Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (591. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
12.374
Cevap
198
Favori
1.891.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Bana söylemediysen sorun yok o zaman. Elbette hepimiz iyileşelim çünkü hayat kalitesini baya düşürüyor.

    Evet bahsettiğin tahlillerin hepsi yapıldı. Doktor apandisitden şüphelenip tomografiye baktı ama temiz. Parazit için bahsettiğin testleri de oldum idrar temiz çıktı. Özellikle bir parazit çıkmadı ama sonuçlarda enfeksiyon değeri yüksek olduğu için parazit ilacı, antibiyotik verildi. Fakat geçmedi. apandisit değerlerini hatırlamıyorum ama doktor apandisitte sorun yok dediği için onu da eliyorum zaten benim şikayetlerim bir probiyotik kullandıktan sonraki gün başladı yani sebebinin o olduğunu düşünüyorum. h plori çok geçmişte vardı 3lü antibiyotik sonrası test yaptırdım negatif çıktı o da değil yani. Laktoz ibtoleransı değil çünkü süt ürünleri de kestim ama hala aynıyım. Çölyak da olamaz glutensiz beslendim bir süre o da fayda etmedi. Yani o kadar çok dahiliye, gastreonteloji, enfeksiyon doktoruna gittim o kadar tahlil tetkik yaptırdım ki çözüm bulamadılar. Çözemezsem ben de bu hayat nasıl geçecek merak ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-black -- 14 Temmuz 2021; 9:2:42 >
  • Diş, apandisit, idrar yolu hastaligi ve parazit gibi durumlar yoksa başka bir hastalik olabilir kesinlikle. Endoskopi ve kolonoskopi gibi testleri yaptırman lazım iyi bir gastroenteroloji ya da dahiliye uzmanında saklı senin çözümün başka bir organda mutlaka sorun var.

    Pankreas gibi , ya da ibs ile karışan hastalıklardan birisi olabilir.


    @dragon-black




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 14 Temmuz 2021; 11:2:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.ibsgroup.org/threads/chronic-appendicitis-has-anyone-had-it.325017/


    Dragon-black arkadaşıma attım özelden bu linki.


    Türkçeye çevirip forum tartışmasını okuyun.

    Şehir çocuğu 67 ve PD85 nickli arkadaşın mesajına bakın.

    İkisinde de apandisit konusunda taramalar ve kan testleri temiz çıkmış.

    Ama genel cerrah inisiyatif alıp keşif ameliyatında apandisiti sorunlu bulmuş.

    Ben apandisitin ibs sebepleri arasında en zirvede olduğuna inanıyorum artık.

  • birkan9666 arkadaşım ile görüştük. Onun semptomları apandisit olabilme ihtimaline daha yatkınken benimki değil. Ama gene de bu ihtimali göz ardı etmemek gerekir, özellikle sadece sağ tarafta ağrınız varsa ve ateş, bulantı gibi şikayetlerde eşlik ediyorsa apandisitten şüphelenilebilir bence.

  • Bilgi için teşekkürler dostum umarım burada ki insanlara iyileşip ışık tutabiliriz.

    Sigorta işini hallettim gibi cuma günü apandisit için gideceğim Cerrah'a .

    Genel olarak buradan bilgilendirme yaparım herkese.

  • dragon-black kullanıcısına yanıt

    Ben de senin gibi bu işin temelinde candida ve helicobacter pylori olduğuna inanıyorum. Belirtiler, şikayetler kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Candidanın bağırsak geçirgenliğini artırdığı vs düşünüyorum. Candida için gluteni, şekeri ve süt/süt ürünlerini kesince aslında bende belirtilerin çok çok büyük bir kısmı gitti. Ama stresin bunu tetiklediği de bir gerçek benim kendi tecrübemde. Candida diyeti tamam ama bir ömür bu diyet nasıl olacak (ben yapamam en azından) orası düşündürüyor. Umarım hep beraber fikir alışverişleriyle çözebiliriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brk254 B kullanıcısına yanıt

