Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (590. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.374
Cevap
198
Favori
1.891.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajımı yazmadan önce bir gelişme belirtmek istiyorum ;


    https://eksisozluk.com/irritabl-bagirsak-sendromu--435159?p=56


    Burayı bir okuyun, ( ojovduvi) adlı kullanıcının yazdığını aynen aktarıyorum şuraya dikkat edin ;


    ahliller falan derken akşam 8 de apandisit ameliyatına girmiştim. meğersem apandis şişmiş de şişmiş. yıllardır acaba bu meret mi ara ara şişip veya bağırsak hareketine etki edip beni rahatsız ediyordu diye bir düşünmeye başladım. 1.5 aydır çok iyiyim, hiçbir belirti de yok. gerçi 7 8 ay hiç ağrımadığı olmuştu ama stres falan hiç bana inandırıcı gelmiyordu.


    demem o ki apandisit ameliyatı olmuş ve hala bu hastalığı yaşayan biri var mı? bu tezimi çürüteyim varsa, yoksa belki de tıp dünyasına bir hediyem olur. aldırıp kurtulursunuz köfteler .


    Bir yerde görmüştüm onu hatırladım bu arada ibs diye bir hastalık yoktur, tanısı konulmamış bir hastalık vardır. Herkeste farklı bir sebep ve ya sebepler durumu bu ibs, bu da apandisit kısmı işin. Diğer sebeplerini yukarıda yazmıştım zaten isteyen oraya da bakabilir.


    Yani işin özeti ; İbs nin en az 20-30 sebebi var diyebiliriz burada. Şanslı olan sebebini bulan kurtuluyor bize ise mücadele etmek düşüyor en azından ihtimaller kalmayana kadar apandisit olayına da bakacağım geriye zaten bu hastalıkla karışan başka da bir şey kalmıyor dişten de bir şey çıkmadı.


    @i_brahi_m

    Destekleriniz için teşekkürler. Her günüm yaşamakla ölmek arasında geçip gidiyor bir yanım mücadele etmeye zorluyor diğer yanım da ne kazandın ki ne kaybedeceksin kurtul git diyor ne yapacağımı bilmiyorum şuan.


    @mematibaş01


    Forumda beni anlayan bir sensin dostum öncelikle bunun için teşekkür ediyorum mesajını okurken bunu çok iyi anladım. Çok güzel hayallerin var seni tebrik ederim ayrıca. Belki savcı olana kadar hastalığın sebebini bulup yenersin en azından bunu söyleyebilirim hiç bir şey belli olmaz, apandisit olayına ve yukarıda yazdığım mesajda parazit, diğer hastalıklar ve diş olayını incelemeni öneririm illa ki birisinde bir şey bulacaksın.


    Bana gelirsek apandisit olayı da bir umut ettim çünkü bu da karışıyor ibs ile ve genelde CT taramasında ortaya çıkıyor Genel Cerrah'a gideceğim bakalım ne olacak.


    Zaten yüksek lisansımı bitirmiş oldum, ama dediğim gibi ölü gibi yaşanmıyor halimden bir sen anlarsın en iyi.

    Yine diyorum ne kazandık ki ne kaybedeceğiz , ihtimalin kalmadığı yerde artık yeter deyip kurtulmuş olacağım en azından ben böyle düşünüyorum.


    Bu benim suçum değil, ticari kaygılardan yavaş gelişen davar dünya düzeni utansın ben ve bizler değil.

    Bu tamamen onların suçu, yine de mücadele ediyorum bir ihtimal vardır diye son ihtimal de olsa bu.

    Sizde mücadele edin bakın yine diyorum ;


    '' İBS PSİKOLOJİK DEĞİLDİR , İLAÇ VE DİYETLER BU HASTALIĞIN SEBEBİNE İNEMEZ VE ANCAK HAFİFLETİR , BİTİRMEZ. BU HASTALIĞIN HERKESTE BİR SEBEBİ VE YA SEBEPLERİ VAR AMA NE YAZIK Kİ BURADA DOKTOR OLMAK SİZE DÜŞÜYOR. ZATEN BİLİM İNSANLARI YETERİNCE UMURSASAYDI BUNU VE YA POPOLARINI ALTIN PEÇETEYLE SİLMEK İSTEYEN BİRİLERİ, BİZ BURADA DOKTORCULUK OYNAMAK DURUMUNDA DA KALMAZDIK. BİZİ BU DURUMA GETİRENLER UTANSIN DİYORUM . ''

  • Şu ibs sorunu olanlar özellikle karbonat eklentili soda ( kızılay ) içebilir mi akşam yemeklerinden sonra 1 tane.
    Bi 3-5 gün deneyin merak ettim.

