Şimdi Ara

İnternetten iş bulmak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz , inanıyormusunuz bulunduğunu?

• Ben şahsen bu sitelere artık güvenmiyorum ve inanmıyorum.Ben 4-5 gündür iş arıyorum ve kariyer.net den 29 tane , yenibiris.com dan 17 tane iş başvurusu yaptım , sadece 1 tanesi aradı, iş görüşmesine çağırdı , gittim , pazartesi tekrar çağırdılar bakalım olucak mı.Her neyse demek istediğim ben işverenlerin bu sitelere başvururarak iş aradığını sanmıyorum.Site sahipleri bu ilanların çoğunu kendileri yazıyor.Var olmayan ilanlarla bizi oyalıyorlar.Ayrıca bir işe başvurduğunuz zaman işverenden otomatik işleme alındınız mesajı geliyor.Bu mesajlarda birbirinin kopyası.Bu sitelerde aynı iş ilanları bütün sitelerde geziniyor ve ilanları sürekli yeni verilmiş gibi güncelliyorlar.Eee ben yeni verilmiş ilanlara bakmak istediğim zaman bakıyorum 2-3 önce başvurduğum ilan bugün verilmiş gibi gözüküyor.Yeni ilan eski ilan ayırt edilemiyor.
  • Firmalar aradıkları elemanı bulamadıkları sürece ilanları kendileri güncelliyorlar. Şu ana kadar ki tüm işlerimi mesajınızda yazdığınız 2 site sayesinde buldum,işe başladıktan sonra daha önce cv gönderdiğim firmalardan arayan,mail atan çok oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

Firmalar aradıkları elemanı bulamadıkları sürece ilanları kendileri güncelliyorlar. Şu ana kadar ki tüm işlerimi mesajınızda yazdığınız 2 site sayesinde buldum,işe başladıktan sonra daha önce cv gönderdiğim firmalardan arayan,mail atan çok oldu.

Hep eski ilanlar yeni verilmiş gibi gözüküyor , bu da kullanıcıları yanıltıyor.Sizin özgeçmiş biraz daha dolu herhalde.Ben 40 küsür iş talebinde bulundum , mail atan hiç olmadı , arayan 1 tane oldu.İş verenlerin telefonu da yazılmıyor ki aramasınlar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Ben şahsen bu sitelere artık güvenmiyorum ve inanmıyorum.Ben 4-5 gündür iş arıyorum ve kariyer.net den 29 tane , yenibiris.com dan 17 tane iş başvurusu yaptım , sadece 1 tanesi aradı, iş görüşmesine çağırdı , gittim , pazartesi tekrar çağırdılar bakalım olucak mı.Her neyse demek istediğim ben işverenlerin bu sitelere başvururarak iş aradığını sanmıyorum.Site sahipleri bu ilanların çoğunu kendileri yazıyor.Var olmayan ilanlarla bizi oyalıyorlar.Ayrıca bir işe başvurduğunuz zaman işverenden otomatik işleme alındınız mesajı geliyor.Bu mesajlarda birbirinin kopyası.Bu sitelerde aynı iş ilanları bütün sitelerde geziniyor ve ilanları sürekli yeni verilmiş gibi güncelliyorlar.Eee ben yeni verilmiş ilanlara bakmak istediğim zaman bakıyorum 2-3 önce başvurduğum ilan bugün verilmiş gibi gözüküyor.Yeni ilan eski ilan ayırt edilemiyor.

Aynen hocam. bahsettiğin sitelerin ikisinde de yaklaşık 170 adet başvurum var. Bunların sadece 7 tanesinden geri dönüş oldu. Görüşmeye gittiğim firmalarda 3 tanesinin şartları bana uymadı, 4 tanesi de beni uygun bulmadı. Ve üç aydır hala işsiz geziyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan candan

İnternetten iş bulmak tembellik işidir. Çık dışarıya ve gez dolaş, tanıdığına sor, iş bul. İnternet sadece zamanını geçirmek için uygulama başka bir şey değil.

Katılıyorum , tanıdıklar aracılığıyla denemek daha mantıklı.
  • Aynen kariyer den başvurularım oldu.1inden başvurunuz incelenecektir diye mesaj geldi diğerlerinden o bile gelmedi 2 Ay oluyor çoğuna başvuralı daha ses yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş Bulmak Çok Zor
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Firmalar aradıkları elemanı bulamadıkları sürece ilanları kendileri güncelliyorlar. Şu ana kadar ki tüm işlerimi mesajınızda yazdığınız 2 site sayesinde buldum,işe başladıktan sonra daha önce cv gönderdiğim firmalardan arayan,mail atan çok oldu.

