi sistemler kurmanız gerekir, bu da sadece bir ev gaz tüketimi için biraz pahalı olacaktır. lng dağıtımı yapan şirketlerin de bir tanker hacminin altında sevkiyat yapacaklarını zannetmiyorum, evin yanına mecburen çok büyük bir tank yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

    eğer er ya da geç gaz borusu gelecekse, bence bu yatırımı yapmak yerine sıvı yakıtlı kat kaloriferi kullanın, güneş enerjisi destekli sıcak su boyleri de kurarsanız konforlu bir sisteminiz olur.
  • doğal gaz bağlanımı olmayan bir yerde LPG bağlanımı olur mu
  • Fatih iki varil büyüklüğünde 450 lt - 500 Lt hacimli küçük bir tankı getirip bahçenin bir köşesine koyuyorlar..Hepsi o kadar..LPG boru ile eve ulaşıyor.Ancak doğalgazdan pahalı..Tank için depozito alıyorlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.