    Mide asidi azlığı, yemekleri iyi öğütememe de bu sorun sebebi çünkü. Midenin görevini bağırsaklar yapmaya çalıştıkça daha çok çalışıyorlar bu da sindirilmemiş besinler , ishal ve gaza sebep olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 8 Temmuz 2021; 9:49:31 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Gazlı içecekler daha fazla rahatsız ediyor ben 1.5 yıl belki de hiç maden suyu içmedim desem yeri vardır. Bende gazoz fazla gaz yapmıyor da sarı ve siyah kola maden suyu çok gaz yapıyor

  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    bende de gaz yapiyor.o yuzden kizilay dedim.ekstra karbonatli cakma maden suyu

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Hiç denemedim bildiğimiz maden suyu mu bakkalda satılan

  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    evet kizilay maden suyu.dogal olanlarda ekstra karbonat yok bildigim kadariyla.

  • Arkadaşlar şu bağırsaklardan gelen guruldamaları durduran birşey var mı?

  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt

    Guruldama gaz ve ya birikmiş dışkı sebebiyle olur.

    İbs tipinize göre diyet yaparsınız guruldama azalıyor göreceksiniz.

    Bende şuan diyet yapıyorum hastalığın sebebini bulup çözene kadar &60 fark ediyor hemen.


    Not : Diyet tamamen iyileştirmez hastalığı ama hastalığın sebebini bulup sorunu düzeltene kadar yaşam kalitenizi biraz arttırır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 11 Temmuz 2021; 14:16:1 >
  • Ya benim sıkıntım şu:

    Bir sonraki sene 2022'de DGS sınavına giricem amacım bilgisayar mühendisi olmak şu an 2.ci sınıfa geçtim bilgisayar programcılığı okuyorum.Yani mutlaka bu guruldamadan kurtulmam lazım.En az 2 sene örgün eğitim görücem yüksek lisans yaparsam 2 sene daha eğitim görücem hiç olmazsa şu guruldamalardan kurtulayım diyorum.Ancak kurtulamadım.Yok mu bi çare şu guruldamalara azaltmak yetmez tamamen kesilmesi lazım.

    İshal konusunda sıkıntı yok.Az yersem aç kalırsam sorun olmuyor.Ancak şu bağırsak guruldamaları sıkıntı benim için :(

  • Tamamen kesmek istiyorsan hastalığın sebebine inmelisin.

    İbs' nin sebebi herkeste farklı başka bir hastalıkta olabilir seninkisi, diş sorunu da , idrar yolu enfeksiyonu da , parazit ve ya apandisit sorunu da olabilir. Bunlar ibs hastalığının bulabildiğim en yüksek orana sahip sebepleri .


    Endoskopi , kolonoskopi, tam kan sayımı, bilgisayarlı tomografi (apandisit için bende yaptıracağım sigorta konusunu çözdükten sonra.) , mr , çölyak ve h.plori testleri yaptırman lazım.


    Bunlara ek olarak parazit için gaita mikroskobisi ve kültürü hatta tam idrar tetkiki bile gerekli.

    Diş enfeksiyonun varsa dişçiye de gitmelisin.


    İbs de sebebi doktor bulmuyor sen, ben ve diğer arkadaşlar bulacak başka yol yok.


    Son olarak hep dediğim gibi bu hastalığın düzelemeyeceğine inanmıyorum.

    Sayısız iyileşen insanla konuştum, 20-30 senedir ibs olanla da .

    Hoş 20-30 senedir ibs olan birisine sorduğum da biraz araştırdım hastalığı bıraktım sonra araştırmayı diyor.

    Araştırmacı olan bu hastalığı çözüyor, yenilgiyi kabullenen de hayat boyu çekiyor bu kadar net.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 12 Temmuz 2021; 23:24:43 >
  • Ben bu hastalığa 1 yıl önce kullandığım bir probiyotiğin kabızlık yapması sebebiyle yakalandım. sol ve sağ bağırsakta kalıcı ibs meydana geldi, hem ağrı hem gaz şikayetleri hem de dışkılama problemleri oldu. Doktora gittiğimde enfeksiyon değerlerim artmış ve sesleri dinlediğinde aşırı gaz olduğunu söyledi. Kalitesiz bir markaymış probiyotik galiba o zamanlar çok araştırmamıştım. Sonra üstüne bağırsak antibiyotiği verdi fln ama geçmedi. Bir sürü antibiyotik kullandım üzerine probiyotikler vs ama tam çözümü hala bulamadım. İlaçlara ve probiyotiklere göre kimi zaman kabız oldum kimi zaman ishal. Bu arada şunu söylemek isterim gaz yapıcı kefir, şalgam, turşu, boza gibi fermente ürünleri tüketmiyorum çünkü faydalı bile olsa gaz üretiyor bu da ibsyi azdırıyor. Onun yerine hap şeklinde almaya çalışıyorum.


