Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.898.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:31:11 >
  • KAPTANELVIS seni anlıyorum kardeşim , bu hastalık hepimizi çıldırtma noktasına getirdiği zamanlar oluyor. Amaç burda gerçeğe ulaşmak. Bende kendi üzerimde kafadan ilaçlar denedim bunları da yazdım depridat, meteospazlm, iberogast, multibionta, bunun gibi.
    Antibiyotiklere birdaha gelirsek tesadüfi etki gösterenlerin dışında , direk bunun tedavisini yaradığını belirten antibiyotiklerde zaten var , ama bunlara açıkladığım nedenlerden dolayı güvenmiyorum. Bu ilaç sektörü biliyorsun buyuk sektör. Bi yerde okudum tam hatırlamıyorum ibs nin sektörde Amerikadaki payı milyar dolar seviyesinde.
    Sende anladığım kadarıyla şuan yeni deniyorsun merakla bekliyorum elde edeceğin sonuçları bunuda belirtim. Ben sinirsel olduğunu düşünüyorum ve antidepresanlarla devam ediyorum tedaviye , sonuçlarıda burdan yazmaya devam edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vesve.

    KAPTANELVIS seni anlıyorum kardeşim , bu hastalık hepimizi çıldırtma noktasına getirdiği zamanlar oluyor. Amaç burda gerçeğe ulaşmak. Bende kendi üzerimde kafadan ilaçlar denedim bunları da yazdım depridat, meteospazlm, iberogast, multibionta, bunun gibi.
    Antibiyotiklere birdaha gelirsek tesadüfi etki gösterenlerin dışında , direk bunun tedavisini yaradığını belirten antibiyotiklerde zaten var , ama bunlara açıkladığım nedenlerden dolayı güvenmiyorum. Bu ilaç sektörü biliyorsun buyuk sektör. Bi yerde okudum tam hatırlamıyorum ibs nin sektörde Amerikadaki payı milyar dolar seviyesinde.
    Sende anladığım kadarıyla şuan yeni deniyorsun merakla bekliyorum elde edeceğin sonuçları bunuda belirtim. Ben sinirsel olduğunu düşünüyorum ve antidepresanlarla devam ediyorum tedaviye , sonuçlarıda burdan yazmaya devam edeceğim.
    ........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:31:25 >




  • @KAPTANELVIS kardeşimin biraz desteğe ihtiyacı var gördüğüm kadarıyla :)

    @vesve selamlar. Lopermid konusuna açıklık getireyim. Lopermid dediğiniz gibi bağırsak hızını yavaşlatıyor dolayısıyla ishal semptomlarını gizliyor, siz de bunu normalleşme olarak algılıyorsunuz. Ama semptom gizlemekle hiç bir şey çözülmüyor. Sivilcenin üstünü kapatmak gibi bir şey bu. Nitekim Lopermid'i bıraktığınız anda eski halinize yavaşça geri dönersiniz.

    Antidepresanların durumu da buna benzer. Antidepresanın yaptığı, kanınızdaki Serotonin hormonunun seviyesinin yüksek tutulmasını sağlamak. Bu da bağırsaklarınız üzerinde sakinleştirici bir etki yapar ve ishal semptomlarınız gizlenmiş olur.

    Ancak Lopermid olsun, antidepresan olsun, bunlar temeldeki sorunu çözmüyor. Bunları kullandığınız sürece vücudunuzdaki diğer önemli dengeleri bozacaksınız ve zamanla IBS dışında rahatsızlıklar da geliştireceksiniz. Bu sefer size sürekli kullanmanız gereken daha başka ilaçlar verecekler. Uzun süreli antidepresan kullanıp da hayatı kaymayan az kişi biliyorum.