Hep eski ilanlar yeni verilmiş gibi gözüküyor , bu da kullanıcıları yanıltıyor.Sizin özgeçmiş biraz daha dolu herhalde.Ben 40 küsür iş talebinde bulundum , mail atan hiç olmadı , arayan 1 tane oldu.İş verenlerin telefonu da yazılmıyor ki aramasınlar diye.

Özgeçmiş çok dolu değil,bu daha çok cv'nizi nasıl doldurduğunuzla alakalı.Cv sitelerindeki dar kalıp örnekler yerine daha özgün bir cv hazırlamayı deneyin,zaten öyle ise; kendinizi tanımlarken dürüst olun ve bu işi yaparken firmayı sahipleneceğinizi karşı tarafa hissettirin. Mülakatlarda da rahat olun,samimi olun,işinize saygı duyduğunuzu hissettirin.
    Sıcak fırsatlarda mart ayından beri aktif olarak kampanya yönetiyorum,pek çok kişi beni firma sahibi gibi düşünüyor...değilim :) Bunu neden yazdım,mesai saatleri dışında da firmanızı,işinizi düşündüğünüzü/düşüneceğinizi karşı tarafa inandırın ve vakti geldiğinde uygulayın :)

• Şu anki işimi Kariyerden buldum. 4 yıldır çalışıyorum.

Yılda en az 10 şirket arıyor CVnizi kariyer.netten bulduk diye. Bence kesinlikle işe yarıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Özgeçmiş çok dolu değil,bu daha çok cv'nizi nasıl doldurduğunuzla alakalı.Cv sitelerindeki dar kalıp örnekler yerine daha özgün bir cv hazırlamayı deneyin,zaten öyle ise; kendinizi tanımlarken dürüst olun ve bu işi yaparken firmayı sahipleneceğinizi karşı tarafa hissettirin. Mülakatlarda da rahat olun,samimi olun,işinize saygı duyduğunuzu hissettirin.
    Sıcak fırsatlarda mart ayından beri aktif olarak kampanya yönetiyorum,pek çok kişi beni firma sahibi gibi düşünüyor...değilim :) Bunu neden yazdım,mesai saatleri dışında da firmanızı,işinizi düşündüğünüzü/düşüneceğinizi karşı tarafa inandırın ve vakti geldiğinde uygulayın :)

ama tabi kısmet,olmayınca da olmuyor.siz elinizden geleni yapın olmuyorsa "vardır bir hayr" çok da canınızı sıkmayın. 350 yere cv gönderip sadece 2 yerin mülakata çağırdığı ama işe almadığı bir tanıdığım şu an kendi işinin patronu ve şirketi her geçen gün büyüyor,başvuru yaptığı yerlerden birinde çalışıyor olsaydı alacağı paranın çok daha fazlasını kazanıyor şu an,o dönem yaşadığı sıkıntıları,duyguları çok iyi biliyorum inşallah çok daha iyi yerlere gelir.İnşallah siz de hakkınızda hayırlı olanı yaşarsınız :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama tabi kısmet,olmayınca da olmuyor.siz elinizden geleni yapın olmuyorsa "vardır bir hayr" çok da canınızı sıkmayın. 350 yere cv gönderip sadece 2 yerin mülakata çağırdığı ama işe almadığı bir tanıdığım şu an kendi işinin patronu ve şirketi her geçen gün büyüyor,başvuru yaptığı yerlerden birinde çalışıyor olsaydı alacağı paranın çok daha fazlasını kazanıyor şu an,o dönem yaşadığı sıkıntıları,duyguları çok iyi biliyorum inşallah çok daha iyi yerlere gelir.İnşallah siz de hakkınızda hayırlı olanı yaşarsınız :)

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Bugün istediğim bir iş için görüşmeye gittim 5 saat beklettiler sonuç=olumsuz. Ama bugün 2 yer daha aradı yarın görüşmeye gidicem bakalım kısmet.

quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

Şu anki işimi Kariyerden buldum. 4 yıldır çalışıyorum.

Yılda en az 10 şirket arıyor CVnizi kariyer.netten bulduk diye. Bence kesinlikle işe yarıyor.

Tahsiliniz iyi olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 3 Eylül 2012; 23:04:49 >

• hee demek normalmiş :) .. bende sürekli başvuruyorum kariyer.net ten , elemanonline dan , yenibiriş.com dan , secretcv den falan ... kariyer.net te 160 a yakın başvuru var ... diğerlerinde daha az ama elemanonline dan yaptığım 2 başvurudan aradılar toplamda 5 görüşmem oldu bu kadar başvurudan ((tabi direk şirketlerin insan kaynaklarına attığı mcv ler de var ön yazı ile)) .. haalaa beklemedeyiz :S
  • Ise basvurmada size donmediler ise kusura bakmayın vasıfsızsınız yada tecrubeniz yok. Ben ilana basvurdum ertesi gün aradılar pazartesi başlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vustic

Ise basvurmada size donmediler ise kusura bakmayın vasıfsızsınız yada tecrubeniz yok. Ben ilana basvurdum ertesi gün aradılar pazartesi başlıyorum.