    İbsden önce aynı zamanda seboreik dermatite sahiptim. Bu seboreik dermatitin de mantarlarla ilişkili olabileceğine dair yazılar var, hatta bu hastalık için doktor mantar tedavisi vermişti ama geçmemişti. İbs içinde aynı şekilde mantarın sebep olabileceğine dair buluntular var . Bence bağırsaklarda fiziksel bir sorun yoksa ibsnin sorunun ya bakteriden ya da mantardan olabileceğini düşünüyorum. Çünkü antibiyotikle kurtulanlar var ama antibiyotik alırken faydalı bakterileri ölüyor bu da mantarların aşırı artmasına sebep olup bu sefer ibsnin iyileşmesine engel olabilir. Dilinizde beyaz tabaka varsa sizde de mantar olma olasılığı vardır. Görseller kısmına pamukçuk ya da dil mantarı yazıp aratın kendi dilinizle karşılaştırın sağlıklı dilin pembe renginde olması lazım. Bende sadece dil üzerinde var başka yerde yok. Eğer bu mantarlar bağırsakta da varsa ya da ağızdakiler besinler yardımıyla bağırsağa gidip bu şikayetlere sebep oluyorsa kaynağı bu olabilir. 1 aydır mantar ilaçları alıyorum sigarayı, şekeri, yağı ve karbonhidratları kestim ama kurtulamadım doktor bile şaşırdı geçmemesine. Olmadı daha sıkı bir diyete başlarım. Deneyip size gelişmeleri haberdar ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-black -- 13 Temmuz 2021; 15:40:6 >
  • dragon-black kullanıcısına yanıt

    Benim dilde beyaz-sarımsı arasında . Ama endoskopi de candida çıkmamıştı bilemedim.

    Candida konusu bir garip, bazısı ibs bağışıklığı zayıflatır candida da çoğalır, yani candida bağırsak durumuna tek başına sebep olmaz diyorlar iyice arşatırmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 13 Temmuz 2021; 16:49:53 >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Belki bir miktarı bağırsağa gidiyorsa onlar da şikayetlere sebep olabilir, bilemiyorum . Benim diğer testlerde de candida negatif çıkmıştı. Ama mesela 2 gün diş fırçalamayı unutacak olursam hemen dişlerin önünde plak gibi sarı şeyler oluşuyordu. Sert diş fırçası ve sert fırçaladığımda ise hemen kayboluyordu. Yani bir şeyler aşırı artıyor ya mantar ya da bakteri. Bakteri olması zor o kadar antibiyotikten sonra geriye tek o kalıyor. Gittiğim doktorlarda candida diyorlar. Çoğu şeyi denediğim için artık bunun üzerinden gideceğim. Yüksek florürlü diş macunuyla birlikte iyi bir dil temizleyicisi aldım ön kısımları temizledim biraz ama arkasına gidemediğim için oralar kaldı. Ayrıca tekrar geri oluştuğu için ilaç, sıkı diyet ile deneyeceğim artık.

  • dragon-black kullanıcısına yanıt

    Candida benim bildiğim endoskopi de çıkıyor örnek alıp inceliyorlarsa genelde ki bende incelediler.

    Gastrit ve bulbus erezyonu vardı sadece. Bu hastalıkla ilgili bulduğum en yüksek ihtimalller :


    • Başka bir hastalık
    • Diş sorunları (Bilimsel bir çalışmada görmüştüm daha sonra bulamadım fakat İbs lilerde oran &75-80)
    • İdrar yolu enfeksiyonu
    • Parazit ( &20-30)
    • Apandisit sorunları (80 diyebilirim yabancı forumlardan edindiğim bilgilere göre, sigorta meselesini bir çözsem genel cerraha koşacağım.)

    Benim bildiğim kandida olayı düzelmiyor yani iyileşen görmedim bu forumda bile konusu vardı onun. Hatta hayat boyu diyet yapmak gerekiyor falan yazmışlardı.Bence kandida ibs ye sebep olmuyor ama ibs kandidayı arttırıyor olabilir.

    Kandida çok hakim olduğum bir konu değil yine de bakıp buradan haber veririm.