    Ciddi IBS semptomlarını antidepresan, antispazmodik, veya Lopermid gibi ilaçlar kullanarak tamamen iyileştiren bir allahın kulunu duymadım ben. Varsa ortaya çıksın anlatsın. Şunu da ekleyeyim; "iyileşmiş" sayılabilmenin önkoşulu sürekli ilaç kullanımına ihtiyaç duymamaktır. "Ben SSRI kullanıyorum, kullandığım sürece kendimi %70 iyileşmiş hissediyorum" gibi söylemler iyileşmek demek değildir. Antidepresanların semptom gizleme mekanizmalarını yukarıda açıkladım. Bunun "gerçekten" iyileşmekle alakası yok.

    Parazit meselesine gelince, bu artık bir inanç meselesi değil. Ortada kanıtlar var. Başarılı tedaviler var. Yıllarca bu hastalıkla yaşamaya devam etmek istiyorsanız söylenenlere kulaklarınızı tıkarsınız. Yok tıkamazsanız yardımcı olmak için buradayız.

    Tedavisine gelince, soruna sebep olan şeyin, çoğu senaryoda parazitler olduğu bilinmekle beraber; başarılı tedavi yapılabilmesi için parazitin türünün anlaşılması (bakteri de olabilir, Candida da), ve (varsa) sindirim sisteminizin sağlıklı işleyişini engelleyen & bağışıklığına zarar veren diğer faktörlerin teşhis edilmesi gerekiyor. Maalesef herkes için geçerli tek bir formül yok.

    Antibiyotik konusunda ise haklısınız, kimse bağırsak florasını bozmak istemez, ve antibiyotikler ancak son çare olmalı. O yüzden ben de kimseye antibiyotik kullanın diyemem, herkes de bu kararı kendisi iyi düşünüp almalı. Ama bazen tek çare, son çare olabilir maalesef.

    Yine de tek tedavi çeşidi antibiyotik değil. Uzun süreli diyet (mesela SCD veya GAPS), uzun süreli oruç (~15 gün yalnız su içmek), "elemental diet" denen özel bir diyet, doğal antibiyotikler (mesela sarımsak), probiyotikler, ve daha başka tedavi yöntemleri de konuşuluyor bugün.

    Ama dediğim gibi, sizin sorununuzu hangisinin çözeceğini anlayabilmek için sizin özel durumunuzun daha iyi anlaşılması lazım. Antibiyotiğin sorunu daha kötüleştirdiği (Candida'dan muzdaripseniz antibiyotik sizi daha da kötü yapar) veya probiyotiğin sorunu daha kötüleştirdiği (Aşırı bakteri üremesinden (SIBO) muzdaripseniz de probiyotik sizi daha kötü yapar) durumlar olduğu biliniyor.

    Yapmanız gereken, kanıtlanmış bir şeye inat etmeyi bırakmak ve sizi doğru yola sokacak bir uzmanla çalışmak. Ve önüne gelenin tavsiye verdiği & reçete yazdığı bu ortamda; bir şey bilmeyenleri teşhis edebilecek & bir şey bilenleri bulabilecek kadar bilgilenmek.




  • ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:31:45 >
  • @gvnx dediğine bende katılıyorum ve biliyorum lopermid asla çözüm değil. Ama bir adet lopermid benim 3 gün boyunca düzelmemi şağlıyor . Benim sorumda burda devreye giriyor lopermid mantar veya bakteriye herhangi bir etkide bulunmaz ama ishal tamamen bunlarla ilgili ise neden kesiliyor?
    Bir de şöyle bir durum var bizdeki ishaller hiç bir ilaç almasakta bir süre sonra kendiliğinden de kesilme gösterir , mevzu bunun düzensizliği , bu düzensizliğin içinde normal olduğumuz vakitler mevcut bakteri ve mantarlar ara mı vermiş oluyor?
  • gvnx ve KAPTANELVIS sizler antidepresan kullandınız mı (sanırsam kullandınız) ne kadar süre ? nasıl kullandınız ? ve daha sonra ne oldu ? bu tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vesve.

    gvnx ve KAPTANELVIS sizler antidepresan kullandınız mı (sanırsam kullandınız) ne kadar süre ? nasıl kullandınız ? ve daha sonra ne oldu ? bu tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
    ........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:32:4 >
  • tabiki bunu bir doktora başvurman en doğrusu ama
    kısa bir süre kullanacaksan ben tranko buskas ı öneririm , ama bunları kullandıktan sonra da bırden bırakma eğer kullanacaksan zamanla bırak.
  • Öncelikle @KAPTANELVIS eyvallah üstad ben de özledim :) Çok karışmasam da takip ediyorum genelde, özellikle senin mesajlarını mutlaka okuyorum.


