Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (576. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.590
Cevap
212
Favori
2.036.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 574575576577578
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@i_brahi_m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be bu kadar uzun konu varmıs yeni gördüm.

Bende uzun süredir anksiyete bozuklugu var.

Son 1 ay'ım takıntılar,stres ve üzuntuyle devam etti son 1 haftadir da ibs yogunlasti.Zaten normalde en ufak sorun da wc cikan birisiyim stres aninda mideme vuruyor.

şimdi size sormak istedigim şey 1 haftadir ishal şeklinde ibs yasiyorum.Günde 2 ve 3 kere sulu dışkılama oluyor.Sarı kutulu turuncu bi ilac var onu icince iyi geliyor 2 gundur dışkı katılaşmıştı sorunum yoktu ama bugun yine ishale döndü.

merak ettigim şey sizde 2 3 gün ishal olup, bi kac gün normal dışkılayıp sonra ki 2 3 gun yine ishal olan var mı?

anksiyete problemim sebebiyle surekli kotu hastaliklara takıntı yapıyorum bu da mide ve bagirsakta hareketlenmeye yol aciyor.Agrı vs yok ama guruldama hareketlilik baya var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Selin1735

Ben anlamadım tam düzenliyorum diyorum dün 4 saat arayla arveles ağrıkesici içtim 2 saat sonrası ishal bu nasıl bir şeydir

Aynıyım hatta bi ust mesaj da yazdim boyle olan var mi diye sordum..Son donemde yogun stres ve korku yasadim zaten anksiyete bozuklugum var.10 gundur de ibs alevlendi.1 gün ishalken 2.gün normal sekilde cıkiyorum ama bi sonra ki gün yine ishale dönuyor.Son 2 gundur sadece guruldama ve gaz oluyordu gaita düzelmişti tamam dedik bu sabahtan itibaren yine ishal vallahi billahi zulüm ya.İnsanin aklina bin tane sey geliyor neden ishalim niye boyle oldu vs vs diye

• Ne yapcaz en iyisi gidip kolonoskopi olmak ondanda korkuyorum ya birşey çıkarsa diye korkunun ecele faydası yok ama psikoloji bozuk bir kere zaten düzgün olsa böyle şeyler yaşamayacağız belki ama gerçekten çok sıkıntılı bir durum millete soruyorum senede 3 sefer ishal olurum diyor kendime sinirden ölüyorum çözmek lazım bir şekilde

• Ayrıca benim midede yanma oluyor genellikle zaten mide sorunu yaşamadığım gün her açıdan daha rahat oluyorum yanarsa her bi sıkıntıyı yaşıyorum

• Arkadaşlar ben ibs olduğumdan emin değilim. Yakında endoskopi kolonoskopi olmayı düşünüyorum. Doktor ibs dedi ama ben katılmıyorum. Neden diye sorarsanız ben de ağrı yok. Tuvalet atağı yok. Günde bir kere tuvalete gidiyorum. Kıvamı değişkenlik gösteriyor ama ne ishal ne kabız diyebilirim. Hatta hani zorlayarak da dışkılamıyorum gayet rahat yapıyorum. Benim 1 numaralı problemim şişkin hissetme ve bu şişkinlik alt tarafta yani bağırsak bölgesinde değil. Üst tarafta. Ve tam bir tokluk hissi. Hiç ama hiç acıkmıyorum, öylesine yiyorum. Gurultu oluyor ama azaldığını söyleyebilirim. Yani şu şişkinlik ve tokluk hissi olmasa bir problemim dahi yok. Komik olan akşam yemeğinden sonra şişkinlik hissi iniyor. 3 ay oldu neredeyse ya, kafayı yiyecem ne bu diye düşünmekten. Ağrı yapmayan, tuvalet atağı yapmayan, sadece şişkinlik hissi yaratan ve bu his karnın davul gibi olması değil karın yumuşak, aşırı tokluk hissi yaratan şey ne olabilir ya? Bulantım falan da yok acaba tamamen sinirsel bir şey mi? Endoskopi kolonoskopi olacağım ama bu kanser korkusu beni bitiriyor. Az yememe rağmen 3 ayda pek kilo da vermedim. Ultrason kan temiz.

