Şimdi Ara

İş teklifi aldım, kabul edeyim mi? (Erp/bilişim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar normalde sistem destek uzmanıyım. İstediğim gibi iş bulamadım. Bir iş teklifi aldım. Kabul edip etmeme konusunda size danışmak istiyorum.

Teklif aldığım firma erp yazılım firması. Bunlar işi bağlıyor. İş bağlandıktan sonra ben firmaya gidiyorum, senin şuyun eksik buyun eksik diye bildiriyorum. Firma yöneticisiyle süreçleri planladıktan sonra diyagramı oluşturup yazılımcılara veriyorum. Ardından firmanın yazılım geçişi tamamlanana kadar her şeyiyle ben ilgileniyorum(yazılım firmanın kendi ürettiği yazılım)

Maaş yol dahil 2750 tl + yemek. Biliyorum parası işin niteliğine göre oldukça düşük ama bi ihtimal gelişim gösterir miyim acaba diye düşünüyorum. Fikirleriniz benim için önemli. Olumlu veya olumsuz tüm yorumlarınıza açığım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Deliriyorum bu ülkedeki niteliğin karşılığını alamama durumuna şaka gibi rakam ya ülkede kurdukları rezil sistemin.........

Paraya ihtiyacınız varsa çalışmanız mantıklı olan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef... Askerden önce askerliğimi bahane eden yerler, askerden dönünce işe almamak için öyle komik şeyler sunuyorlar ki :(
    Sistem destek için iş görüşmesine gidiyorum, adamlar css bilen sistemci arıyor, adamın ilanı 4 aydır yayında. Güler misin ağlar mısın!
    Buraya işe girersem sıfırdan mücadeleye başlayacağım. Maalesef bunu istediğim için değil, mecbur olduğum için yapacağım. Ama umudumu da yitirmek istemiyorum. Anlayacağın iki ucuda b*klu değnek

• Vasıfsız biri de o maaşı alıyor asgari agi yol 2700 ude geçiyor aslında .üstüne birde yemek var ohooo calisilmaz o işte. Vasıfsız biri satış danışmanlığı yaparak senle aynı hattaprim felan ekleyince daha fazlasını kazanıyor

• İşe girmeseniz hiçbirşey bilmeyen bir arkadaşı o işe alırlar. O süredeki kayıpları gözlerine görünmez. O adam da bu firmayı portföyüne ekler. Eğer donanımınızı kanıtlayabilecek durumdaysanız biraz zorlayın. Madem teklifi onlar getirmiş en azından pazarlık yapın. Yok yapılmaz bunlarla derseniz kendinizi geliştirmek ve gelecek için networkünüzü genişletmek adına işi kabul edin ve ziyaretlerinizin hepsini kendiniz için de verimli olacak şekilde geçirin.

• Bence kabul et, boş durmaktan iyidir.

Evde oturunca kim para veriyor ?

En azından kendi masraflarını karşılarsın

• bu ne biçim iş birader. baya baya zorlu vasıf gerektiren bir işe benziyor. ona rağmen askeri ücret teklif ediyorlar. hadi temizlik personeline askeri ücret ver, sadece para alıp para üstü veren kasiyere askeri ücret ver tamamda, bi sürü şey anlatıyorsun bu iş nasıl askeri ücretli olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normalde pıyasanı ( aldıgın maası ) dusurmek ıyı degıldır ama yapacagın ıs rahat evıne yakınsa cumartesı pazarın resmı tatıllerın varsa gır daha ıyısını bulabılcegıne ınanıyosan bekle tabı
  • ERP SAP mı Oracle mı? Yada farklı bir şey mi? Ben SAP Yazılımcıyısım sorun varsa sorabilirsin
  • Hafta içi + cumartesi yarım gün. Hafta içi firmalara ziyarete gidilecekmiş; cumartesi de değerlendirme toplantısı, raporlamalar ve hangi firmaya gideceğinin kararlaştırılması için yarım gün gidiyormuşuz.

Anladığım kadarıyla firmaya gidiyorsun. Firmada bir kaç gün geçiriyorsun. Firmada gözlem yapıp rapor tutuyorsun. Sonra firmadaki sorumlu kişi kim ise onunla konuşup senin oyun eksik buyun eksik diye bildiriyorsun ve birlikte bir karara varıyorsun. Ardında UML diyagramını çizip yazılım ekibine veriyorsun, yazılım ekibi zaten var olan yazılıma ekleme, çıkarma yaparak istenilen yazılım şeklini ortaya çıkarıyor. Bu süreçte firma sisteminin kurulması, canlıya geçirilmesi, sonraki süreç takipleri vs.vs.hepsi benim sorumluluğumda olacak.

Pozisyon ismi erp proje yöneticisi. İsmi duyulduğunda havalı gibi geliyor ama gel gör ki maaş... çok kararsızım arkadaşlar. Pazartesi kararımı bildirmem gerekiyor. ALLAH'a şükür paraya acil bir ihtiyacım yok ama yaşta bir yandan geçiyor(25). Bir yerden bi dala tutunmam lazım ama o dal ne olmalı bilemiyorum...