    @vesve
    quote:

    lopermid mantar veya bakteriye herhangi bir etkide bulunmaz ama ishal tamamen bunlarla ilgili ise neden kesiliyor?

    Bu meselenin şöyle olduğunu sanıyorum: Evet, Lopermid parazitlere etki etmiyor. Ama parazitlerin bağırsak üzerinde yarattığı etkiyi gizliyor. Süreç şuna benzer diye biliyorum:

    Parazitler, bağırsağın sindirim mekanizmasının işleyişini bozuyorlar ve ishale sebep olabiliyorlar. (Bunun bir de kabız tipi var-ben kabız tipiyim mesela) Bu bozulmaya sebep olan faktörler ise bildiğim kadarıyla; parazitlerin emilim mekanizmasını bozmaları, bağırsak duvarına hasar vermeleri, besini sindirmeleri sonucu dışarı yüksek miktarda gaz vermeleri ve/veya toksin salgılamaları, ve bağırsağın sinir sistemine hasar vermeleri dolayısıyla bağırsağın normal olmayan şekilde ('spastik') hareket etmesine vesile olmaları.

    Lopermid'in yaptığı ise, bağırsak duvarlarındaki kasların aktivitesini yavaşlatmak. Bu vesileyle yarı sindirilmiş madde bağırsakta daha uzun süre kalıyor ve bu süre zarfında içindeki suyun daha büyük bir kısmı emiliyor, bu şekilde de ishal gizlenmiş oluyor.

    Sonuç olarak Lopermid doğrudan parazitlere etki etmese de, parazitlerin sebep olduğu semptomu gizleyebiliyor. Çünkü dediğim gibi ikisi farklı kulvarlarda hareket ediyorlar. Parazit emilime, sinirlere hasar verirken ve gaz oluştururken, Lopermid ise bağırsak duvarının kaslarıyla oynuyor. Yani birbirlerinden tamamen alakasız şeyler yapıyorlar ama sonuç olarak semptom giderilmiş görünüyor.


    quote:

    bizdeki ishaller hiç bir ilaç almasakta bir süre sonra kendiliğinden de kesilme gösterir , mevzu bunun düzensizliği , bu düzensizliğin içinde normal olduğumuz vakitler mevcut bakteri ve mantarlar ara mı vermiş oluyor?

    Valla güzel bir soru :) Açıkçası tam bilemiyorum. Ama diyetle ilgili olma ihtimali yüksek, veya dediğin gibi parazitler herhangi bir sebepten ötürü ara veriyor olabilir.


    quote:

    gvnx ve KAPTANELVIS sizler antidepresan kullandınız mı

    Hayır, ben de kullanmadım bugüne kadar. Ama bu soru vesilesiyle şuna açıklık getireyim, kullanımına karşı değilim, bu hastalık hayata en bağlı adama bile kafayı yedirtir, ve kişi çözüm bulana kadar dağılmadan ayakta kalmak için hakikaten antidepresan kullanımından fayda görebilir, ki buna ek olarak çoğu hastada semptomların giderilmesine katkıda bulunduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla antidepresan kişiyi hayata döndürebiliyor anladığım kadarıyla. Ama benim karşı çıktığım, sırf antidepresan iyi geliyor gibi görünüyor diye hastalığa sebep olarak kişinin "bozuk psikolojisi"nin gösterilmesi*. Dolayısıyla benim yaklaşımım şu: İhtiyacı olduğunu düşünen antidepresan kullansın elbet, ama bunun gerçek tedavi olmadığını bilsin. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmaları, kanıtları göz ardı etmesin. Ek olarak antidepresanların uzun süreli kullanımlarının çok ciddi sorunlara yol açacağını da hatırlasın. Ben dediğim gibi kendim kullanmamış olsam da, söylediklerimi, kullanan tanıdıklarımdan, görüştüğüm doktorlardan, ve okuduğum yabancı kaynaklardan hareketle söylüyorum. (Kaynaklarımdan isteyene bahsedebilirim, bu konuda dünyanın ileri gelen uzmanlarını takip ediyorum.)


