Şimdi Ara

ADDERALL DEHB Yurtdisindan ilac getirme TITCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
7.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha once tecrubesi olan var mi? DEHB icin surekli kullandigim ilaclarim TR de yok ve suanda proseduru baslatiyoruz getirimi icin. Virus yuzunden ailemin yanina donecegim bir kac ayligina, gunluk aldigim icin aksamamasi gerekiyor. Bilgi sahibi olan varsa paylasabilirse sevinirim.

    EDIT: Bilimsel olarak yeterince bilgiliyim, kalkipta ADHD hakkinda masal yazacak kisiler hic zahmet etmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 27 Mart 2020; 13:36:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kardesim bos bos konusma allah askina duyanda bir sey bildigini sanip sana inanacak. Annem psikiyatrist kendimde norobilim ogrencisiyim dunyanin en iyi 20 universitesinden birinde ve bunu soylememin sebebi suan etrafimda bulunan butun proflar, doktorlar bu konuda kafa yoran, bilimsel arastirmalar yapan insanlar. ADHD'nin norobiyolojik temelleri azicik bilgisi olana karsi koyulamayacak sekilde barizdir. Stimulantlar norotipik bireylerde aktivasyonu hizlandirirken, benim gibi ADHD'li bireylerde aksine sakinlesme, yavaslama saglar cunku bizdeki durum understimulation olarak adlandirilir, surekli hiper halde hep bir arayista olmamizin sebebi dopamin eksikliginden tatminiyat esik duzeyinin cok daha yuksek olmasidir. Normal duzeye cikartildiginda prefrontal kortekste ve ventral striatumda hipoaktif bolgeler normal duzeye ulasirken, hiperaktif beyin bolgeleri ise yavaslar, yani bir nevi norotipik bireylerin dengesine kavusturur. ADHD oradaki buradaki iki akilsizin sinav icin aldigi haplarla taninacak bir hastalik degil, norogelisimsel bir farkliliktir. Hem severe ADHD'im var hem de gifted'im, yuksek IQ ile gorulmesi de gayet olasi. Lutfen bilmedigin konularda bilgi kirliligi yapma. Bu durum yalnizca dersleri degil kisinin hayatini 24 saat etkiler. Dopamin eksikligi, corpus callosum hacim azligi, beyaz ve gri madde'nin dusuk miktarda bulunmasi, reward circuitteki dysfunctionlar diye uzar da gider. Senelerdir zaten vyvanse ve dexedrine kullaniyorum, adderall muadilleri, tr'de listede yalnizca adderall getiriliyor suan doktor araciligiyla. ADHD icin cure degil treatment olarak islev gorur psikostimulantlar.
  • Adderall den falan mı bahsediyon ? ve DEHB diye bir şey yoktur IQ düşüklüğü vardır. Bu tür ilaçlar da insan beynini geliştirmez geçici olarak daha hızlı çalışmasını sağlar . Birkaç gün almayınca yine normal haline dönersin . Yani çözüm değillerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

    Adderall den falan mı bahsediyon ? ve DEHB diye bir şey yoktur IQ düşüklüğü vardır. Bu tür ilaçlar da insan beynini geliştirmez geçici olarak daha hızlı çalışmasını sağlar . Birkaç gün almayınca yine normal haline dönersin . Yani çözüm değillerdir.
    Kardesim bos bos konusma allah askina duyanda bir sey bildigini sanip sana inanacak. Annem psikiyatrist kendimde norobilim ogrencisiyim dunyanin en iyi 20 universitesinden birinde ve bunu soylememin sebebi suan etrafimda bulunan butun proflar, doktorlar bu konuda kafa yoran, bilimsel arastirmalar yapan insanlar. ADHD'nin norobiyolojik temelleri azicik bilgisi olana karsi koyulamayacak sekilde barizdir. Stimulantlar norotipik bireylerde aktivasyonu hizlandirirken, benim gibi ADHD'li bireylerde aksine sakinlesme, yavaslama saglar cunku bizdeki durum understimulation olarak adlandirilir, surekli hiper halde hep bir arayista olmamizin sebebi dopamin eksikliginden tatminiyat esik duzeyinin cok daha yuksek olmasidir. Normal duzeye cikartildiginda prefrontal kortekste ve ventral striatumda hipoaktif bolgeler normal duzeye ulasirken, hiperaktif beyin bolgeleri ise yavaslar, yani bir nevi norotipik bireylerin dengesine kavusturur. ADHD oradaki buradaki iki akilsizin sinav icin aldigi haplarla taninacak bir hastalik degil, norogelisimsel bir farkliliktir. Hem severe ADHD'im var hem de gifted'im, yuksek IQ ile gorulmesi de gayet olasi. Lutfen bilmedigin konularda bilgi kirliligi yapma. Bu durum yalnizca dersleri degil kisinin hayatini 24 saat etkiler. Dopamin eksikligi, corpus callosum hacim azligi, beyaz ve gri madde'nin dusuk miktarda bulunmasi, reward circuitteki dysfunctionlar diye uzar da gider. Senelerdir zaten vyvanse ve dexedrine kullaniyorum, adderall muadilleri, tr'de listede yalnizca adderall getiriliyor suan doktor araciligiyla. ADHD icin cure degil treatment olarak islev gorur psikostimulantlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 25 Mart 2020; 8:41:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MdlTTesla

