Şimdi Ara

İŞ YOK, napacağım?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
29.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kolay gelsin kardeşim.Benim tavsiyem şudur kendi mesleğini yapmak istiyorsun bunu sağlamaka için önce bulduğun başka bir işe gir ondan sonra aramaya devam et şansın birazdaha artar.Yani Türkiye şöyle klasikleşmiş bir laf var ( Banada çok saçmalık geldi haylada geliyor ama böyle yapacak birşey yok) İş işde bulunur.Yani çalışmayan adayları herzaman geri plana atılır sen başvruyosun cv çalışmıyorum yazıyor bir başkasıda başvuruyor o başka bir işde çalışıyorsa senden daha önde oluyor yani bu gerçekten böyle.Birde işin şu boyutu var senin pisikolojin doğal haliyle bozuk bu seni ister istemez tüketiyor bunu İş görüşmesinde karşı tarafa nolursa olsun yansıtmaman lazım tabi bu çok zor bir durum çünkü yaşadığın hayat senin herşeyine yansıyor doğal haliyle. İşin olursa azda olsa para kazanıcaksın bu parayla pisikolojin toparlanıcak ve böylelikle aradığın mesleği bulmak için dahada çok şansın artacak.Başarılar dilerim benimki sadece tavsiyedir işe yararmı bilmiyorum bu olayı bende birçok kişiden duydum zamanında bende işe yaradımı tartışılır malesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    bu mantıksız durum hakikaten var. işe başvuruyosun, eğer hâli hazırda çalışmakta olan biri isen bi havan oluyo ama asıl garip olan ise, işsiz adamın muhtaç-ezik gibi görülmesi. abartmıyorum ama bu durum var yani hakikaten. halbuki adam belki eski işinde memnun olmadı, kendisinin aldığı paraya göre fazla çalıştırıldığını düşündü ve ayrıldı kendi isteğiyle? hayır yani bunu da söyleyemez, söylese suç. bizden de kaçar "kaçıcı" damgası yer.

    sektörde birsürü çakal var, bu insanlar bir iş yapmadan çatır çatır iş değiştiriken gerçekten iş üretmeye çalışan, özverili, çalışkan, bilgili adamların iş görüşlemerinde hor görüldüklerini çok gördüm.

    gerçekten pazarlama çok önemli. kendini satma çok önemli. çalışan kazanır lafı yanlış. sırf çalışırsan kazanman kesin değil. düzgün yere düşersen hakkını verirler kazanırsın belki ama çoğu yerde bu olmaz. sırf çalışan biri isen, çoğu yerde ezilirsin. hem it gibi işi yapan sen olursun, hem terfiyi sen değil çakallar alırlar, hem de ilk krizde sen suçlu ilan edilirsin. günümüzde artık eskiden babalarımızın yaşadığı "durağan dünya" yani çoğu kişinin gelecek kaygısı yaşamadan tekdüze bir işte (aslında iş bile yapmadan yani) kös kös ömrünü geçirdiği dünya YOK. artık herkes çakal. herkes birbiri ile mücadele ediyor. artık çalışan değil, kendini satan kazanıyor.

