Şimdi Ara

İş bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
4
Favori
5.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2021 yılında mezun oldum askerliği yapıp geldim fakat hala mezuniyetime uygun bir iş bulamıyorum çok kafaya takıyorum bu durumu  (dumlupınar üniversitesi finans ve bankacılık 4 senelik bölüm)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum sen de her şeye bir bahane buluyorsun. Sana boş gaz vermeyeceğim realist olacağım. Önündeki seçenekler kısıtlı. Torpilsiz özel sektörde ışıltılı bir hayat bekleme, çok acımasızlar.

Remax, coldwell banker, 21 century gibi kurumsal ofislere başvur. Emlak ofisleri maaş usulü ile çalışmaz. Şahıs şirketi açarsın, alacağın komisyonun %46'sını ofis sahibe verirsin gerisini kendin alırsın. Tecrübe çok aradıkları bir şey değil, zaten çok fazla tecrübesi olan kendi ofisini açıyor. İnsan iletişimin düzgünse başarılı olursun. Genelde ilk 1 sene işi öğrenmek için uğraşırsın ama pes etmezsen yolunu bulursun bir şekilde. Senin durumunda bir arkadaş vardı o odtü inşaat mezunu olmasına rağmen kendi alanında düzgün işler bulamayınca bu sektöre girdi şu an altında mercedes var, kendi ofisini de açtı.

Bunu da yapamam diyorsan memurluk kovala, torpil ara, illa biri olur. Subaylık olursa zaten hiçbirini düşünme, gayet prestijli bir iş. Maaşı ve konumu tatmin edici, aynı şey polislik için geçerli değil tabii ama başka çaren yoksa gidersin.

Bu arada yazılım öğren falan diyen olursa onları sallama. Alaylıların artık bu sektörden ekmek yemesi çok zor, eskiden en başarılılar EE mühendisliği seçerdi artık herkes bilgisayar müh. istiyor, en zekiler o alanda. Sektör kalifiye senior ve mid level yazılımlara aç olsa da juniorlara talep yok, top tier okullardan yeni mezunlar hariç düzgün maaş alamıyorlar.

Lisans mezunu olmak bir şey ifade etmez. 2 milyonuncu sıralamaya kadar 4 yıllık üniversiteler mevcut. Lisans mezunusunuz diye illaki kalifiye bir eleman değilsinizdir. Eskinin ortaokul düzeyi şu anın lisans düzeyi gibiydi. Yani insanların yarıdan fazlası. Mesela 2 yıllık bir okul okuyup sizden daha kalifiye kişiler ve sizinkinden daha kalifiye bölümler de mevcut. Eğer o insanlar fabrikada çalışmaya tenezzül ediyorsa sizin etmenizde abest bir durum yok.

• ben staj bile bulamıyorum iş bulma ümidim kalmadı bari staj bulayım mezun olayım yok staj vermiyor devlet ben parasız yapmaya bile razıyım ama onu bile kabul etmiyor

• Palavra sıkmayın artık. Her konuda başka bir üniversiteden mezunusunuz sözde. Birinde Marmara birinde Dumlupınar

• İş arayan adam zaten buraya başlık açmaz hergün.

• Dalga geçmesinler diye marmara demiştim

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Dalga niye geçsin insanlar? Ordan mezunsan ordan mezunsundur.

• meola147of kullanıcısına yanıt

Bölüm ne

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş bulamadım
    5 ay önce açıldı
    İş bulamıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dalga geçenler oldu ve canım sıkkın olduğu için bu konuda öyle söyledim

Staj yaptığınız yerlerle vs iletişime geçin veya kpss ye bakın ya da şartlar elverişliyse subay olmayı deneyin.

• kpssden 81 aldım polisliğe girdim subaylıktanda spora çağrılmayı bekliyorum

Polislik ve subaylığa aynı anda mı başvuru yaptınız? İkisi çok farklı şeyler. Birinde hayatınız boyunca teşkilatın en alt kademesinde bulunacaksınız diğerinde yönetici konumunda.

• İkisinden hangisi olursa ona gidicem ikiside olursa subaylığa gidecem tabiki

Gerçekten istiyor musunuz yoksa iş garantisi var diye mi?

• pek istediğim söylenemez ama işsiz olduğum için istiyorum ne yalan söyliyim

Peki bu durum sizce de mantıksız değil mi? İstemeden yaptığınız bir iş sonuçta. Emrinizdeki askerleri zor duruma sokma ihtimalininiz var. Bu mesuliyeti alabiliyor musunuz?

• Haklısın knk ama gidip fabrikada toz içinde mi çalışayım lisans mezunu olarak daha iyi bi iş olsa neyse

• Ortalamanın alti bir üniversiteden yılda milyonlarca mezun veren bir bölümden mezun olmuşsun. Tanıdık torpil yoksa ve kendini geliştirmiş sen zor. Bunları universitede tercih yapmadan önce düşüneceksin.

Lisans mezunu olmak bir şey ifade etmez. 2 milyonuncu sıralamaya kadar 4 yıllık üniversiteler mevcut. Lisans mezunusunuz diye illaki kalifiye bir eleman değilsinizdir. Eskinin ortaokul düzeyi şu anın lisans düzeyi gibiydi. Yani insanların yarıdan fazlası. Mesela 2 yıllık bir okul okuyup sizden daha kalifiye kişiler ve sizinkinden daha kalifiye bölümler de mevcut. Eğer o insanlar fabrikada çalışmaya tenezzül ediyorsa sizin etmenizde abest bir durum yok.

• wesile kullanıcısına yanıt

Kendimi geliştirmediğimi kim dedi ayrıyetten benden daha iyi yerlerden mezun olupda işsiz olanda var herşeyi üniversite ve bölüme bağlamaya çalışmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 15 Şubat 2023; 13:51:56 >
  • Ben kalifiye demedim fabrikada asgari ücretle çalışmaktansa subaylık iyi onu kastettim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.