Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (578. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
1.999.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Az yeme işi birazda psikolojik bende şuan az yiyorum hem midem rahat oluyor ama az az 5 6 öğün yemek daha iyi. İnternetten okursan kendi kendine hastalık hastası olursun dışkıda kan veya şeklinde çok büyük değişiklik yoksa kötü bişey yoktur. Ama korkuyorum dersen kolonoskobi vs yaptır veya doktora git en azından için rahat olsun.

Dışkıda kan yok hocam,ağrım yok,ateş filan yok.Gece uyandıran ishal atakları da yok.Uykuda cok rahatım ama uyaninca basliyor takintilar.En iyisi fazla arastirma yapmiyim ben.Yaptikca hergun baska hastalik teshisi koyuyorum kendime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jakuboo kullanıcısına yanıt

Gerek yok hocam boşver sen araştırma mümkünse doktora git bişey yoktur kendi kendine evham yapıyorsun. Düşündükçe hasta olursun dokunan varsa yeme

• Bende araştırdıkça çok kötü oluyorum uykuda birşey yok uyandigim an itibarıyle başlıyor herşey panik halinde yataktan fırlıyorum korkarak balkona çıkıyorum bir sigara içiyorum sonra acaba tuvaletim geldimi diye ıkınmaya başlıyorum ve herşey o dakika itibariyle başlıyor tabi yediklerimde sıkıntı yaratıyor ama asıl sorun endişe kaygı panik bir gün mantar olduğuma birgün sibo olduguma diğer gün başka birşey olduğuna inanıyorum ne olacak bilmiyorum ama bir ara kanımda iltihap yani crp çok yüksek çıkmıştı ama o zaman böbrek taşı ameliyatı olmuştum böbreğimde ve idrar yollarında iltihap çok yüksekti 1 ay antibiyotik kullandım işte saçma sapan hayat içindeyim çarkın içindeyim dönüyorum kendimi dışarı fırlatamıyorum

• Kan tahlilinde crp si yüksek çıkan arkadaş varmı bu arada gerçi sabah aç karnına tahlilden önce içilen sigara stres kilo da bu değerde yükselme yapabiliyormuş ama bakalım şuara gidip yine kan tahlili vereceğim genelde biraz yüksek çıkar bende sigara içerde giderim birkaç tane tahlile bu sefer içmeden gideceğim bakalım ne çıkacak

• Benim Crp yüksek sedim düşük her seferinde böyle çıkıyor buna benzer kan değerleri gören var mı başka ? .

• Selin1735 S kullanıcısına yanıt

Sigara içiyorsan mutlaka bırakmalısın ağrıları ibs yi tetikliyor birde stresten uzak durmak da önemli.

• Selin1735 S kullanıcısına yanıt

Ya neden sürekli lavaboyu düşünüyorsun gelirse gidersin böyle yaptıkça stresin bitmez bende aynıydım ama dışarı çıkarken bile diyorum en fazla altıma yaparım. Ayrıca lavabo ihtiyacın yokken neden zorla yapmaya çalışıyorsun dediğim gibi ilk önce sigarayı bırak bak çok etkisi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 2 Mayıs 2021; 19:0:29 >
  • Jakuboo kullanıcısına yanıt

Aynı şekilde başladı. Yani şöyle bende gurultu oluyordu. Bunu kafaya taktım, internete bakınca da tırlattım. İnan bakmasaydım belki de böyle olmazdım. Kabız gibiydim 1 ay sonra dışkımı incelemeyi bıraktım. Şu an günde 1 kez çıkıyorum tuvalete. Bende de ağrı falan yok beni aşırı rahatsız eden karnımda baskı hissetmem. Şişkin hissediyorum ama karna dokununca yumuşak. Anlamadım gitti. Ben de tamamen iştahtan kesildim, öylesine yiyorum. Şu şişkin hissetme ve geğirti bir kalksa ortadan sorunum kalmayacak. İnan yani günde 2-3 kez tuvalete atak şeklinde çıkmak olsa problemim takmazdım, çık gitsin ne olacak. Ama bir insan 24 saat karnını hisseder mi ya...