    tabi şu da var, ABD gibi ülkelerde çalışan biri olursan, ve sektörü de takip edersen, gene aşırı çakallıklar yapmadan dinamik şekilde iş değiştirerek sana hakkını teslim eden (fazla ezerek ağır çalıştırmayan ve düzgün paranı veren) bir şirket bulursun. ama Türkiye'de bu iş daha zor. Türkiye'de nört, kitap kurdu, mesleki bilgisi salam kişilerin genellikle az paralar kazandıklarını, şirketlerde yükselen kesmin ise daha presentable denilen vitrini iyi kurmuş ama temeli boş olan kşilerden oluştuklarını rahatlıkla görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Ocak 2020; 7:29:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • e onun içinde bi fotokopi lazım fazma mı yapıcan satın mı alıcan satın aldın dıyelim toneri arızası oldumu ne yapıcan getirdiği götürdüğünü karşılıycak mı bakmak lazım hakkımızda hayırlısı
  • Bionluk, Freelancer.com gibi platformlardan iş kovalayın.
    Alanınız dışında da işlere bakın derim, en azından kendi alanınızda uygun bir iş bulana kadar farklı bir alanda tecrübe kazanmanıza olanak sağlayabilir, bu da bardağın zorlama tarafı diyelim..
    Allah yardımcınız olsun, bol şans...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam da senin yaşındaydım dükkanı batırdım,oğlum yeni doğmuştu ve evime her yerden haciz geliyordu. Sokak sokak iş aradım. Başvurduğum giriş düzeyindeki işlere de kbul etmediler;nitelikleriniz bizim için çok fazla dediler. Vazgeçmedim. Tüpçü,sucu, paket servis elemanı, tezgahtar lık gibi işlere başvurdum. Bir parekende zincir mağzaya tezghtarlık için başvurdum görüşmede benden 10 yaş daha gençler vardı. Mağaza müdürü yine aynı şeyleri söyledi. "Bizim için çok fazlasınız" vs.vs. o mağazada tezgahtar olarak işe başladım yerleri paspasladım çay servisi yaptım tuvaletleri temizledim ürünleri öğrenmek için sürekli reyonlardaydım. 2 yılın sonunda o mağazaya müdür yardımcısı oldum. 3. Yılımdı tüm zincirin finans e ticaret be bilgi işlemine yek başıma bakıyordum.4 yıl ben başvurmadan başka bir yerden daha iyi şartlarla teklif geldi transfer oldum,ordn da başka bir yere, hep şartları yükselterek geçiş yaptım.
    1. Vazgeçme
    2. İş seçme gocunma utanma
    3. Kendini geliştirmeyi hiç bırakma
    4. Dürüst ol doğru ol
    5. Eğer bükülmezsen kırılırsın
    6. Kendine güven ruhsal çöküntüye girmemeye çalış
    7. Çok uluslu bir firmada sistem yöneticiliği yapıyorum şu anda yaşım 40, yigitm@gmail.com adresime lütfen cv ni gönder şansımızı bir deneyelim

    Arabada yazdığım için imla hataları olmuştur kusura bakmayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynen çok doğru tespitler.Herşeyin başı kendini çok iyi pazarlama malesef.Birkere başardığım oldu ama 1 hafta sonra ayrıldım o işten çünkü benim hayatta yapmıyacağım bir işti Telefonda abuk subuk sigorta satışı( Kasko değil o en kolayı ) Sağlık sigortası kimlik sigortası kredi kartı borç sigortası falan ulan dedim beni arasalar ben bu abuk subuk şeyleri kabul edermiyim ki başkasına dayatcam bunları dedim yol aldım direk.Orayada çok cool bir şekilde girdim yani görüşmede kendimi öyle bir pazarladımki öyle olmadığım halde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin özelliklerinde biri kendi işini yapmalı. hem de şu zamanda kesinlikle kendi işini yapmalı kardeşim.

    Fiverr ve etsy'de dijital içerikler üretip satabilirsin, Fiverr'da müşteri senin bulur genelde.
    mikro stok sitelerine vektörel içerikler üretmelisin.

    -----


    Kardeşim -biraz sert yazacağım, uykudan uyanman için bir tokat gibi kabul et lütfen- ::: Sen elindeki para kazanma gücünün, değerli işin farkında değilsin çünkü hep, bir patronum olsun bana maaş versin ve de sabah - akşam mesaimi bileyim demişsin, sen dememişsen bile bunu sana dikte etmişler. O zaman şimdi, internetin başına geçip dünyadaki grafik işlerine dikkatlice bakmalısın ve sen neler yapabilirsin, sınırların nedir bunu tespit etmelisin...

    ----
    Zaten aksini şu an yaşıyorsun. bunları yapmazsan şu anki duruma devam edeceksin... Ama kendi namına çalışmaya başlarsan bence daha iyi olacak. ama mesai saatlerin uzar bilgin olsun:)