Bunun vasıfsız olmak ya da tecrübesiz olmakla çok alası yok,artık pek çok şirket tecrübeden çok çabuk öğrenebilirliğe bakıyor. Üstün vasıflara sahip olup iş bulamayan çok kişi var.
  • ben şimdiye kadar bulduğum işlerin tümünü bu siteler üzerinden buldum, bunun dışında işe kabul edilmeme rağmen benim kabul etmediğim işler de geldi yine bu siteler üzerinden.
    ancak öyle 2-3 günde cevap beklemeyin.
  • 28 işçi çalıştırıyoruz içinde Boğaziçi mezunu olan da çince bilen de var hiçbirini internetten bulmadık geldiler çalıştılar dürüstlüklerini-becerilerini ispat ettiler ondan sonra 5.000 lira üzeri alan işçimiz de oldu şuan 1.000tl verdiğimiz de var bizde çalışırken özel üniversiteye gönderip maaşını 2ye çıkarttığımız da oldu.Bu tamamen kişiye bağlı bir olay adam lise mezunu ingilizce bilmiyor insan ilişkileri kötü doğal olarak alacağı maaş asgari ücrettir bir de bunu kendine yediremezse 3-4 ay belki 1 sene boş boş gezer.Şimdi bir de şöyle bir durum var adamlar ben üniversite bitirdim deyip iş beğenmiyor ulan gidip su ürünleri bitir diye ben mi sana söyledim?Senin kazandığın üniversiteyi kazanan çok adam var.Velhasıl farklı olmak lazım,çalışkan olmak lazım her konuda sitelere-ülkenin durumuna bok atmamak lazım.
  • Üniversite mezunları artık geri kalmış insanlardır. Herkes yüksek lisans yapıyor, yurt dışına gidiyor, İngilizce'den başka diller öğreniyor, kurslara gidiyor, kendini geliştiriyor. Üniversite mezunu bir sayfa CV zor hazırlarken bu adamlar neredeyse klasörle kişisel bilgilerini gönderecek hale geliyorlar.
  • Ben artık bu sitelere çok fazla inanmıyorum. Sitelerle alakalı değil, oraya ilan veren firmalarla alakalı bir durum. Ben daha önceki çalıştığım iş yerinde de hem kariyer.neti hem de secret.cv yi kullandık, biz arıyorduk ama daha çok data olarak kullanıyorduk. Ki bir çok firma da bunu yapıyor. Yani orada yazılı iletişim bilgilerinizi toplayıp reklamlarda kullanmak. O yüzden mevcut ilanları sürekli güncelleyerek hep başvuru alıyorlar.

Açılan ilanların bir çoğu da bu şekilde kullanmak için aç.ılıyor. Özellikle ismi saklı olan ilanların bir çoğu bu şekilde kullanılıyor.

Ben mesela kariyer.nete uzun zamandır üyeyim, toplam 462 tane başvuru yaptım bunlardan 3 firma aradı, biriyle en son ramazanda mülakatlara çağırdılar ama sonuç olumsuz oldu. Şu anda bende iş arıyorum, en büyük sıkıntı askerliğimin yapılmamış olması. O yüzden bir çok firma eliyor ama tecilli kabul edip özellikleri de uyan ilanlardan da geri dönüş olmuyor maalesef.

Dışarı çıkın iş arayın diyenler olmuş, tanıdıklarına sorun denilmiş ama herkesin öyle tanıdıkları yok maalesef..

• Birçok işe başvurdum ben, birçoğu görüşmeye de çağırdı. Peki ne oldu? Elde var sıfır. Görüşmeye gittim, şartlarımıza uyuyorsunuz, görüşme benim açımdan pozitif geçti, sizi ikinci görüşmeyede kesin çağıracağım diyen kişi geri bile dönmedi. Bir başkası Pazartesi size olumlu yada olumsuz dönüş yapılacak dendi, o geri dönüş bile yapmadı. Örnekler artırılabilir. Tabi internetten çok iyi iş bulup yıllardır çalışan ve işinde yükselen insanlarda yok değil.
  • Şunu da eklemeliyim, Türkiye' de çoğu iş çevreyle, tanıdıkla kolaylaşıyor, iş bulmada öyle. İnternetteki iş ilanında en az 5 yıl tecrübe diyip, arkadaşının yeni mezun oğlunu işe alan firmada var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.