• KaiserCloud K kullanıcısına yanıt

Sorun yok o zaman rahat ol

• https://www.youtube.com/watch?v=kt77rwdftx8.&feature=youtu.be -Herbalist İsmail yildiz

Ve İbrahim gökcek'in ürünlerini videolarını incelemenizi tavsiye ederim.Allah hayırlı sifa versin cümleten.

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

Hocam medikilin farklı ürünleri var, hangisidir doğrusu, Montmorillonit mineralli olanlar falan var yeşil. Neye göre alım yapıyoruz?

• Stres hareketsizlik beslenme
    ibsde herseyi yemek pek mumkun degil.dokunan tespit ve kacinma sart
    duruma gore kantaron veya kuru uzum dozunda.
    haplardan enzimler ibs hapları duruma gore gerekebilıyor.

• Arkadaşlar ben 2. kez kantarona başladım bi gün içiyorum bi gün içmiyorum yarım çay bardağı sulandırarak dokunanlarıda yememeye çalışıyorum eskiye göre ağrı atakları baya azaldı. Gerçi böyle deyince kendime nazar değiyor sanırım ne zaman öyle desem ağrılarım artıyor. Ama isali olanlar ve bağırsaklarda kıpırtı olanlar denesin bence denemekten bişey olmaz diye düşünüyorum.

• Bakın ilaçların hiç birisi çözüm değil.
    Kulandıklarım : Bitki çayları, antidepresanlar, vitamin takviye ve iğneleri, kil, elma sirkesi, colidur antibiyotik.
    Tek çözüm çok sağlam bir diyet. (Baharat, yağ, şeker, gazlı içecek, çay, kahve, sigara olmayacak.)
    Hatta paketli hiç bir şey olmayacak. Ben diyet yapınca düzeltiyorum ama 6 ay ya da 1 yıl diyet yapmış şimdi baklava yiyeyim daha dokunmaz diyen birisi görmedim bu hastalık bir lanet Allah bize sabır versin.
    Bağırsak ilaçlarını da kullandım yok spaosmen yok dicetel tırt. İbrahim arkadaşın dediği gibi bazı bitki çayları işe yarıyor evet ama kullanmayınca yine sıkıntı.
    Bu sorun abimde de var cidden mikrop gibi bulaşıyor bence bu forum da da konuşulmuş zaten.

Siz psikolojinizin iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? İntihar düşüncesi de bir bozukluktur. Allah yardımcınız olsun. Bu dünyada çekilen çileler öteki dünyada sizi rahatlatır. İyi ki çekmişim dersiniz. Nokta kadar bir dünya ve sonsuz bir ahiret. Tercih sizin imtihanınızda başarılar diliyorum. Ama ben kesinlikle psikiyatra görünmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ben gittim ilaçta 4. günüm. Tam da düşündüğüm gibi psikolojikmiş sınavlarım yakın onun etkisi mideme vuruyormuş. İlaç kullanmak kötü bir şey değildir. Daha önce de kullandım. Yaşam kaliteniz düştüğü için sıkılmışsınız ya, o kaliteyi geri getiriyor ve neden daha önce kullanmamışım diyorsunuz. İlk zamanlar zor kabul ama eskisi gibi oluyor normal biri oluyorsunuz. Lütfen tavsiyemi kulak ardı etmeyin. Ben de çok çabaladım başka bir çözüm yolu vardır dedim ama yok. Keşke daha önce bu yola başvursaydım diyorum. Hayatımın en kötü günlerini yaşadım gerek yokmuş...

• KaiserCloud K kullanıcısına yanıt

Kardeşim ne hastalar var lütfen intiharı aklınızdan çıkarın. Bir önceki yazdığımı okumanızı rica ediyorum

O dediğin ilaçların hepsini kullandım bağırsakları durdurmaktan ve kabız yapmaktan başka işe yaramadı ağrı gaz gurultu yine devam etti. Yaklaşık 6 ay kullanmadım sonrasında bıraktım şuan dediğim gibi tekrar kantarona başladım. Yemekten sonra bi gurultu ve hareketlenme var gerisi iyi gibi şuan inşallah böyle devam eder eskiden 24 saatin en az abartısız söylüyorum 12 13 saatim sürekli ağrı kıpırtı ile geçiyordu. Şuan çok fazla tatlı atağım var resmen içine düşeceğim  çikolata falan çok yemeye başladım onlarda karnımı ağrıtıyor olabilir. Gerçi 2 gündür yiyorum bişey yok ama yinede dikkat etmek lazım. Afedersiniz büyük abdeste çıkarsam rahatım ama 5 6 günü bulursa ağrı kıpırtı 2 kat artıyor.