    quote:

    Bu konuda önerebiliceginiz bi antidepresan varmıdır?

    quote:

    kısa bir süre kullanacaksan ben tranko buskas ı öneririm

    Tranko Buskas antidepresan değil.


    quote:

    Bunu detoks olarak yapmayı düşünüyorum ayrıca kilo vermek icin.

    Adı geçmişken, detoksun da bazı kişiler tarafından IBS'i çözmek için denendiğini biliyorum. Özellikle sebze suyu detoksunun. (Veya deminki mesajımda bahsettiğim 15 günlük su orucu da aslında bir detoks.) Detoks da araştırılmasi faydalı bir konu olabilir.


    Ve son olarak @KAPTANELVIS benim de saç sorunum var, acını paylaşıyorum :( B12 takviyesini tavsiye ederim, saçların ihtiyacı olduğunu okudum, ben kullanıyorum.



    * Bugüne kadar hiç kimsenin bana insanın psikolojisinin bozuk olmasının ne demek olduğunu açıkladığını görmedim. Bunun hiç bir bilimsel/tıbbi tanımı yok. Hiç bir testi yok.




  • quote:

    Tranko Buskas antidepresan değil.

    Aslında ibs tedavisinde bizim kullandığımız antidepresanlarda bildiğim kadarıyla tam anlamıyla antidepresan değil. Bunlar trisiklik grubuna giriyor ve dediğin gibi serotinin geri emilimi engelleyerek daha uzun süre huzurlu hissetmemizi yani stres altında sindirim sistemindeki kasların kasılmasını engelliyor.

    Bende doktora çok direndim bunları kullanmak istemedim ama onların diğer antidepresanlar gibi olmadığına ikna olduğum için kullandım ve dedğim süreci yaşıyorum. Önceleri bana tranko yazmıştı nispeten hafif bir ilaç
    quote:

    Endikasyonları:
    Esas itibari ile bütün karın bölgesinde, psişik gerginliklere bağlı olarak husule gelen spazmlarda kullanılır ve;
    - Asabi mide rahatsızlıkları (mide yanması, mide krampları),
    - Ülser ve gastroduodenit.
    - Safra yollarındaki şişkinlik ve kramp ağrıları,
    - Asabi faktörlere bağlı barsaklardaki spazm (Colica mukoza, colitis ülseroza ve dumping sendromu)
    - Hıçkırık,
    - Dismenore, paratmetropathia spastica,
    - Ayrıca kadın genital organlarının fonksiyonel rahatsızlıkları (menstrüasyon öncesi gerginlikler, hırçınlık ve klimakterium şikayetleri).

    http://www.ilacprospektusu.com/ilac/70/tranko-buskas-20-draje



    etkileri bu şekilde , buunu için belirtim , şuan içinse laroxly kullanıyorum ama bu hafif ilaç etkili oluyorsa bunu kullanmak daha iyidir.




  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süreir bu konuyu takip ediyorum ama ilk defa yazacağım. 2 senedir bu lanet hastalıkla müzdaripim.