• İbs olup ta kilolu olan var mı? Genelde kilo kaybı oluyormuş ama bilmediğim için soruyorum.
    Bende de kilo kaybı olmadı diyet yaptığım için verdim ama o ayrı sağlıksız yesem hemen alırım.
    İbs ve insülin direncine rağmen 21 kilo verdim 5 kilo fazlam var ama şu ibs yi bir türlü halledemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 3 Mayıs 2021; 17:35:19 >
  • 5 6 aydır kabızdım ama anlamadığım bir şekilde 15 gündür isale döndüm her zaman yediğimden hariç bişey yemiyorum neden olabilir ki. Bi kabız bi isal orta yolu bir türlü bulamadım ne biçim bir şeymiş

• Ben bu lanetten mağdur yurt dışında ki arkadaşların YouTube da ki deneyimlerine bakıcam.

İngilizcesi az olan ve ya olmayan arkadaşlar olabilir onlar için de tavsiyem playstore da YouTube da ki videoları çok güzel Türkçeye çeviren uygulamalar var o şekilde baksınlar daha kapsamlı bilgilere ulaşabiliriz bence.

Edit : Bir kaç mesaj aldım youtube da türkçe çeviri özelliği zaten var diye ama google translate tarafından yapılıyor bunu bende biliyorum ama siz daha iyi bir program bulursanız oradan yapın daha iyi olacaktır bunu kastetmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 5 Mayıs 2021; 16:18:18 >
  • abi artık bu zımbırtı içinden çıkılamıyacak duruma geldi . Eskiden ishal kabızlık şeklinde devam ederken şimdi kabızlığa çevirdi ve üstüne üstlük sürekli gaz problemim ve gaz sancısı çektirmeye başladı öyle ki artık içimdeki gazı bile çıkaramayacak duruma geldim sürekli içimden şişiyorum karnım gurulduyor . Bi tedavisi felanda yok gitmediğim doktor kalmadı sırf bu hastalığın tehşisini alabilmek için onlarca doktor ve girmem gereken envai tahlilden sonra artık onlar bana girmeye başlayınca (örn; kolonoskobi , endoskobi ) doktorum tarafında tehşisi konulmuş ve he hocam tedavi peki diye sorduğumda yeni sevgili bul stresden uzaklaş gibi boş beleş vaadler dışında elde tutulur bir bilgi vermedi . Bide bunu diyen koca hastahnenin baş hekimydi düşünün yani ; yanında bana giren 1250 tl hastahne faturası da işin cabası . Bunaldım artık sıkıldım . Böyle yaşamak bana işkence gibi gelmeye başladı her allahın saati her dakika her saniye her nefes sürekli bir şekilde acı çekmem ve hiç bir şekilde iyleşmiyor ce iyleşmiyecek olması beni kahr ediyor . Artık ölmediğim güne sövüyor hale geldim . Etrafımdakiler üzlmesin diye yaşmak için yaşamaya çalışıyorum . Her zaman bir hastalık yüzünden intihar eden insanlara bir art niyet ile bakardım onları bu duruma ne getirdi diye . Ama dostlar aç acın halinden anlarmış şimdi anlıyorum . Çok sosyal ve sağlıklı biriyken beni bir zombiye çeviren aynı zamanda geleceğimi karartan bu hastalık her geçen günü pskoljik duvarımı ve sınırımı her geçen gün daha fazla yıprtamaya yaralmaya başlıyor . Umutsuzuluğun umuduyum artık . En ufak bir şeyi bile kaldıramayacak duruma geldim . Yaşadığım ve yaşamakta olduğum bu hayatın, 

yeniden ve sayısız kere daha yaşamak zorunda kalmam yeni ve yeniden kum saati misali ile dönecek olması dahada yıpratıyor beni ...