• Kantoran yağını hangi saatlerde iciyorsun açmı tokmu sabahmi gecemi

O yazdığınız yasak olan yiyecekler banada ishal yapıyor acı kahve sigara süt baharat çikolata neden öyle oluyor ki beni neden kabız yapmıyor

Banada baklava birşey yapmıyor bana sütlü tatlılar yapıyor artık laktozsuz süt ve yoğurt tüketmeye başladım

• @hophemsehrim

Hocam desteğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Zaten uyarıcı hap içip kendini cesaret geldikten sonra kesmeyi düşünen birisinin psikolojisi elbet iyi değildir. Ben 2 tane antidepresan kullandım fakat işe yaramadı. Belki de sorun başka ya da yanlış antidepresanları kullandım bilmiyorum. Konuşma bozukluğu , terleme problemi gibi diğer şikayetlerim düzeltilebilir şeyler ama ibs son nokta oldu. Tabii burada kimseyi intihara yönlendirmek istemiyorum niyetim bu değil alacağım cezadan korktuğumdan değil kimsenin başına bir şey gelmesini istemediğimden. Zaten kendimden vazgeçecek durumdayken alacağım ceza beni korkutmaz. Hatta dibi gören insan en güçlüsü derler. Binaenaleyh bu hastalığı yaşayan insanlardan güçlü insanların bulunacağını sanmıyorum. Bu arada hangi antidepresanı kullanıyorsunuz ve diyet yapmadan mı iyilik hali yaşadınız ? .

@i_brahi_m

Evet hocam bu tür bağırsak ilaçları tuvalete çıkmayı daha zor kılarak bizi daha kötü duruma sürüklüyor zaten o yüzden kullanmamanız yararınıza. Çikolata meselesi de sorun. Sizin varsa imkanınız her şeyi doğal alınız. Paketli şeyleri bulgur ve çorba dahi olsa tüketmeyiniz. Şeker , gazlı içecekler olmasın. Sigara da öyle . Çay ve kahveyi azaltınız. Bunu yapın yaptığınız gün de bağırsaklar bozuk olur sürekli wc ihtiyacı ile o günü aç geçirirsiniz ama ertesi gün dünden yediklerinizin faydasını görür wc konusunda rahatlarsınız.

@Selin1735

Herkeste dokunan şeyler farklı bunu eliminasyona gerek olmadan o gün yediğiniz şeyler ile de az çok çözersiniz.

Mesela bende şekerli her şey , gazlı içecekler , sigara , çay ve kahve gazı arttırır. Ama öyle kötü yapan şeyler var ki (poğaça, içli köfte , hamur işleri gibi . ) 5-6 kere sabah büyük abdeste çıkarır.

Genel olarak herkese şunu söylemeliyim ki paketli her şey ( buna evde yediğiniz sağlıklı yemekler de dahil : bulgur, çorba gibi şeyler ) , gazlı içecekler , fast food ürünlerinin tamamı , çay , kahve ve hatta imkansız gelecek ama sigarayı bırakmak bile gerek. Unlu şeyler azaltılmalı mayalı şeyler kesinlikle bırakılmalı. Bu yüzden belirttim köyden sipariş etsek her şeyi 5-6 ay bilemediniz 1 sene böyle çok ağır bir diyet yapsak düzelebiliriz diye.

Düzeliriz de bir daha yaşarsak bu sorunu o da bir dert. Bu hastalıklar hep 20.Yüzyılın başlarında yaşandı. ( Çölyak, ibs ve besin alerjilerinin bile oranı bu yıllarda ortaya çıkıp hızlıca arttı. )

Yani bütün düşman genetiğiyle oynanmış o gıdalar sanırım.

• Köylerdede artık doğal hiç birşey kalmadı çünkü ilaçsız hiçbirşey yetişmiyor

• 
Sayfa: önceki 574575576577578
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.