    2 sene önce başladı bu rahatsızlık. İlk başlarda midede aşırı yanma ve kabızlık. İlk olarak gastronomiye gittim ve tam kan testi, israr ve gaita testi istedi. Bütün sonuçalr temiz çıktı. O zaman bir endoskopi yapalım dediler. 1 hafta sonra endoskopi oldum ve midede hiçbirşey yok REFLÜ dahi yok sende bari bir parça alalım dediler.Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Tam 1 hafta sonra resmen ölüm ağrısı ile acile gittim. Röntgen,kan ve idrar testi istedi. Büyük ihtimal böbrek taşı dedi am teşhis koyamadı. Sonra tomografi istedi. Orda gördü böbrek taşını 3,5-4 mm bir taş. 3 ay boyunca 10-15 defa acillik oldum. Bir doktor(asistan şerefsiz, çünk kobay niyetine ameliyat etmek istedi) ameliayat dedi ama allahta çok fazla üroloji profosörü tanıdığım vardıda yırttım.2 ay boyunca neden gitmediğime pişman oldum, gurur yapmamak gerekiyormuş.Prof renkli bt bile gerek yok dedi. 2 ilaç yazdı. 2 hafta içinde düştü taş.

    İşte herşey bundan sonra başladı. 3 ay içinde psikolojim altüst olmuştu. O ağrılar dayanılmazdı. Çok fazla buscopan ve ağrı kesici içtim.Her acile gittiğimde serum ve iğne lerde cabası. Ondan sonra Aşırı gaz, midede sürek li yanma.sabah ishal öğle kabız akşam kabız sürekli düzensizlik.. Kasıklara vuran ağrılar, Kalp sıkışması mide bulantısı ve çok çabuk kesilme, yorulma. Hayattan soğutuyor inanın bu hastalık.

    Şimdi okuduklarım sonucu, Ben Ciprol(antibiyotik) ve Reflör kullanınca 1-2 ay çok rahatlıyorum. Bu ilaçlarıda tesadüfen keşfettim. Yoksa Koskoca Gazi Ünv Gastro bölüm başkanı sadece Nexium ve tribudat yazdı. Kolonoskipi yapalım mı dedi. Neden dedim, emin olmak için dedi. Ben onu yaptırmadım bir tek. Dah 1-2 hafta önce yine gitti dahiliyeye. Oda Duspatalin ve nexstep yazdı. O da ibs dedi. Bu şerefsiz hastalıkta hiçbir belirti çıkmıyor. Ne kanda ne gaitada ne ultrasonda... Ama gelgör ki belirtileri öldürüyor insanı. Gerçekten yaşamak istemiyor bazen insan. Apandist ağrısı gibi, Kalp krizi gibi ağrılar oluyor bazen. Çok korkutuyor insanı.

    Şimdi son olarak Ciprol ve Reflör ikilisini kullanınca rahatlama, dışkıda düzenlilik (yoksa tam boşalma felan olmuyor ) gibi etkilerin göstermesi o dediğiniz CANDİDA ya inandırıyor. Acaba denesem mi? Ne öneriyorsunuz arkadaşlar?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

    quote:

    Orijinalden alıntı: vesve.

    gvnx ve KAPTANELVIS sizler antidepresan kullandınız mı (sanırsam kullandınız) ne kadar süre ? nasıl kullandınız ? ve daha sonra ne oldu ? bu tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

    Ben hayatım boyunca hiçbir defa antidepresan kullanmadım.
    Bu konuda tecrübemde yok o nedenle.

    Bir önceki mesajına cevaben;doktorların dahi akıl erdiremedigi bazı farklı tepkimeler olabiliyor vücutta.
    Dedidim gibi barsak florasındaki işleyiş hala tam manasıyla bilinmiyor o nedenle bir ilaca takılıp mantık yürütmeye kalkışma derim ben.

    Hem barsak florası dedigimiz yapı barsakların iç duvarlarındaki mukusumsu yapıdır ve işleyişide barsaktaki sinirlerlede kaslarlada ve diger her ne varsa onlarlada içiçedir.
    Buda birbirlerini etkileyebildiklerini gösterir.

    Gvnx arkadas bunu zaten izah etmiş.

    Sen yeni bir yol çizip tamamen iyileşmeye bak bana sorarsan.
    Zararsız bikaç yöntem söylüyorum zaten bunlrdan birini deneyebilirsin ilk iş olarak.

