Şimdi Ara

İş bulamıyorum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
3
Favori
20.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vasıfsızlara iş bulmak asıl hükümetin en temel birinci işidir. Vasıflılar zaten her koşulda dünyanın heryerinde iş bulur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsletme iktisat bilgisayar elektrik muhendisi yeni mezun kisiler vasiflimidir vasifsizmidir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeri gelmişken; zorunlu olarak (kendi ülkesindeki iş imkanları kısıtlı olduğu için) yurt dışına çıkan gençlerimiz var.Kendilerine göre gayet de haklılar.Fakat bir de buzdağının görünmeyen bölümü var.

    Bir ülkenin dilini çok iyi de bilseniz, kültürüne de hakim olsanız, çoğu zaman sizi yurt dışında bir "yabancı olma", "öteki olma", "onlardan olmama" hissi sarıp sarmalıyor ki, çok rahatsız edici. Daha buna bazı ülkelerde eklenebilen "ırkçılığı" dahil etmedim bile.

    O yüzden, yurt dışı guzellemeleri yapanlara kanmayın. Yabancı bir ülkede çalışmak ve yaşamak zorunda kalmak herkesin yapabileceği, psikolojisinin kaldırabileceği bir durum değildir.Zordur ve çok can sıkıcı da olabilir.

    Bu nedenle, herkes öncelikle kendi ülkesinde insanca koşullarda yasayabilmeli ve calısabilmelidir.Eğer şartlar böyle değilse, şartlar olması gereken insanca koşullara ulaşana kadar yasalar kapsamında ve hep birlikte olağandışılıklara karşı mücadele edilmelidir. Zira bu olağandışılıkların zararı hepimize ( bu ulkenin vatandaşı olan herkes, bu ulkede yaşayanlar ve bu ülkeden gitmek zorunda kalanlar dahil) dokunmaktadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 7 Temmuz 2022; 22:9:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt

    Yazdığınız bölümlerin tamamı bilgi anlamında vasıflı , deneyim anlamında vasıfsızdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • passero P kullanıcısına yanıt
    Adam vasifsiz olman hukumetin sucu degil yazmis. Abi ben is bulamassam nasil uzmanlasicam? Uzmanlasamassam zaten is bulamam. Sacma sapan yorumlar yaziyorlar issizlik dert birde bunlarla ugrasiyoruz…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam bölüm nedir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a101 e gir

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    AK Parti her şeyi eğip büktüğü, burktuğu için üniversite eğitiminin amacı aynen söylediğiniz gibi oldu; işsizliği ötelemek ve esnafı kalkındırmak. Kimse de o esnaf tanımının içine "Koç"um benimin uyuşturucu ve fuhuş trafiğini de katmaz hatta "Koç"um benimlerin ülkede olumsuzluklara sebep olduğunu dile getirmez. Bir bu ışığı görebilsem insanlarda çok sevineceğim, tek tük yazan oluyor ama yetersiz bir aydınlanma var bu konuda. Kim bilir yüksek lisans ile de şirketlere kaltAKtan farksız ne mikroplar yetiştiriyorlardır...

    Üniversiteye başladığım ilk hafta temiz suratlı bir kız "yukarıda diploma dağıtıyorlar mezunlara, git bir tane al hiç gerek yok vakit harcamaya" demişti yanıma gelip, hatta son senelerimde yine temiz suratlı bir arkadaşım "hiç master, doktora ile uğraşma kullanıyorlar insanları" demişti. ALES'e girmiş ama başvurmamıştım yüksek lisansa zaten gözüm de arzum da yoktu. Mezun olup iyi bir yerde çalışırım diyordum ki owww, ortalık kan gölüymüş keşke bunu da söyleselermiş. İyi ki yüksek lisansla uğraşmadım çok aptalca olacaktı, boşuna maddi külfet yaratacaktım. Meğerse yöntemleri ile diz çöktürüp köpeğe çeviremediklerine ne notlar düşüyorlarmış, eskiden bu solcu tehlikeli denilirdi şimdi hasta diyorlar

    İşsizim ve yazılanlara hak veriyorum, çok acılı çok acıklı olacak uyanışımız...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • rogzoidre kullanıcısına yanıt

    Senin zırvalıkların kimin şeyinde peki


    Bal gibi de işsizlik var. Rakamlar bile destekliyor bunu.

