Şimdi Ara

İş Fikirlerim Hk. Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biri gıda işi, el yapımı gıda satacağım. Müşterilere nasıl ulaşacağımı belirledim, umarım tutar. Şu an tarif denemeleri yapmaya başlayacağım.

Diğeri de pazaryeri projem. Ancak bunun için website lazım, ülkemizde olmayan bir şey. Belki dünyada da yoktur. Bunun için websitesini nasıl hazırlayabilirim? Para döküp yazılımcıyla uğraşmak istemiyorum. Ve bir site kurarken ayrıca şirket de kurmam gerekir mi?

Bir diğeri için ise düşünüyorum. Avrupa yakasında turistlerle ilgili ne gibi bir iş kurabilirim diye. Bunun hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

Sigortam 4A’dan yatıyor, özel sektörde çalışıyorum. Bunlar için tek bir şahıs şirketi kurmam yeterli mi? Bir de 4A olunca şirket için sigorta primi yatırmama gerek kalmıyor mu? Ne gibi masraflarım olacak? Her yerde farklı bilgi var, yalvarırım bana yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 18 Şubat 2023; 9:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sakın site kurma kim nerden bulacak seni,tanın sitelerde pazar aç ordan pazarla ürünlerini

• fsh77 kullanıcısına yanıt

Hocam pazaryeri derken kurumsala hizmet edecek sadece. ERP gibi düşünün. Gıda işinden bağımsız bu. Gıda işini pazaryerlerinde satıcam fazla masraf çıkartmıyorsa, olmadı ev hanımlarına özel şirket açmadan satılabiliyor sosyal medyada onu da deneyebilirim. Pazaryeri için vergi levhası gerekiyor

• bence kendi siteni açma. çünkü kendi siteni tanıtmak için bir sürü reklam parası ödeyeceksin google a.

ayrıca kendi e-ticaret siteni kurunca bir de kargo ücreti sorunu var. atıyorum sen dut pekmezi satıyorsun ve fiyatı 50 müşteri bunu senden sipariş ettiğinde bir de 117tl de kargo ücreti ödeyecek.

evet yanlış okumadın kargo ücretti 117tl.

yurtiçi kargo gönderi hesapla bölümünden hesaplattım.

20cm boyx20cm enx20cm yükseklik

1kg ağırlığındaki koli için şubeye teslim seçeneğini işaretlediğim halde böyle çıktı.

şimdi sen bu dut bekmezini trendyol,epttavm,n11,hepsiburada gibi sitelerde satsan evet %20,%25 gibi yüksek komisyonlar ödersin ama çok cüzi bir kargo ücreti ödersin

yani 50tl ye satmak istediğin pekmezi 80tl ilana koyup bu platformlardan satarsan hem komisyon masrafın hem kargo masrafını çıkartırsın.

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

sana taş koyucak en büyük sorun kargo ! zarf gönderimi bile 80 tl artık pazaryerleri tek çözüm...

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Instadan satış nasıl hocam?

• fsh77 kullanıcısına yanıt

O zaman instadan satış pahalıya mı gelir hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu dediğin şeyleri yapan zaten binlerce kişi var. Piyasada tutunamazsın büyük ihtimalle.

1kg lık küçük bir kargo paketini ptt kargo ile bile göndersen 75-90tl arasında ücret çıkıyor.

perakende değil toplu satış yapman gerekir tek seferde 1000-2000tl lik alım yaptırman gerekir ki kargo masrafına değsin.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

b2b çalışıcam ağırlıklı olarak

• hocam gıda işinde müşterilere ulaşmak için bi önerim var, instagram açın daha sonra böyle organik gıda sayfalarına gidip takipçilerine takip isteği yollayın, onlarda sizi takip ederlerse otamatik ilgenmiş oluyolar zaten. Dikkat etmeniz gereken nokta başlar başlamaz herkese takip isteği atmayın, bot gibi hareket etmeyin çünkü ig hesabı kapatıyor. Mesela bundan 2-3 sene önce ben günde 100 ü geçmiyecek şekilde insanlara takip isteği atıyordum hergün ve binlerce takipçim oldu. Baya müşteri kazandım. suan günlük kaç takipte hesabı askıya alır bilemem. bunu araştırın.

bu arada bi wp grubu oluşturun ve instagramdaki yeni takipçilerinizden numara isteyip o gruba ekleyin. wp daha interaktif. bi süre sonra ig takipcileri interaktif olmaktan çıkıyor cunku sizin bi iki storynize bakmazsa kullanıcılar, ig sizin gonderilerinizi onlara gostermiyor.

kargo için ise, bi tanıdığınız varsa kargocu onunla konuşun anlaşmalı kargo yapmaya calısın, boyle cok ucuza geliyo kargo, ama sanırım vergi isteyebilir bunun için emin değilim.

• "Diğeri de pazaryeri projem. Ancak bunun için website lazım, ülkemizde olmayan bir şey. Belki dünyada da yoktur. Bunun için websitesini nasıl hazırlayabilirim? Para döküp yazılımcıyla uğraşmak istemiyorum."

sanıyorum ilk çıktığında chatGPT size istediğiniz gibi site oluşturmak için kod yazıyordu. Az çok teknik terimlerden anlıyorsanız istediğiniz gibi basit ölçekte bir site kodlatabilirsiniz chatGPT ye.

mesela bir örnek:

İş Fikirlerim Hk. Sorularım

• Gıda işi için bakanlıktan izin alman lazım diye biliyorum sonuçta bozulma ve zehirlenme riski oluyor. Ayrıca şahıs şirketi acmalisin şu zamanda rekabet edebilmen ve tutunabilmen çok zor. Kargo ucretleri, muhasebe, stopaj ve kdv derken gider çok oluyor. Reklam ve pazarlama kısmını iyi ayarlamalısın ama evde yaptığın bal,reçel falan satman zor olur.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Hiç duymadım bakanlıkla ilgili bir şey hocam.

• Şirket masrafları, sigorta masrafı vb şeyler için en doğru bilgiyi nasıl alabilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ozelden yazdim hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MuzluKolonya M kullanıcısına yanıt
    Yalvarırım bana telefon numarası vermeden yardım edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gıda işi derken ne üzerine üretim yapacaksın ? Muzlu hazır kek mi ? Sigortan zaten var ekstradan ödeme yapman gerekmiyor bağkur primi için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.