    Bu arada; bende antidepresanlarla alakalı siz kulkanan arkadaslara soru sorayım.
    Evde kapalı kaldıgım için ve bazı büyük sıkıntılarım oldugu için kimi zaman tüm bunları kaldıramıyorum ve sinirlerim yıpranıyor aşırı stres yapıyorum.
    Evhamlanabiliyorumda azda olsa.Yani işler iyice ters gidebilir veya hiç düzelmeyebilir gibi fikirler.

    Vesselam bu süreci hafif ve beni rahatlatıcak bir antidepresanla geciştirmeyi istiyorum.
    Bu konuda önerebiliceginiz bi antidepresan varmıdır?
    Beni gevşetmeli ve herşeyi kafama takmamamı saglamalı istedigim şey.
    Bu kadar stres hem mideme hem saclarıma etki ediyor cünkü.
    Önerilerinize acıgım.

    Özellikle sizden yazdıklarıma cevap bekliyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Alıntı yaptım görmeniz için. yıkarda detaylı şekilde hikayemi yazdım. Şimdiden teşekkür ederim.




  • ferfecir06 F kullanıcısına yanıt
    ferfecir sende durumlar biraz daha farklı olmuş , ama yaşadıklarınla ilgili burda bir sürü yazı var. Burda bazı arkdaşlar mantar ve bakteriden şüpheleniyor, bazıları (benim gibi) başlıca sinirsel ve bakteri etkisinden olduğunu düşünüyor. Maalesef doktorlarla yaşadığın şeyler de bu bela hastalığın yanında başka gerçekleri de gün yüzüne çıkarıyor.

    Ben de dün yazılanları baştan okumaya başladım bi yerde ibsdiyare bu hastalığın uzun bir süreçte oluştuğunu tedavisinin uzun olacağını belirtmiş. Bende buna inanıyorum . Senin yaşadığın da buna benzer , Şimdilik şunu bilki öyle bir ilaç yok ki alıp hemen bu hastalıktan kurtulalım.
  • ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:32:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferfecir06

    Merhaba arkadaşlar. Uzun süreir bu konuyu takip ediyorum ama ilk defa yazacağım. 2 senedir bu lanet hastalıkla müzdaripim.

    2 sene önce başladı bu rahatsızlık. İlk başlarda midede aşırı yanma ve kabızlık. İlk olarak gastronomiye gittim ve tam kan testi, israr ve gaita testi istedi. Bütün sonuçalr temiz çıktı. O zaman bir endoskopi yapalım dediler. 1 hafta sonra endoskopi oldum ve midede hiçbirşey yok REFLÜ dahi yok sende bari bir parça alalım dediler.Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Tam 1 hafta sonra resmen ölüm ağrısı ile acile gittim. Röntgen,kan ve idrar testi istedi. Büyük ihtimal böbrek taşı dedi am teşhis koyamadı. Sonra tomografi istedi. Orda gördü böbrek taşını 3,5-4 mm bir taş. 3 ay boyunca 10-15 defa acillik oldum. Bir doktor(asistan şerefsiz, çünk kobay niyetine ameliyat etmek istedi) ameliayat dedi ama allahta çok fazla üroloji profosörü tanıdığım vardıda yırttım.2 ay boyunca neden gitmediğime pişman oldum, gurur yapmamak gerekiyormuş.Prof renkli bt bile gerek yok dedi. 2 ilaç yazdı. 2 hafta içinde düştü taş.

    İşte herşey bundan sonra başladı. 3 ay içinde psikolojim altüst olmuştu. O ağrılar dayanılmazdı. Çok fazla buscopan ve ağrı kesici içtim.Her acile gittiğimde serum ve iğne lerde cabası. Ondan sonra Aşırı gaz, midede sürek li yanma.sabah ishal öğle kabız akşam kabız sürekli düzensizlik.. Kasıklara vuran ağrılar, Kalp sıkışması mide bulantısı ve çok çabuk kesilme, yorulma. Hayattan soğutuyor inanın bu hastalık.