  • arkadaşlarımın hepsi lisans - ön lisans / kpss 85 üstü) mezunu yaptığı işler asgari ücret ile teknosa vatan bilgisayar a101 bim şok getir güvenlik pompacı kargocu vs olarak değişiyor kimse hak ettiğini almıyor sevdiği mesleği yapamıyor bende 10 yıldır bu işlerden birinde çalışıyorum hep angarya işler vardiyalı 12 saat evine 50km uzakta iş çok var benimde şuan çalıştığım yer öyle bakın bugün arife ama bize izin ikramiye sosyal yardım bayram harçlığı vs hiç bir şey yok hiç bir özel günümüzü resmi ve dini bayramları kutlayamadım daha iyi şartlarda iş arayışına geçtim ama hiç sanmıyorum ümidim yok bulacağıma 30 yaşındayız artık genç arkadaşlarım ihtiyacınız varsa seve seve fabrikalar seni bekliyor asgari ücret ile çalışmaya bak iş buldun mu kaçırma hayat böyle bizler gibi kabullenceniz hayat bu ölmücek kadar gıda ile karın doyurcanız hayatınızın tümü iş olacak ev iş yemek ye kız arkadaş bul 300k borç yap evlen vs vs hayat dip insanlar için böyle gidiyor (insan o kadar çok köreliyor ki iki kelimeyi bir araya getirmeye üşeniyor unutuyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 8 Temmuz 2022; 19:2:15 >




  • Konu yanlış yerde açılmış ve nerdeyse hergün açılan klasik "iş bulamıyorum" konusu olmasına rağmen epey bir ilgi görüp an itibariyle 7 sayfa olmuş.. 1 sayfa bile ilerlemeyen diğer "iş bulamıyorum" konularını açanlar sormaz mı "bizim konumuzun neyi eksikti de itibar görmedi" diye

  • Daha öncede yazdım. İşsizlik sorununun kökeni köy enstitülerinin kapanmasına kadar gidiyor. Köyden kente göç ve rant ülkeyi bitirdi. Çarpık şehirleşme nüfusun homojen dağılmaması gelişemeyen küçük şehirler. Bize ait olmayan ortaya çıkan arabesk kültürü. Hiç bir modern ülkede 10milyonlu şehirler olmaz. Almanya ya hatta abd ye bakın. Hepsi tüm coğrafyaya yayılmış. Bu duruma gelinmesinde kimlerin katkısı varsa ülkeye çok büyük kötülük ettiler. Geri dönüşü zor. İşin ilginci aynı hatada ısrar edilmeye devam ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 8 Temmuz 2022; 20:2:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarınıza olduğu gibi katılıyorum. Ayrıca yorumunuza daha önceden yazdığım meslek liselerine hak ettikleri değerin verilmemesi ve her öğrencinin kapasitesine - koşullarına bakılmadan üniversiteye yönlendirilmesini de eklemek istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 8 Temmuz 2022; 22:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ek olarak; bir başka sorun da şu: Herhangi bir birey bu astronomik fiyatlarla tek başına ( hiç kimseden parasal destek almadan) asgari ücretle tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu?

    Hiçbir ülkede o ülkenin çalışan nüfusunun yarısına yakını, yarısı veya yarısından fazlasına asgari ücret ödenmez. Asgari ücret ancak çok küçük bir yüzdeye ödenir.Eğer bir ülkede çalışan nüfusun en az yarısına asgari ücret ödenir hale geldiyse, o ülke ekonomik anlamda çökmüş demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 9 Temmuz 2022; 13:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende heryerde bunu dile getiriyorum. Asgari ücret en adi ücrettir. Bizde çalışanların yarısı asgari ücretli. Mühendise uzman teknisyene asgari ücret veriliyor. Yunanistanda bile yüzde 4ü 5i asgari ücret alıyor. Almanya bizi kıskanıyor. Yaw hehe. Fakirlik bizde çok derin. Asgari ücret açlık sınırı altında. Bakın yoksulluk değil açlık sınırı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 9 Temmuz 2022; 14:28:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    işletme lisans bölümüm ustam.

  • Ekonomi mezunu bir birey olarak yazayım. Artık TR de ihtiyacın gerçekten çok üzerinde "iktisat ve işletme mezunu" var. Herhalde açması kolay olduğu için, yeni kurulan her üniversiteye önce "iktisat ve işletme fakültesi" açıyorlar. Ben üniversitede öğrenci iken, derste bir hocanın "Duvara bir tane karatahta asarsın. İktisat ve işletme fakültesi açmak için yeter de, artar bile" dediğini hatırlarım.

    Tabii ki iş bu kadar basit değil. Bu kadar cok sayıda ve gereksiz iktisat-işletme fakültesi açıldığında, tüm mağduriyeti buralardan mezun genç insanlar yaşıyor. Tüm bu gereksiz iktisat- işletme fakülte ve bölümlerinin acil olarak kapatılması gerekli.

    Eğer 20 sene önce şimdiki kadar bilinçli olsaydım, iktisat bölümünü kesinlikle okumazdım. Bana çok daha uygun ve okuması keyifli bölümler vardı. Gerçekten o zaman verdiğim tüm emeğe ve harcadığım zamana çok acıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 24 Ağustos 2022; 21:21:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün 23 oldum hala işsizim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.