  • verywell health
    Learn If a Candida Overgrowth Is Causing Your IBS
    https://www.verywellhealth.com/ibs-and-candida-1944737
    www.city-data.com
    The infamous Candida Spit Test: if a scam, then WHAT IS THAT IN THE GLASS???? - Alternative Medicine -Complementary and non-standard treatments - Page 4 - City-Data Forum
    https://www.city-data.com/forum/alternative-medicine/1200042-infamous-candida-spit-test-if-scam-4.html

    https://health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/systemic-candida-treatment-theres-no-such-thing


    Murat Aydınyoutube
    Kandida cinsi maya mantarları ağız, burun, sindirim kanalı, vajina, deri üzerinde doğal olarak bulunur ve ağız kokusu ile herhangi bir ilişki yaptıkları gösterilmemiştir. İnternetteki kandida diyeti, kandidaları bağırsaktan uzaklaştırmaz. Uzaklaştırmış olsaydı bile bunun ağız kokusuna bir faydası olmayacaktı. Suya tükürülünce salyanın suda yüzmesi veya batmasının Candida mantarı ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır Kaynak: Aydin M, et al. Is There Any Relation Between Type 1 Halitosis and Oral Candida Colonisation? Bulletin of Microbiology; 2019, 53(2):192-203 Doi: 10.5578/mb.67759 Temas bilgisi: aydinmur@yahoo.com 0322 4536262 http://halitorium.com
    https://www.youtube.com/watch?v=taaoSfpSHtI


    Biraz baktım ama dediğim gibi ibs sebebiyle maya mantarları artabilir .

    Kendimden örnek vereyim insülin direncim var (Kilo vermeme rağmen) .

    Hamur işlerine inanılmaz bir isteğim var.

    Göz kuruluğu, kulak kiri ve burun tıkanıklığı gibi şeyleri taşıyorum .

    Şimdi kandida desek ;


    Endoskopi temizdi ve kandida varsa neden hiç kimse de geçmiyor ?

    Hatta dışkı kültürü ve temizdi ultrasonda da çıkıyormuş o da temizdi yani yok.

    Çünkü kandida herkeste var bu zamanla artabilir/azabilir ama ibs ile ilişkisi yok .

    1-2 Bilimsel çalışma var demiş ama doğru düzgün ne çalışma yapılmış ne de bir sonuca ulaşılmış.



    Son olarak yine söylüyorum yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu iş ;


    1 - ) Başka hastalıklar,

    2- ) Parazit

    3- ) Diş enfeksiyonu

    4 - ) İdrar yolu enfeksiyonu

    5 - ) Apandisit gibi şeylerden kaynaklanıyor.


    Gelişmeleri yine buradan haberdar edeceğim.

    Kanıt isteyen olursa özele de yazması yeterli bu saydığım sebepler için yüzlerce bilimsel çalışma ve somut kanıtlar içeren forum tartışmalarının linkini atarım size ve bu tartışmada iyileşen insanları görürsünüz iyi akşamlar herkese .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 13 Temmuz 2021; 20:42:3 >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Dişciye gittim dişlerimde hiçbir çürük sıkıntı vs olmadığı söyledi. endoskopi sadece mideye kadar gidiyor ki, bağırsaklardaki candidayı bulamaz. Gerçi bağırsak için gaita testi de var ama o bile negatif çıksa bilemiyorum. Ama ağızda olduğu kesin. Öyle suda yüzme testleri fln tabi geçerli değil onlara dayanarak düşünmedim. 2 farklı cildiye doktoruna 2 farklı rahatsızlık için gidip ikisi de mantar teşhisi koyduğu için bunun üzerine yoğunlaşıyorum. Ömür boyu diyetle olmaz zaten öyleyse hiç gerek yok. ama kısa süreli sıkı bir diyet, ilaç ve ağız hijyeniyle deneyip bakacağım.

  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Ben zaten düşünüyorum dedim kesin ondandır demedim, deneyip gelişmeleri haber edeceğimi belirttim. Evet kandida herkeste var ama antibiyotik, alkol, sigara ve stres artmasıyla bakteriler azalınca yerini kandida dolduruyor. Zamanla da azalmıyor durduk yere. Kandida geçse bile ibs hiç geçmeyedebilir. Hepimiz bundan muzdaribimiz, deniyorum ben sadece fikir olarak söyledim. Umarım birisi bulur çözümünü de herkes rahatlar.

  • İhale yine bana kaldı...

    Ben sözlerimi genele söyledim biraz da üstüne alınmaman gerekirdi. Neden genele söyledim ? Burada ki insanlar (bazıları ) benim deli olduğumu düşünüyor. Cevap vermeyen egoist arkadaşlardan bahsediyorum.