    Şimdi okuduklarım sonucu, Ben Ciprol(antibiyotik) ve Reflör kullanınca 1-2 ay çok rahatlıyorum. Bu ilaçlarıda tesadüfen keşfettim. Yoksa Koskoca Gazi Ünv Gastro bölüm başkanı sadece Nexium ve tribudat yazdı. Kolonoskipi yapalım mı dedi. Neden dedim, emin olmak için dedi. Ben onu yaptırmadım bir tek. Dah 1-2 hafta önce yine gitti dahiliyeye. Oda Duspatalin ve nexstep yazdı. O da ibs dedi. Bu şerefsiz hastalıkta hiçbir belirti çıkmıyor. Ne kanda ne gaitada ne ultrasonda... Ama gelgör ki belirtileri öldürüyor insanı. Gerçekten yaşamak istemiyor bazen insan. Apandist ağrısı gibi, Kalp krizi gibi ağrılar oluyor bazen. Çok korkutuyor insanı.

    Şimdi son olarak Ciprol ve Reflör ikilisini kullanınca rahatlama, dışkıda düzenlilik (yoksa tam boşalma felan olmuyor ) gibi etkilerin göstermesi o dediğiniz CANDİDA ya inandırıyor. Acaba denesem mi? Ne öneriyorsunuz arkadaşlar?
    ..................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:32:36 >




  • Teşekkür ederim öncelikle. Endoskopi sonucunu almaamıştım. Ürologlar taştan dolayıdır bu şikayetlerin deyince. Sonra taş düşünce devam edince gittim 4 ay sonra aldım. Sonuç: Mide çeperi kızarık ve iltihaplı, ayrıca helicobakteri kolonileri mevcut. Tanı gastrit. Ancak bu tanı biyopsi sonucu konuldu. 3 lü antibiyotik ilaçları kullandım bende ama nafile.

    Dedikleriniz çıkıyor. Cipro antibiyotik ve Reflör bir tür yararlı bakteri mayası. Bu ikili inanılmaz etki ediyor şikayetlerimi nerdeyse yokediyor. 4 defa kullandım.Ama epeydir kullanmıyorum. ama nexium illetini sürekli kullanıyorum. Aynen bulanık görme ve kas ağrıları yapıyor. Yan etkileri.

    Kefir kullanmadım. Manda yoğurdunuda bulacağım.Bu antimantar ilacıda bir alıp deneyeceğim. Şeker zaten hiç yemem. Dediğiniz diyete de dikkat edeceğim. İnşallah düzelir. Ama ben umut göremiyorum inanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferfecir06

    Teşekkür ederim öncelikle. Endoskopi sonucunu almaamıştım. Ürologlar taştan dolayıdır bu şikayetlerin deyince. Sonra taş düşünce devam edince gittim 4 ay sonra aldım. Sonuç: Mide çeperi kızarık ve iltihaplı, ayrıca helicobakteri kolonileri mevcut. Tanı gastrit. Ancak bu tanı biyopsi sonucu konuldu. 3 lü antibiyotik ilaçları kullandım bende ama nafile.

    Dedikleriniz çıkıyor. Cipro antibiyotik ve Reflör bir tür yararlı bakteri mayası. Bu ikili inanılmaz etki ediyor şikayetlerimi nerdeyse yokediyor. 4 defa kullandım.Ama epeydir kullanmıyorum. ama nexium illetini sürekli kullanıyorum. Aynen bulanık görme ve kas ağrıları yapıyor. Yan etkileri.

    Kefir kullanmadım. Manda yoğurdunuda bulacağım.Bu antimantar ilacıda bir alıp deneyeceğim. Şeker zaten hiç yemem. Dediğiniz diyete de dikkat edeceğim. İnşallah düzelir. Ama ben umut göremiyorum inanın.
    ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:32:48 >




  • Mukostatini kaç damla kullanalım.ayrıntılı anlatırsan. Sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attci

    Mukostatini kaç damla kullanalım.ayrıntılı anlatırsan. Sevinirim
    ........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 7 Şubat 2020; 13:32:59 >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.