    helicobacter pylori bende çok önceden vardı endoskopi ile mideden parça alıp analiz ediyorlar. Ya da nefes testinden de çıkıyor diye duymuştum ama bende ondan yapılmadı endoskopi oldu. 3lü antibiyotik tedavisi sonrası tamamen geçmişti tabi o zamanlar ibs yoktu. Ama sende bu ihtimali elemek için muayene olabilirsin. İşte ben de onları bir süredir kestim ama bende belirtiler hiç kaybolmadı. Stresten şüpheleniyorsan buna yönelik antidepresanları deneyebilirsin benim durumum pek değişmiyor, stres olsa da olmasa da. Candida için ömür boyu diyete gerek olmayabilir. Sadece candida tedavisini alırken bu diyeti de uygulayıp bağırsak florası için faydalı bakteri takviyesi yapılır. Yani ben kısa süreliğine bunları yapıp iyileşenlere internette denk gelmiştim, onların ibssi yoktu yani direk candida ile ibs arasında bir ilişki var diyemem sadece bir ihtimal. Ayrıca herkes için candida tamamen kesinlikle geçer de diyemem. Denemeden bilinemez en azından candidan şüpheleniyorsanız, dilinizde mantar varsa cildiyeye gidip muayene olabilirsiniz. Bağırsaktan şüpheleniyorsanız enfeksiyon ya da iç hastalıkları muayene olunabilir. Candida olmasına rağmen negatif çıkma ihtimali de var ama geçmişte sık antibiyotik tüketen, alkol, sigara ve hazır gıdalar tüketen biriyseniz candida olma ihtimali artıyor diyebiliriz. Diğer bir ihtimal de parazit onun için önceki mesajlarda bahsedilen testleri deneyebilirsiniz. Umarım beraber çözeriz de kurtuluruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epimetheus

    Arkadaşlar bende ibs hastalığından yıllarca çektim, kullanmadığım ilaç, kullanmadığım ot, gitmediğim doktor kalmamıştır. Bitkisel ilaçlar, kimyasal ilaçlar kullanıyordum. Bir süre iyileşiyordum sonra geri bozuluyordu. Kolonoskopi oluyordum ne chrone ne ibh çıkıyordu. İbs tanısı kondu. Tabiki gittiğim doktorlar yine ilacı bastılar. Bende böyle gitsin diye bırakmıştım. Umudum yoktu açıkçası.




    Önce Ahmet Uygun hocaya gittim oraya maddi sorunlarımdan dolayı devam etmedim. Bir sene sonra Antalya da doktor didem karavelioğluna gittim. Dışkı nakli için internetten araştırıp bulmuştum. Facebook grubu var hatta ordan bakmıştım. Doktorum gerçekten iyi birisi, bilgisi ve görgüsüne hayran kaldım. Onu belirtiyim hakkını yemeyim. Ekibi falan gerçekten ilgili. Gidin görün tercih sizin.



    Önce bağırsak temizleme yapıldı bana. Kanada dan uzmanlar gelip eğitmiş doktorumu, ve bağırsak boşaltımı o kadar rahat olduki. Makina yardımıyla su veriliyor, bir yandan da boşaltıyor o makina. Bu işlem bağırsağa yapışan parazit ve mantarları temizliyormuş. Daha sonra anestezi oldu ve dışkı naklim yapıldı.



    Gelelim sonrasına...



    Detoks için 4gündür doktorumun verdiği diyeti uyguluyorum. Bentonit kili, sodyum bikarbonatlı su(vücudu alkali yapması için), hindistan cevizi yağı, zerdeçal, probiyotik,keçi peyniri,kefir,turşu,b12 iğneleri vs. Şu an açıkçası mutlu ve huzurluyum. Tuvalete düzenli çıkıyorum, gaz sancılarım azaldı. Bana iyi geldi ve umarım böyle gider...

    Ekleme / Güncelleme yapayım.

    İşlemden sonra 4 sene olmuş vay be..


    İşlemden sonra şükürler olsun herhangi bir yan etki olmadı arkadaşlar. Hala hayattayım:) bu hastalık devamlı olarak sağlıklı beslenme odaklı onu anladım. Didem Karavelioğlu hocam hayatta ki şanslarımdan biri oldu. Instagram'da gezinirken gönderilerine denk geldim de; yenilikçi ve devamlı araştıran böyle doktorların umarım sayısı artar. Klasik doktorlardan çektiğim için tekrar yad etmek istedim kendisini, minnet borçluyum.


    Şu an tek kullandığım ilaç kreon(pankreas enzimi). Geçmişe göre değerlendirirsek.. iyi durumdayım diyebilirim. Yani enzimler, dışkı nakli, diyetlerin kombinasyonunun faydasını görüyorum. Dikkat ettiğim sürece alıştım gidiyorum bakalım.


    Umarım sizlerde en kısa sürede şifa bulursunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 bin tl den fazla para harcadığım ve 10 tane profesorun çözemediği teşhisi ve tedaviyi kendim buldum sanırım. %100 emin olmadan burada paylaşmayacağım. İbs psikolojik filan değil.

