Herkese selamlar aşağıdaki konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum, Yazılım mühendisiyim, Ekim ayının başında işe girdim, 4.7k maaş olacak şekilde, o zaman dolar şuana göre çok düşüktü ve asgari ücret 2800 tl idi. Şuanda dolar almış başını gitmiş durumda, asgari ücret 4250 tl. Zam isteyeceğim ama aklım biraz karışık, işe gireli de daha 3 ay oldu. Eğer beklentim sorulursa asgari artışına göre bir beklenti sunup 6,5 - 7k arası bir ücret isteyeceğim. Kafamı karıştıran ek durumlar: -İşe yetiştirilmek üzere girdim, ABAP alanında çalışıyoruz, 0 bilgi ile girdim ve baya bir şey öğrendim, yavaş yavaş fayda göstermeye de başlıyorum fakat hala öğrenme aşamasındayım, yani şirketin bana verdiği maaş aslında geleceğe yatırım, şuan yaptığım iş için verdiği bir para değil. -Herkesin maaşı asgariye göre zamlanmadı, memurlar %30 aldı, ben asgariye göre istersem saçma mı olacak? -İşe girdikten 6 ay sonra değerlendirme yapılacaktı(Muhtemelen zam da içerecekti) ve Nisan ayına tekabül ediyor, zam isteğim reddedilirse Nisana kadar beklemeyi düşünüyorum. -Eğer zam almazsam bir süre daha sabrederim, fakat şunu çok derinden hissedeceğim "Asgari ücretle çalışan mühendis olmak", -Şuanda geçinebiliyorum ama borç vs ödeyemiyorum veya birikim yapamıyorum. |
Laptop: Asus ROG Strix G513QY Ryzen 5900HX, 6800M, 1 TB, 2K 165Hz Kasa:MSI MAG Vampiric 100R || PSU:High Power 750W 80 Bronze ||Anakart:MSI B450-A Pro İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 ||Ram : Corsair Vengeance 2x8 16 Gb 3200 Mhz ||Depolama: Sandisk 1 TB Nvme - Seagate Barracuda 2 TB - Seagate Barracuda 1TB Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT OC
|