Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (574. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.898.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu sitedeki bir yazı beni çok etkiledi


    "Hastalar belirtiler nedeniyle işe, okula gidememe, sosyal programlarını iptal etme, erteleme gibi sorunları çok sık yaşarlar. İBS hastalarının yaşam kalitelerinin ileri düzeyde böbrek yetmezliği hastaları kadar bozulmuş olduğunu ortaya koyan bir çalışma yayınlanmıştır. "


    Bu hastalık yüzünden rahat rahat dışarı bile çıkamıyorum...


    vücut geliştirme sporuna başlamıştım çok protein ağırlıklı beslenmek gerektiği için bırakmak zorunda kaldım buna bile engel oldu bu lanet olası şey


    https://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2051.htm#:~:text=%C4%B0BS%20hastalar%C4%B1n%C4%B1n%20%C3%A7ocuklar%C4%B1nda%20da%20ayn%C4%B1,genetik%20aras%C4%B1nda%20ili%C5%9Fki%20olmad%C4%B1%C4%9F%C4%B1na%20inan%C4%B1l%C4%B1rd%C4%B1.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 18 Nisan 2021; 15:33:14 >




  • Aynı şekilde ben de. Gitmek zorunda olduğumda ya geç kalıyorum bilerek ya da zorlanıyorum. Ara ara lavaboya gidiyorum bir şey olmadığı halde. Ama psikiyatriye gideceğim en azından elemiş olurum. Daha önce de yaşadım farklı bir versiyonunu ve ilaçlar iyi gelmişti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Ama gıda zehirlenmesi 7 ay önce oldu. Gittiğim dahiliyeci bana her zaman enfeksiyondan olacak hali yok o zaman olmuş bitmiş dedi. Bence bizim o zehirlenmeden sonra bağırsak fonksiyonları bozuldu. Duyarlı hale geldi strese bile. Ben yediğime dikkat ettiğim halde babamla tartışmıştım ve yarım saat sonra ishal oldum o zaman emin oldum psikolojik olduğuna. Tabii ki başka insanlarda başka problemlerden kaynaklı olabilir ama bende stres maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim okb arkadaşlarım var ki başkalarını öldürme planları yapıyorlar ister istemez o kadar kötü psikolojileri ama bağırsaklarında sorun yok bipolar bozukluk yaşayan arkadaşım bile var ilacını almasın cinayet işler o derece ama sorun yaşamadılar. Bu hastalığı psikoloji ve kötü beslenme daha kötü yapıyor elbette ama ben psikolojik sebepli olduğuna inanmıyorum yoksa ibs olmayan birisi kalmazdı yeryüzünde

    @hophemsehrim

    Çok kötü bir hastalık kanserden bile beter zaten o yüzden kafamın bir köşesinde kil de çözüm olmazsa intihar hala var böyle hayat çekilmez.
    @. Davy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    İntihar çözüm değil malesef hocam en kötü bunu kabul edip yaşamak gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla böyle yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim ben hayat boyu sağlık sorunları çekmektense .
    @.Davy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Herkesin hastalık belirtisi aynı değil ki bende önceden sosyal fobi vardı bağırsaklarımı çok etkilemişti ayrıca hasta sanıyordum başka şikayetlerden psikiyatra gitmiştim verdiği ilaçtan sonra bir daha bağırsak problemi yaşamamıştım. Kaygıyla alakalı hastalıklar bağırsağa vuruyor yukarıda bi arkadaş da bahsetmiş dört yıldır uğraştım paikiyatride çözüm buldum demiş. Tabii bağırsakla alakalı her şey psikolojik olamaz ama bende böyle. Başka bir yakınım da yıllarca gitmedik doktor bırakmamıştı en son anladılar psikolojik olduğunu. Onda görünce daha iyi anlıyorum. Randevumu aldım sizleri de bilgilendireceğim. Bence bunu bir araştırın hayat kaliteniz boş yere düşüyor olabilir daha önce kullandığım için söylüyorum antidepresan çok iyi geliyor bir bakıyorsunuz ki paattt gidemediğiniz bir yer olmuyor kafanıza göre normal zamanlarınızdaki gibi yaşıyorsunuz hayatı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu hastalığın sebebi gluten inteloransı. Toplumun %13 ünde varmış. Ve çoğunun bu hastalığı taşıdığından haberi bile yok. Herhangi bir testi teşhisi olmadığı için kimse bilmiyor. Tek test 2 ay gluten bırakmak. Gluten de herşeyin içinde var. Haliyle çoğu insan 2 ay gluten bırakıp deneyemiyor ibs deyip geçiyor. Ama ibs nin sebibi ne önemli olan bu

    Edit. Şimdi yabancı sitelere baktım. Orada da ibs ve gluten intoleransı arasında yakından ilişki olduğu çokça yazılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 22 Nisan 2021; 23:28:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalığı antidepresan ile çözen de var diyet ile çözen de .