    Burada daha önce de demiştim vucudunuzda saçınızda vs mantar var mı diye. Bende var ve doktorlar bağırsakla alakası yok demişti. Ancak ağır bir mantar tedavisine başladım ve bağırsaklarım 1 haftada değişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 27 Temmuz 2021; 16:58:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde tomografi negatif çıktı fakat yine de Cerrahla konuşacağım 50 tane test yaptırdık bir enfeksiyon ile baş edemeyen kapitalist ve aç gözlü bir tıp sistemi yüzünden 2 senem heba oldu, suçu olan bütün herkesin Allah belasını versin :) .


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    50 bin tl den fazla para harcadığım ve 10 tane profesorun çözemediği teşhisi ve tedaviyi kendim buldum sanırım. %100 emin olmadan burada paylaşmayacağım. İbs psikolojik filan değil.

    Burada daha önce de demiştim vucudunuzda saçınızda vs mantar var mı diye. Bende var ve doktorlar bağırsakla alakası yok demişti. Ancak ağır bir mantar tedavisine başladım ve bağırsaklarım 1 haftada değişti.

    Tıp bir sektördür. Para basar. Sorunu bulamayınca da "psikolojik" diyip kendini kurtarır kenara geçer rahatlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_Purge

    Çünkü 1 yıl boyunca kefir içip lifli gıdalara abandım (ev yapımı kefir ) ama daha da gaz şikayetleri arttı tahlilde de enfeksiyona sebeb olduğu ortaya çıktı ve buna bağlı araştırma yaptım cidden böyle olduğuna ulaştım .Lütfen floranız bozuksa kötü bakterileri azaltmadan kefire abanmayın

    Size zarar veren aslında fermente ve doğal ürünler değil (ev yapımı olduğuna eminseniz)

    Aşırı lifli gıdalarla beslenmek başlangıçta bağırsak duvarlarına daha fazla zarar verir. Örneğin kuruyemişler tahıl grubu sebze grubundan nişastalı besinler, bakla grubundan lif oranı yüksek nohut, yeşil ve kırmızı mercimek gibileri sindirimi zorlaştırır ve iyişelmeyi geciktirir. iyi forumlar.

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Daha öncede belirttiğim gibi ben kendi adıma bu işin candida mantarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ama mantar tedavisi hiç de kolay birşey değil malesef. Gelişme oldukça editlerseniz seviniriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buyuk tuvaletinizi yaptiginizda diski poponuzun ciktigi kismi yakiyor mu yikayana dek ?


    tuvalet yaptiktan sonra misal 30 dk yuruyunce ufak tefek kalintilar gelip sizde bu poponuzun yanmasina sebep veriyor mu ?


    benim 3 yildir GGT seviyem hep yuksek.yani normali 30-50 arasi iken bende 90


    Doktorlar cok et yeme yagli yeme vs karacigerde normal diyip gecistirdi.


    ben ise bunu vucutta ki mantarlarin yarattigi toksinleri karaciger atmaya calisirken ki zorlanmasindan kaynaklandigini dusunuyorum.bunu soyledigim proflarin alayi guldu.


    en son 1 ay once akcigerimde minimal bir nodul buldular.ben onun da nodul degil mantara bagli asperilloz oldugunu dusunuyorum.



    3 ayda bir kontrolum var.2 ay sonra ki testlerimde bu mantar tedavisinden dolayi ggt seviyem gerilemisse ve bu akciger nodulu yok olmussa detayli bir makale bile yazabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Temmuz 2021; 13:6:50 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Şimdilik nasıl bir çözüm buldunuz öyle ağır antibiyotik falan değildir inş. yada bir sıvı falan mı içiyorsunuz zahmetli mi ve ne kadar sürede ne kadar rahatlama sağladı % olarak paylaşırsanız seviniriz en azından bir fikir olur

  • verywell health
    Learn If a Candida Overgrowth Is Causing Your IBS
    https://www.verywellhealth.com/ibs-and-candida-1944737

    Bunun yanında bilimsel çalışmalar da var Kandida ve ibs arasında bir ilişki olmadığına dair.

    Tek bir Allah'ın kulunu görmedim ki kandida takviyeleri ve diyet ile tamamen bitiren . ( Zaten kandidanın ilacı varsa diyet neden yapılıyor o da garip kısmı işin neyse.)

    Taktik şu : Kronik ve sebebi çok bilinmeyen bir hastalık bul ve onun sebep olduğu bir semptomu o hastalığın sorumlusu gibi göster. Güzel pazarlama taktiği aslında. (ibs gibi ki ben sebeplerini de saydım (parazit, başka hastalıklar ( apandisit v.s), idrar yolu enfeksiyonu, diş enfeksiyonu) ) .