Edit: Yönetim Bilişim Sistemleri mezunuyum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 9 Şubat 2020; 12:45:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

ERP SAP mı Oracle mı? Yada farklı bir şey mi? Ben SAP Yazılımcıyısım sorun varsa sorabilirsin
    Detaylı bir şekilde pm attım. Yanıtlarsanız çok sevinirim

• asgari ücretin biraz üstü ve ctesi günü de iş...

eğer yeni mezunsan deneyim için çalışılabilir hiç iş bulamıyorsan.
    eğer paraya ihtiyacın varsa çalışılır.

ama onun dışında başka iş bulma ihtimalim yüksekse kapısından bile geçmem.

o maaşa razıysam gider giyim mağazalarında satış elemanı olurum hem yükselme ihtimalim olur hem muhtemleen aynı maaştır ve prim vb de geliyorsa daha iyi olur gibi.

işin stresi de daha az olur.
  • ben de yillik cirosu milyon dolarlari gecen bir yerde staj yapmistim sistem destek uzmani statusunde. tecrubesi az baska birini almislardi ilk 2 ay 1000 lira sonra begenirlerse 6 ay asgari ucret daha sonra da performansa bagli olarak 3bin liraya kadar demisler. yol parasi var mi bilmiyorum. yemegi sirketteki kadin yapiyor, yani begenmedigin seyler yaparsa ac kaliyorsun. ve calisma saatleri de isin ne zaman biterse idi. ki ben stajyer olmama ragmen kac kere gece 12den sonra eve gittim. acikcasi teklif bile yapmadim beni alin diye.
    isin kotusu orada calisanlar sektorun kotu durumda oldugunu ve teklifin iyi oldugunu soyluyorlardi (ki maaslarindan memnun degildi onlar da). ama ben sektorun kotu oldugunu dusunmuyorum, butun parayi ust kademeler goturuyor

• Calis bence yine de, bu deneyimi kullanarak ileride daha iyi yerlerde calisirsin, hem paraya da sikisik degilmissin, en azindan 1 sene calissan yarari dokunur, gelecekteki mulakatlarda yaptiklarini biraz da abartarak anlatirsin, guzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Hafta içi + cumartesi yarım gün. Hafta içi firmalara ziyarete gidilecekmiş; cumartesi de değerlendirme toplantısı, raporlamalar ve hangi firmaya gideceğinin kararlaştırılması için yarım gün gidiyormuşuz.

Anladığım kadarıyla firmaya gidiyorsun. Firmada bir kaç gün geçiriyorsun. Firmada gözlem yapıp rapor tutuyorsun. Sonra firmadaki sorumlu kişi kim ise onunla konuşup senin oyun eksik buyun eksik diye bildiriyorsun ve birlikte bir karara varıyorsun. Ardında UML diyagramını çizip yazılım ekibine veriyorsun, yazılım ekibi zaten var olan yazılıma ekleme, çıkarma yaparak istenilen yazılım şeklini ortaya çıkarıyor. Bu süreçte firma sisteminin kurulması, canlıya geçirilmesi, sonraki süreç takipleri vs.vs.hepsi benim sorumluluğumda olacak.

Pozisyon ismi erp proje yöneticisi. İsmi duyulduğunda havalı gibi geliyor ama gel gör ki maaş... çok kararsızım arkadaşlar. Pazartesi kararımı bildirmem gerekiyor. ALLAH'a şükür paraya acil bir ihtiyacım yok ama yaşta bir yandan geçiyor(25). Bir yerden bi dala tutunmam lazım ama o dal ne olmalı bilemiyorum...

Edit: Yönetim Bilişim Sistemleri mezunuyum arkadaşlar
    Hocam şu aşamada bu işi kabul etmeyip çalışmazsanız başka ne iş yapacaksınız? Eğer bir planınız yoksa bunda başlayın, çalışın bence. Zaten paraya da yakın zamanda acil ihtiyacınız yoksa bu maaş yeterli olur ve maaş ikinci plana düşer. Burada çalışırken edineceğiniz network, tecrübe vs. sizin faydanıza olur yani.

• Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle zaman ayırıp gerek konuya yorum yazan, gerekse erp alanında çalışıp pm yoluyla bana ulaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sizlerden gelen bilgiler doğrultusunda teklifi reddetmeye karar verdim.

Teklifi reddetmemin iki sebebi var. Birincisi tabii verdikleri para. Özellikle harcayacağım zaman, emek ve verdikleri sorumluluğa nazaran maaşın çok düşük olduğuna karar verdim. İkinci nedense danışmanlığını üstleneceğim yazılım sadece çalıştığım firmanın ürünü ve de sadece hizmet verdiği sektörde kullanıldığı için orada edindiğim tecrübenin erp'nin farklı alanlarına yönelmek istediğimde bana çokta bir faydasının dokunmayacağını anlamamdır.

İnancımı yitirmedim arkadaşlar. Elbette zaman içerisinde aradığım şartlarda iş bulacağım. İnanıyorum. ALLAH benim gibi işsiz olan bütün arkadaşların gönlüne göre versin.
  • Basit bir is gibi duruyor, bence git calis.
  • Bence de çalış. Ancak iki sene içinde maaşta düzeltme ya da pozisyonda yükselme olmazsa başka şirketlerle görüşmeye başla ve oraya zıpla. Bu metotla ciddi maaş yükselten arkadaşlarım var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.