    Bu hastalığın sebebi psikolojik olabilir ama nedenlerinden birisi olarak ele alabiliriz.


    https://saglikliolalim.com/ibs//


    Bu attığım kaynakta bir çok sebep gösteriliyor yani 3 bilinmeyenli denklem gibi işin içinden çıkmaz zor.

    Medikil kullanıp kurtulan da oldu, hibiskus çayı ile kurtulan da . Medikil denesem de işe yaramıyor pek sadece diyet kurtaracak sanırım beni, çünkü herkeste sebep farklı. Colidur olsun elma sirkesi olsun her şeyi denedim.


    Beni intihara götürecek olan şeyde bu sadece ibs hastalığım yok, konuşma bozukluğum var, gözlerimde sorun yaşıyorum bunun gibi 10 tane hastalık sayarım burada ama ibs olmasa mücadele ederdim savaşırdım da dünyaya hasta olmak için gelmedik. İnsanlar hayatlarını yaşıyor ev, araba alıyor işlerini kuruyorlar. Bizim neyimiz eksik. Kafaya takmaktan saçlarım döküldü, deli gibi terlemeye başladım sürekli su içiyorum yürüyen tabut gibiyim.


    Çoğu doktor bu hastalıkla ilgili bir şey bilmiyor, sallayıp atıyorlar . İlaç şirketleri de para kazansın diye aynı astım hastalığı gibi hastalığı çözmüyorlar. Tıp kronik hastalıkları es geçiyor biraz. Her doktora lafım yok ama çoğu doktor diplomayı bırakmalı. Kafamda çok intihar düşünceleri var çözüm değil ama böyle acı çekmektense cehennemde yanmayı tercih ederim yine de mücadele ediyorum ama yoruldum .


    Köyde bir yerim olsa bütün ibs hastalarını ağırlarım paketsiz, baharatsız , yağsız ve şekersiz yemek yerdik.

    Köyden ne çıkıyorsa o , bulgursa bulgur , çorbaysa çorba. 5-6 Ay bilemediniz 1 sene böyle diyet yapanın bağırsağında sorun kalacağını sanmıyorum ama imkan da yok. Tabii geçse bile geri döner mi o da ayrı bir dert bu hastalık adamı bitiriyor.


    Son olarak biraz uzattım kusura bakmayın kabızlık formundan muzdarip olanlar için tavsiyem ne olursa olsun kahvaltı etmeden evden çıkmayın ve kahvaltıdan önce hemen 1 çay bardağına biraz limon sıkıp su ekleyin karıştırıp için . Bu büyük tuvalete daha rahat çıkmanızı sağlar ve bunun yanında kahvaltıda probiyotik yoğurt yerseniz biraz daha tahammül edebilirsiniz bu hastalığa diyeti de eklerseniz kafanız çok rahat olabilir ama dediğim gibi beni korkutan hayattan bezdiren 1 sene bu diyeti bile yapsak ( ki çok zor bir diyet) bir daha geri döner mi ?


    Hayat bu mu cidden dostlarım ? ...


    @hophemsehrim @ravrav





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Tek derdin kabızlık olsun ishal formundan daha iyidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selin1735 S kullanıcısına yanıt

    Şuan sizin durumunuz da bi değişiklik yok mu isal devam mı ediyor. İsale kantoron deneyebilirsiniz ben gurultu için tekrar başladım bir gün içiyorum bir gün içmiyorum gece gurultu baya azaldı ayrıca uykuya da iyi geliyor. Rahatlatıcı etkisi de baya var denemekte fayda var yarım çay bardağı sulandırıp içiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @selin1735 Bu hastalığın kabızlığı da ishali da iyi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuara iyiyim çok şükür içilebilir kil kullanıyorum sabah akşam 🙏


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selin1735 S kullanıcısına yanıt

    Nasıl bişey bu bende mi kullansam nasıl bir etkisi oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selin1735 S kullanıcısına yanıt

    Siz de medikil mi kullanıyorsunuz acaba, ibs tedavisinde şişkinlige falan da iyi geliyor mu, sizdeki etkisi nasil oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kil bende kullanıyorum fakat faydasını görmedim hala 1 şişe bitti nasıl oluyor anlamıyorum boşuna demiyorum herkeste bu hastalığın sebebi farklı diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki sayfada bir arkadaş sanırım gıda zehirlenmesi yaşadıktan sonra ibs olduğunu söylemiş. Zaten İngilizce kaynaklara bakarsanız ibs'lilerin veya yanlış tanı konmuş ibs hastaları hastalıklarının besin zehirlenmesinden sonra meydana geldiğini söylüyorlar.