• Ben normalde öyle herşeye ağlıyan biri değilim ama yemin ediyorum 1 hafta boyunca üst üste hergün ağlıyarak uyudum . Artık öyleki boşaltım sistemlerim durmuş durmda ne gaz yapabiliyorum ne lavaboya çıkabiliyorum . Sürekli hamile gibi olan karnım da cabası . Sabah gözlerimi actığımda ölmediğim güne sövmeye başlıyorum . Rüyalar sırf bu karın ağrılarım yüzünden daha tatlı gelmeye başladı durumum çok sıkıntılı . Lütfen bu konuda tecrubesi olan veya sorunu aşmış en azından rayına oturtmuş biri varsa yeşilendirsin ARTIK . Çok kötüyüm hayat bize acımasız davranıyor

• Hocam geçmiş olsun öncelikle emin olun bende her gün intihar düşüncesi ile yaşıyorum ve nereye kadar danayabilirim bilmiyorum çünkü tek hastalığım ibs değil.

Size tavsiyem endoskopi ve kolonoskopi haricinde gaita testi yaptırmanız. ( Gaita testi dışkı tahliyesinden en geç yarım saat sonra incelenmeli yoksa doğru sonuç vermeyebilir. )

Çölyak için kan testi yaptırdınız mı ? Şeker hassasiyeti, laktoz intorelansı gibi hastalıklarda olabilir.

İbs ile karışan çok hastalık var. Pankreas hastalıkları , zehirli guatr buna örnektir. Bu yüzden tam kan sayımı da yaptırın yaptırmadıysanız ve gaita testi bunlar çok önemli .

@mematibaş01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 5 Mayıs 2021; 20:42:20 >
  • mematibaş01 M kullanıcısına yanıt

Bende siz gibiydim ilk 6 ay ama diyet yaparsam baya iyi oluyorum sana tavsiyem ilk önce sana dokunan ne varsa hayatından çıkar. Kesinlikle gazlı kola gazoz hatta maden suyu bile içme hazır gıdalar dan kesinlikle uzak dur cips çikolata kesinlikle yeme. Mümkünse sadece evden beslen dışarı da hiç bir şey yeme yeşillikler ve bakliyat bana dokunuyor ben yaklaşık bak abartı gelmesin 1 yıldır yemiyorum.

İkincisi de evham yapma doktora git gerekirse psikoloğa birde her şeyden vazgeçme bu hastalığı yeneceğim diye düşün. Sigara içiyorsan hemen bırak hazır kahve içme hatta bana çay bile dokunuyor ona da dikkat et. Yani anlayacağın 1 hafta her şeyi dene ne dokunuyor ne dokunmuyor hepsi tel tek belirle 1 2 aya ağrılar hafifler bak göreceksin. Ama tabiki ataklar bazen olacaktır

• …..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 12 Mayıs 2021; 17:36:24 >
  • Ilk adım ibsyi kabul etmek
    yani pekcok sey yeme icme listesinden cikmasi gerekiyor
    herkese yarayan seyler farklı olsada beslenme tarzı onemli.hareket ve stres durumuda etkili.
    psikopata baglamak ibsyi dahada azdirmaktan baska bir ise yaramaz

• gren kullanıcısına yanıt

Aynen haklısınız benim de yasak olmayan günlerde dışarı çıkmak istesem ağrılar herşey artar çok kötü olurum. Bu sıralar 3 4 gündür isalim oda çok kötü etkiliyor yeme içme düzeni çok önemli.

• İmkanı olan iyi bir fonksiyonel tıp uzmanına gitmeli bence. Yurt dışında bu hastalığı düzeltiyorlar ciddi ciddi. Kadının birinde parazit çıkmış ama uyarıyor sizde de parazit olabilir gaita testini yarım saat ıcınde verin dogru sonuc versın dıye.

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

Crp değeriniz kaç olmuştu

• 
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.