Merhaba 27 yaşında iş arayan işsizlerden biriyim, 2017 yılında Ekonomi Finans lisans bölümünden 3.20/4.00 ortalamayla mezun oldum. Maddi sıkıntılardan dolayı 2 yıl kadar vasıfsız eleman gerektiren işlerde para kazanmam gerekti, sonrasında tecilim bitti ve 6 ay askerlik hizmetini yaptım. Döndüğümden beri iş arayışındayım. Kariyerimde finans uzmanı yada muhasebeci olarak ilerlemek istesem de daha yolun başındayım lisans programı bitirmek dışında cv'ye ekleyebildiğim pek bir şey olmadı. İş ilanlarına baktığımda yetiştirilmek üzere bile olsa SMMM büroları, bankaların müfettiş yardımcılıkları; 2-3+ yıl tecrübe, bir ton sertifika (SPL, CIA, CFA, SMMM, IELTS, MBA vb.), ileri düzey ingilizce, 27-30 yaş sınırı ve karşılayamadığım nice şart sunuyorlar. Bir tarafta KPSS kafamı kurcalıyor. Sertifika almak eğitimini gerektiriyor hem zaman hem para demek bu yüzden yanlış adım atmak istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, yol gösteren kimse de yok etrafımda. Çaresiz ve işe yaramaz hissediyorum. Sizce ne yapmalı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoIsYourSummoner -- 27 Şubat 2021; 15:9:34 > |
İş Bulamıyorum, Sonraki Adım Ne Olmalı?
İş bulmakta zorlanmak, stresli ve bunaltıcı bir deneyim olabilir. "Ne iş yapacağımı bilmiyorum" veya "İşsizim ne yapacağımı bilmiyorum" diye düşünüyorsanız, aşağıdaki adımlar yardımcı olabilir:
-
Kendinizi Değerlendirin: Güçlü ve zayıf yönlerinizi, ilgi alanlarınızı ve becerilerinizi belirlemek için zaman ayırın. Hangi sektörlerin ve iş rollerinin size uygun olduğunu araştırın.
-
İş Piyasasını İnceleyin: Mevcut iş piyasasını araştırın. Hangi alanlarda talep var ve hangi işler gelecekte büyüme potansiyeline sahip? Bu bilgi, iş aramanızı daraltmanıza yardımcı olacaktır.
-
Beceri Geliştirin: İş piyasasında rekabetçi olmak için ek beceriler geliştirin. Kurslara katılın, sertifikalar alın veya çevrimiçi öğrenme platformlarını kullanın.
-
Ağ Oluşturun: Profesyonel etkinliklere katılın, LinkedIn gibi sosyal medya platformlarını kullanın ve sektörünüzdeki insanlarla bağlantı kurun. Ağ oluşturma, gizli iş fırsatlarını keşfetmenize ve işverenlerle bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.
-
İş Arama Stratejinizi Optimize Edin: Özgeçmişinizi ve ön yazınızı güncelleyin. Özgeçmişinizin hedef iş pozisyonlarına uygun olduğundan emin olun ve ön yazınızda becerilerinizi ve deneyiminizi vurgulayın. İş arama platformlarını ve işe alım kurumlarını etkin bir şekilde kullanın.
-
Sabırlı ve Azimli Olun: İş bulmak zaman alabilir. Sabırlı olun ve çabalarınızdan vazgeçmeyin. Başvuru yaptığınız her iş için özelleştirilmiş bir özgeçmiş ve ön yazı hazırlayın.
İş bulmak zor bir süreç olabilir, ancak bu adımları takip etmek şansınızı artırabilir. Kendinize inanın, becerilerinizi geliştirin ve azimli olun. Sonunda, tutkularınıza uygun ve tatmin edici bir iş bulacaksınız.