Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (431. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.590
Cevap
212
Favori
2.036.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÜlseratifKolit

İBS’de probiyotiğin sadece ameliyat sonrası yardımcı ilaç olarak kullanıldığını söyleyen Murat Törüner, “Bir sürü Probiyotik var. Bir iki tanesi soru işareti, yüzde 90’ı bilimsel çalışmalarda negatif. Ve bunlar maliyetli şeyler. Hasta 150-200 TL cebinden para veriyor. Olumlu yönleri var ama ‘Her hastaya Probiyotik verelim’ diye bir şey yok” şeklinde konuştu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Murat Törüner

Arkadaşlar Murat hocaya giden var mı aranızda? Alanında çok iyi olduğu söyleniyor.
    Aynı bilgiyi internette bende gördüm

İnanasim gelmedi her hastaya probiyotik yazalım diye birşey yok ama antidepresan yazalım var =)

bu ne lahana bilmem ne turşusu diye bir laf var =)

hocam hakında kim paragöz diye söylenti çıkmış dr varsa oba gidin bence =)

bnm dr cok iyi Allaha şükür adam koloskipiye gerek varmı yokmu diye 2,3 test yaptı

Direk kablo döşemesi yapmıyor =)

sizde iltihab varsa ise spor hocasının ve bir dr nin gözetiminde

Glutamin,bcaa, metiyonin,lizin kombinasyonu yapmanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 16 Mayıs 2019; 18:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

şunu anladım gerçekten probiyotik ciddi oranda rahatlama veriyor. 5 gündür acayip gaz ishal vardı 2 hap attım tak geçti. Allahın mucizesi gibi birşey ya ,

Kefir ve kımızda koloni olan probiyotikler varmış ve bağırsağa ulasıyormuş. Mesela diyorum ki kefir maya tozu yoğurt maya tozu ve kımız maya tozunu birleştirip onunla sıcak süte katıp güzel bir karışım yapsak?

yada bunları ayrı ayrı yaptıktan sonra karıştırıp yesek nasıl olur??
    Kefirin yanında alman usulü turşuda o şekil etkiliymis

• Bu rahatsızlık tüketiğimiz besinlerle ilgili. GAPS diyetini araştırın. İlinizde Gaps eğitimi almış lisanslı bir doktor ya da diyetisyen eşliğinde bu diyeti uygulayın. Sitesi var, illerdeki lisanslı doktorlar mevcut devlet doktorlarıda var

Edit: Yedikleriniz kadar en az yemeyeceklerinizde önemli, gluten, pirinç, mısır, trans yağlar, kızartmalar, şeker vs. Düzenli bir uygulamayla semptomlardan kurtulabilirsiniz, uzun vadede tedavi olabilirsiniz.. Bizim ülkede hastalıklara bütüncül bir tedavi uygulanmıyor. Sadece ortaya çıkan semptomlarla ilgileniliyor. Kırık bir kola sadece ağrı kesici vermek gibi.. Halbuki bu tip rahatsızlıklar beslenme, yaşam şekliyle birlikte tedavi edilmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.so -- 16 Mayıs 2019; 19:21:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • büyük abdest yaptıktan sonra batması,yüzmesi,rengi gibi konulara kafa yoran var mı? bu da önemli diyenler var çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GAPS Diyeti ile hastalığından kısmen kurtulan var mı arkadaşlar.Lütfen şifa bulduğumuz yöntemleri paylaşmayı birbirimizden esirgemeyelim.

Kefir...vb probiyotik içeceklerle kudret narıyla ilaç kullanmadan hayatına devam eden var mı?

Teşekkür ederim yanıtlarınız için herkese geçmiş olsun

• Kudret narı
    Bentonit kil
    Kefir yoğurt elma sirkesi

Bunlarla guruldamalar biraz azaldı..
    Bazen bisey dokunuyo fena gaz ve aşırı gurultu oluyor nedenini bulamadım..

Gurulduyor geçer inşallah..

• quote:

Orijinalden alıntı: isletmekasa

Bu mesaj silindi.
    ..............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:20:57 >
  • Pazartesi kolonoskopi oluyorum şans dileyin kader arkadaşlarım.😀😀👍👍💕💕

• Kilo alma konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı? 41 kiloyum ve daha fazla kilo verme gibi bir lüksüm yok :(
    Kilo vere vere öleceğim ben ya sanırım, öyle düşünmeye başladım :(

• ezgiselanlatim E kullanıcısına yanıt
    Karbonhidrata yüklen pirinç yap 400 gram civarında bunu öğünlere böl kahvaltı hariç, yanında ise yiyebildiğin kadar bir şeyler ye işte. Ya da bütçen varsa gainer( karbonhidrat tozu ) bakabilirsin
  • Arkadaşlar divertikülozis rahatsızlığı olanınız var mı? Tedavisi hakkında doktorunuz ne diyor? Tehlikesi var mı?

Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sanirim durum ciddilesiyor.
    tam 1 aydir araliksiz 7/24 gaz,bagirsak hareketi mevcut..
    Ve isin kotusu gogus alti kemer seklinde agriyor.Sirt ortasi ve alt gogus ortasi baya baya araliklarla agri vuruyor..

Akciger filmi cektirdim birsey cikmadi..
    kalp eko ekg efor her ne varsa baktirdim birsey cikmadi..

Nereye ne icin basvursam acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Benim sanirim durum ciddilesiyor.
    tam 1 aydir araliksiz 7/24 gaz,bagirsak hareketi mevcut..
    Ve isin kotusu gogus alti kemer seklinde agriyor.Sirt ortasi ve alt gogus ortasi baya baya araliklarla agri vuruyor..

Akciger filmi cektirdim birsey cikmadi..
    kalp eko ekg efor her ne varsa baktirdim birsey cikmadi..

Nereye ne icin basvursam acaba..
    Aynısı bendede oldu yeni yeni düzeldi 1 hafta sürdü en sonunda ishal ilaçları aldım pribiyotik de içinde.

Arkadaşlar internette fermente mutfağım diye sitede probiyotik ürün satıyorlar

Söyledijlerine göre probiyotik lahana turşusu kalın bağırsağa kadar ulasiyormus probiyotigi.

Ama yoğurt kefir vs hemen oluyormus midede .

Ben turşu alacağım sizede öneririm...

• Acaba yoğurtla kefirle lavmanmi yapsak ne bileyim, analdan verip 5dk bekleyip geri çıkartmak vs işe yarar mı ki zararı olabilir mi? Tıp dünyası çaresiz bari biz birşeyler yapalım ilerde altın küre vs alırız belki .d

• Psikolojinin yüzde 90 i bagirsaklarda yüzde 10 u beyinde gelisirmis.

Mesela ben sürekli depresyon üzüntü halindeyim ve artık bu zevk verir hale geldi. Mesela artık hiçbir şeyden zevk alamaz oldum. Hiç birşey yapasim yok ölü gibi yatasim var.

Bazen bakıyorum bu engelli insanlar bile benden kat kat mutlu diyorum acaba ben onlardan daha mı çok engelliyim. Hayat zehir gibi geliyor yaşamak istemiyorum. Bağırsaklarin önemini halen kimse kavrayamadi bu bağırsaklar insana hayatı dar Edip insanı hayatından canından eder. Bunu ben çok erken farkettim.

Sizlerde dikkat edin kendinizi fazla yipratmayin, bağırsağıniza odaklanin. Bağırsak mutsuz ise asla mutlu olamazsın istersen sana dünyadaki en çok istediğin şeyi versinler yine mutlu olamazsın.

Ama bağırsaklar sağlıklı iken küçük bir çocuğun gülümsemesi bile seni bulutlara çıkarırcasina güldürüp mutlu eder.

Sağlık arkadaş sağlık yoksa hayat boş yaşamak boş herşey boş

• ümitvar olalım arkadaşlar her konuda sağlıkla ilgili de başka konularda da yılmayalım çok zor empati kurabiliyorum yaşamasam da ama bir şekilde bununla yaşamaya alışmalıyız baş etmeye çalışmalıyız da denilebilir Allah önce yaşayanlara sonra ailelerine kolaylık versin

• Az önce sarı kantaron yağı kürüyle ibs şikayetlerinin yok denecek kadar azaldığını okudum acaba doğru mudur deneyen var mı arkadaşlar? Yalnız ilaç kullanılmadığı dönem kür yapılabilir yazıyordu

• Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    Bol şans kolonoskopi sonucunu merakla bekliyorum.
    Inşallah tedavi edilebilir bir bulgu çıkar.. ibs demezler

• Probiyotik olarak klaire labs öneririm. Soğuk taşıma kapsülünde gonderiyorlarmis. İçinde farklı farklı migroganizmalar varmış. Vs vs.

Teşekkür ederim bugün ekside okudum birisi yazmış ,doktor böbrek de sıkıntı olduğunu söyledi ibs değilmişim yazmış . İnş bende böyle umuyorum inş başka bir yerinde bir sıkıntı vardır da ibs değilimdir .

• queer Q kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.