  • Herkes küçümsüyor ama işkur'a başvurun güzel fırsatlar var orada. boş durmaktansa ne iş olsa yaparım kafasında olun şu dönemlerde. uzun süreli işsizlik insanı içeriden yer bitirir
  • bir markanın mağaza müdürüyüm.
  • Hocam Türkiye’de gelecek yok bunu bir şekilde bu yaşa kadar anlamanız lazımdı. Bıçak kemiğe dayanmadan yurtdışına gitmem demişsiniz tabi daha kötüsü olabilir ama daha ne kadar dayansın kemiğe .
    Diyelim iş buldunuz yarın bir gün evlendiniz çıkarılmama ihtimali kesin mi daha kötüye gitme ihtimali de var elbette .
    İşsizlik almış başını gidiyor Suriyeliler mülteciler yüzünden
    Üniversite mezunu olmak önceden avantajdı fakat şimdi oda yok çünkü milyonlarca üniversiteli işsiz var artık .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik diye bir şey yok. Kendini doğru düzgün tanımlandırmayan ve doğru değerlendirmeyen insanlar var.

    Belli başlı üniversitelerden mezun değilseniz artık, bu saatten sonra hayallerinizi süsleyen iş bulmayı unutun. Yüksek lisans mezunu olup da doğru düzgün İngilizce konuşamayan çok insan gördüm. Alanında kendini geliştirmeyen ve standart yapıdan çıkmayan insanların günümüz dünyasında iyi bir konuma ulaşma imkanı yok. Kendinizi gerçeklerden izole ettiğiniz sürece forumda köşelerinde daha çok ağlamak zorunda kalırsınız bunu da aklınızdan çıkartmayın.

    Son olarak; sizin yerinizi başka birisi, sizin yaptığınız işi daha az paraya ya da aynı paraya yapabiliyorsa, sizin finansal değeriniz sıfırdır.
  • Reklam amaçlı olmamakla birliktehttps://tr.indeed.com/?r=us sitesini tavsiye ediyorum tüm kariyer sitelerini tarıyor hergün bıkmadan usanmadan işyerlerine ilanlar ve mailler yoluyla başvurmak gerekiyor. Mutlaka dönüş olacaktır
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    boğaziçindende mezun olsan çok iyi yerlerde staj vs yapmayıp kendini doldurmadıysan yeni mezun bir adamın 10 bin lira alması çok zor.
  • Hocam eğer İngilizceniz yeterliyse freelance çeviri işi yapmanızı öneririm. İyi birkaç yerle çalışarak şimdilik güzel bir ek gelir elde edebilirsiniz.
  • Hocam aynı meslek grubunu icra ediyoruz, ben de uzun bir süre işsiz kalmıştım. Daha sonra toparladım, umarım sende dilediğin bir iş bulabilirsin. Diğer illere göre İstanbul bizim meslek grubuna oldukça açık bir şehir.
  • burada a101, bim, şok gibi marketlere herkesi alıyorlar. kolay diye biliyorum girmesi.

    kafelerde, işlek caddelerde falan garsonluk vs. olabilir

    a2 ehliyetiniz varsa kuryelik veya motor- paket işi olabilir.

    günlük yevmiyeye götüren, inşaat vs işler mevcut.

    eğer sektörünüzde iş bulamıyorsanız mecbur başka yere yöneleceksiniz, sonuçta yaşamak zorundasınız. 7,5 ay müthiş uzun bir süre, illa bir yere girilebilinirdi.

    başarılar dilerim.
  • Turkiyede kac kisi sosyal medyadan ekmek yiyor? Biraz gercekci olup gozlerinizi acin derim. Tasarim guzel meslek, zordur ama eger isinizi iyi yaparsaniz o zaman is bulursunuz, uzgunum. Ben de turkiyede cok yazilim isi aradim, sahsen cok surundum fakat su an yurt disindayim. Seceneklerinizi arttirmaniz gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helallik isteyen ateist

    Hocam McDonald's gibi yerleri deneyebilirsiniz. En kolay işe girilen kurumdu bundan 3 yıl önce şimdi ekonomik şartlardan dolayı işe alımlar nasıl bilmiyorum. Özellikle kuryeler bahşişlerle 3500 lira kazananları var. Şansınızı deneyin olmazsa üzülmeyin piyasa gerçekten leş. Kendinize iyi bakın.
    Bakalım, önüme gelen işe başvurmuyorum tabii herkesin yapabileceği var yapamayacağı var.. Biraz da gerçekçi olmak lazım... Gaza gelip başlarsın ama sonra bünye kaldırmaz..
    İyi dileklerin için sağ olasın Allah razı olsun
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.