    Ama seninle ben bu hastalığın sebebini bulmak için çabalıyoruz bu yönümüzle benziyoruz bu güzel seni takdir ediyorum bunun için en azından bazıları gibi kabullenmemişsin.

    İşin edebiyat kısmını şimdi geçelim.


    Mantar durumu olabilir ama şöyle düşünüyorum ; Ben kandidanın ibs yaptığını sanmıyorum, ha yapsa bile ömür boyu çekicez ki ömür boyu boyun eğmek bana zaten ters geçmiş olsun :) .


    Kandida değilse de belki sebebini bulur düzeliriz ama kandidaysa işimiz zor. Sana ve diğer arkadaşlara iyileşenleri göstereyim ;


    Bu arkadaşta apandisit durumu varmış ve iyileşmiş :


    https://www.ibsgroup.org/threads/appendectomy-cured-ibs.266321/


    Parazit yönüyle iyileşen bir arkadaş buradan :


    https://forum.donanimhaber.com/irritabl-barsak-sendromu-hassas-barsak-ibs-spastik-kolon--46307279-583#149195963


    Bu arkadaşta diş sorunu varmış iyileşmiş :




    Bunlar attığım örneklerin &5'ini bile oluşturmuyor . Umut var arkadaşlar ibs diye bir hastalık yok zaten, başka bir hastalığımız var. Ama bu Hasan' da farklı Veli' de farklı. Kararlı olup bütün mesele onu bulmak.


    @dragon-black




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 13 Temmuz 2021; 23:42:4 >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Benim konuşmanın üstüne cevap atarak yazdığın için üstüme alınmam çok normal. İşte belki de tek bir sebebi yoktur, kişiye göre sebepleri farklı olabilir. Diş olabilir bu sizin için ya da farklı bir şey. Ama seçenekleri ortaya koyup iyileşenler üzerinden deneyebiliriz. Rifaksimin denilen ilacı yazılan mg şeklinde 14 gün kullandım bende geçmedi mesela. diş de değil çünkü çürük vs yok dişlerde diş doktoru söyledi bunu, apandisit olsa tek taraflı olurdu ama bende ağrı çift taraflı ayrıca apandisit için de bakılmıştı temiz çıktı, başka bir hastalık yok bilinen. İdrar enfeksiyonu da yok belirtisi yok. Zaten olsa bile o kadar antibiyotiğe giderdi. Parazit ilaçları da aldım onlar da değil. geriye mantar kalıyor yani aklıma başka seçenek gelmiyor. Evet dediğin gibi öyleyse bana da zor gibi geliyor ama en azından bu pamukçuk için denerken belki ona da faydası olursa belki bir seçenek daha eklenmiş olur başkaları da faydalanır. Benim için sıkıntı kandida olup olmaması mesele değil zaten, ibsnin çözümünü bulalım da isterse sebebi içtiğimiz suyun ph'sı olsun. @birkan9666 teşekkür ederim detaylı açıklaman için.

  • Dostum sana bir şey demek istesem çekinmeden söylerim saten kaybedecek bir şeyim de korkum da zerresiyle zaten yok ama dediğim gibi sana söylemedim çünkü seninle bir derdim yok aksine ben iyileşmesem bile sen iyiles yine sevinirim.

    Apandisit için bilgisayarlı tomografi yapıldı mı, parazit için ilaç kullandım demişsin gaita mikroskobisi ve kültürü, tam idrar tetkiki yaptırdın mi idrar yolunu elemek için.

    Dis muhabbetine baktiysan ya parazit var sende , ya da apandisit ya da başka bir hastalık.

    Ayrıca apandisit ağrısı bazılarında tek tarafta olup yayılıyor. Wbc değerin yüksek mi , neu# da önemli benim bir dönem yuksekti.

    Karnin agridiginda ayak parmakları la havaya kalktığında agri şiddetli oluyorsa apandisit olabilir bende oluyor tabii bt ve CT taramaları yaptıysan temizse o başka.

    Bunun için çölyak, h plori, endoskopi, kolonoskopi, rontgenler, ultrason, bt taraması, CT, tam kan tahlili , laktoz ibtoleransi gibi gibi seyler de önemli.

    Başka bir hastalikta olabilir seninki.

    Örnek : Akdeniz ateşi, pankreas hastalıkları gibi gibi .

    Benim sadece apandisit kaldı hepsini eledim , olmazsa seyirci koltuğunda oturmak bir yere kadar cesaretimi toplayıp yaparım bir harakiri.


    @dragon-black




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 14 Temmuz 2021; 1:18:26 >
  • 
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.