    Bu kandida ve ibs arasında ki bağlantı yalanı benim aklıma şunu getirmişti. Doktorun birine gittim dahiliyeci dedi sende pey ( pankreas enzim yetmezliği ) var . Yok ondan oluyor da şu probiyotikleri , enzim takviyelerini kullan geçer canım güle güle demişti.

    Yani ibs nin sebep olduğu bir semptomu sanki ibs ye sebep oluyor gibi göstermişti bu da işin başka taktiği yerseniz . Sazan.avi


    Şimdi o doktorla mahkemelik olduk orası ayrı peşini bırakmıycam.

    Şimdi siz isterseniz 50 değil 500.000 tl verin 10 sene kandida ilaçları kullanın diyeti yapın bak sadece 1 gün o diyeti ve ilaçları bırakın bakalım ne oluyor bunu çok emin bir şekilde soruyorum. :) .


    Kendinizi kandırmayın arkadaşlar , ibs ilaçları ve diyeti ayrı bir ticarethane , kandida ayrı bir ticarethane.

    Ben saydım burada iyileşenler nasıl iyileşmiş yine sayıyorum.

    İdrar yolu enfeksiyonları , diş sorunları , parazit ve başka hastalıklar ibs yi oluşturur .

    Ben işin apandisit tarafındayım çünkü kan değerlerim yüksek ama cerrahları ikna edemiyorum bir türlü.

    Tomografi temiz çıktı ama hiç unutmadığım bir söz vardı yabancı forumlarda.

    '' 8-9 Sene apandisit yaşadım ve ibs teşhisi aldım, çok ağrım olmadı ve kan değerlerim hatta tomografim bile temizdi. Cerrah inisiyatif kullandı ve keşif ameliyatı yaptı. Sonra da apandisitim iltihaplı çıktı ve onu aldılar. Alındıktan sonra bütün semptomlarım gitti ve 3 sene oldu. ''


    Gerekirse acile gidin yalandan yoksa bile karın ağrım var deyin ben bunu da yapıcam artık ibs lilerin &84 ' ünün apandisit vakası olduğunu da belirtiyor arkadaş bilimsel makale bile atmıştı ama aylar öncesinden baktım bulamadım.


    İbs diye bir hastalık yok yine diyorum yalan bu. Sizde bir enfeksiyon var ve genelde devletin doktorları sizi iplemeyecek. ( O zaman acil şeylere neden bakıyorlar diye sorası geliyor insanın da cevabı zaten belli.)

    Yani doktor siz olup siz koşturacaksınız benim yaptırdığım 20.test ve gittiğim 500. hastane ama hala çabalıyorum ve son olarak '' Ya o , ya ben inadım inat . '' .

  • Bana özel mesaj atanlar kusura bakmasın ancak %100 başarılı olduğuna inanmadan ne ilaç hakkonda ne tedavi hakkında bilgi veremem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğin gibi tedavi netlesmeden paylaşmak doğru olmaz belki de ama senin şikayetlerin ne yöndeydi acaba? Hepimizin şikayetleri farklı farklı. Ben hiç ağrı hissetmezken başkasında ağrı olabiliyor, bende ishal kabız karışık giderken başkasında full ishal full kabız olabiliyor. Kendi adıma candida diyetindeymis gibi beslenirken seker, gluten ve süt /süt ürünleri kullanmadığım takdirde çok rahatım. Ama sorun şu ki bunları çıkarınca birşey kalmıyor zaten, bir de yıllarca bunları tukettikten sonra bırakmak hayli zor. Sizin şikayetleriniz nasıldı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu ibs yi anlayamadım gittim 2 3 gün hatta 1 hafta çok iyiyim diyorum geçti tamam diyorum birden bi ağrı gurultu 10 15 gün her gün sürekli devam ediyor. Diyete dikkat etmeme rağmen oluyor isal olsan bi dert kabız olsan ayrı Allah sonumuzu hayretsin çok zor bişey. İnsan eski günleri özlüyor istediğin şeyi istediğin kadar yemek kadar güzeli yokmuş şimdi anladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kortizol seviyesi yüksek olan var mı ?.

    Benim kortizol (serum/plazma) 108 çıkmış ama normal mi çünkü cushing sendromu falan deniliyor internette işin garibi e-nabız da referans aralığı yok normal mi değil mi çözemedim.

  • 
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.