    Bu mesaj silindi.
    Suan surecteyiz, biraz ugrastirici ama gerekliligini kanitlamaniz gerekiyor. Kurul raporu, epikriz, concerta ve metilfenidatin denenip ise yaramamasi ve doktor tarafindan belgelenmesi vs. Ben uzun senelerdir muadilini kullandigim icin buradaki doktorumdan da recetelerimi, raporlarimi vs aldim. Metilfenidati tolere edemiyorum ve dopamin reseptor hasarim oldugu icin ise yaramiyor maalesef ritalin ve concerta, hic bir etkisi yok cocukluk boyunca kullandim ne response inhibition ne de yonetici islevler acisindan. Cok komik bir de buraya norotipik bireyler gelip ders ogretmeye calisiyorlar. Milletin dort gozle baktigi ritalin ve concertayi mecbur kalmadigim surece almak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 25 Mart 2020; 8:48:34 >
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    saçmalama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 yas ustuysen getirtemiyorsun. 25 yaş altındaysan da imkansiza yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    25 yas ustuysen getirtemiyorsun. 25 yaş altındaysan da imkansiza yakın.
    Getirten kisiler mevcut, suan iletisimi sagliyoruz. Acikcasi getirtmeden pesini birakmayacagim, vatandasi oldugum ulke bunu da saglayamayacaksa ne ise yaradi? Bu arada tr'de ritalin'de oyle bir sacma bir myth var maalesef benim babamda dehb hastasi ve ara sira ritalin'in cocuk ilaci oldugunu sanan yeni yetme psikiyatristlere denk geldigi oldu ama uluslararasi literaturde hepsi yetiskin ADHD'sinde akredite ilaclar. Eger sizde benzer durumdaysaniz pesini birakmayin. Uzun lafin kisasi 25 yas ustude getirenler mevcut, ben 21 im henuz ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 25 Mart 2020; 9:3:34 >
  • EndlessAgony3 kullanıcısına yanıt
    bende dehbye ek okb de var. ritalin okbyi daha da kotulestiriyor ancak ben 5htp, b6 ve magnezyum takviyeleriyle bunu engelliyorum. şu an için böyle idare ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    bende dehbye ek okb de var. ritalin okbyi daha da kotulestiriyor ancak ben 5htp, b6 ve magnezyum takviyeleriyle bunu engelliyorum. şu an için böyle idare ediyorum.
    Anliyorum, ideal olan elbette sizin icin hangisi daha elverisli ise. 5htp konusunda dikkatli olun yalniz genelde aksam ustu alinmasi oneriliyor ve dozun iyi izlenilmesi cunku serotonerjik tranmission dopamin kalitesini geriletebiliyor. Ben metilfenidati tolere edemiyorum ve yeterli etkinligi saglayamiyoruz ne dikkat, ne yonetici islevler ne de cevap ketleme vs acisindan. Benim dogum asfiksim de var ondan dolayi dopamin reseptorum hasarli dolayisiyla nafile kaliyor, idare edilcek gibi degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 25 Mart 2020; 9:6:27 >
  • EndlessAgony3 kullanıcısına yanıt
    hocam dr amen in 7 tip dehb sinden overfocused add yim. adam ne dediyse aynısını yaşıyorum ve kendisi de 5 htp öneriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MdlTTesla

    Bu mesaj silindi.
    Cunku maalesef cok derin ve kompleks bir konu, ve cok trajik ama doktorlarda cehalete yenik dusebiliyorlar. Birinin dar kafaliligi, buyuk resmi gorememesi onun kitligidir, hic yilmayin ve ilerlemeye devam edin bildiginiz yolda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    hocam dr amen in 7 tip dehb sinden overfocused add yim. adam ne dediyse aynısını yaşıyorum ve kendisi de 5 htp öneriyor.
    Add'yseniz biraz farkli 5HTP zaten oneriliyor ancak dozu konusunda dikkatli olmak gerekiyor cunku dopamin ve serotonin birbirini ketleyebiliyor.
  • yurt dışı ilaç reçeteleri ile intuniv ve kapvay getirtilebiliyor.
  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim ama maalesef ana madde farkli ve non-stimulant grup.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adderall Türkiye'de kati suretle yasak ilaçlardandır; çünkü d-amfetamin içeriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.