    Benim de şikayetlerimin hepsi besin zehirlenmesi sonrası ortaya çıktı ve 12 senedir hala benimle malesef.


    Aslında ibs hastalarının çoğu hatta bu forumdakiler de dahil İBS'den çok SİBO hastası. Maalesef doktorlarımız SİBO konusunu ya pek ciddiye almadıkları için ya da tedavi seçeneklerindeki başarı oranı düşüklüğünden ve hastalığın(SİBO) tekrar nüksetme oranı yüksek olduğundan bu hastalık üzerinde çok durmuyorlar.


    Oysaki yabancı kaynaklar ve çalışmalar, SİBO denen hastalığın aslında İBS'nin asıl sebebi olarak görüyorlar.


    Yapılan çalışmalarda yaklaşık %78 İBS hastası SİBO testine tabii tutuluyor ve aslında SİBO hastası oldukları ortaya çıkıyor. Yani İBS'ye neden olan asıl hastalığımız SİBO olabilir. Bunu kesin testler sayesinde bilebiliriz.


    Benim şikayetlerim İBS'den çok SİBO'ya benziyor. Kötü kokulu aşırı gaz(yellenme) ve çamur kıvamında dışkılama. Maalesef ayırt edilmesi zor bu ikisinin, kaldı ki daha doktorlarımız İBS denen hastalığı tam olarak bilmiyorlar; stresten deyip yolluyorlar.


    Ve maalesef aslında buradaki arkadaşların çoğu bir şey deneyip erken davranıyor ve işe yaradı kesinlikle deneyin yazıyor. Yine çalışmalar gösteriyor ki IBS-SİBO hastalarında plasebo oranına bağlı olarak iyi hal oldukça yüksek.


    Herkesin bir şeyler deneyip burada faydalı olsun diye paylaşması evet çok güzel fakat işe yarayıp yaramadığını tam olarak anlamaları için ben kendilerine yaklaşık 2-3 ay bekleyip ondan sonra gerçekten işe yarıyorsa burada paylaşmalarını rica ediyorum. Çünkü plasebo olma ihtimali sandığınızdan çok daha yüksek İBS-SİBO hastalarında. Ve burada birçok kişi umutlanıyor ve kendilerinde pek bir gelişme göremediklerinden daha da umutsuz oluyorlar.


    O yüzden bir şey deniyorsanız eğer iyi haliniz 2 ay ve üzeri devam ediyorsa burada paylaşmanızı rica ediyorum.





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Kili kullanıyorum ama tedirgin oldum internette bir sitesinde şöyle bir yazı okudum ama anlayamadım ne demek istediğini

    5. Probiyotikleri Artırır

    Bentonit kil, bağırsaklardan toksinleri, sindirim sistemine zarar veren kimyasal maddeleri ve ağır metalleri ortadan kaldırarak bağırsak duvarında yaşayan "iyi bakteri" ya da probiyotikleri teşvik etmeye ve zararlı "kötü bakteri" miktarını azaltmaya yardımcı olur.

    Sağlıklı bir bağırsak duvarı, gıdalardan besin maddelerinin emilimini engeller, bağışıklığımızı artırır ve ruh hali ve beyin işlevimizi yükseltmeye yardımcı olur. Araştırma, bentonit kilinin, fıstık ve bazı tahıllar gibi şeylerde bulunan standart diyette yaygın olan "aflatoksinler" gibi belirli toksinlere bağlanabileceğini de göstermiştir.

    Gözetimsiz bırakıldığında, bir aflatoksin akışı karaciğer hasarına ve hatta bazı kanserlerin başlangıcına katkıda bulunabilir. Bentonit kilinin negatif yüklü elektronlarından dolayı bağırsakta bulunan asitlere dayanabilir ve toksinlere bağlanacak kadar uzun süre hayatta kalabilir. (5)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne demek istemiş kil ile ilgili anlayan varsa aydınlatabilirmi gözetimsiz bırakımıyla başlayan bölümü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir66 E kullanıcısına yanıt

    Ben şişkinlik yaşamıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.